6 bin tl çok değil mi ya?

Devlet okulunda sınıf öğretmeniyim.bazen okulların durumu gerçekten içler acisi olabiliyor.odenek belki de yetmedi.ama ben veli olarak düşünüyorum.detaylo faturalandirmayi isterdim.sonucta 300 lirayı bir kere vereceksiniz. Het ay 300 istememisler. Yani bazen velilerin de desteği gerekiyor.bunu 4 yıl boyunca kendi çocuğunuz kullanacak böyle düşünün. Maalesef ki bazen okulalrimiza ödenek az geliyor.bu tio durumlar görülebiliyor.devletimiz her okula yetemeyebilir. Aileler veliler gönüllüler destek çıkmalı.birde öğretmeninizin söylem tarzı çok yanlış.boyle bir konu bütün veliler toplanır.toplantida konuşulur.ve detaylı fatura gösterilir.

Şikayet etseniz meb e
ilk defa boyle bisey duydum. hemen sikayet edin
Kimse şikayet etmek istemiyor.

Herkes ödemeye mecbur olduğunu düşünüyor.
İşte bu sorulara cevap alamıyoruz ki.

Muhatap alan yok ki. Sipariş verdik bitti.
Cevap bundan ibaret.
Üslup korkunç. Çok terbiyesizce. Bende öğretmenim kimseye bu şekilde konuşmaya vicdanım el vermiyor yahu yazıklar olsun.
Yani. Resmen aptal yerine konuluyoruz.
Yazıcıyı , bilgisayarı nereye alıyor bu öğretmen, sınıfa mı okula mı?
Bilmiyoruz.

Evet devlet karsılamıyor ve en kotusu aldıgınız seyler 4 sene sonra okulun oluyor.
Yalnız sızle teyıtlesmeden bu mesajı atamazlar. Ne aldılar, nasıl aldılar, kımden nasıl aldılar kıme sordularda sıparıs verdıler kısmı yanlıs

Devlet okulunda böyle alenen para isteyemezler, yasaktır, suçtur. öğretmen belliki sınıfı yenilemek istemiş, sınıf anneniz filan varsa onunla konuşup işi halletmiş ve sonra size sonuç yansımış olabilir. Tavsiyem öğretmeni arayıp konuşun, sorun. Yazıcı filan tamam ihtiyaçtır, genelde toplantı yapılıp çoğunluk velinin izni doğrultusunda alınabilir. sonuçta 4 yıl boyunca yine sizin çocuğunuz için kullanılacak. Ama 6 binlik masraf ve böyle emrivaki olması hoş değil.

Hocam okula devletten bu vb. eşyalar için ödenek gelmez. Bundan dolayı genellikle veliden alınır. Burada öğretmen bunları sizin çocuğunuz sınıfı için mi adı yoksa sadece okulun genel kullanımı için mi bu önemli.

Ayrıca öğretmenden alınan ürünlerin faturasını paylaşmasını talep edebilirsiniz.

Sizin çocuğunuzun sınıfı için alınmışsa bir şekilde vermeniz sanki mantıklı olabilir. Ancak, sadece okul için alınmışsa vermek zorunda değilsiniz tabi...

Aleni istiyorlar cok iIlginç,oğlum devlet kreşe giderken sinfita yardımcı ablanin sigorta !maaşı icin 500 tl ödemiştik ama bunu okul aile birligine bağış adi altında aldilar hatta ödeyince sinif grubuna yazmayın öğretmenjn kendisine yazin demislerdi. Para işleri yasak demişlerdi.

Hocam, para toplanmasına karşı değiliz. Ben de öğretmenim, kızımın okulundan bir şey istense hemen gönderirim, durumu biliyorum çünkü.
Ama burda anlatılan olay çok garip. Biz aldık siz ödeyeceksiniz diye bir diretme olamaz, velinin haberi olmadan bunu yapma hakları yok.

Velilerin hepsi verecekmiş öğretmen çocuğa kötü davranmasın diye.

öğretmen cocuga kötü davranmasından ziyade cocuklar eksik kalmasın diye olmalı...Okullarda kitapları koymaları için dolap olmadıgından genelde bunu zaten veliler toplanıp yaptırır 4 yıl rahat eder cocuklar,çünkü ınanın zaman zaman çanta agırlığı 7 kg bulacak.
ilkokulda bizde akıllı tahta,projeksiyon,yazıcı,dolap alınmıştı hatta sınıf bütçemizden artırdıgımız parayla sıra için minderler diktirip,sınıf kitaplığı oluşturup birde sınıfı badana yaptırmıştık

daha geçen konu vardı.
gayet normal.
asıl anormal olan o sıraların 4. sene sonunda ne olduğu nereye gittiği? hep bunu merak etmişimdir.

Eğer o öğretmen herhangi bir çocuğa para nedeniyle kötü davranırsa her türlü şikayet edin. Doğuda hiçbir imkan yokken ne emekler veren öğretmenler varken bu nasıl öğretmen!!!
Bilsem.
bu daha da kötü.. nasıl korku salmış öğretmen ki insanlar itiraz bile etmiyor. bence cidden şikayet edilmeli.
İdareciler de öğretmenden yana.
20 öğrenci mi var okulda? Mobilya kime alınmış? Sınıfın mı? Yazıcı sınıfa mı ait? Okul aidatı yok mu? Her alınan bölünüyor mu?
Hiçbirinin cevabını bilmiyorum.
Tek bildiğim kitaplar için dolap olacakmış.
Peki ya projektör'ü devlet karşılıyor mu ? Bizden istedikleri şeyler arasında projektörde var
yakında onu da isterler sanırım

Mesaj ekran görüntüsü ile ilçe meb e başvurun.
Çocuğuma kötü davranır herkes veriyor diye düşünmeyin..
Hatta veliler birlik olun hesap sorun..
Okul ile alakalı birşey bu..
Devlet ekstra kıtabı bile şikayet edin diyor..veliler korkuyor sadece..

Bizim okul da devlet okulu aynı bunun gibi ihtiyaçlar için para istedin di toplantıda en az 200 TL dediler verdik bizde

Bana mantıklı gelmedi.Araştırılması gerektiğini düşünüyorum

ben olsam bu harcamaların neye dayanarak yapıldığının hesabını sorar, alınan malzemelerin neler olduğuna dair faturanın tarafıma gönderilmesini isterdim ve asla bir kuruş bile ödemezdim sonuçta bu alınan malzemeler okulda kalıcı şeyler ama çocuklar o okulda ortalama 4 yılını geçirecek a4 almıyorsunuz ki taşınır mal alımı yapılıyor ve bunların kamuda dmo dan alınması ya da en uygun yerden doğrudan alım yada ihale usulü ile alınması gerekir ve bunun parasını devlet öder veliler değil.

Peki ya projektör'ü devlet karşılıyor mu ? Bizden istedikleri şeyler arasında projektörde var

Arkadaşlar devlet bu tarz şeyleri karşılamaz. Alabilirse müdür bağış vb. kaynaklardan sınıflara alır bilgisayar ve projektör benzeri şeyleri. O da yoksa velilerden toplanır bu ürünlerin parası.

Ben olsam kuruş vermem.Yanlışda biliyor olabilirim ama öğretmenlere okul açıldığında neredeyse bir maaş kadar kırtasiye parası yatıyor.Arkadaşlarımdan o parayı çocuklar için harcayanını görmedim daha.Demek devletin durumu var bi zahmet eksikleri de alsın

daha geçen konu vardı.
gayet normal.
asıl anormal olan o sıraların 4. sene sonunda ne olduğu nereye gittiği? hep bunu merak etmişimdir.
Hadi diyelim ki gerçekten ihtiyaç.
İdare ve öğretmen bizleri toplayıp güzelce bilgilendirse belki gönüllü öderdim.
Ne, nereden, kaça alınacak bilmiyoruz. Ne siparişlerden, ne faturalardan haberimiz yok. Üslup kaba ve tehditkar olunca irrite oluyor insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…