- 23 Ekim 2013
- 6.584
- 10.892
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ram la gorustunuz mu?Maalesef biz bu konuda yanlızız. Hiç kimse empati kurmuyor. Benim de çocuğum böyle olabilirdi diye düşünmüyor.
Ogretmen ne kadar idealist olsa da sonuc olarak sinif ogretmeni. Konunun uzmani değil. Ne yaparsa yapsin yetersiz kalir. Cocuk ozel egitim almak zorunda. Sinif ogretmeni ancak destek verebilir bu konuda.
Dikkat eksikliği, hiperaktif öte ve dürtüsellik. Yani isteklerini erteleyememe.DEHB dediğiniz hiperaktivite değil mi?
23Tam olarak gün ay yıl doğum tarihi nedir
23/11/2010Tam olarak gün ay yıl doğum tarihi nedir
23
23/11/2010
Peki siz öğretmenle yada diğer velilerle empati kurmayı denediniz mi?Maalesef biz bu konuda yanlızız. Hiç kimse empati kurmuyor. Benim de çocuğum böyle olabilirdi diye düşünmüyor.
Biz de aslında bu sene gitmesini istemedik ama doktorumuz gitmesi gerektiği konusunda ısrarcı oldu. Oğlum biraz iri yapılı, ilaç da kilo yaptı. Yani ilkokul 3. Sınıfa giden çocuklar gibi. Zekasının da, el kaslarının da uygun olduğunu, ayrıca sosyalleşmesi açısından da yararının olacağını, fiziksel açıdan seneye daha da iri olacagini söylediama zaten okul çağında değil ki esasen
herhangi bir rahatsızlığı olmayan ekim sonu doğumlu oğlumun arkadaşları bile zorlanıyor
keşke okula seneye gidip bu sene anaokuluna gitse idi
Sınıfının 19 kişi. Biz kendimizi öğretmenimizin, sınıftaki öğrencilerin, velilerin ve oglumuzun yerine koyuyoruz. Ben çalışan bir anneyim. Eşim de çalışıyor. Okul açıldığından beri senelik izin alıp okulun bahçesinde günlerce bekledim. Öğretmene yardımcı olmak adına sınıfta bile bekledi günlerce. İşteyken öğretmenimizin her aradığında okula gittik. Dediğim gibi bu süreçte velilerden olumsuz bir tepki almadıkPeki siz öğretmenle yada diğer velilerle empati kurmayı denediniz mi?
Kalabalık bi sınıfta öğretmen sizin oğlunuzu ne kadar idare edebilir?15- 20 kişilik sınıflarda bu mümkün belki bi derece ama çoğu ilkokulda sınıf mevcudu fazla.O yaş grubundaki çocukların dikkatini toplamak bile başlı başına bi meseleyken bi de sürekli olarak bunu bozan bir etken var sınıfta.
Ayrıca oğlunuz muhtemelen üstün zekalı.Kendi seviyesindeki öğrencilerle birlikte eğitim alsa daha doğru olur diye düşünüyorum ben onun açısından da.Oğlunuz da mutlu olur öğretmen de diğer öğrencilerde.winwin
Sınıfının 19 kişi. Biz kendimizi öğretmenimizin, sınıftaki öğrencilerin, velilerin ve oglumuzun yerine koyuyoruz. Ben çalışan bir anneyim. Eşim de çalışıyor. Okul açıldığından beri senelik izin alıp okulun bahçesinde günlerce bekledim. Öğretmene yardımcı olmak adına sınıfta bile bekledi günlerce. İşteyken öğretmenimizin her aradığında okula gittik. Dediğim gibi bu süreçte velilerden olumsuz bir tepki almadık
Yorumlarınız benim için çok önemli. Doktorumuzu çok araştırmalar sonrasında tavsiye üzerine seçtik ama bilemiyorum belki de dediğiniz gibi degistirmemiz gerekiyordur. İlaç kullanması ne rağmen ilerleme göremedik.Ben eğitimci değilim, bilimsel bir eğitimini almadım bu işin ama içindeyim.
Oğlunuzun yaşı zaten küçük, seneye de başlayabilirmiş okula. Okul öncesi farketmediniz mi durumunu? İlaç, terapi ve gerekli eğitimle gayet normal bir çocuk olabilir. Ama doğru yollardan ilerlemelisiniz.
Aynı sorunla boğuşan bir öğrencim vardı. 7 yaşındayken özel ders vermeye başladım. Beş yaşındayken dehb teşhisi konmuş ve tedavisine başlanmıştı zaten. İlk üç yıl çok zorlandık, ranzanın tepesinde, masanın altında ders yaptığımız oldu. Haftada bir gün rehabilitasyon merkezine, bir gün psikoloğa gidiyordu. İlaç tedavisi, psikolog, rehabilitasyon merkezi, öğretmeni ve benimle bir şekilde toparladı çocuk. Şimdi havacılık lisesi ikinci sınıf öğrencisi. İlaç tedavisi bitti, özel eğitime de gitmiyor. Psikoloğuyla iki ayda bir görüşüyor hala. Ama çok gerekli olduğundan değil, kendi istiyor diye.
Öğretmenin istememesiyle, okula gitmeye zorlamakla uğraşmayın. Oğlunuz için iyi olacak neyse onu yapın. Gerekirse okula ara verin, gerekirse okul/öğretmen değiştirin ama onun için faydalı olacak yoldan ilerleyin lütfen. Ve mümkünse psikoloğunuzu değiştirin. Şimdiye kadar sizi yönlendirmiş tedavide yol almış olmanız gerekirdi.
Merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi oğlum 6 yaşında, bu sene ilkokul 1.sınıfa başladı. Okulun açıldığı ilk günden beri çok zorluklar yaşadık. 1 yıldır dehb konusunda tedavi görüyor. Dürtüselligi ön planda, dikkat eksikliği de var. Derste çabuk sıkılıyor, öğretmeni dinlemiyor. Ögretmenimiz artık bizi istemiyor. Ana hatlarıyla konuyu anlatmaya çalıştım. Benim sorum şu. Bu çocuk okul yaşına geldiyse, devlet bana çocuğunu okula göndereceksin diyorsa, devletin öğretmeninin çocuğu istememesi sözkonusu olabilir mi?
Eğitimci gözüyle açıklıyorum: Bu öğretmenin öğrencisini istememesi durumunu sorgulayabilirsiniz, kızabilirsiniz, öğretmeni şikayet de edebilrisiniz bu haklarınızın olduğunu düşünüyorum. Ancak çocuğu o öğretmenden bir an önce alıp başka sınıfa başka öğretmene teslim etmenizi tavsiye ederim. O öğretmen bu kadar gönülsüzse artık o öğrenciye verebileceği bir şey kalmamış. Vicdanen kusurlu elbette. Ben dehb tedavisi gören evladınızı neden 6 yaşında okula gönderdiniz oraya takıldım. Bence rapor ile anasınıfına vermeliydiniz, bir yıl daha okul derslerine hazırlanmalıydı. Her neyse zaman geçmiş gitmiş. umarım siz ve çocuğunuz için her şey iyi olur.