• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 bin tl çok değil mi ya?

eli başına 300 tl yi Cuma gününe kadar getirin.
Bunun siparişini verirken size mi sormuşlar. Usule göre toplantı yapılır fiyat verilir veliler razıysa yapılır. Her gün herkes 300 tl mi kazanıyor. Çok saygısızca ve şımarıkça bir mesaj olarak gördüm ben . İtiraz edin nasıl size sormadan siparişleri verdilerse ödemesi de sizi ilgilendirmesin.

Şok oldum mesajı görünce.
Mobilya dedikleri çocukların kitaplarını koymaları için dolap, yazıcı derslerde lazımmış. Vd. ne diyoruz cevap yok.

Öğretmen ben şahsi bilgisayarımı kullanmaya mecbur değilim, çocuklarınız geri kalır vs diyor.
Neyden geri kalırmış ya eee okul bittiğinde geri satıp parasını size iade edecek mi ? Bu ne saçma uslup

Ortadaki yanlış paranın istenmesi değil de istenme biçimi bence. Her sınıfın bilgisayar, yazıcı, akıllı tahta yoksa projeksiyon gibi ihtiyaçları oluyor. Mobilya dediğiniz de heralde çocuklar kitapları koyup çanta taşımasınlar diye yaptırılacak dolap filandır. Önceki görev yerimde okulda kullanmak için ayrı bir bilgisayar almıştım maaşımla. Projeksiyon yoktu okula ait olan bir projeksiyonu dönüşümlü kullanıyorduk diğer sınıflarla. Kur kaldır derken vakit kaybıydı. Fotokopiyi okula ait makinede çekiyordum ve öğretmenler kuyruk oluyordu zaten ne kadar fırsat kalırsa o kadar çekebiliyordum. Yeni görev yerimde ben gelmeden önce öğretmenin sınıfta kullanması için laptop alınmıştı. Ben de projeksiyon ve yazıcı ihtiyacı olduğunu belirttim ve uygun yerlerden aldık. Bunların ücretini veremeyen öğrenci vardı diğer velilere bildirmedik bile, sınıf temsilcisi ile hallettik. Bu işler emrivaki ile olmamalı. Toplantı yapılır ihtiyaçlar belirlenir. Öncelikle velilerin içinden bunları uygun fiyata tanıdık yerden temin edebilecek varsa o seçenekler değerlendirilir. Yoksa başka yerden fiyat alınıp velilere bildirilir. Sizden istenen 300 lira çok bir para değil 4 yıl boyunca bu çocuklar onları kullanacaklar. Ama üslup yanlış olmuş

Biz de 1. Sınıfta perde, güneşlik, ufak dolap, yazıcı, sıra örtüsü aldık. Kişi başı 150 tl ödendi. Ama ben almadsn önce toplantı yapıp oylama yapmıştım. Perdemiz olmasın gerek yok, sıra örtüsü olmasın deseler almazdım.

Ortaokulda öğretmenim. O dilinizden düşürmediğiniz 1000 liralık ödeneğin şimdiden yarısını harcadım bile çocuklar için. Ama Allah aşkına tüm devlet kurumlarının verdiğiniz üç kuruş vergi ile döndüğünü düşünmeniz çok komik. Meb okulların hiçbir ihtiyacını karşılamaz. 1000 civarı öğrencimiz 40 öğretmenimiz var. Tek bilgisayar ve başka okuldan çıkma tek fotokopi makinemiz var. Doğuyu falan geçin İstanbulun göbeğinde adalar manzaralı ama varoş bir mahalle okulunda öğretmenim. Bir yere kadar karşılayabiliyoruz çocuklarınızın ihtiyaçlarını. Evet belki size göre projeksiyon gerekli değil çünkü sizin zamanınızda öyleydi ama bu teknoloji çağı çocuklarının öğrenmesinde ne kadar artıya sahip tahmin bile edemezsiniz. Sistem değişti, müfredat değişti, soru tipleri değişti. Tabi ki eğitim de değişecek. O her şeyi yapsın dediğiniz meb 3 senedir bu soruda hata var dediğimiz kitabı aynen basıp yolluyor diyeyim gerisini siz anlayın.

Konu sahibinin öğretmeninin üslubunu çok çirkin buldum. Bir şey alınacaksa birlikte karar verilmeli. Araştırılmalı. Birkaç yerden fiyat alınmalı. Bunu sormanızı tavsiye ederim. İçinize sinmiyorsa ödemezsiniz. Zorunlu değil. Ama çocuğunuzun günde 8 saat geçirdiği ortamı güzelleştirmek isterseniz başka şeyler yaparsınız belki siz de.

Bu ülkede eğitim parasız değil maalesef. Eğitim dışlanmış. Herkes biraz elini taşın altına sokacak. Hem veli hem öğretmen hem üst kademe yapacak bunu.

Ögretmene sene de 1 defa yatırılan 1000tlye de göz dikildi ya neyse!Zaten çogu ögretmen o 1000 lirayı aşan harcama yapıyor yıl boyunca ögrencilerine emin olabilirsiniz.

Ayrıca konu sahibi devlet sadece elektrik su telefon internet faturasını ödüyor.gerisine karışmıyor.ortaokul ve liselere akıllı tahta takılıyor.ilkokullara yok.ama ortaokulla ortak kullanılan bina varsa o zaman takılır akıllı tahta.

Aslında para çok değil.okulun bulunduğu mahallenin sosyo-ekonomik durumuna bağlı. ben de ögretmenim.kızim 1. Sınıfa başladı sadece ilkokuma yazma setini 100 liraya aldık kırtasiyeden.bilgisayar yazıcı projeksiyon eklenince ,üstüne mobilyalar( muhtemelen kitaplık ve dolap) çok d sayılmaz.Ama yöntem yanlış bir toplantı yapılir.velilere tek tek ihtiyaçlar ne sayılır.belki bir veli mobilyacı öburü kumaşçı, bilgisayarcı ya da tanıdıkları var.belki ücretsiz bile yaptirilabilir bazı ihtiyaçlar.velilerin onayı alindıktan sonra zaten veliler kendisi çıkarıp veriyor o ihtiyaç olan parayı.çat diye 300 lira vereceksiniz denmez.çok ayıp.velilerle 4 sene yüz yüze bakılacsk.nasıl öğretmenlik yapıyorlar anlamıyorum.

Bu kadar anlattım ama ben bu prosedürü 30 liralık set alabilmek için uyguluyorum.bazen bir veli sıra örtüsü de olsun diyor.gidip yaptırıp getiriyor.parasını kabul etmiyor.digeri perdeleri yenileyelim diyor gibi gibi...

7 farklı okulda çalıştım böyle bir para isteme biçimi ilk defa duyuyorum.
Sana göstermediği harcamadığını anlamına gelmiyor... şahsen biz iki öğrencimizi dersaneye yazdırdık ve kendisi bile bursla gittiğini sanıyor bizim verdiğimizi bilmiyor... tahta kalemi aldım ve 20 öğrenciye ücretsiz ek kaynak aldım... hepsi bunların promosyon olduğunu sanıyor... bilmediğiniz seylere yorum yapmayın... ayrıca o para öğretmenin kendi kırtasiye hazırlığı için yıl boyunca biz de bir sürü kitap kağıt defter tahta kalemi önlük ek kaynak bir sürü şey alıyoruz çocuklara harcanmak zorunda değil kırtasiye parası yapıyorsak vicdanımızdan yapıyoruz... okullara da devlet bir çok şeyi vermiyor seçime ya da diyanete giden ödenek okullara gelmiyor... gelen devlet kitapları ile de iddia ediyorum hiçbir öğrenci hiçbir üniversiteyi kazanamaz içi boş sırf birileri para kazansın diye dağıtıyor devlet gerçekten eğitime fayda olsun diye değil
Tabi ki çok kıymetli öğretmenlerimiz var yaptıkları fedakarlıkları sosyal medya aracılığı ile duyuyoruz.Bende ücretli öğretmenlik yaptım ama bahsettiğim gibi öğretmenler hiç denk gelmedi diyebilirim gördüğümü söyledim genelleme yapmış gibi oldu biraz.

Selam hanımlar
Kızım devlet ilkokuluna başladı. Öğretmen ve veliler ayrı whatsapp grubu var.
Ve öğretmenden sürpriz bir mesaj geldi: Mobilya, yazıcı vb ihtiyaçlar için 6 bin tl lik siparişler verildi. Veli başına 300 tl yi Cuma gününe kadar getirin.

Bunların okul tarafından karşılanması gerekmiyor mu?
Vb. nin içeriği nedir bilmiyoruz.
Bunlar okulun drmirbas esyalaridir. Veliden parasi istemenez. Sikayet ettiginizde baslari belaya girer. Bende devlet okulundayim boyle birsey hic gormedim

Bunlar okulun drmirbas esyalaridir. Veliden parasi istemenez. Sikayet ettiginizde baslari belaya girer. Bende devlet okulundayim boyle birsey hic gormedim
Ben de ilk kez duyuyorum.

Ben de bunu anlamıyorum.. hoca cebine mi atacak parayı. Elinizdeki telefonlara binlerce para veriyorsunuz. 300 lira mi çok geldi. Belki 1. Sınıftan 4 e kadar kullanacaklar. Buraya yazmak bile ayip bence.
Böyle emrivakiyle olmaz.
Önce toplantı ve bilgilendirme yapılmalıydı.

Bizim zamanımızda okullar gri bir zarf verirdi.herkes gönlünden ne koparsa okula bağış yapardı. Şimdi bildiğin ücret isteniyor. Emrediliyor.Burda bir okulda laptop ve tepegöz için her veliden 100 lira istemiş. Dur denmesi lazım . Devletin okullara destek yapması lazım.

Nasıl yani? Daha önce mesaj yazdınız mı tam anlayamadım, ödenek için ne gibi bir şey yapmak istiyorsunuz?
Demek istediğim ben veli olarak okula ne yapılıyor bilmiyorim mesela bizim vergilerimizle yapilan yüzde bilmem kaclik pay MEB e MEB den de okullarımıza tahsis edilmesi adına neler yapabiliriz diyorum şuan a kadar hiç bir yere basvurmadim burda öğretmen çok bize fikir verebilirler diye düşünüyorum .

Bizim zamanımızda okullar gri bir zarf verirdi.herkes gönlünden ne koparsa okula bağış yapardı. Şimdi bildiğin ücret isteniyor. Emrediliyor.Burda bir okulda laptop ve tepegöz için her veliden 100 lira istemiş. Dur denmesi lazım . Devletin okullara destek yapması lazım.
Tamir ettirmek tense yenisini aldırıyor öğretmenler bazen şuana kadar bir oğlum 5 e geçti diğeri 2 ye

ikisinde toplamda 4 kez perde bir yazıcı bir dolap bir de masa örtüsü parası toplandı okula diye aldığımız A4 leri hiç saymiyorim kaç top aldığımı bilmiyorim çünkü

İki kez sınıfa yeni sistem tahtalardan aldık daha bir çok şey varda büyük meblaglar tutan aklıma gelen bunlar yani ://

Selam hanımlar
Kızım devlet ilkokuluna başladı. Öğretmen ve veliler ayrı whatsapp grubu var.
Ve öğretmenden sürpriz bir mesaj geldi: Mobilya, yazıcı vb ihtiyaçlar için 6 bin tl lik siparişler verildi. Veli başına 300 tl yi Cuma gününe kadar getirin.

Bunların okul tarafından karşılanması gerekmiyor mu?
Vb. nin içeriği nedir bilmiyoruz.
Bizimde okulda dolap ve yazıcı için toplantı yapıldı ve ikisi için 50 şer lira toplandı.

Normalde öğretmen veliden doğrudan para istemez...sinif annesi /sınıf Veli temsilcisine ihtiyaçları söyler ...veli temsilcisi diğer velilerle cafe/pastahane ortamında buluşur ...iyi -kotu bir karara varırlar. Öğretmeniniz dogrudan para isteyerek kendisini çok zor durumda bırakabilecek bir işe girismis.Biz de o rakamın biraz fazlasını 4 sene önce harcamistik.Ama biz veli olarak sınıfın 1.sinifa başlayan öğrenciler için çok itici gozuktugunu,sıralarının artık kırık -dokuk olduğunu söylemiştik sırasından perdesine değiştirmek istemistik.Ogretmen arkadaş bunu siz kendi içinizde konussaniz daha iyi olur diyerek veli toplantisindan ayrilmisti.Bilgisayar,yazıcı,perde,sıra aldımistik..sınıf dolapları vardı ama rafsizdi ve kilidi bozuktu.Esim kilitleri değiştirdi ,arkadaşın eşi dolaplara raf yaptırdı.Hatta istekli 5/6 veli bir araya gelip ayrıca öğretmenimize masa ve sandalye aldik çünkü öğretmen masası bile kırık dokuktu ...sonra sınıfımız herşeyiyle dört dörtlük oldu,ogretmenimizde sınıfını tam anlamıyla sahiplendi tayin görüp gittiği yıla kadar da velilerinden memnuniyetini dilinden hiç düşürmedi.Ben bu tür işlerde birlikten kuvvet doğacağını düşünüyorum. Ortada bir ihtiyaç varsa bunun veliler tarafından karşılanmadığı sürece o ihtiyacin ne yazık ki giderilemedigini de görüyor ve biliyorum.

Uslup cirkin olsada niyet güzel.Benim yan sinifimdaki arkadasta sinifini velilerden para toplayarak dolap , boya badana , perde , yazıcı ,guzel bir kitaplik ile kitap okuma kosesi ,uzay bölümü vs cok guzel bir sinifa dönüştürdü.Tüm veliler keske benim cocugumda bu sinifta olsa diyor ama acikcasi ben bu tarz bir girisim yapmak istemem asla , sirf burda da yazildigi gibi bir sey icin para isteyince resmen topa tutuluyoruz son yillarda"bu kadar parayi ne yapacakmis ogretmen ,tefeci (aynen bunu yazmis burdan bir bayan bugunde bu laftan korktuk cok sukur), hesabini versin ,bir dolap ne kadarmiski ,zaten bilmem kac maas kadar kirtasiye ucreti almiyor mu onunla yapsin tarzi dedikodulara malzeme olmak asla istemem sirf guzel bir sinif olusturacagim diye..Sizde burdakilerin gazina gelmeyin lutfen bence , uslubu elestirin ama niyeti ve yapilmak isteneni de destekleyin.Velilerin bir kismi kaynak kitapla bile ogretmeni vurabiliyor son yillarda.Artik ne yaparsak bir muhalif oluyor her yerde nedense hatta kaynak kitap istedik diye hesap verir duruma bile geldik.Kendi sinifimdan ornek vereyim benim velilerden bazilari da 70 liralik kaynak kitabi pahali buldular mesela ki ben bunu da normal buldum herkesin gecimi farkli sonucta ve dedimki o halde bol bol yazdirarak ilerlerim problem degil.. o zamanda cocuklarimizin parmaklari acııırrrr hocaaammm dediler.Tamam fotokopi cektiririz dedim ama onunda bir maliyeti olacak illaki.Neyse.. Agizlarini yamulta yamulta napalimmm set alalimmm o zaman BARİ dediler.Hicbiri ders kitabini istemedi ama cozum noktasinda bazi veliler resmen artistleniyor resmen.Yani ya ders kitabina razi ol ya da sete ya fotokopiye.Ne diye bana hesap soruyorsun bana ne yani ben isimi yaparim kitapta olsa sette olsa ogretirim.Her seyi elestirip duran veliler ne yapmaya calisiyor anlayamadim dogrusu belki bir anlayan bana da yazar neyse burdan icimi dokmus oldum:)

Bunu sorarak bilgi alabilirsiniz. Emin olun kidi başı 300 çok da bir şey değil. Emin olun hepsi çocuğunuzun daha iyi bir ortamda eğitim alması için kullanılacaktır. Öğretmeninizden veya bu konu ile ilgilenen kişiden bilgi ve faturaları isteyebilirsiniz. Ben de öğretmenim ve bu beni hiç rahatsız etmez.

Back