• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 Aylık Ücretli Doğum İzni Hakkında !!

arkadaşlar,

twitter üstünden tüm bakanlara ve başbakana 3 er tweet attım. nazik bir şekilde hayal kırıklığımızı ilettim. bu tür hakları kazanmak için toplumsal baskı oluşturmak zorundayız. bakın forumdaki diğer konulara, binlerce sayfaya ulaşmış. burada yazan 5-10 kişi var. geri kalanların 24 haftaya ihtiyacı yok galiba! benim anlamadığım, bir gün herkesin bu yasadan faydalanacağı. ya kendi faydalanır, ya eşi, ya kardeşi, ya kızı, dediğim gibi bu yasa herkesin faydasına. niye kimse fazla sallamıyor ben de bunu anlamıyorum. ben kendi adıma elimden geleni yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim.

ben bimerden yazdım lutfedip cevap bile vermiyorlar :50:
sonuna kadar zorluyorum
geçende imza kampanyası başlamıştı memurlar nette
ona bile yazmaya, bi tıklayıp destek vermeye erinir olmuş toplumumuz
zaten bazı erkeklerin oyle yorumları varki hayretler içinde okudum
yok zaten izin süresi çokmuş, ne gerek varmış
madem doğum izni kullanılacakmış kadınları niye çalıştırıyorlarmış :53:
böyle düşünenlerinde birgün doğum iznine ihtiyacı olacak yada eşlerinin akrabalarının
o zamanda böyle acımasızca yorum yapabilirler mi merak ediyorum

Merhaba arkadaşlar.Bir konuya açıklık getirelim.6 ay ücretli izin ile ilgili yasa tasarısı 12 hafta doğum öncesi 12 hafta da doğum sonrası ücretli izin olması konusunda.Yani doğumdan sonra 6 ay değil. 8+8'i 12+12 şeklinde olabilir mi diye görüşüyorlar.

arkadaşlar hepimiz dört gözle bu yasayı bekliyoruz. beklerken boş durmayalım. ben BİMER e mesaj attım. sizler de mesaj atın, sesimizi duyuralım. beklentilerimizi ve yasayı bu kadar geciktirmelerine tepkilerimizi belirtelim.

bende sureklı twitter üzerinden bakanlara maıl atıyorum ama hıcbır reaksıyon alamadım hamılelerın retweetlerı dısında kımsenın taktıgı yok 31. haftamdayım ıse cok zor gelıyorum 37 e kadar dayanmak ıstıyorum ama 32 yı zor atlatırım gıbı gelıyor daha ıse gelmeden hazırlanırken yorulmaya basladım artık. Neyı beklıyoruz anlamıs degılım bu ısler bukadar uzatılmamalı bu konu temmuzda acılmıs subata geldık nerdeyse bekleyenlerın cogu dogurdu yada dogurmak uzere ama hala bı gelısme yok saka gıbı resmen. bu arada facebookda da dogum mucadelesı dıye bı sayfa var onada uye olun bence arkadaslar bu konuyla ılgılı gelısmelerı verıyo gordugum kadarıyla.Allah yuzumuze baksında ınsallah cıksın su yasa bebıslerımızle daha cok vakıt gecırelım cok streslı bı durum yavrucuklarımızda etkılenıyor:(

Merhaba arkadaşlar.Bir konuya açıklık getirelim.6 ay ücretli izin ile ilgili yasa tasarısı 12 hafta doğum öncesi 12 hafta da doğum sonrası ücretli izin olması konusunda.Yani doğumdan sonra 6 ay değil. 8+8'i 12+12 şeklinde olabilir mi diye görüşüyorlar.

Bende 12+12 değilde, 8+16 olarak tasarıda var diye biliyorum. Umarımda öyledir ve yasalaşır...

galiba bu yasayı seçime yakın bir dönemde çıkaracaklar. o kadar yazılan tweet, dilekçeler kimsenin umrunda değil galiba :(

merhaba arkadaşlar,

değişiklik temmuzda gündeme geldiğinde doğum öncesi 8 hafta, sonrasında 6 ay olarak konuşuldu. sonradan ne olduysa doğum öncesi 8 hafta, sonrası 16 hafta olarak değişti. şu anda yasa kapsamında düşünülen bu şekilde. doğum öncesi 12, sonrası 12 hafta MHP milletvekillerinin önerisi olarak komisyona girdi. sanırım mehmet şandır ve mesut dedeoğlu'ydu tam emin değilim. ancak AKP'nin düşüncesi 8+16 haftaydı, ta ki Faruk Çelik bu iş kadın istihdamını azaltır diyene kadar. sonradan ekstra 8 haftayı işsizlik fonu ödesin diye bir yol bulmuşlardı, konunun devamı gelmedi. bendeki tarihçe bu şekilde :)

ben bıkmadan usanmadan mesaj yazmaya devam ediyorum.

tbmm nin sitesinde bir hafta doğum öncesi 8 hafta, doğum sonrası 16 hafta yazıyor
diğer hafta doğum öncesi 12 hafta doğum sonrası 12 hafta diye yazıyor
onlar bile karar veremediler nasıl yapacaklarına
toplamda 24 hafta işte, eni sonu bu

bende imza kampanyası varken o kadar forumda yaydım arkadaşlarıma haber verdim oylayın diye nihayet bin oyu buldu dedim bi baktım tasarı halinde haberlere düştü.

ben zannediyorum ki 1 aya oylanır kabul edilir ama hiçç ses yokk kurum alacağı olması durumunda hemen oylama yapılıp kabul edildi. ama iş doğum iznine gelince puufff hiçç sesleri kalmadı... epi topu 2 ay daha uzatacak ne var ki bu kadar zorlandılar...

$parental 1.JPG

alın size büyük ekonomilerdeki izin durumu. madem 2023'de ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz, rakiplerimiz bu ülkeler olmalı değil mi?

merhaba arkadaşlar,

değişiklik temmuzda gündeme geldiğinde doğum öncesi 8 hafta, sonrasında 6 ay olarak konuşuldu. sonradan ne olduysa doğum öncesi 8 hafta, sonrası 16 hafta olarak değişti. şu anda yasa kapsamında düşünülen bu şekilde. doğum öncesi 12, sonrası 12 hafta MHP milletvekillerinin önerisi olarak komisyona girdi. sanırım mehmet şandır ve mesut dedeoğlu'ydu tam emin değilim. ancak AKP'nin düşüncesi 8+16 haftaydı, ta ki Faruk Çelik bu iş kadın istihdamını azaltır diyene kadar. sonradan ekstra 8 haftayı işsizlik fonu ödesin diye bir yol bulmuşlardı, konunun devamı gelmedi. bendeki tarihçe bu şekilde :)

ben bıkmadan usanmadan mesaj yazmaya devam ediyorum.

TWİTTER TAKIP EDENLER #doğumizni6ayolmalı yazın yorumlarınızı dusuncelreınızı gonderun sesımız duyulsun artık

twitter kullanmıyorum ama bunu bütün gebelik portalında yayarsak biçok kişiye ulaşırız. ben imza kampanyasında bütün annelerin grubuna kopyalayıp yardım çağrısında bulunmuştum...

yaa ben olumlu düşünmek istiyorum yoksa zaten ailemden uzaktayım bi de forumda erken doğumları yani tahmini doğum tarihinden evvel olan doğumları okudukça çok fazla burada kalamam diyorum her an herşey olabiliyor çünkü. en azından 2 ay daha uzatılırsa 32. haftamda iznimi alırım diye düşünüyorum. ama uzatılmazsa mecbur bekleyeceğim... pufff nolur sesimizi duyun artık....

işlerine geldiğinde bır gunde yasa cıkarıyorlar, soz konusu kadınlar olunca sallandı da sallandı, haftaya carsamba dogum ıznım bıtecekmış; sevınmıstım benı kapsar dıye ama sanırım kacıracagım.. sut ıznımı aldıgım sırada acaba benı de kapsar mı yasa :( hem 6 ay anne sutu dıyorlar hem de ıznı vermıyorlar :( ben emzırıyorum ve bebegımı bırakmak ıstemıyorum :(

Yasa öyle yada böyle bi şekilde çıkacak ama kendi işlerine gelidği gibi düzenleyip önümüze koyacaklar çünkü hiç bir işverenin hoşuna gitmiyor bu durum

işlerine geldiğinde bır gunde yasa cıkarıyorlar, soz konusu kadınlar olunca sallandı da sallandı, haftaya carsamba dogum ıznım bıtecekmış; sevınmıstım benı kapsar dıye ama sanırım kacıracagım.. Sut ıznımı aldıgım sırada acaba benı de kapsar mı yasa :( hem 6 ay anne sutu dıyorlar hem de ıznı vermıyorlar :( ben emzırıyorum ve bebegımı bırakmak ıstemıyorum :(

hamişleri böyle yorup mutsuz edıyorlar ya

bir iki internet sitesi doğum izni 24 hafta oldu diye haber yapmış bi an sevinecek oldum ama uzun sürmedi.. :(

"Sn Bakanım 24 hafta ücretli doğum izni konusunda ne zaman müjde vereceksiniz? Hükümetimizin sözüne hala inanıyoruz."

Back