- 21 Nisan 2011
- 1.469
- 1.155
- 333
Bunun siparişini verirken size mi sormuşlar. Usule göre toplantı yapılır fiyat verilir veliler razıysa yapılır. Her gün herkes 300 tl mi kazanıyor. Çok saygısızca ve şımarıkça bir mesaj olarak gördüm ben . İtiraz edin nasıl size sormadan siparişleri verdilerse ödemesi de sizi ilgilendirmesin.eli başına 300 tl yi Cuma gününe kadar getirin.
Neyden geri kalırmış ya eee okul bittiğinde geri satıp parasını size iade edecek mi ? Bu ne saçma uslupŞok oldum mesajı görünce.
Mobilya dedikleri çocukların kitaplarını koymaları için dolap, yazıcı derslerde lazımmış. Vd. ne diyoruz cevap yok.
Öğretmen ben şahsi bilgisayarımı kullanmaya mecbur değilim, çocuklarınız geri kalır vs diyor.
Ögretmene sene de 1 defa yatırılan 1000tlye de göz dikildi ya neyse!Zaten çogu ögretmen o 1000 lirayı aşan harcama yapıyor yıl boyunca ögrencilerine emin olabilirsiniz.
Ayrıca konu sahibi devlet sadece elektrik su telefon internet faturasını ödüyor.gerisine karışmıyor.ortaokul ve liselere akıllı tahta takılıyor.ilkokullara yok.ama ortaokulla ortak kullanılan bina varsa o zaman takılır akıllı tahta.
Aslında para çok değil.okulun bulunduğu mahallenin sosyo-ekonomik durumuna bağlı. ben de ögretmenim.kızim 1. Sınıfa başladı sadece ilkokuma yazma setini 100 liraya aldık kırtasiyeden.bilgisayar yazıcı projeksiyon eklenince ,üstüne mobilyalar( muhtemelen kitaplık ve dolap) çok d sayılmaz.Ama yöntem yanlış bir toplantı yapılir.velilere tek tek ihtiyaçlar ne sayılır.belki bir veli mobilyacı öburü kumaşçı, bilgisayarcı ya da tanıdıkları var.belki ücretsiz bile yaptirilabilir bazı ihtiyaçlar.velilerin onayı alindıktan sonra zaten veliler kendisi çıkarıp veriyor o ihtiyaç olan parayı.çat diye 300 lira vereceksiniz denmez.çok ayıp.velilerle 4 sene yüz yüze bakılacsk.nasıl öğretmenlik yapıyorlar anlamıyorum.
Bu kadar anlattım ama ben bu prosedürü 30 liralık set alabilmek için uyguluyorum.bazen bir veli sıra örtüsü de olsun diyor.gidip yaptırıp getiriyor.parasını kabul etmiyor.digeri perdeleri yenileyelim diyor gibi gibi...
7 farklı okulda çalıştım böyle bir para isteme biçimi ilk defa duyuyorum.
Tabi ki çok kıymetli öğretmenlerimiz var yaptıkları fedakarlıkları sosyal medya aracılığı ile duyuyoruz.Bende ücretli öğretmenlik yaptım ama bahsettiğim gibi öğretmenler hiç denk gelmedi diyebilirim gördüğümü söyledim genelleme yapmış gibi oldu biraz.Sana göstermediği harcamadığını anlamına gelmiyor... şahsen biz iki öğrencimizi dersaneye yazdırdık ve kendisi bile bursla gittiğini sanıyor bizim verdiğimizi bilmiyor... tahta kalemi aldım ve 20 öğrenciye ücretsiz ek kaynak aldım... hepsi bunların promosyon olduğunu sanıyor... bilmediğiniz seylere yorum yapmayın... ayrıca o para öğretmenin kendi kırtasiye hazırlığı için yıl boyunca biz de bir sürü kitap kağıt defter tahta kalemi önlük ek kaynak bir sürü şey alıyoruz çocuklara harcanmak zorunda değil kırtasiye parası yapıyorsak vicdanımızdan yapıyoruz... okullara da devlet bir çok şeyi vermiyor seçime ya da diyanete giden ödenek okullara gelmiyor... gelen devlet kitapları ile de iddia ediyorum hiçbir öğrenci hiçbir üniversiteyi kazanamaz içi boş sırf birileri para kazansın diye dağıtıyor devlet gerçekten eğitime fayda olsun diye değil
Bunlar okulun drmirbas esyalaridir. Veliden parasi istemenez. Sikayet ettiginizde baslari belaya girer. Bende devlet okulundayim boyle birsey hic gormedimSelam hanımlar
Kızım devlet ilkokuluna başladı. Öğretmen ve veliler ayrı whatsapp grubu var.
Ve öğretmenden sürpriz bir mesaj geldi: Mobilya, yazıcı vb ihtiyaçlar için 6 bin tl lik siparişler verildi. Veli başına 300 tl yi Cuma gününe kadar getirin.
Bunların okul tarafından karşılanması gerekmiyor mu?
Vb. nin içeriği nedir bilmiyoruz.
Evet ve diğer 1. Sınıflar da.Sınıfın mevcudu kaç, siz hariç tüm veliler mi tamam dedi?
Ben de ilk kez duyuyorum.Bunlar okulun drmirbas esyalaridir. Veliden parasi istemenez. Sikayet ettiginizde baslari belaya girer. Bende devlet okulundayim boyle birsey hic gormedim
Böyle emrivakiyle olmaz.Ben de bunu anlamıyorum.. hoca cebine mi atacak parayı. Elinizdeki telefonlara binlerce para veriyorsunuz. 300 lira mi çok geldi. Belki 1. Sınıftan 4 e kadar kullanacaklar. Buraya yazmak bile ayip bence.
Zaten üslup sinirlendirdi.Neyden geri kalırmış ya eee okul bittiğinde geri satıp parasını size iade edecek mi ? Bu ne saçma uslup
Demek istediğim ben veli olarak okula ne yapılıyor bilmiyorim mesela bizim vergilerimizle yapilan yüzde bilmem kaclik pay MEB e MEB den de okullarımıza tahsis edilmesi adına neler yapabiliriz diyorum şuan a kadar hiç bir yere basvurmadim burda öğretmen çok bize fikir verebilirler diye düşünüyorum .Nasıl yani? Daha önce mesaj yazdınız mı tam anlayamadım, ödenek için ne gibi bir şey yapmak istiyorsunuz?
Tamir ettirmek tense yenisini aldırıyor öğretmenler bazen şuana kadar bir oğlum 5 e geçti diğeri 2 yeBizim zamanımızda okullar gri bir zarf verirdi.herkes gönlünden ne koparsa okula bağış yapardı. Şimdi bildiğin ücret isteniyor. Emrediliyor.Burda bir okulda laptop ve tepegöz için her veliden 100 lira istemiş. Dur denmesi lazım . Devletin okullara destek yapması lazım.
Bizimde okulda dolap ve yazıcı için toplantı yapıldı ve ikisi için 50 şer lira toplandı.Selam hanımlar
Kızım devlet ilkokuluna başladı. Öğretmen ve veliler ayrı whatsapp grubu var.
Ve öğretmenden sürpriz bir mesaj geldi: Mobilya, yazıcı vb ihtiyaçlar için 6 bin tl lik siparişler verildi. Veli başına 300 tl yi Cuma gününe kadar getirin.
Bunların okul tarafından karşılanması gerekmiyor mu?
Vb. nin içeriği nedir bilmiyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?