6 bin tl çok değil mi ya?

devlet okuluysa ihtiyaçları icin okul talepte bulunur ve devlet o okula ödenek verir.o ödenekten alınır.Bu okul bunu nasil yapmış inanilir gibi değil 6000 tl velilerden nasil alınır.

Devlet okuluysa bır sekılde soyuluyorsunuz. Hanı bagıs yaparsın mesela benm babam bıze yenı okul bınası yapılmıstı oranın ıcını mahalle sakınlerınden rıca ettıler cunlu koy okulunda okuduk. Babamda sınıfın bırını kendısı odedı ıste her sınıfın ustune tabela yapıp bu sınıf x kısısı tarafından donatılmıstıe dıye belırtmıslerdı. Bende resım yarısmasında turkıye 2.si olmustum 4 bın tl kazanmıstım artı slovenyada sergı kazanmsıtum.okudugum okul 4 bın tl yı aldı ıste arkadasınız okulumuza bır fotokobı makınesı bagıslamstır dıyetek andımızda herkesn ıcınde benı cıkarıp ornek gosterır gıbı parayı aldılr.haberm bıle yok. Slovenga seyahetıde resım hocası gıttı benm yerıme babamda bosver okula hayır olsun dedı bısey drmedı. Bunlarda okul bınası yenıyse belkı dosenmesı ıcın velılerden destek beklıyorlardır ama bakagı emri vakı olms

Ee sene basinda maas harici zaten odenek veriliyir. Miktarini hatirlamiyorum. Atiyorum bin tl olsun. Ordan kartuşunu sunu bunu karşılayabilir. Ki cogu ogretmen bunu yapiyor. Mebde degilim ama uzun zaman ogretmenlik yaptim. Gruplarimiz vardi. Orda da mebdeki ogretmenlerden kirtasiye odeneginin son kurusuna kadar ogrenciler icin harcayalarin sayisi oldukca fazlaydi. Ayrica da dedigim gibi okullarda bu işler icin yazici vs var. Sinifimda olsun sira beklemeyeyim evde ugrasmayayim diye her masrafı da veliye yuklemek dogru degil. Herkesin imkani olmayabilir.

Bizim ilkokul ogretmenimiz bizden elisi kagidi bile istemezdi. Evdeki gazete kagidi renkli ambalaj ne bulursaniz onu getirin. Gecen yilki defterinizin kalanlarini kulanin oncelikle derdi. Emegi calismayi israf etmemeyi ondan ogrenmistim.

Egitim illa bu sekilde olacak diye birsey yok. Zorlama hele asla kabul edilemez. Bizim ogretmen fikrimizi aldi kabul ettik. Asla sikayetim olmadi. Ama pat diye gruptan su kadar para getir diyen ogretmeni direkt şikayet ederim.

Ögretmene sene de 1 defa yatırılan 1000tlye de göz dikildi ya neyse!Zaten çogu ögretmen o 1000 lirayı aşan harcama yapıyor yıl boyunca ögrencilerine emin olabilirsiniz.

Ayrıca konu sahibi devlet sadece elektrik su telefon internet faturasını ödüyor.gerisine karışmıyor.ortaokul ve liselere akıllı tahta takılıyor.ilkokullara yok.ama ortaokulla ortak kullanılan bina varsa o zaman takılır akıllı tahta.

Aslında para çok değil.okulun bulunduğu mahallenin sosyo-ekonomik durumuna bağlı. ben de ögretmenim.kızim 1. Sınıfa başladı sadece ilkokuma yazma setini 100 liraya aldık kırtasiyeden.bilgisayar yazıcı projeksiyon eklenince ,üstüne mobilyalar( muhtemelen kitaplık ve dolap) çok d sayılmaz.Ama yöntem yanlış bir toplantı yapılir.velilere tek tek ihtiyaçlar ne sayılır.belki bir veli mobilyacı öburü kumaşçı, bilgisayarcı ya da tanıdıkları var.belki ücretsiz bile yaptirilabilir bazı ihtiyaçlar.velilerin onayı alindıktan sonra zaten veliler kendisi çıkarıp veriyor o ihtiyaç olan parayı.çat diye 300 lira vereceksiniz denmez.çok ayıp.velilerle 4 sene yüz yüze bakılacsk.nasıl öğretmenlik yapıyorlar anlamıyorum.

Bu kadar anlattım ama ben bu prosedürü 30 liralık set alabilmek için uyguluyorum.bazen bir veli sıra örtüsü de olsun diyor.gidip yaptırıp getiriyor.parasını kabul etmiyor.digeri perdeleri yenileyelim diyor gibi gibi...

7 farklı okulda çalıştım böyle bir para isteme biçimi ilk defa duyuyorum.

Göz dikmekle ne ilgisi var.

EĞİTİM ÖĞRETİM ÖDENEĞİ NEDİR?
Öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yılda bir kere (okulların açıldığı eylül ayı içerisinde) öğretmenlere eğitim öğretim yılı için verilen yardıma 'hazırlık ödeneği' yada 'eğitim ödeneği' deniyor.

Kirtasiye odeneginin amaci belli zaten. Prim olsun ek gelir olsun diye degil. Aldigi kaleminden kullandigi kartusune kadar ogrenci için yaptigi hazirlik icin cebinden ekstra masraf cikmasin diye verilir.

Ama bu demek degil ki her masrafını da veliye ödetsin. Yazici aldirmak nedir ya nasil olsa veli veriyor diye. Yok ben sahsi pc mi kullanmak zorunda degilim vs. Bu nasil zihniyet. Kendininkini kullanmiyorsan ogretmenler icin ayrilan okuldaki pcyi kullan o zaman.

Arkadaşlar para toplamak yasak evet ama kazın ayağı sizin bildiğiniz gibi değil. Devlet eğitimin birçok gideri için ödeneği yok. PC, printer, toner, projeksiyon, dolap, perde, örtü gibi...
Tabii öğretmen pek cesur. Bu şekilde oruşturma geçirebilir ve başı derde girebilir.

şikayet kime neyi

adalet hukuk yasa hepsi teoride

zerre bu ülkenin adalet anlayışına inancım yok

çocuk okula gider 13 yıllık eğitim hayatı boyunca neyi ne kadar öğreniyor

13 yıl boyunca ingilizce dersi alır 13 yılın sonunda ne kadar öğrenmiştir

türkiyede öğerencilerin kaçta kaçı fen derslerini bilir

kendi dilini bile bilmiyor çocuklar

bilende yarış atı misali koşar sürekli

ülkede ana muhalefet liderini yumrukladılar can havliyle girdiği evi yakın diye bağırdılar
kim ne kadar caza aldı elleri öpüldü yapanların

ülkede khk mağdurları azmı

suçsuz olduğu sabitlenmiş olan memularıa biz bunlarla çalışmak istemiyoruz diye keyfi muamele uygulayabiliyorlar

kusura bakma konu sahibi konunu bölmek istemem

Kaynak kitap aldirmak yasaktir.Ogretmenin konforu icin yazici vs aldirmak ta suctur.Lutfen gerekli yerlere sikayet edin korkmayin cocugunuz mimlenmez aksine guzelce bir sorusturma gecirirler daha bir ilimli yaklasirlar cocugunuza.Bimer cimer gibi yerlere de kimliginiz gizli kalsin olarak yazarsaniz 3 5 gun icinde o okulu sallarlar mufettisler.Cok sinir bozucu ogretmeninin uslubu.Devletin sagladigi imkanlarla pekala egitim ogretim yapiliyor kimseyi zorlayamazlar.

ya bu nasıl bi üslup? belki durumum yok böbreklerimi mi satıcam da emredersiniz cumaya kadar vericem.az para mı 300 lira?sen kime sordun da verdin o siparişi , nerden ne aldın kaça aldın? okula mı aldın sınıfıma mı aldın? okula aldıysan ben 4 sene sonra paramı geri mi alıcam yoksa okul malzemelerini almak bana mı denk geldi? diğer sınıflardan da istemişlerse okul 20 kişilik mi? 6000 anca öyle eder çünkü.vb ne demek?detaylı fatura nerde? en uygun araştırıldı mı? mesela bizim sınıfta bi kızın babası marangozdu dolabı çok daha uyguna yaptırdık.birinin babası teknik servisçiydi onun aracılığıyla çok uyguna projeksiyon almıştık.önceden liste çıkartılmış bunun için bir toplantı yapılmıştı ve veliler de böyle listede yazdıkları fiyatlardan da uyguna gelmesi için yardımcı olmuştu.alınan şeylerin detaylı faturası zarflara kondu dağıtıldı ve her şey sınıfa alında.bir miktar para da arttı onunla da öğretmen hanım gitti kitap aldı sınıfa.o konuşmanın screenshotını alıp meb'i ara konuşmalar bu üslup bu durum bu.cimer ve bimer'de sorun yazdığında çok ilgililer.olur mu öyle saçma şey.

MEB e şikayet edin diyenleri tebrik ediyorum

valla bence de öğretmenlerimiz fazla cesur,niye bu kadar uğrasıyorlar ki çocuklarımızla...Devletin imkanı budur deyip devletin verdikleri ile yetinmeli niye daha ileri taşımaya calışıyor ki...Nasılsa biz velileri de memnun edemeyecek

Devlet okulunda öğretmenim ve bu yazdıklarınızı hayretle okudum öyle bir dünya yok biz kaynak kitap adı ve kırtasiye bile önermiyoruz yanlış anlaşılma olmasın diye bu nasıl bir iş kesinlikle önce öğretmene bir sorum bu nedir ne değildir asla da vermeyin devlet okulu yahu evinize okul yapmıyorlar bu ne rezillik

Eskiden çok minik paralar verirdik ama bi öğrenci 300 tl nedir ya
bibibella daha önce yılın bu zamanlarında benim doğal gaz faturam 20 ile 30 arası gider gelirdi
bügün faturaya baktım bakmaz olaydım 90 gelmiş
eee haliyle o senin 30 liran oldu bügün 300 lira tarnrı 3.000 liradan korusun :)

Kendine sahsi yazici aldirinca mi ileri gidecek eğitim. Ayrica sinif annesi aracılığıyla okuma bayraminda kendine altin aldiran ogretmenler de var. Bizzat ucretli ogretmenlik yaptigim okulda olmustu. Tum ogretmenler bile ayiplamisti ama ogretmenden cekindikleri icin veliler de bisi diyemiyordu. Kaldi ki sosyoekonomik durumu kötü olan bir ilceydi. Okuma bayraminda kep cubbe ve ogretmene hediye vs. Bunlarla elbette hosluk olabilir. Ama bunlar egitim icin zorunlu değil ve ogrenci dislanarak bunlar yapilmaz.

Canim ilkokul ogretmenim ogretmenler gununde bizi utandirmamak için hediye istemedigini belirtir. Yine de alan olduysa ben gormeden masaya birakin derdi. Alamayanlar utanmasin diye.

Simdi 300 tl veremeyen veli ogrencim dislanirsa korkusu yasiyor.

Sevgili konu sahibi okulun isteme tarzı son derece yanlış..biz de oğlumuz sınıfının sıralarını değiştirdik ama gönüllülük esasti.. biz birkaç veli cebimizden fazla verdik. Para denkleşti.

Ben de öğretmenim ayrıca cebimden çıkan para sene başından beri 500'ü geçmiştir. Helal hoş olsun öğrencilere.. bazı şeyler olmayınca eğitim gerçekten ilerlemiyor. Bazen gönüllü velilerim oluyor onlardan destek istiyorum etkinlik faaliyet için..çevremdeki çoğu öğretmen ödeneğinin belki de daha fazlasını sadece öğrencilere harcıyor.. öğretmenlere çok yükleniliyor.. çünkü bilinmiyor eğitime cepten yapılan masraf..

Ne şanslı öğretmenler var maşallah. Ben bu sene başında 3.500₺ kendi cebimden sınıfıma masraf yaptım. Kalkıp bir teşekkür eden bile olmadı kaldı ki milli eğitim mdr yrd utanmadan velilere o malzemeleri ben yolladım dedi ürünlerin faturasını yolladım da ancak sustu öncelikle milli eğitimin yollayacağı malzemeler belli tahta, sıra, pano, varsa akıllı tahta bilgisayar vs. Öğretmeniniz kendisi sınıfı dizayn etmek istemiş yine kendi isteği dahilinde mevcut ürünleri almış (ya da okul idaresi kendi idare katına almış) faturayı da size kesmişler. Ödemek zorunda değilsiniz yasal bir zorunluluğunuz yok. Zira size sorularak Veli toplantısında ya da okul aile birliği tarafından alınmış bir karar yok. Yerinizde olsam milli eğitimle görüşüp durumu anlatırım. Zira ne yazık ki bu tür durumlarda parayı cebine atan idareler de var. Ayrıca sene başlarında her öğretmene yaklaşık 1000₺ kırtasite yardımı yapılır. Bu da öğretmenin kendi kırtasiye malzemelerini karşılaması içindir (kalemi silgisi dosyası vs) her neyse kısacası böyle bir hakları yok ödemeyin. Zorlarlarsa da milli eğitime söyleyeceğinizi bildirin.

Tam da bu noktada katılıyorum size.

Son zamanlarda devlet okullari da bir gariplesti. Ozel sinif kurmalar veliden malzeme parasi istemeler vs... mebin drumu bu kadar mi kotu.

daha öncede bahsettim bizde aldık ama öğretmene sahsi değildi 4.yılın sonunda da kardeş okul bulup onlara hediye ettik.Bizim öğretmenimiz asla hediye kabul etmediği için 4.yılın sonunda temaya bagış yapmıştık 4 yıllık öğretmenler günü hediyemizi de bu şekilde halletmiştik.Okuma bayramı vs gibi aktiviteler hiç yapmadık bilemiyorum .

Gerekirse sira ortusu bile tek tip olmasa da olabilir. Hem tüketimi azaltmis oluruz. Her evde bakım bir suru fazla kumas oluyor. Her ogrenci kendi sira ortusunu eski kumaslardan dikebilir ailesi ile birlikte. Maddi durumu iyi olsun olmasın. Surekli tüketmek surekli almak almak. Bunlarla mi egitim olmali.

3 yil anaokuluna.gitti oglum. 3. De de ayri kirtasiye malzemesi aldik. Artani hep verdiler. Ev kirtasiye malzemesiyle dolu..bir an once okula baslasa da kullansam da evden kalabaligi gitse diye dört gozle bekledim hep.

Her sinifa bir yazici sosyal açıdan da cok gereksiz. İsraf baska birsey degil. Dünya nin da limiti var. Tuket tüket nereye kadar. Zaten teknoloji surekli gelisiyor. Mevcut olanları eskit kullan sonra okul için alinirsa yine alinir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…