6 bin tl çok değil mi ya?

Ekonomik olarak cokta iyi bi durum da olmadığımız, su günler de 6 bin bi sinif için cok fazla bana göre.
Hele bazi egitimcilerimizin bu durumu görmezden gelişi daha bi vahim.. 2 bin tl asgari ücret evde birde 2.ve 3. Çocuğu olan varsa düşünen yok.

Hani koca sınıfta hic mi birşey yok ?? Bu konuyu milli eğitim bakanlığı ile görüşmeleri gerekir eğer durum bu kadar kötüyse.

Köy okullari ne yapsin peki ?? Oralara gidip bütün olumsuzluklara rağmen eğitim vermeye calisan tek kuruş dahi beklemeyen öğretmenler ne yapsin ?

Şu sınıf annelerinin egosu !
Sanırsın beyaz saraya çıkmış trampla iş yapıyorlar
'te allam:)
Bizde onlardan 2 tane var :) öğretmenin doğum günü etkinligi icin ayri watsap grubu kurdular bide. Sabah çocukları okula bırakır cafelere kahvaltiya giderler.

Seneye bende sinif anasi olucam, hayatim renklenir azıcık

Sorgulayın. Cevap olarak; bu tarz malzemelerin okul veya devlef tarafindan karsilanmasi gerekmez mi? Diyin. Hayir diyelim ki karsilanmiyor, o zaman bu tarz malzemeler alinmadan once size danisilip, bu is icin para vermeye rizanizin olup olmadiginin sorulmasi gerekmez miydi? Biz okula 6 bin liralik masfaf yaptik, pamuk eller cebe, kelle başı 300 tl... bu nedir!!!? Diyelim ki parayi vermeyi kabul ettiniz. Size bunu tek tek faturalandirsinlar.

Ben öğretmenim. Milli eğitim bakanlığı kesinlikle okullara projektör bilgisayar falan almıyor. Devlet karşılamıyor yani. Bizim okulumuza bilgisayarlar bağış yapılmış.bazi sınıflarda projektorleri veliler almış parası toplanmış.
Ben 10 tl fotokopi parasını zor topluyorum cnm çıkıyor 100 kere söylüyorum.
Öğretmen kendi rahat etmek için istiyor ya da okulda öyle bir karar alınmıştır velilere aldırtalım diye. Malum sizin çocuk 1. Sınıf sanırım 4 sene o sınıfta okuyacak mi o mantikla aldırmak istiyor olabilirler.
Yazıcıda yok ayrıca sınıfımda Ankaranın göbeğinde fakir bir mahallede ilkokul öğretmeniyim 10 tl isterken çekiniyorum yok insanların ellerinde. Valla 300 tlyi iyi istemişler. Bizim okulda istense okulu taşlarlar.

Sıkıntı o zaten.
Bilgilendirme yok üslup kötü.
Fatura makbuz gösterme yok.
İnsan haliyle "hayırdır?" diyor.

Bizim okul, sınıf karma.
Kadının biri kocamdan 300 tl istesem kavga çıkar diyor. Diğerinin kocası işsiz evi kira, başkasının kazancı kendisine zor yetiyor.
Olmayan nasıl versin?

Bir de whatsup grubuna mi yazmış? Bu suç...olacak iş değil. Kim Almiş bu kararı? Herkes hemfikir mi?

Hani koca sınıfta hic mi birşey yok ?? Bu konuyu milli eğitim bakanlığı ile görüşmeleri gerekir eğer durum bu kadar kötüyse.
Var tabi; Sıra, tahta, pano. Ancak bu şartlarda eğitim çıktıları sınırlı düzeyde kalır. Özellikle kalabalık sınıflarda.
Veli para toplamak istemiyorsa istemiyordur. Gönüllülük esas sonuçta. O şartlarda imkanlar dahilinde eğitim devam eder.
Veli olarak şikayet edin tabii. Hakkınız.

Durumunuz kötüyse konuşun odemeyin kayit esnasinda soylenmis miydi peki ?yasak dense de aliniyor .Okulun hesabina yatiracaginizi yazin gruptan hesap nosu isteyin dekont olsun yani biz de ana sinifi icin yatiriyoruz her ay cocuklarin ihtiyaclari alınıyormuş. Ama yatirmayanlara yapacak bir sey yok.Devlet okulu sonuçta

@NorthCarolina Komiknick

Gördügünüz gibi, maddi durum gayet önemli çocuk yapilirken. Eğitim sistemin hali işte böyle.
Canım 6000 tl değil onu mevcuda bölmüş kişi başı 300 tl diyor .Ve bu çocuk 1.sınıf sanırım şimdiden öğretmen 4 yıl okutacağı sınıfı hazırlamak istemiş aslında velinin sevinmesi lazım .Zaten iyi bir muhit olmasa bu kadar para toplamaz .Az buçuk velilerin durumu iyidir.Seneye bu kadar para toplamayacaktır.Koleje bu paranın kaç katı yatırılıyor ve eminim bu öğretmen daha iyi eğitim veriyordur .Çünkü öğrencilerini düşünüyor düşünmese zaten sınıfa sadece girip çıkıp dersini anlatmakla yetinir .Bende öğretmenim bu kadar paraya cesaret edemem çünkü çalıştığım yerin veli profilini biliyorum.

Bizim okul, sınıf karma.
Kadının biri kocamdan 300 tl istesem kavga çıkar diyor. Diğerinin kocası işsiz evi kira, başkasının kazancı kendisine zor yetiyor.
Olmayan nasıl versin?
300 tl çok fazla 50 değil 100 değil ki o bile fazla. Okul müdürünün bağış ayarlaması gerekir.

Maalesef çoğu asgari ücretli.

Her çocuğun özel dolabı olacaksa çok değil bence toplamda. Evimize bile küçücük dolap alsak bir dünya para tutar. Bir de yazıcı olacak. Miktar çok değil bence ama tabii tüm velilere danisilmasi gerekirdi.

Maalesef çoğu asgari ücretli.
Canım malesef sağa sola şikayet etmek yerine en azından taksite bölmesini isteyebilirsiniz güzelce durumunuzu açıklayın ben ayda yüz yüz getirebilirim deyin.Tabi sizle toplantıda konuşup açıklama yapması mutlaka gerekirdi ...Ama verilmeyecek bir para değil taksit taksit olursa çocuğunuz güzel donanımlı bir ortamda eğitim alacak onu düşünün ...Anasınıfıda öyleydi aslında aidatı falan aynı paraya geliyor...

Ogretmendeki cesarete hayran kaldim.sorusturma yer.lakin 6 bin eger idealist bir bicimde her seyleeini aliyorsa cok degil onu soyleyeyim.yazici,bilgisayar kagit bunlar 6 binden fazla eder hatta.ama boyle bir hakki resmi olarak yok.ve devlet her sinifa ayri pc yazici vermez.ama tekrar ediyorum ogretmen sizden para isteyemez.sikayet etseniz sorusturmalik bu durum.

Muhatap bulamıyoruz ki.
Karar böyle. Ödeyeceksiniz deniyor.
Yoksa çocuklarınız cahil kalır, derse girer çıkar maaşımı almaya bakarım diyor öğretmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…