6 haftalık hamileyim kimse bilmiyor ne zaman söyleyeceğim?

uznbade

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2025
39
36
3
26
Merhaba 6 haftalık hamileyim. 6 yıldır evliyiz ve şimdiye kadar çocuk düşünmüyorduk kariyer odaklıydık. Son 1-2 aydır düşünüyorduk ve hemen oldu şükür. Ben ve eşim hariç kimse bilmiyor henüz. Ama annemler ve eşimin tarafı (aramız iyidir) herkes bu haberi bekliyor diyebilirim. Tabii biz herkese hayır çocuk düşünmüyoruz dediğimiz için şok olacaklar ümidi kestiler herhalde 😅 Bugün bayramdı ve hem kendi annemlere hem eşimin tarafına gittik ve çok söylemek istedim ben hamileyim diye ama söylemedim. 1 hafta sonra kalp atışını duymaya gideceğiz doktor her şey yolunda gözüküyor dedi.
Sizce kalp atışından sonra söyleyeyim mi? Annem mutluluktan ağlar bile ilk torun vs çok bekliyor. Çoğu kişi ilk 3 aya kadar söyleme diyor mesela forumda, hani belki düşer bir şey olur diye. Tek sebep bu mu? Yani mesela 8 haftalıkken söylesem 2 aylık olmuş oluyor çok mu erken? 2 aylıkken de duyurulur mu ya derler mi 😅😅

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın🌸 Çok sağlıklı çok güzel bir hamilelik geçirirsiniz umarım 🙏
Bu çok kişisel bir şey.
Biz eşimin çekirdek ailesine ve benim çekirdek aileme kalp atışını duyduktan sonra söyledik ama nipt sonucu çıkana kadar aramızda kalmasını rica ettik. Tabi ki öyle olmadı. Nipt sonucunda gebeliğimi sonlandırmak isteyeceğim bir şey gelmedi ama benim için ihtimal dahilindeydi bu ve onların bize verdikleri sözü tutamaması sonucu ben bir sürü insana açıklama yapmak zorunda kalabilirdim. Bir daha gebe kalırsam nipt sonucu çıkana kadar kimseye söylemem sanırım.
Ama bir arkadaşım da çift çizgiyi görür görmez köydeki amcasına kadar haber verdi. Bana garip geldi ama herkesin kendi tercihi.

Öncelikle sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Sanırım bende risk dönemi azaldığında paylaşmak isterdim. Allah korusun çocuğu kaybetsem insanlarla bu üzücü haberi paylaşmak, onların üzgün hallerini görmek iyice canımı sıkardı. Sizin içinize nasıl sinecek öyle yapın. Bazıları hemen paylaşıyor, haber veriyor. Tamamen size ve eşinize kalmış.

İlk gebeliğimde testi annemle beraber yaptım herkese de söyledim düştü bu gebeliğimde 12. Haftayı bekledim küsen çok olfu umrumda mı yokk

Valla ben öğrenir öğrenmez söylemiştim kendi ailemle eşimin ailesine. Kalp atışlarını beklemek istiyordum da eşim dayanamadı söyledik hemen. 😂

Merhaba 6 haftalık hamileyim. 6 yıldır evliyiz ve şimdiye kadar çocuk düşünmüyorduk kariyer odaklıydık. Son 1-2 aydır düşünüyorduk ve hemen oldu şükür. Ben ve eşim hariç kimse bilmiyor henüz. Ama annemler ve eşimin tarafı (aramız iyidir) herkes bu haberi bekliyor diyebilirim. Tabii biz herkese hayır çocuk düşünmüyoruz dediğimiz için şok olacaklar ümidi kestiler herhalde 😅 Bugün bayramdı ve hem kendi annemlere hem eşimin tarafına gittik ve çok söylemek istedim ben hamileyim diye ama söylemedim. 1 hafta sonra kalp atışını duymaya gideceğiz doktor her şey yolunda gözüküyor dedi.
Sizce kalp atışından sonra söyleyeyim mi? Annem mutluluktan ağlar bile ilk torun vs çok bekliyor. Çoğu kişi ilk 3 aya kadar söyleme diyor mesela forumda, hani belki düşer bir şey olur diye. Tek sebep bu mu? Yani mesela 8 haftalıkken söylesem 2 aylık olmuş oluyor çok mu erken? 2 aylıkken de duyurulur mu ya derler mi 😅😅
Kalp atımını duyduktan sonra söyleyin.
Ama ağızlarını sıkı tutsunlar.
3 ay olana kadar kimseye söylemesinler…

Hayırlı olsun, umarım çok güzel bir hamilelik ve çok kolay bir doğum olur. Ben iki bebebgimdede biraz beklemiştim. 12. hafta gibi söylemiştik. Birşey olur diye değilde ne biliyim erken söyleyince ayıp olurmuş gibi gelmişti bana 😋

Allah hayırlı etsin canım ben olsam 3 ayı atlatmadan söylemezdim ilk 3 ay çok önemli ve malesef pis göze çok inanıyorum

Valla bir aylıkken herkese duyuruyorlar. Bence biraz beklenmeli.Hayırlı olsun bu arada 🙏Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.Hamilesiniz benim gibi çocuk isteyenler için dualarınızı eksik etmeyin 🙏

İsterseniz son aylarda söyleyin düşeceği varsa Allah yazdıysa olur ben katılmıyorum bu duruma Allah a emanet sonuçta. Ama ne zaman söylemek istediğiniz size kalmış tabii yakın aile olduğu için bir şey olmaz bence :)

Bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alın inşallah 🩷
Eşinizin ve kendinizin 1. Derece yakınlarına kalp atışını duyduktan sonra söyleyebilirsiniz bence onlarda çok mutlu olacaktır ve eminim sabırsizlikla bu haberi bekliyorlardr ama diğer herkese 3 ay hatta 4. Ayda duyurun derim, hem riskli dönem geçmiş olur hemde nazar diyede bi gerçek var.

Ha ben olsam çift çizgiyi görür görmez sağır sultana bile duyururdum heralde 😀

5.haftada kan testini verdiğimiz gün söyledik ailelerimize 😅 çevreye duyurmayalim dedik ama 7.haftada tam kaynimin düğün gününde kusa kusa içim dışıma çıkınca herkes öğrenmişti 😂

Back
X