- 22 Şubat 2019
- 428
- 1.191
- 113
Bizde onlardan 2 tane var :) öğretmenin doğum günü etkinligi icin ayri watsap grubu kurdular bide. Sabah çocukları okula bırakır cafelere kahvaltiya giderler.Şu sınıf annelerinin egosu !
Sanırsın beyaz saraya çıkmış trampla iş yapıyorlar
'te allam:)
Sıkıntı o zaten.Bunu sorarak bilgi alabilirsiniz. Emin olun kidi başı 300 çok da bir şey değil. Emin olun hepsi çocuğunuzun daha iyi bir ortamda eğitim alması için kullanılacaktır. Öğretmeninizden veya bu konu ile ilgilenen kişiden bilgi ve faturaları isteyebilirsiniz. Ben de öğretmenim ve bu beni hiç rahatsız etmez.
Bizim okul, sınıf karma.Ben öğretmenim. Milli eğitim bakanlığı kesinlikle okullara projektör bilgisayar falan almıyor. Devlet karşılamıyor yani. Bizim okulumuza bilgisayarlar bağış yapılmış.bazi sınıflarda projektorleri veliler almış parası toplanmış.
Ben 10 tl fotokopi parasını zor topluyorum cnm çıkıyor 100 kere söylüyorum.
Öğretmen kendi rahat etmek için istiyor ya da okulda öyle bir karar alınmıştır velilere aldırtalım diye. Malum sizin çocuk 1. Sınıf sanırım 4 sene o sınıfta okuyacak mi o mantikla aldırmak istiyor olabilirler.
Yazıcıda yok ayrıca sınıfımda Ankaranın göbeğinde fakir bir mahallede ilkokul öğretmeniyim 10 tl isterken çekiniyorum yok insanların ellerinde. Valla 300 tlyi iyi istemişler. Bizim okulda istense okulu taşlarlar.
Var tabi; Sıra, tahta, pano. Ancak bu şartlarda eğitim çıktıları sınırlı düzeyde kalır. Özellikle kalabalık sınıflarda.Hani koca sınıfta hic mi birşey yok ?? Bu konuyu milli eğitim bakanlığı ile görüşmeleri gerekir eğer durum bu kadar kötüyse.
Durumunuz kötüyse konuşun odemeyin kayit esnasinda soylenmis miydi peki ?yasak dense de aliniyor .Okulun hesabina yatiracaginizi yazin gruptan hesap nosu isteyin dekont olsun yani biz de ana sinifi icin yatiriyoruz her ay cocuklarin ihtiyaclari alınıyormuş. Ama yatirmayanlara yapacak bir sey yok.Devlet okulu sonuçtaSelam hanımlar
Kızım devlet ilkokuluna başladı. Öğretmen ve veliler ayrı whatsapp grubu var.
Ve öğretmenden sürpriz bir mesaj geldi: Mobilya, yazıcı vb ihtiyaçlar için 6 bin tl lik siparişler verildi. Veli başına 300 tl yi Cuma gününe kadar getirin.
Bunların okul tarafından karşılanması gerekmiyor mu?
Vb. nin içeriği nedir bilmiyoruz.
Vermezse en son sonunda öğr etmen de almıyorum der. Olan yine çocuklara olur. Kimsenin boşuna gitmiyor bu işlerle uğraşmak. Ama daha iyi bir ortam daha kaliteli bir eğitim olsun diye yapılıyor.Vermeyin. Kim karar verdiyse sipariş verdiyse o versin.
Canım 6000 tl değil onu mevcuda bölmüş kişi başı 300 tl diyor .Ve bu çocuk 1.sınıf sanırım şimdiden öğretmen 4 yıl okutacağı sınıfı hazırlamak istemiş aslında velinin sevinmesi lazım .Zaten iyi bir muhit olmasa bu kadar para toplamaz .Az buçuk velilerin durumu iyidir.Seneye bu kadar para toplamayacaktır.Koleje bu paranın kaç katı yatırılıyor ve eminim bu öğretmen daha iyi eğitim veriyordur .Çünkü öğrencilerini düşünüyor düşünmese zaten sınıfa sadece girip çıkıp dersini anlatmakla yetinir .Bende öğretmenim bu kadar paraya cesaret edemem çünkü çalıştığım yerin veli profilini biliyorum.@NorthCarolinaKomiknick
Gördügünüz gibi, maddi durum gayet önemli çocuk yapilirken. Eğitim sistemin hali işte böyle.
300 tl çok fazla 50 değil 100 değil ki o bile fazla. Okul müdürünün bağış ayarlaması gerekir.Bizim okul, sınıf karma.
Kadının biri kocamdan 300 tl istesem kavga çıkar diyor. Diğerinin kocası işsiz evi kira, başkasının kazancı kendisine zor yetiyor.
Olmayan nasıl versin?
Maalesef çoğu asgari ücretli.Canım 6000 tl değil onu mevcuda bölmüş kişi başı 300 tl diyor .Ve bu çocuk 1.sınıf sanırım şimdiden öğretmen 4 yıl okutacağı sınıfı hazırlamak istemiş aslında velinin sevinmesi lazım .Zaten iyi bir muhit olmasa bu kadar para toplamaz .Az buçuk velilerin durumu iyidir.Seneye bu kadar para toplamayacaktır.Koleje bu paranın kaç katı yatırılıyor ve eminim bu öğretmen daha iyi eğitim veriyordur .Çünkü öğrencilerini düşünüyor düşünmese zaten sınıfa sadece girip çıkıp dersini anlatmakla yetinir .Bende öğretmenim bu kadar paraya cesaret edemem çünkü çalıştığım yerin veli profilini biliyorum.
Sanırım kastedilen dolap, masa vs.yazik ya. bu parayi veremyecek aileler var. mobilya neymis kose takimimi aliyor?
Canım malesef sağa sola şikayet etmek yerine en azından taksite bölmesini isteyebilirsiniz güzelce durumunuzu açıklayın ben ayda yüz yüz getirebilirim deyin.Tabi sizle toplantıda konuşup açıklama yapması mutlaka gerekirdi ...Ama verilmeyecek bir para değil taksit taksit olursa çocuğunuz güzel donanımlı bir ortamda eğitim alacak onu düşünün ...Anasınıfıda öyleydi aslında aidatı falan aynı paraya geliyor...Maalesef çoğu asgari ücretli.
Muhatap bulamıyoruz ki.Canım malesef sağa sola şikayet etmek yerine en azından taksite bölmesini isteyebilirsiniz güzelce durumunuzu açıklayın ben ayda yüz yüz getirebilirim deyin.Tabi sizle toplantıda konuşup açıklama yapması mutlaka gerekirdi ...Ama verilmeyecek bir para değil taksit taksit olursa çocuğunuz güzel donanımlı bir ortamda eğitim alacak onu düşünün ...Anasınıfıda öyleydi aslında aidatı falan aynı paraya geliyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?