Ne tesadüf bende 8şubatta başlattım 32.haftamı ama 11şubatta başlatmadığma çok pişmanım.Çünkü Cuma başlattığım için Cuma işbaşı yapmak zorundayım. 1 gün için dr'a gitmek gerekecek. Pazartesi başlatsaydım pazartesi dr'a gider 5 gün rapor alırdım ama şimdi 2 kere zahmet çekcem
işte ondan sonraki aşama önemli.diyelim ki 36. haftada ayrılacağım.işe dönüş tarihi o raporda mı belirtilmeli yoksa doğum sonrası mı dönüş tarihini belirten rapor alıyoruz. doğum gerçekleştiğinde hesaplamak daha karışık olur sanırım. ilk ayrıldıktan sonra ki 16 hafta hesaplanır da.ayrıca o belgeler nerelere veriliyo iş yerine ayrı ssk ya ayrı mı veriyoruz. ben kayseri de çalışıyorum nevşehirde doğum olacak doğum sonu kayseriye belge getirmem mi gerekecek
Raporun 2nüsha olur birini iş yerine veriyorsun biri sende kalıyor ama tek nüshaysa iş yerine fotokopisini ver çünkü paranı alman için ssk raporun aslını ister,
raporun toplamda 16 hafta başladığın 8 hafta öncesi 8 hafta sonrası var raporun ama 8 hafta öncesi olan raporunu 4 hafta olarakta kullanabilirsin yani 37. haftaya kadar çalışabilirsin bu durumda doğum sonrasına 12 hafta rapor alabilirsin fakat yok ben 39. haftaya kadar çalışırım dediğinde (ki bunu yapamassın izin vermez yasalar) o önden aldığın 4 hafta yanar yine doğum sonrasına eklenmez yani doğum sonrası en çok 12 hafta yasal rapor hakkın var doğum izninden
parasını almaya gelince doğum öncesi aldığın raporun parası yeni doğum yaptığında alabilirsin sen almassan bile eşin gidip sgkdan alabilir, doğum sonrası rapor için ise, hastaneden doğum yaptığına dair aldığın kağıt ve doktorunun yazdığı raporla birlikte, işe başladıktan sonra iş yerinin sana "işe başlamıştır" adı altında vereceği bir kağıtla doğum izninin bittiği aydan sonraki ay ücretini gidip evrak asıllarını sunarak sgkdan alabilirsin. daha doğrusu sgkya başvurunu yaparsın sgkda git pttnin şu şubesinden al der sana
herkese hayırlı doğumlar
hala inanamıyorum beklenen sona yaklaşıyoruz gibi... inşallah 15 güne çıkar diyo.. Allah ım bu sefer olsun noluuuuuurr... 3 değil 5 çocuk bile yaparım ayrıntılar aşağıda
6 ay doğum izni 15 güne tamam! - Memurlar
canm bu kouda bılgın var banada yardmcı olurmusn su anda 30 haftalık gebeym ocak 18 snde basıma bır kaza geldı ve kolum kırıldı su andada alcıda ortepedi doktorm 2 ay rapor verdi gebelıgımn 33 haftasnda raporum bıtmıs oluo yanı martın 22 sınde ıs bası olarak gozukuorum persmbe gunu doktora gıttım az cok derdımı anltmaya basladm ama devlet hastanesi oldugu ıcın senı tam dınleyıp bıse dıyemıyorlar nese 22 snde gel senı dogum ıznıne ayıralm dediler ama ben 36 haftada ayrılmak ıstıorm dogumdan sonra ıznım daha cok olsun ıstıorum sımdı napcamı sasırdm bana bır yol gostern lutfenn
inş 15 gune bellı olur dedıler olurda bızde yararlanabılırzz
inş 15 gune bellı olur dedıler olurda bızde yararlanabılırzz
ben de öyle duydum yaa, bekliyorum bakalım bu güğn yarın çıkması lazım..inşallah en kısa zamnda..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?