Hayır. Herkese sürpriz oldu.5. Sınıfa kadar aynı eşyaları kullanıyor aynı sınıf .15 yıl önce aynı şeyi yaptık ödedik oğlum için .
Kendi ortaokulumda baban onu yapsın bunu yapsın okula babamın yapmadığı şey kalmadı
Sınıfta projeksiyon yok bilgisayar yok yazıcı yok ne yapacak öğretmen
Toplantı yapılmıştır gittiniz mi .Çoğunluk tmm demiştir. Veliler fiyat almıştır .
Bakın böyle güzelce açıklasalar can feda.Bizde iki çocuğumda da, okula ilk başladıkları senelerde aynı masrafları yaptık. Dolap, tül perde, askılık vb.
Ben bir çoğunuz gibi tepkiler vermedim, çünkü devletin okullara verdiği ödenek çok kısıtlı. Temizlik görevlisinin bile maaşları okul tarafından ödeniyor. Devlet atıyorum 5 katlı okula, 2 görevli veriyor ve yeterli gelmiyor. Güvenlik görevlisi falan hak getire. Aldığımız bütün eşyalar, 4 sene boyunca kullanıldı ve yeni sınıflara taşındı.
Sonra ki senelerde sene başı her veli 20-30 TL gibi bir para gönderdik, sınıf annesi 15 günde bir detaylı temizlik yaptırıyor. Sıralar ciflenir, camlar silinir, yerler ovulur. Sınıfa dezenfektan, ecza dolabına malzemeler, ıslak mendil, peçete, yedek kalem, kitaplığa kitaplar alınır. Sınıfların sıfır halini görünce ben gerekli gördüm ve ödememi sorun çıkarmadan yaptım.
Bizden 80 tl istendi ne eksik ne alınacak hepsi yazılı bir biçimde ne kadar bilgi verildi zaten herkes gönüllü oldu ki kimse de ben değilim diyemez yani diyemiyor. Benim tek saçma bulduğum konu sınıfa yaptırılan perdenin stor perde yani mekanizmalı olmasıydı. Çocuklar için tehlikeli olduğunu düşünüyorum. 300 tl çok fazlaHiçbir bilgi verilmedi.
Devlet okulu.
Normal değil kendileri normalleştirdi.Vermeyeni ne yapabilecekler okuldan mı atacak Eğer sağlam bir yaptırımı yoksa normal değildirBugün velilerin en az yarısı ödedi parayı
Bilgi vermiyorlar ki.
Siparişleri verdik diyorlar hepsi bu.
İdareciler öğretmenden yana.
Bilemiyoruz ki. Bunlar normalmiş.
O zaman siz masrafa değil, tavra kızmışsınız. Bizim öğretmenlerimiz dillerinin döndüğünce anlattılar bize. Sınıf annemiz yaptığı piyasa araştırmalar hakkında bilgi verdi. Toplantı talep edebilirsiniz.Bakın böyle güzelce açıklasalar can feda.
Bizi kaale alan yok.
Bizden 80 tl istendi ne eksik ne alınacak hepsi yazılı bir biçimde ne kadar bilgi verildi zaten herkes gönüllü oldu ki kimse de ben değilim diyemez yani diyemiyor. Benim tek saçma bulduğum konu sınıfa yaptırılan perdenin stor perde yani mekanizmalı olmasıydı. Çocuklar için tehlikeli olduğunu düşünüyorum. 300 tl çok fazla
Normal değil kendileri normalleştirdi.Vermeyeni ne yapabilecekler okuldan mı atacak Eğer sağlam bir yaptırımı yoksa normal değildir
detayları ve tutan harcamalar için olan fiş ve faturaları görmek isteyin kesinlikle
Maelesef bilgimiz olmadığı gibi ne fatura ne detay veriliyor.Bizde perde ve sira ortusu icin para toplandi. Dolap ben cok istedim veliler kabul etmedi. Bagis yoluyla bakalim dedi ogretmen bir de o masraf olmasin dedi. Sonra kendi dolabinin iki rafini bosaltmis. Kaynak kitap istemisti itiraz eden olmus. 25 tl perde ve ortuler icin. 50 tl de yil boyunca kullanacagi fotokopi icin verecegiz.
Sikayet edilirse basi agrir sizin ogretmenin. Yilin basinda kirtasiye ödeneği veriliyor zaten ogretmenlere. Kendi bilgisayarını yazicisini da kullansin bir zahmet. Sene basinda okul icin veriliyor o ödenek onlara. Ek gelir olsun diye degil. Bazisi cebe atarken bazisi aldigi karton stiker vs ordan karsiliyor. Her meslegin var iste hakkini veren ve vermeyen.
Bizde perde ve sira ortusu icin para toplandi. Dolap ben cok istedim veliler kabul etmedi. Bagis yoluyla bakalim dedi ogretmen bir de o masraf olmasin dedi. Sonra kendi dolabinin iki rafini bosaltmis. Kaynak kitap istemisti itiraz eden olmus. 25 tl perde ve ortuler icin. 50 tl de yil boyunca kullanacagi fotokopi icin verecegiz.
Sikayet edilirse basi agrir sizin ogretmenin. Yilin basinda kirtasiye ödeneği veriliyor zaten ogretmenlere. Kendi bilgisayarını yazicisini da kullansin bir zahmet. Sene basinda okul icin veriliyor o ödenek onlara. Ek gelir olsun diye degil. Bazisi cebe atarken bazisi aldigi karton stiker vs ordan karsiliyor. Her meslegin var iste hakkini veren ve vermeyen.
Yasak para vermeyip şikayet etseniz o öğretmen de dahil müdür bile işinden olur. Ben de devlette öğretmenim, şöyle ki okulda kağıt bile bitince zorunlu bir cagrı yapamıyoruz şöyle bir duyuruyoruz hatta zaman zaman biz alıyoruz. Bir öğretmen arkadas sınıfa tahta kalem istedi her öğrenciden, veli şikayet etmiş kadın soruşturma gecirdi. Kalemler cocuklarda kalacaktı dedi ve yırttı. Kendine almış olsa coktan açığa alınmıştıSelam hanımlar
Kızım devlet ilkokuluna başladı. Öğretmen ve veliler ayrı whatsapp grubu var.
Ve öğretmenden sürpriz bir mesaj geldi: Mobilya, yazıcı vb ihtiyaçlar için 6 bin tl lik siparişler verildi. Veli başına 300 tl yi Cuma gününe kadar getirin.
Bunların okul tarafından karşılanması gerekmiyor mu?
Vb. nin içeriği nedir bilmiyoruz.
Okullarda yazici oluyor aslinda. Bazi ogretmenler de izguzarlik yapiyor. Sira beklemeyim rahat rahat çıkarayım vs diye dusunuyor herhalde. Ogretmenlerin kullanmasi icin pc ve yazici oluyor okulda.Maalesef devlet bi çok şeyi karşılamıyor bizim zamanımızda evet bi şey ödemezdik ama artık herşey teknolojik oldu, bizde devlet okulundayız 80 tl dolap parası ödedik 100 tl sınıf içi ihtiyaç giderleri için verdik ve yazıcı bizden de istendi artık böyle yani bi çok devlet okulunda böyle harcamalar sadece size danışmadan yapmaları olmamış toplantı yapılıp veli bilgilendirme yapılmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?