Ee sene basinda maas harici zaten odenek veriliyir. Miktarini hatirlamiyorum. Atiyorum bin tl olsun. Ordan kartuşunu sunu bunu karşılayabilir. Ki cogu ogretmen bunu yapiyor. Mebde degilim ama uzun zaman ogretmenlik yaptim. Gruplarimiz vardi. Orda da mebdeki ogretmenlerden kirtasiye odeneginin son kurusuna kadar ogrenciler icin harcayalarin sayisi oldukca fazlaydi. Ayrica da dedigim gibi okullarda bu işler icin yazici vs var. Sinifimda olsun sira beklemeyeyim evde ugrasmayayim diye her masrafı da veliye yuklemek dogru degil. Herkesin imkani olmayabilir.Kaynak kitap öğretmenin ne işine yarayacak ki, o zaten eğitimini tamamlamış mesleğini eline almış, oda çocuklar için :) Ben çocuklarım ne kadar çok soru çeşidi görse kardır diye, eve bile alıyorum.
Kendi şahsi bilgisayarını yazıcısını neden kullansın öğretmen, her ürünün bir ekonomik ömrü var. Yazıcının kartuş masrafı var. Sınıfta ki 20/30 kişi cebinden para çıkarmayacak diye bir kaç yılda bir bilgisayar, yazıcı, projeksiyonmu alsın??
Ben kolunda mango çantası ile okul gelip, bu masraflara laf eden veli gördüm. Adaletli olmak gerekir diye düşünüyorum.
Ögretmene sene de 1 defa yatırılan 1000tlye de göz dikildi ya neyse!Zaten çogu ögretmen o 1000 lirayı aşan harcama yapıyor yıl boyunca ögrencilerine emin olabilirsiniz.Ben olsam kuruş vermem.Yanlışda biliyor olabilirim ama öğretmenlere okul açıldığında neredeyse bir maaş kadar kırtasiye parası yatıyor.Arkadaşlarımdan o parayı çocuklar için harcayanını görmedim daha.Demek devletin durumu var bi zahmet eksikleri de alsın
Ögretmene sene de 1 defa yatırılan 1000tlye de göz dikildi ya neyse!Zaten çogu ögretmen o 1000 lirayı aşan harcama yapıyor yıl boyunca ögrencilerine emin olabilirsiniz.
Ayrıca konu sahibi devlet sadece elektrik su telefon internet faturasını ödüyor.gerisine karışmıyor.ortaokul ve liselere akıllı tahta takılıyor.ilkokullara yok.ama ortaokulla ortak kullanılan bina varsa o zaman takılır akıllı tahta.
Aslında para çok değil.okulun bulunduğu mahallenin sosyo-ekonomik durumuna bağlı. ben de ögretmenim.kızim 1. Sınıfa başladı sadece ilkokuma yazma setini 100 liraya aldık kırtasiyeden.bilgisayar yazıcı projeksiyon eklenince ,üstüne mobilyalar( muhtemelen kitaplık ve dolap) çok d sayılmaz.Ama yöntem yanlış bir toplantı yapılir.velilere tek tek ihtiyaçlar ne sayılır.belki bir veli mobilyacı öburü kumaşçı, bilgisayarcı ya da tanıdıkları var.belki ücretsiz bile yaptirilabilir bazı ihtiyaçlar.velilerin onayı alindıktan sonra zaten veliler kendisi çıkarıp veriyor o ihtiyaç olan parayı.çat diye 300 lira vereceksiniz denmez.çok ayıp.velilerle 4 sene yüz yüze bakılacsk.nasıl öğretmenlik yapıyorlar anlamıyorum.
Bu kadar anlattım ama ben bu prosedürü 30 liralık set alabilmek için uyguluyorum.bazen bir veli sıra örtüsü de olsun diyor.gidip yaptırıp getiriyor.parasını kabul etmiyor.digeri perdeleri yenileyelim diyor gibi gibi...
7 farklı okulda çalıştım böyle bir para isteme biçimi ilk defa duyuyorum.
Ögretmene sene de 1 defa yatırılan 1000tlye de göz dikildi ya neyse!Zaten çogu ögretmen o 1000 lirayı aşan harcama yapıyor yıl boyunca ögrencilerine emin olabilirsiniz.
Ayrıca konu sahibi devlet sadece elektrik su telefon internet faturasını ödüyor.gerisine karışmıyor.ortaokul ve liselere akıllı tahta takılıyor.ilkokullara yok.ama ortaokulla ortak kullanılan bina varsa o zaman takılır akıllı tahta.
Aslında para çok değil.okulun bulunduğu mahallenin sosyo-ekonomik durumuna bağlı. ben de ögretmenim.kızim 1. Sınıfa başladı sadece ilkokuma yazma setini 100 liraya aldık kırtasiyeden.bilgisayar yazıcı projeksiyon eklenince ,üstüne mobilyalar( muhtemelen kitaplık ve dolap) çok d sayılmaz.Ama yöntem yanlış bir toplantı yapılir.velilere tek tek ihtiyaçlar ne sayılır.belki bir veli mobilyacı öburü kumaşçı, bilgisayarcı ya da tanıdıkları var.belki ücretsiz bile yaptirilabilir bazı ihtiyaçlar.velilerin onayı alindıktan sonra zaten veliler kendisi çıkarıp veriyor o ihtiyaç olan parayı.çat diye 300 lira vereceksiniz denmez.çok ayıp.velilerle 4 sene yüz yüze bakılacsk.nasıl öğretmenlik yapıyorlar anlamıyorum.
Bu kadar anlattım ama ben bu prosedürü 30 liralık set alabilmek için uyguluyorum.bazen bir veli sıra örtüsü de olsun diyor.gidip yaptırıp getiriyor.parasını kabul etmiyor.digeri perdeleri yenileyelim diyor gibi gibi...
7 farklı okulda çalıştım böyle bir para isteme biçimi ilk defa duyuyorum.
şikayet kime neyizaten bence eminler şikayet yemeyeceklerinden, kitlenin çocuğuma kötü davranılır diye düşünüp susacağından
soruşturma süreçlerine başına sonuna hakimim ama ben de öderdim desem
zira çocuğum zaten okula yeni başlamış alışmış öğretmenle didişip düzenini bozmak yerine lanet olsun der geçerdim
ama sorun bu mesajı fütürsüzca atmalarında sonra çocuk okulu bitirince şikayet ediliyorlar ya da tayini çıkan vs şikayet ediyor
ya bu nasıl bi üslup? belki durumum yok böbreklerimi mi satıcam da emredersiniz cumaya kadar vericem.az para mı 300 lira?sen kime sordun da verdin o siparişi , nerden ne aldın kaça aldın? okula mı aldın sınıfıma mı aldın? okula aldıysan ben 4 sene sonra paramı geri mi alıcam yoksa okul malzemelerini almak bana mı denk geldi? diğer sınıflardan da istemişlerse okul 20 kişilik mi? 6000 anca öyle eder çünkü.vb ne demek?detaylı fatura nerde? en uygun araştırıldı mı? mesela bizim sınıfta bi kızın babası marangozdu dolabı çok daha uyguna yaptırdık.birinin babası teknik servisçiydi onun aracılığıyla çok uyguna projeksiyon almıştık.önceden liste çıkartılmış bunun için bir toplantı yapılmıştı ve veliler de böyle listede yazdıkları fiyatlardan da uyguna gelmesi için yardımcı olmuştu.alınan şeylerin detaylı faturası zarflara kondu dağıtıldı ve her şey sınıfa alında.bir miktar para da arttı onunla da öğretmen hanım gitti kitap aldı sınıfa.o konuşmanın screenshotını alıp meb'i ara konuşmalar bu üslup bu durum bu.cimer ve bimer'de sorun yazdığında çok ilgililer.olur mu öyle saçma şey.Selam hanımlar
Kızım devlet ilkokuluna başladı. Öğretmen ve veliler ayrı whatsapp grubu var.
Ve öğretmenden sürpriz bir mesaj geldi: Mobilya, yazıcı vb ihtiyaçlar için 6 bin tl lik siparişler verildi. Veli başına 300 tl yi Cuma gününe kadar getirin.
Bunların okul tarafından karşılanması gerekmiyor mu?
Vb. nin içeriği nedir bilmiyoruz.
bibibella daha önce yılın bu zamanlarında benim doğal gaz faturam 20 ile 30 arası gider gelirdiEskiden çok minik paralar verirdik ama bi öğrenci 300 tl nedir ya
MEB e şikayet edin diyenleri tebrik ediyorum
valla bence de öğretmenlerimiz fazla cesur,niye bu kadar uğrasıyorlar ki çocuklarımızla...Devletin imkanı budur deyip devletin verdikleri ile yetinmeli niye daha ileri taşımaya calışıyor ki...Nasılsa biz velileri de memnun edemeyecek
Tam da bu noktada katılıyorum size.Hadi diyelim ki gerçekten ihtiyaç.
İdare ve öğretmen bizleri toplayıp güzelce bilgilendirse belki gönüllü öderdim.
Ne, nereden, kaça alınacak bilmiyoruz. Ne siparişlerden, ne faturalardan haberimiz yok. Üslup kaba ve tehditkar olunca irrite oluyor insan.
Kendine sahsi yazici aldirinca mi ileri gidecek eğitim. Ayrica sinif annesi aracılığıyla okuma bayraminda kendine altin aldiran ogretmenler de var. Bizzat ucretli ogretmenlik yaptigim okulda olmustu. Tum ogretmenler bile ayiplamisti ama ogretmenden cekindikleri icin veliler de bisi diyemiyordu. Kaldi ki sosyoekonomik durumu kötü olan bir ilceydi. Okuma bayraminda kep cubbe ve ogretmene hediye vs. Bunlarla elbette hosluk olabilir. Ama bunlar egitim icin zorunlu değil ve ogrenci dislanarak bunlar yapilmaz.
Canim ilkokul ogretmenim ogretmenler gununde bizi utandirmamak için hediye istemedigini belirtir. Yine de alan olduysa ben gormeden masaya birakin derdi. Alamayanlar utanmasin diye.
Simdi 300 tl veremeyen veli ogrencim dislanirsa korkusu yasiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?