• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 bin tl çok değil mi ya?

Biz de ödedik şöyle ki 4 yıl kullanılacak malzemeler bunlar, bilgisayar, projektör cihazı, masa örtüsü vb. eşyaları almak için biz de o civarda topladık, ayrıca kaynak kitap, fotokopi kartı gibi şeyleri ayrıca ödedik. Ama bunlar veli toplantısında konuşuldu, bilgisayar ilk okulda gerçekten çok faydalı oluyormuş. Ben de almaya gittiğimde görüyorum kullandıklarını çocuklar için faydalı oluyor. Tek tuhaf tarafı bunu bir mesajla iletmiş olmaları.

Biz de kaynak kitaplar masraflar için dönem başına 250 tl veriyoruz çocuğun dışlanmaması için kabul ediyor herkes.. daha iyi eğitim alsın diye de elbette. Okulun verdiği kitap ortada malum..

Devlette ilk ve ortaokullara devlet ödenek vermiyor, yani okulun bir parası yok. Yine de biz sağdan soldan yardım olarak temin ederdik gerekli şeyleri.. Direkt şu kadar para getirin denemez. Öncesinde veli bilgilendirilmeliydi masraf hakkında..

Ben de şok oldum.
Sınıfa dolap alınmazsa çocuklarınız ağır çantaları taşımaya devam eder. Diyor öğretmen.
Üstelik -bence kasıtlı olarak- tüm kitapları ve defterleri ilk günden beri taşıtıyor çantalarında.
Benim oglumun cantasi da agir oluyor ama biz götürüp getirdiğimiz icin ona gerek kalmiyor. Sadece okul merdiveninde kendi taşıyor.

300 tl gibi bi rakam devlet okulu icin cok fazla, 100 tl fln olsa neyse de.

Mesaj ekran görüntüsü ile ilçe meb e başvurun.
Çocuğuma kötü davranır herkes veriyor diye düşünmeyin..
Hatta veliler birlik olun hesap sorun..
Okul ile alakalı birşey bu..
Devlet ekstra kıtabı bile şikayet edin diyor..veliler korkuyor sadece..
Bugün velilerin en az yarısı ödedi parayı
ben olsam bu harcamaların neye dayanarak yapıldığının hesabını sorar, alınan malzemelerin neler olduğuna dair faturanın tarafıma gönderilmesini isterdim ve asla bir kuruş bile ödemezdim sonuçta bu alınan malzemeler okulda kalıcı şeyler ama çocuklar o okulda ortalama 4 yılını geçirecek a4 almıyorsunuz ki taşınır mal alımı yapılıyor ve bunların kamuda dmo dan alınması ya da en uygun yerden doğrudan alım yada ihale usulü ile alınması gerekir ve bunun parasını devlet öder veliler değil.
Bilgi vermiyorlar ki.
Siparişleri verdik diyorlar hepsi bu.
karşı çıkın kabul etmeyin
okul müdürüyle görüşün gerekirse
devlet okulu birde
İdareciler öğretmenden yana.
Ben olsam kuruş vermem.Yanlışda biliyor olabilirim ama öğretmenlere okul açıldığında neredeyse bir maaş kadar kırtasiye parası yatıyor.Arkadaşlarımdan o parayı çocuklar için harcayanını görmedim daha.Demek devletin durumu var bi zahmet eksikleri de alsın
Bilemiyoruz ki. Bunlar normalmiş.

Kesinlikle ödemeyin. Şikayet edin. Kendi kafalarina göre sipariş vermişler emri vaki yapıyorlar. Miktar da önemli değil aslında ben böyle durumlarda insanların hiç sorgulamadan parayı ödemesine sinir oluyorum.

Biz de ödedik şöyle ki 4 yıl kullanılacak malzemeler bunlar, bilgisayar, projektör cihazı, masa örtüsü vb. eşyaları almak için biz de o civarda topladık, ayrıca kaynak kitap, fotokopi kartı gibi şeyleri ayrıca ödedik. Ama bunlar veli toplantısında konuşuldu, bilgisayar ilk okulda gerçekten çok faydalı oluyormuş. Ben de almaya gittiğimde görüyorum kullandıklarını çocuklar için faydalı oluyor. Tek tuhaf tarafı bunu bir mesajla iletmiş olmaları.
En azından bir bilgilendirme toplantısı yapılmalıydı. Ödeyemeyecek durumda olan veliler var.
Öyle bir saçmalık mı var para vermezseniz öğretmen çocuğa kötü mü davranacakmış. Gidip MEB'e şikayet edin.
Kimse yanaşmıyor şikayete.
Biz de kaynak kitaplar masraflar için dönem başına 250 tl veriyoruz çocuğun dışlanmaması için kabul ediyor herkes.. daha iyi eğitim alsın diye de elbette. Okulun verdiği kitap ortada malum..
Onu alamayan veliler de var.
Devlette ilk ve ortaokullara devlet ödenek vermiyor, yani okulun bir parası yok. Yine de biz sağdan soldan yardım olarak temin ederdik gerekli şeyleri.. Direkt şu kadar para getirin denemez. Öncesinde veli bilgilendirilmeliydi masraf hakkında..
Zaten beni geren de bu.
Neden muhatap alınmadık, alınmıyoruz?
Hala detaylar hakkında bilgimiz yok.

Kesinlikle ödemeyin. Şikayet edin. Kendi kafalarina göre sipariş vermişler emri vaki yapıyorlar. Miktar da önemli değil aslında ben böyle durumlarda insanların hiç sorgulamadan parayı ödemesine sinir oluyorum.
Ben de buna kızgınım.
İhtiyaç listesi vb diye mi belirtilir?
Hangi malzeme nereden kaça alınıyor?
Öğretmene mi, sınıfa mı, okula mı?
Hiçbir şey bilmiyoruz.

daha geçen konu vardı.
gayet normal.
asıl anormal olan o sıraların 4. sene sonunda ne olduğu nereye gittiği? hep bunu merak etmişimdir.
Tekrar 1. Sinifa dönüldüğünde sınıf parasi adi altinda yine para toplaniyor, hani bunlari kullanacaksiniz para verin gibisinden..o paralarla ne yapılıyor bilmiyorum.

Bir de taşınıyor sınıflar o da yıl sonunda yeni bir masraf

dolabı üst kata taşıma parası

çok büyük olmuş böldürme parası

bilgisayar bozuldu servis parası vs vs

neler neler var

öğretmen arkadaşlar daha ayrıntılı bilir ama 4 yıl sonunda bilgisayarı okul müdürüne vermeyip yeni sınıfında yani yeni gelen 1. sınıfta kullandığı için hakkında işlem yapılan öğretmen gördü bu gözler

Bütün devlet okulları aynı arkadaşım , benim ki de 1.sınıfa başladı o kadar da ben ödedim. 85- tl si kaynak kitap geri kalan temizlik vs adı altında.

Şok oldum mesajı görünce.
Mobilya dedikleri çocukların kitaplarını koymaları için dolap, yazıcı derslerde lazımmış. Vd. ne diyoruz cevap yok.

Öğretmen ben şahsi bilgisayarımı kullanmaya mecbur değilim, çocuklarınız geri kalır vs diyor.

Okuma yazma bilgisayarla mı öğretiliyormuş

5. Sınıfa kadar aynı eşyaları kullanıyor aynı sınıf .15 yıl önce aynı şeyi yaptık ödedik oğlum için .
Kendi ortaokulumda baban onu yapsın bunu yapsın okula babamın yapmadığı şey kalmadı😂
Sınıfta projeksiyon yok bilgisayar yok yazıcı yok ne yapacak öğretmen 🤷‍♀️
Toplantı yapılmıştır gittiniz mi .Çoğunluk tmm demiştir. Veliler fiyat almıştır .

Selam hanımlar
Kızım devlet ilkokuluna başladı. Öğretmen ve veliler ayrı whatsapp grubu var.
Ve öğretmenden sürpriz bir mesaj geldi: Mobilya, yazıcı vb ihtiyaçlar için 6 bin tl lik siparişler verildi. Veli başına 300 tl yi Cuma gününe kadar getirin.

Bunların okul tarafından karşılanması gerekmiyor mu?
Vb. nin içeriği nedir bilmiyoruz.
Normalde okul tarafından karşılanması gerekiyo ama ülkemizde malesef 🤷🏼‍♀️ Kuzenimin sınıfınada alınmıştı o dönem 5.sınıfa kadar aynı sınıfta okudular 5 sene kullandılar. Faturalarıfda göstersinler.

İşin içinde biri olarak okullara yeterli bütçe verilmediğini biliyorum.
Temzilik güvenlik vb için velilerin biraz çocuklarına yatırım yapması gerekli bence de. Ama bunlar şeffaf olmalı. Şu marka şU alındı şu fiyatta diye belirtilmeli. Böyle olmaz

İşin içinde biri olarak okullara yeterli bütçe verilmediğini biliyorum.
Temzilik güvenlik vb için velilerin biraz çocuklarına yatırım yapması gerekli bence de. Ama bunlar şeffaf olmalı. Şu marka şU alındı şu fiyatta diye belirtilmeli. Böyle olmaz

Back