• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 Aylık Ücretli Doğum İzni Hakkında !!

iyi de güvenilir bi kaynak lazım..geçen yıl temmuzdan beri çıktı çıkacak dediler gene de bi şey yok..
bunun üzerine kaç kişi doğum yaptı kaçının izni bitti bitmek üzere...
sağlam bi kaynak kesin çıkacak kanunlaşacak mı diyor? bunu duyan herkese soruyorum...

oyalamıyorlardır inşallah..en kısa zamanda çıksa keşke.seçim yatırımı olmasa....biraz gerçekçi olalım arkadaşlar..

sabırsızlıkla bekliyorum ben de, her ay haber kanalları ballandıra balllandıra anlatıyorlar, sanıyorsun ki yasa yarın çıkacak:37: ama gel gelelim hala bir haber yok!! aklıma acaba bu bir oyalamaca mı, haberi ile bile insanlar gebeliğe motive oluyor çünkü, 6 ay izin yasası çıkar çıkmaz ben de düşünüyorum 2. çocuğu ama geçen yazdan beri sadece balonu dolanıyor etrafta:47::47:

başbakan 15 günde sonuçlanacak demişti sözde
tv ye her çıktığında ha şimdi açıklandı açıklanacak diye heyecanla bekliyorum
yok yok yok.....
her gün yasaya yeni bi şey eklendi diye haber yapıyorlar
hepsi balon.....

15 güne biter mayıs ayına biter sene sonu hazır... ayıptır ya yapmıyosanız bari insanları heveslendirmeyin :47:

iyi ama zaten bahardayız arkadaşlar. ne zaman olacağı halen belli değil demektir bu. zaten hiçbir yasa şu gün çıkacak denmezki ben umudumu yitirmiyorum...

zaten bahara girdik, ama kaç bahar beklenecek onu bilemiyoruz tabi,çalışan annelerin yürek sızısını anlamaları gerekir, bir an önce bu işin çözülmesi gerekir, nerede bu kadın dernekleri anlamıyorum, iş gücü rekabeti falan umrumuzda değil ,bebğimizle geçireceğimiz fazladan 1 günün hesabını yapıyoruz, ve bir an önce bu işin yasalaşmasını istiyoruz

devlet bu hakkı bana vermezse söke söke almayı bilirim ondan. yazıktır, günahtır bu kadar milleti süründürmenin alemi ne? işlerine gelince bir gecede yasa çıkartıyorlar..

kimse onların keyfini bekleyemez
ben pazaetesinden itibaren raporumu alıyorum birazda hamileiğimi tadını çıkarayım dinleneyim bebeğimin hazırlıklarına vakit ayırayım

yok hala bi haber yok ama ben çok ümitliyim hatta iznimi ona göre ayarladım kendimce. 26 nisan günü son çalışma günüm. 29 nisanda 37. haftada izne ayrılıyorum ve toplam 24 haftalık izinle (doğum erkende olsa farketmiyor toplam 24 hafta hesaplayacaksınız) 11 ekim son izin günüm oluyor ardından 9 günlük kurban bayramı tatili var ;) 21 ekim işbaşı kısmetse inşallah... ;)

Dogumdan uc ay once ciksaydi yeni yasaya gore dogum oncesi 12-3=9 haftani dogum sonrasina aktarabilirdiniz. Su durumda dogum oncesi yaniyor malesef :( bu aralarda cikarsa 12 hafta dogum sonrasi + aktaracaginiz 5 hafta = 17 hafta olur.

Sizin soylediginiz gibi olmasini tercih ederdim ama bana gore yuzde bes ihtimal.

Dogumdan uc ay once ciksaydi yeni yasaya gore dogum oncesi 12-3=9 haftani dogum sonrasina aktarabilirdiniz. Su durumda dogum oncesi yaniyor malesef :( bu aralarda cikarsa 12 hafta dogum sonrasi + aktaracaginiz 5 hafta = 17 hafta olur.

Sizin soylediginiz gibi olmasini tercih ederdim ama bana gore yuzde bes ihtimal.

hayır öyle hesaplanmıyor doğum izninin bitmesine 1 gün kala bile yasa çıksa yararlanıyorsunuz ve izne toplam olarak bakılıyor öncesi sonrası farketmiyor.

hayır öyle hesaplanmıyor doğum izninin bitmesine 1 gün kala bile yasa çıksa yararlanıyorsunuz ve izne toplam olarak bakılıyor öncesi sonrası farketmiyor.

başbakan çıkacak dediyse kesin çıkar ama zamanın kimse bilemez..bi an önce çıkması en büyük temennimiz..
peki bu 6 aylık iznin hepsini doğum sonrasına aktarabiliyor muyuz?istesek...

başbakan çıkacak dediyse kesin çıkar ama zamanın kimse bilemez..bi an önce çıkması en büyük temennimiz..
peki bu 6 aylık iznin hepsini doğum sonrasına aktarabiliyor muyuz?istesek...

tabiiki hepsi aktarılmaz 37. haftaya kadar uzatabilirsin çalışmanı yani son 3 haftaya kadar çalışılabilir en fazla. bu durumda mevcut yasaya göre 5 haftası aktarılabiliyor. doğumdan sonra 8+5=13 hafta oluyor yeni yasa ile 6 ay değil 24 hafta olacak yine son 3 haftaya kadar çalışma izni ve doğum sonrasında 21 hafta izin olacak ama yasa ne zaman çıkar belirsiz:S

kızlar yenı ızın yonetmelıgı yayınlanmıs ama dogum ıznı hala 16 hafta gozukuyor sanırım olmucak 24 hafta:((

Bende dün zorunlu iznime çıktım temmuzda işe başlamam gerekiyor eğer 24 haftaya çıkmaz ise... dua ediyorum çıksın ve beni de kapsasın diye ama zerre güvenim yok ortaya arada lafı atıp duruyorlar ama hala sonuç yok ne kanunlar ne yasalar değişti bir haftada bu olay uzadıkça uzuyor... arada gazımızı almak için üzerinde çalışıyoruz diyorlar o kadar. Başbakan bu konuyu öne attığında daha yeni 5 haftalık hamile olduğumu öğrenmiştim 9 ay geçti nerdeyse bu sene çıkarmak isteselerdi çoktan çıkarırlardı 24 haftaya kimbilir kaç milyon kadın ümitle bekledi de şuan işe başladı minicik yavrusunu bırakıp... bana yetişmeyeceğini de kabullendim artık...

Back