6 bin tl çok değil mi ya?

Ben de ilk kez duyuyorum.
Okul kotudur dersin ki bizde bisey yapalim. Bunun icin velileri toplar okulun parasi yok sunlari cocuklar icin yapmak istiyorum ne dersiniz yapalimmi diye sorulur. Veliler isterse yapilir. Alip parasi bu denmez yasal degil.

O raporu her yıl hatta her dönem yazıyoruz, ama ya okumaya tenezzül etmiyorlar, ya da işlerine gelmiyor. Kitapların ilk bedava dağıtıldığı zaman yayınevleri isyan etmişti biz nasıl kazanacağız diye, o dönem yayınevleri mağdur olmayacakları söylenip susturulmuştu.

Ülkemizdeki sınav gerçeğini göz önüne alırsak tek kitapla her şeyi öğrenmeyi düşünmek de yeterince ütopik zaten.

Devlet kitaplarına bir sürü para verileceğine keşke devlet direkt kaynak kitaplar gibi kitap yollasa ne güzel olur..

Devlet kitaplarına bir sürü para verileceğine keşke devlet direkt kaynak kitaplar gibi kitap yollasa ne güzel olur..
Kesinlikle katılıyorum, ama bu kitap sektörü bambaşka bir şey, devlet asla o kadar donanımlı kitap göndermeyecektir. Bence kitap vermese de onlara ayırdığı bütçe ile(kitapları özel okulda okuyan öğrencilere de veriyor ve o kitaplar çöp gibi ordan oraya atılıyor) okula daha faydalı şeyler yapsa(güvenlik gönderse, teknik donanımı alsa)

kesinlikleeee şikayet edin. biz ilkokulda çok aklımız ermiyordu sanırım gerçi ben pek bir şeye yanaşmazdım ama, meb in bu konuda kesin açıklamaları var. asla sizden para istenmez şeklinde. öğretmenlere de güvenmiyorum okul idaresine de.
bize tv alıp film izletmişlerdi ortaokulda. ders işletmeyip alaaksız saçma sapan filmler izletiyorlardı. fen bilgisi dersi işlediğimizi hatırlamıyorum.
içeriğini görünce sinirlendim ne hakla böyle para isteyebiliyorlar bi de bölüştürmüşler canlarım.
ya bir de haklı görüyorlar bu insanları, siz iyi misiniz yoksa hepiniz öğretmen misiniz nedir?

Bu öğrenciler daha 1. Sınıf ve müfredatın dışına çıkılamıyor, şartlar iyileşse ne olacak ki ? Türkiye de verilen eğitim belli.

Tek başıma bu işe kalkışamam.

Tek başıma bu işe kalkışamam.

şikayet ettiğiniz anlaşılmaz korkmayın isimsiz şikayet edebilirsiniz. hep korkudan geliyor başımıza ne geliyorsa. : (
siz okulu söyleyin ben ederim şikayet : d

benim devlet bursumu okulun giderlerine aktaran bir ortaokulum vardı. aylarca bursuma noldu diye sorup cevap alamamıştım. hak hukuk bilmiyor bazı haysiyetsizler. küçücük çocuğun beş kuruşluk bursunu ne akla hizmet okulun giderlerine aktarıyorsun sen ya.

geçmişte kaldı benim çocuğuma düşük not verirler dönemi.
tam tersi hakkını aramayı bilen sorgulayan veliden korkarlar.

Bunun icin toplanti yapip sormasi gerekir ve veliler kabul ederse para toplayabilir bu biraz sacma olmus mesajla para gönderin diye

Bu öğrenciler daha 1. Sınıf ve müfredatın dışına çıkılamıyor, şartlar iyileşse ne olacak ki ? Türkiye de verilen eğitim belli.
Müfredat aynı ama, o müfredatın nasıl sunulduğu önemli olan. PC, internet, projeksiyon ve ses sistemi ile görsel, işitsel, dokunsal tüm uyaranları aktive ederek müfredat kazanımlarını elde etmek var; çocukların sadece öğretmenlerini dinleyerek kazanımları elde etmesi var. Hangi yöntemde çocuk daha fazla derse dikkatini toplar ve derse karşı daha fazla ilgili olur?
Yazıcıya ne gerek var denilmiş. Okulun yazıcısı yetmiyor mu denilmiş. Yetmiyor gerçekten. 1000-2000 kişiye hizmet vermeye çalışırken sürekli arıza veriyor o fotokopi makinaları. Fotokopi kuyruğu oluyor sonra. Böyle olunca öğretmen, çeşitli kaynaklardan daha az fotokopi çekmek zorunda kalıyor.

Tamam ilkokullara ödenek verilmiyor ama bu kadar da kafadan yüklenilmez ki zaten bu veli toplantısında konuşulup karar verilmeden istenmez ayrıca peyder pey de yapılacak şeyler bunlar. En elzem olanı hangisi ise ondan başlanır. Ne yazık ki ilkokulların su+elektirik gibi faturaları dışında pek bir şeyi karşılanmaz, internet- bazen temizlik malzemesi vb. Kağıt-toner-fotokopi giderleri kantinden okul aile birliğine aktarılan para ve veli bağışlarıyla sağlanır. Okul demirbaşına kaydedilecek şeylerden kdv düşülür, o sayede fiyatı daha uyguna getirilebilir.

İlk kez duydum diyenlere şaşkınlıkla bakıyorum. Bilgisayar ve yazıcı zaten 4 bin civarı tutacaktır. Ve bu KDV indirimine rağmen tutacak olan miktar. Dolabı devlet yaptırmaz, ve evet dolap yapılmazsa mecburen kitaplar her gün taşınır. Örtü diktiriliyordur sıralara diye düşünüyorum. Bir üst sınıftan perd kalmadıysa perde diktirilir. Projeksiyon ve perdesi yoksa bunlar alınır. Oturup hesaplarsaniz bu miktardan fazlasını bulursunuz. Ve yukarda yazdığım ihtiyaçların hiçbirisini devlet karşılamaz

Bazı okullar başta bağış adı altında alıp onunla sınıfın ihtiyaçlarını gideriyorlar. Bazıları da sonradan veliden istiyor. Sınıfın bu tarz ihtiyaçlarını devlet karşılanıyor ne yazikki.ya hali vakti yerinde bir veli ya da çevre esnaftan biri alacak ya da velilerden toplanacak. Eğer sınıfca veliler bu kadar parayı vermezse de sınıfa bu tarz araç gereçler alınamaz. Bana 300 çok gelmedi. Eğer kayıt olurken para vermediyseniz.

Sonuna kadar katılıyorum. Biz okulda fotokopi sırasına giriyoruz tek bir fotokopi makinemiz var. Bunlari öğretmen alıp evine götürmeye ek ki. Yine çocuklarınızın eğitim ve öğretimi için kullanılacak.

Su yorumu gorunce yazmadan edemedim. Ah ah su doguda koylerde calisan ogretmenleri gorseler de utansalar.
Ilk sene koye atandim. Koy tas catlasin 30 hane. Okul birlestirilmis sinifli egitim goruyor. Beni okula atadilar. Gittim ki beni anasinifi ogretmeni diye atadiklari okulda anasinifi yok. Ilk şoku orda yasadim. Haber almis koyluler. Anasinifina ogretmen geldi diye. Cocuklar beni bahce kapisinda karsiladi. Hepsi nasil mutlu. Kollari sivadim. Mecbursun casper burda seni bekleyen cocuklar var dedim. Okulun lojmaninin bir odasini kendime ayirdim. Haftasonu bile koye gittim. Koy 50 km uzakta. Her ay ulasim icin ben o koye 600 lira yol parasi verdim. Taksi tutarak gidiyordum. Sinifi boyadim. Sildim supurdum. Sonra ilce milli egitime gittim. Dedim esyam yok. Tamam liste yap ver alacagiz dediler. Bir hevesle liste yaptim. Uzattim o ilce milli egitim muduru bozmasina. Bakti baktii. Ben sadece haliyi alirim burdan dedi. Inanin o sinirle o ay aldigim maasin bir kismini ve bin lira kirtasiye parami o sinif icin harcadim. Yetmedi tabi. Esim o zaman sevgilimdi. Emniyetten polis arkadaslarindan bin lira da o topladi. Masasi sandalyesi perdesi kartonu boyasi herseyi aldim. Diger okullardan getirdigim eski pusku esyalari ellerimle tamir ettim. Tepeden tirnaga yaptim o okulu. Sobami kendim yaktim. Cunku diger arkadaslarin para toplayip okula tuttuklari hademeye bizim 2 ogretmen gucumuz yetmedi. Okulu paspasla temizler cikardik biz. 1 sene kendi sahsi bilgisayarimi ve yazicimi goturdum okula. Bilgisayarimi kirdilar. Yenisini aldim. Onu da goturdum yine. Sakinmadim hicbir ogrencimden.
Surda bahsedilen ogretmenleri okudukca hem kendime hem de o koydeki cocuklara aciyorum. Benim bi basima gucum sadece bunlara yetti. Yardim bile gonderenim olmadi ailem ve sevgilim disinda. Bu sene ilce merkezde bir okuldayim. Yine doguda. Yok yani. Para veren yok. Yine bir suru cebimden harcama yaptim.. eksik kalmasin cocuklar diye.
Bazi ogretmenler gercekten kantarin topuzunu kaciriyor artik. Okudukca sinirlerim yipraniyor.

Cok seyleri "saniyorsun". Yani ihtimal ihtimal ihtimal.

Neticede ne var, bir ögretmenin pat diye velilerden 300 lira istemesi. Ve bunu daha önce veliler ile konusmadan, faturalari degerlendirmeden,.. O paranin nereye gittiginin kaniti bile yok.

Ebeveynler mutlumu olmali? Saka yapiyorsun heralde. Bu para zaten okulda olmasi gereken yazici, mobilya gibi seylere gidecek bide! Bunu devlet karsilamali, devlet! Hani var ya, saraylar yapan, binlerce makam araci kullanan. Ha iste, niye okullara para yok?

Velinin durumu iyi olmasi, onu sömürülmesi gerektigini göstermez. Ki kimse kimsenin ev durumunu bilemez. Eve giren maas iyi olabilir fakat faturalar çok, ailede hasta,acil bir durum olabilir. Veliler sak! diye 300 lira vermek zorunda degil!

Kizim burda okula gidiyor, ilkokul bedava. Kirtasiye malzemeleri okul karsiliyor. Senelik maximum fatura diye birsey var. Yani veliler yanilmiyorsam yillik en fazla 120 euro harcayabilir okul için (yani okul gezisi gibi seylerde). Bu olay burda yasanmis olsaydi, skandal olurdu, ama Türkiyede ebeveynler mutlu olmaliymis, ögretmen düsünceliymis He canim he!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…