6 bin tl çok değil mi ya?

Esim kendi bilgisayarını kullanıyor. Üzerine benimkine de el koydu. Kendisininki okulda.benimkini de evde işgal ediyor.

Ben mağdurum. Millet kendi bilgisayirini yormazken bizimki benimkine bile el koydu. Ş an Boşanmaya karar verdim.

Böyle öğretmenleri anlayamıyorum. Hiç bir şüpheye mahal vermemeli. Para toplanacaksa veliyle görüşmeli. Tek tek açıklamalı. Ben topladığım 30 lira için aldıkları tek tek açıklayıp gösterip, ürünlerin faturalarınıda toplu halde göstermiştim. Öğretmenle daha detaylı konusabılırsınız size açıklama yapmak zorunda

Tamam iste hemen ogretmen tarafını savunmak yanlis. Her meslegin hakkini veren var vermeyen var. Toplanan paraya itiraz etmek egitimi baltalamak degil.

Yine ucretli yaptigim donemde piknik icin ogretmenlerden para toplayip icki alan ogretmenler olmustu. Bir tek kendileri icmisti bir de.

Her toplanan para zorunlu ihtiyaçlar icin demek degildir. Elbette ogretmen de cebine atmiyor. Ama cebine atmiyor diye de gerekli gereksiz herseyi almayi kabul edemem veli olarak.

Dolap parası 200 e de yaptirilabilir suslu puslu kilitli vs 2000 ne de yaptirilabilir. 200 e yaptirilirsa 10 tl bile dusmez veliye kisi basi. Veli de zorlanmaz. Fikrini almis mi velinin. Yok. Tabi ki sorgulamak sikayet etmek hakki bu durumda velinin.

5 yıllık öğretmenim çevrem arkadaşlarım da hep öğretmendir hiç öyle şeylerle karşılaşmadım da duymadım da. Her gün burada açılan öğretmen konularını ağzım açık okuyorum ve kusura bakmayın ama inanmıyorum buna ya. Okulda hiçbir zaman veliden kişisel ihtiyaçlar için para toplamadık 3 bine sınav optiklerini okusun, kırtasiyeler ile uğraşmayalım, sonuçlar sınavın oldugu gün anında çıksın diye ogretmenler arasında para toplayıp aldık, okula hizmetli 1 tane verilmişti bir tane de biz kendimiz ayarladık her ay maaş zamanı para verip görevlinin parasını biz ödedik. Bir öğrenciye akülü sandalyeyi yine bizler aldık.
Sadece kaynak kitap ne kadar yasak olsa da ek kitap isteyen öğrencilere tavsiye edip aldırıyoruz kirtasiyeden getirip kitabı asıl fiyatından biraz aşağıda veriyoruz üzerini biz tamamlıyoruz. Parasını vereceğim deyip kitabı alıp giden para getirmeyen en az 5 öğrencinin parasını da biz veriyoruz. Sizler nerede yaşıyorsunuz nerede bu olaylar vuku buluyor anlamıyorum anlamak da istemiyorum.
Konununuz bana fake gibi geldi

Yazıcı vb. Öğrenciden toplamak ne kadar mantıklı? Bende
Aynen öyle ben de öğretmenim ve gerçekten yokluk içinde bir okuldayız. Her şeyi cebimizden karşılıyor, okula aramızda para toplayıp personel bile tuttuk. Yazıcı aldım kendi paramla, kendi paramla çekiyorum fotokopi. Her öğretmen yapmak zorunda değil bu kadarını ama bazı şeyler eksik olsa da olur. Devlet vermiyor diye velilerden para toplayıp okulu özel okula çevirmeye gerek yok.

Ben de bunu anlamıyorum ya. Biz lisedeyken de böyle bir proje vardı. Her sınıfa televizyon, video çalar, sistem filan alınmıştı. Bir sürü para toplandı bizden. Biz bir yıl kullandık, ertesi sene sınıfımız değişti. Geçtiğim sınıfta televizyon yoktu. Bir daha para topladılar, bir daha verdik. Bu böyle devam etti. Bizimkiler de iyi sorgulamamış. Ne saçma nereye gidiyor o televizyon, sistem ? Yeni okul olsa anlarım, ki o da saçma. Neden 6-7 aylık bir kullanım için velilerden böyle bir para toplanıyor ? Nerede sosyal devlet ? Pardon yazlık, kışlık sarayların milyon liralık elektrik parası filan vardı, unutmuşum.

Kalem kalem fatura isteyin hakları yok böyle bir talebe cimere de isimsiz yazın gerekirse . Devlet okulu adı üzerinde .belli şeyler alınır tmm ama 300 tll nedir ya çok fazla asgari ücret çocuk Okutan nasıl versin o parayi

Ben sasirmiyorum artik hic birseye. Anaokuluna kayit yaptiriken 650 tl verdik. 250 te kirtasiye masrafi icin toplandi. Birinci sinifa giden cocuklar icin de 250 ser tl istediler velilerden. Yazici, bilgisayar parasi icin.

Ben ne diyorum.zaten ögretmen bu miktarları aşan harcamalar yapıyor öğrencilerine.zaten yapmazsa öğrenciler için hic verimli olmaz.mesajımı tam okumamişsiniz.devlet okulların sadece faturalarını karsılar. öğretmenler icin ayrılan o pc ler nuh nebi zamanından kalma bozuk.yazıcılar da öyle kartuşu yok.ya da bozuk.yaptirabilmek için idare ögretmenlerden fotokopi çekebilmeleri için para alır cogu yerde.bununla fotokopi makinesi bozulursa yaptirılır kartuş alinir.çogu ögretmen bu parayı cebinden verir yıl boyu.e fotokopi cektirmeyelim.tamam.1. Sınif okuma kitaplarına baktıniz mı yeni ögretilen harflere 2 satır ayrilmis.kim nasıl ögrenecek o kadarcık şeyle.mecburen fotokopi cekiyorsun.e kağıt lazım şimdi de...bu böyle sürüp gidiyor.

Bir hastanede baska devlet kurumunda hangi doktor hangi asker hangi memur evindeki bilgisayarı is yerine getiriyor.ben iki yazicı bir bilgisayar eskittim.mecbur değilim bunları hergün yanımda taşımaya.hastanenin devlet dairelerinin döner sermayeleri var.bir liseyle ilkokul bile farklı.liselere ödenek gönderiliyor yine.buradaki okul farklidir.sosyal cevre 300 lirayı kaldirabilecek bir cevre demekki.sadece üslup yanlış.

Ayrica benim okulum köy okulu.özel araçlarla gidip geliyoruz. hizmetli ya da iskur elemanı dolmus yok diye begenip gelmiyor okula.okulumdaki ögretmenlerle çocuklar ve biz hastalık kapmayalim diye hergün tuvaletleri sınıfları koridorları süpürüyoruz temizliyoruz.ne alaka diyeceksiniz.hani öğretmenler fedakarlik yapmıyor paraları cebe indiriyoruz ya.bir işkurlunun asgari ucretle yapacağı isi biz hergün bedava yapıyoruz.sonra da " e ögretmen cebinden versin egitim ödeneğo almıyor mu?"

Bilip bilmeden işin içinde olmadan herkes konuşuyor.ögretmen hangisini cebinden versin.hangisine eğitim odeneği yetsin.

Yani bir konu olsa da ögretmenleri karalasak diye bekleyen bir grup var burada .bilip bilmeden konuşan...bazı meslektaşlarimiz bile bunu yapıyor.merkezde iyi okullarda çalişmiş , tahtası tuvaleti bile olmayan okullardan bihaber

yani bu olaylarin ic yuzunu bilmiyorum ama bildigim kadariyla devlet okullara cok fazla yardim yapmiyor
ben liseye baslarken sinavla kazandigim liseye bagis yapmadan kayit almadilar
sonrasinda tum veliler toplandi ve tum siniflarin sirasini degistirmek istendigi soylendi cocuk basi dusen para miktari soylendi ve deigim yapildi
bunun icinde projeksiyon, sira, dolap gibi seyler vardi
zaten genelde devlet okullarinda bu isler boyle yuruyor
bir veli geliyor bilgisayar bagisi yapiyor sinifa vs vs
hangi kisim sizi rahatsiz eden onceden haber verilmemesi mi?

Aylık sigara masrafı bile, 300-500 olan bir adam kaynak kitaba şikayet ediyorsa, ben onun ebevenliğini sorgularım. Milyoner değilim ama her şey çocuklarımın geleceğine planlı. LGS -TYT- AYT gibi ortak sınavlarda devletin verdiği kitaplar yeterli olmuyor. Her gün 100 soru çözüyor oğlum, okulu bırak eve bile alıyorum, bir çok yayınevinin kitaplarını, her soru çeşidine aşina olsun diye. O adam hiç düşünmemiş mi, bu kitabın faydası ne öğretmene ne müdüre, benim çocuğuma diye. Herşeye muhalefet olan kişilere tavrım ve bakış açım bu yönde.

Diğer yanda,
Asgari ücret alan biri için çok zor inanırım, Allah yardımcıları olsun, ama okullar alamayan ailelere yardımcı olmaya çalışıyor. Bizim sınıfın giderleri için toplanan paradan bir kaç öğrencinin bu ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorduk. İki ucu pis değnek ama sistem bu. Ve bu sistemin muhattabı öğretmen yada yönetim değil. Onlar aracı sadece.

Konu sahibinin bahsettiği öğretmenin tavrı hoş değil evet, bir toplantı talep edip açıklama yapabilirdi. Ama senelerdir çocuklarım eğitim hayatının içinde kimi soruşturma korkusu, kimi kişiliğinden dolayı bu şekilde davranan öğretmene rastlamadım. Tam tersi normal toplantılarda bile, okul aidatlarının gerekliliğini okul aile birliği yada müdür gelir açıklar. Öğretmenlerimiz girmez devreye.

Kesinlikle vermeyin . Okul eksiklerini alip velilere ödetmek bu resmen. Öğretmende olsa disinizi gösterin, papuç hemen birakip kabul etmeyin

Her sene dolapmı yaptırıyorlar yada okul bitince dolabı söküp velileremi veriyorlar ne saçmalık ya. Devlet öğrencinin dolabınk zaten yapmak zorunda sizin para vermenize gerek yok. Benim cocuğumda kreşe başladı. Okul aile virliği adı altında 300 tl yatırılcak dendi ama kimseyi zorlamadılar illada yatırılacak die. Böyle şey mi olur. Vermeyin bence

Bunlari okudukca siniflarima harcadigim paralar geliyor aklima. Dertlendim. Bir sigara daha yaktim su an hatta 2 anca keser. 300lira nedir ya? Daha donemlik 50 lira aidati bile alamadik biz

Çocuğumun okulda kullanacağı dolap, bilgisayar, yazıcı vs için 1000 TL yetmez. Çok çok kabaca hesap etseniz yine içinden çıkamazsınız. Kaynak kitabın, görsel olarak işlenecek bir derste ki meteryalin israfla ne alakası var. Ortalama 1000-1500 öğrencinin okuduğu okula tek yazıcı yeterli olur mu? Memur maaşı alan bir öğretmen niye yazıcısını, bilgisayarını, kaynak kitabını alsın ki. Çocuk benim, devlet çocuğum için gerekli meteryalleri karşılamıyor öğretmenin suçu ne?

Kendi zamanınızda ki el işi kağıdını örnek vermişsiniz, siz çocuğunuzu kendi çocukluğunuzda ki gibimi yetiştiriyorsunuz. Ben liseye gidene kadar sinema görmedim, kendi çocuğumu 3-4 yaşında tiyatro ile tanıştırdım. Çünkü zaman değişti, ihtiyaçlar değişti. Ve böylede olmalı bence. Şikayet edeceğiniz yeri karıştırıyorsunuz siz, gidin o zaman devlete şikayetinizi edin. Vergilerim nereye gidiyor diye. O zaman samimiyetinize inanırım.

Öğretmenlik yaptım demişsiniz açın o zaman, devletin verdiği kitapları inceleyin. Konular çocuklarımızın gireceği ortak sınavlarda yeterli mi diye? Bize öğretmenlerimiz açıkladı, örnekler verdi, ikna olduk.İdealist bir öğretmen bunu yapmalı bence. Önüme bu geldi, dersi işler çıkarım kafasında olmamalı. Özel okulda ki çocuğun yılda 20-50 bin masrafla gördüğü eğitimi, kitabı, soru çeşidini devlet okulunda ki öğretmen 100-200 TL ile vermeye çalışıyorsa şikayet etmeyi bırakın, elini öperim.

Bence okula gidin yüz yüze konuşun aldıklarınızın birer birer faturasını isteyin eğer vermezse sizde vermeyin para gidin şikayet edin. Hepsini çıkartamazsa demek fazla para yazmış size gerçekten iyi öğretmen olsaydı toplantı yapıp ihtiyacları velilere sölerdi ne yapıcaz fikir verin dıye sıfır alıcagına ikinci el yazıcı alsın. Kendi pc kullanmasın okuldan istesin sonucta okulun malı olucak o

konu sahibini tanımam ama inanın konusu fake değil

keşke fake olsa da eğitimde halimiz bu olmasa

sınıfa bilgisayar ve dolap aldırma konularını Bursa Balıkesir illeri ve ilçelerinde bizzat gördüm

sizin anlattığınız öğretmenin para verip hizmetli ayarladığı yahut fotokopi kağıdını evden getirdiği örnekleri de gördüm

ek kitap evet fiilen gerekli ama şikayette yine huzursuzluk çıkıyor

geçen X anadolu lisesinde X ek yabancı dil dersinde kitap aldırmışlar devlet kitapları haftada 2-3 saatlik ek yabancı dil dersi ile değil de temel yabancı dil ile uyumlu geldiği için, bunu da zümre toplantı tutanağına ayrıntılı yazmışlar

sonuçta şikayet edilince başları ağrıyacak diye okul müdürü de dahil çocuğu ilgili dersten düşük not alan velinin gönlünü etmek için neler yapmışlar zira benim çocuğum bu kitap yüzünden düşük aldı diye şikayet ediyor oysa çocuğun tüm dersleri düşük mesela

Ne yani devlet okuluna veliler mi bakıyor. Bu nasıl bir sistem ya
Öyleymiş. Ben de şaşkınım.
Tek başıma kalınca yapmayı düşünmem. İdareciler de öğretmeni destekliyor çünkü.
Olay zaten garip öğretmenin üslubu daha bi garip bir eğitimci olarak veliye mesaj öyle mi yazılır
Hesap da soramıyoruz
Bilmiyoruz ki. Nedir ne değildir?
Öğretmene detay soruyoruz tenezzül etmiyor cevap vermeye.
İşinize gelirse, derse girer çıkarım diyor.
Aynen. Bunu sorgusuz sualsiz ödersek devamı gelir diye düşünüyorum.
Bakın kaynak kitap meselesini bir zamanlar meb'de çalışan birine sordum. Neden yetersiz meb'in kitapları diye?
Meb her yaz döneminde öğretmenlere eksik, yetersiz gördükleri şeylere dair rapor istiyormuş. Ama geri dönüş almıyormuş. Çoğu öğretmen cevap vermeyince aksaklıklar, yetersizlikler bitmiyor dedi.
Bilmiyorum ne kadar doğru.
1-2 okulu gezdim. Bazı sınıflarda yazıcı var. Anladığım kadarıyla ortak kullanılıyor.

Tamam size de yük biniyor ama bu kadarı fazla.
Okullarda yazici oluyor aslinda. Bazi ogretmenler de izguzarlik yapiyor. Sira beklemeyim rahat rahat çıkarayım vs diye dusunuyor herhalde. Ogretmenlerin kullanmasi icin pc ve yazici oluyor okulda.
Evet gördüm diğer okullarda.
devlet okuluysa ihtiyaçları icin okul talepte bulunur ve devlet o okula ödenek verir.o ödenekten alınır.Bu okul bunu nasil yapmış inanilir gibi değil 6000 tl velilerden nasil alınır.
Her öğretmen ödenek yetersiz diye şikayetçi ama işin aslını bilemeyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…