ALLAH SİZDEN RAZI OLSUNSu yorumu gorunce yazmadan edemedim. Ah ah su doguda koylerde calisan ogretmenleri gorseler de utansalar.
Ilk sene koye atandim. Koy tas catlasin 30 hane. Okul birlestirilmis sinifli egitim goruyor. Beni okula atadilar. Gittim ki beni anasinifi ogretmeni diye atadiklari okulda anasinifi yok. Ilk şoku orda yasadim. Haber almis koyluler. Anasinifina ogretmen geldi diye. Cocuklar beni bahce kapisinda karsiladi. Hepsi nasil mutlu. Kollari sivadim. Mecbursun casper burda seni bekleyen cocuklar var dedim. Okulun lojmaninin bir odasini kendime ayirdim. Haftasonu bile koye gittim. Koy 50 km uzakta. Her ay ulasim icin ben o koye 600 lira yol parasi verdim. Taksi tutarak gidiyordum. Sinifi boyadim. Sildim supurdum. Sonra ilce milli egitime gittim. Dedim esyam yok. Tamam liste yap ver alacagiz dediler. Bir hevesle liste yaptim. Uzattim o ilce milli egitim muduru bozmasina. Bakti baktii. Ben sadece haliyi alirim burdan dedi. Inanin o sinirle o ay aldigim maasin bir kismini ve bin lira kirtasiye parami o sinif icin harcadim. Yetmedi tabi. Esim o zaman sevgilimdi. Emniyetten polis arkadaslarindan bin lira da o topladi. Masasi sandalyesi perdesi kartonu boyasi herseyi aldim. Diger okullardan getirdigim eski pusku esyalari ellerimle tamir ettim. Tepeden tirnaga yaptim o okulu. Sobami kendim yaktim. Cunku diger arkadaslarin para toplayip okula tuttuklari hademeye bizim 2 ogretmen gucumuz yetmedi. Okulu paspasla temizler cikardik biz. 1 sene kendi sahsi bilgisayarimi ve yazicimi goturdum okula. Bilgisayarimi kirdilar. Yenisini aldim. Onu da goturdum yine. Sakinmadim hicbir ogrencimden.
Surda bahsedilen ogretmenleri okudukca hem kendime hem de o koydeki cocuklara aciyorum. Benim bi basima gucum sadece bunlara yetti. Yardim bile gonderenim olmadi ailem ve sevgilim disinda. Bu sene ilce merkezde bir okuldayim. Yine doguda. Yok yani. Para veren yok. Yine bir suru cebimden harcama yaptim.. eksik kalmasin cocuklar diye.
Bazi ogretmenler gercekten kantarin topuzunu kaciriyor artik. Okudukca sinirlerim yipraniyor.
Sagolun. Sizden deALLAH SİZDEN RAZI OLSUN
Öğretmenin üslubundan da az cok anlaşılıyor neyin ne olduğu. 300 tl ye özel okul eğitimi diyorsunuz.Müfredat aynı ama, o müfredatın nasıl sunulduğu önemli olan. PC, internet, projeksiyon ve ses sistemi ile görsel, işitsel, dokunsal tüm uyaranları aktive ederek müfredat kazanımlarını elde etmek var; çocukların sadece öğretmenlerini dinleyerek kazanımları elde etmesi var. Hangi yöntemde çocuk daha fazla derse dikkatini toplar ve derse karşı daha fazla ilgili olur?
Yazıcıya ne gerek var denilmiş. Okulun yazıcısı yetmiyor mu denilmiş. Yetmiyor gerçekten. 1000-2000 kişiye hizmet vermeye çalışırken sürekli arıza veriyor o fotokopi makinaları. Fotokopi kuyruğu oluyor sonra. Böyle olunca öğretmen, çeşitli kaynaklardan daha az fotokopi çekmek zorunda kalıyor.
Allah razı olsun, nasil sevindim anlatamam yazınızı okuyunca. Başarılar dilerim.Sagolun. Sizden de
Tesekkur ederim.Allah razı olsun, nasil sevindim anlatamam yazınızı okuyunca. Başarılar dilerim.
Su yorumu gorunce yazmadan edemedim. Ah ah su doguda koylerde calisan ogretmenleri gorseler de utansalar.
Ilk sene koye atandim. Koy tas catlasin 30 hane. Okul birlestirilmis sinifli egitim goruyor. Beni okula atadilar. Gittim ki beni anasinifi ogretmeni diye atadiklari okulda anasinifi yok. Ilk şoku orda yasadim. Haber almis koyluler. Anasinifina ogretmen geldi diye. Cocuklar beni bahce kapisinda karsiladi. Hepsi nasil mutlu. Kollari sivadim. Mecbursun casper burda seni bekleyen cocuklar var dedim. Okulun lojmaninin bir odasini kendime ayirdim. Haftasonu bile koye gittim. Koy 50 km uzakta. Her ay ulasim icin ben o koye 600 lira yol parasi verdim. Taksi tutarak gidiyordum. Sinifi boyadim. Sildim supurdum. Sonra ilce milli egitime gittim. Dedim esyam yok. Tamam liste yap ver alacagiz dediler. Bir hevesle liste yaptim. Uzattim o ilce milli egitim muduru bozmasina. Bakti baktii. Ben sadece haliyi alirim burdan dedi. Inanin o sinirle o ay aldigim maasin bir kismini ve bin lira kirtasiye parami o sinif icin harcadim. Yetmedi tabi. Esim o zaman sevgilimdi. Emniyetten polis arkadaslarindan bin lira da o topladi. Masasi sandalyesi perdesi kartonu boyasi herseyi aldim. Diger okullardan getirdigim eski pusku esyalari ellerimle tamir ettim. Tepeden tirnaga yaptim o okulu. Sobami kendim yaktim. Cunku diger arkadaslarin para toplayip okula tuttuklari hademeye bizim 2 ogretmen gucumuz yetmedi. Okulu paspasla temizler cikardik biz. 1 sene kendi sahsi bilgisayarimi ve yazicimi goturdum okula. Bilgisayarimi kirdilar. Yenisini aldim. Onu da goturdum yine. Sakinmadim hicbir ogrencimden.
Surda bahsedilen ogretmenleri okudukca hem kendime hem de o koydeki cocuklara aciyorum. Benim bi basima gucum sadece bunlara yetti. Yardim bile gonderenim olmadi ailem ve sevgilim disinda. Bu sene ilce merkezde bir okuldayim. Yine doguda. Yok yani. Para veren yok. Yine bir suru cebimden harcama yaptim.. eksik kalmasin cocuklar diye.
Bazi ogretmenler gercekten kantarin topuzunu kaciriyor artik. Okudukca sinirlerim yipraniyor.
Arya gercekten hepsini icimden gelerek yaptim. Cunku o cocuklara kiyamadim. Elde yok avucta yok. Kisin babetle gelen cocuklarim vardi benim. Icim eriyor hala hepsine. Istedim milli egitimden. Yok dediler. Koylere odenek yokmus. Oysaki yalan. Sonradan ogrendim koylere kullanilsin diye bakanliktan odenek gelmis o sene. Babamdan ogrendim bunu da. Adam soyledikce dehsete dustum. Ve adiler o parayi milli egitimin muhasebedeki borclarina vermisler. Inanabiliyor musun? Ben 10 ogrencinin hakkina girmeyim diye didinirken onlar yuzlercesinin hakkina girmis. Tabi bos durmadim. Hemen sikayet ettim. Elimden geleni ardima koymadim. O parayi tipis tipis muhasebeciden alip bir sonraki sene koylere harcadilar. Allah sorsun hesabini. Buralarda yenen paralarin haddi hesabi yok.Cok üzülerek okudum bunlari. Beline tasimasi gerekmeyen yük aldin. O yük ögretmenlere degil, devlete verilmeliydi. Senin tek derdin o çoçuklara ders vermek olmaliydi, sinifi nasil derlerim toplarim degil. Hem ailenden uzak, hem bu kadar yükün altinda..
Hem çoçuklar, hem senin adina üzüldüm, size deger verilmemesine
Arya gercekten hepsini icimden gelerek yaptim. Cunku o cocuklara kiyamadim. Elde yok avucta yok. Kisin babetle gelen cocuklarim vardi benim. Icim eriyor hala hepsine. Istedim milli egitimden. Yok dediler. Koylere odenek yokmus. Oysaki yalan. Sonradan ogrendim koylere kullanilsin diye bakanliktan odenek gelmis o sene. Babamdan ogrendim bunu da. Adam soyledikce dehsete dustum. Ve adiler o parayi milli egitimin muhasebedeki borclarina vermisler. Inanabiliyor musun? Ben 10 ogrencinin hakkina girmeyim diye didinirken onlar yuzlercesinin hakkina girmis. Tabi bos durmadim. Hemen sikayet ettim. Elimden geleni ardima koymadim. O parayi tipis tipis muhasebeciden alip bir sonraki sene koylere harcadilar. Allah sorsun hesabini. Buralarda yenen paralarin haddi hesabi yok.
Ben senelerdir ne paralar döktüm, sığınıyorlar bi sınıf annesinin eteğine habire ona para buna para evede yığınla ödev, defterler çoğunlukla boş, iyi yonleri de var sene sonuna kadar defter masrafi olmuyor :)Tesekkur ederim.Gercekten bunlarin hepsini yasiyoruz. Tek ben degil buralara atanan tazecik ogretmenlerimizin hemen hepsi yasiyor bunlari.
Kaldi ki ben egitimci bir babanin kiziyim. O ilce milli egitimde kagidi yuzume firlatan mudur bozmasi benim babamdan rutbe olarak kat kat altta bir adam. Buna ragmen sesimi cikaramadim. Istese bir telefonuyla koltugunda titretirdi babam onu. Ama bana kimsenin kapisina gitme. Ogrenciden isteme,veliden isteme. Haktir,gunahtir hem de bu bir suctur yavrum diye tembihledi hep. Hayir yapmis olursun fena mi dedi adam bana. Yeri geldi o da elini cebine atti. Kimseden almayalim diye. Benim babam da mecburi gorevini 6 yil doguda bir ilde yapti. Her sene gelen ogretmenimiz giderdi evlenip. Ilkokul ogretmenini soyle desen hangi birinden baslayim derim yani. Bu yuzden bu sozlesmeli ogretmenlige gelen 3+1 fikrine icten ice sevinenlerdenim. Bu cocuklarin su an yasadigini 20 sene once ben yasadim cunku. Doguda calismak insani yoruyor, uzuyor ,yipratiyor. Ama hic olmazsa ben 2 sene sonra Allah nasip ederse burdan gidecegim ve vicdanim cok rahat olacak. Siginabildigim tek sey bu..
Lcw dan bot ve mont yardimi istemistik. Sagolsunlar gonderdiler. Tek tek ayakkabi ve beden numarasi istemislerdi bizden. Icine hediye olarak badi, gomlek ,pantolon, corap bile koymuslardi. Cocuklarin isimlerini bile tek tek yazmislar posetlerin ustuneIcimden gelerek yaptim dedin ya, gözlerim doldu. Ya surda saglam bir küfür etmek istiyorum. Daha ne kadar senin gibi içi temiz insanlar bu yükü tasayabilecek? O çoçuklar ne olacak?
Hiçmi vicdan sizlamiyor o paralari ceplerine girdiginde? Ben surda avazim kadar bagirmak istiyorum, sen kendini nasil his etmisindir tahmin bile edemiyorum. O psikoloji ile bide ders vermek hiç kolay olmamistir. O çoçuklara bakarak, ayaklarindaki olmayan ayakkabi, pis binada,.. Off offff
Lcw dan bot ve mont yardimi istemistik. Sagolsunlar gonderdiler. Tek tek ayakkabi ve beden numarasi istemislerdi bizden. Icine hediye olarak badi, gomlek ,pantolon, corap bile koymuslardi. Cocuklarin isimlerini bile tek tek yazmislar posetlerin ustuneLcwnin yeri kalbimde ayridir hep bu sebepten
Bir gorsen hepsi gosteris meraklisi bir de. O sene fenerbahce spor klubu belli sayida atki sapka gondermisti yardim amacli. Milli egitimden bir dümbük eline almis ikiser tane atki ve sapka. Teker teker takti cocuklara fotograflarini cekti. Sonra aldi o iki cifti de gitti koyden. Agzimiz acik kaldi o an. Nerde hani atkilar dedim. Sayi az gelmis hoca hanim dedi. Arabada kalanlar buraya yetmez dedi. E niye gosteriyorsun cocuklara o zaman be andaval? Allahtan birlikte calistigim arkadasim da gercekten vicdanli bir adamdi. Toplam 30 ogrenci vardi okulda. Adam hepsinin atki ve sapkalarini almisti o kis. Gozleri kaldi cunku cocuklarin.
Daha neler yasadim su 4 yilda bir anlatsam buralara sigmaz inan
Malesef.. Keske o kaynak kitaplar yerine okuma setleri alinsa. Cunku dedigin gibi hala dogru durust okuyamayan cocuklar var. Ben devlet kitaplarinin branslarda ne kadar yettigini bilemem. Bransci degilim. Onlar daha iyi bilir. Ama ben anasinifi icin cok da gerekli gormuyorum. Aldirmadim da hic bu zamana kadar. Internet dokuman dolu yani.Ben senelerdir ne paralar döktüm, sığınıyorlar bi sınıf annesinin eteğine habire ona para buna para evede yığınla ödev, defterler çoğunlukla boş, iyi yonleri de var sene sonuna kadar defter masrafi olmuyor :)
Tabi burda siz ve babaniz gibi eğitimcileri tenzih ediyorum.
Bakanligin bu tarz masraflar icin ödeneği var , vermiyorsa cokta lüzumlu değilse insanlarin sömürülmesi dogru mu ?
Cocuklar daha dogru düzgün kitap bitiremiyor, akıcı okuma yapamıyor. Okuma alışkanlığı kazandırılmalı.
Bu masraflar okuma kitaplari icin yapilmali 6 bin yine çok gelir.
Ben isterdim ki bi öğretmen velilere çocuklarınızla kitap okuma saati yapin diye baski kursun.
Maalesef hersey para.
Cok tesekkur ederim Arya. Gercekten cok onurlandim yazdiklarini okuyunca. Utandim su anGece gece kederlendim. Yani bunlari biliyordum, tahmin ediyordum fakat böyle okumak. Sen çok güzel bir insansin Casper. Cok zorluklar çektin fakat o çoçuklar seni asla unutmayacaklar. Umarim hayatin verebilcegi tüm iyilikler seni bulur. Mutluluk huzur ve saglik diliyorum sana. O çoçuklar adina tesekkür ediyorum sana. Annenlerede tesekkür ediyorum, senin gibi evlat yetistirdikleri için.
Su yorumu gorunce yazmadan edemedim. Ah ah su doguda koylerde calisan ogretmenleri gorseler de utansalar.
Kesinlikle haklisiniz. Gercekten sadece maas alayim kafasiyla yapilacak bir is degil bu. En azindan benim icin oyle. Ama ben yeni nesil ogretmenlerden umitliyim. Yavas yavas duzen degisecek insallah.Allah sizden razı olsun, hakkınız ödenmez gerçekten. İşte bu yüzden bizim ülkemizde bu işi gerçekten severek yapacak, sınıfındaki öğrencileri kendi çocuğu gibi görebilecek insanlar öğretmen olmalı. Meslek sahibi olmak için öğretmen olunmaz.
300 lira istenmiş 6000 lira değil.Çüşşşşş benım kuzenimde ilkokula gidiyor ama neyse hiç böyle para istenmedi
Babam şuan birinci sınıfı okutuyor ve evimizdeki yazıcıyı kullanıyor olmadı okuldaki makineleri falan
Hiç böyle para istemedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?