Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bu haberi yeni gördüm, altındaki yorumlarda alt komisyondan geçip meclise sevk edildiği yazıyor.
Doğum İzni 24 (6 ay) Hafta Oluyor | SGK Süt İzni | SSK | e-sgk
arkadaşlar günaydın,
yeni hafta yeni umutlar demek. sabah kahvaltı yaparken kanal d'de irfan değirmenci sabah haberlerinde bu konuyu manşete taşıdı. ben haberin tamamını izleyemesem de çok önemli bir gelişme. her irfan beye teşekkür ederim, hem bakanlara tweet atmaya, bimere yazmaya devam edelim. zafer bizim olacak inşallah :)
Günaydın canım,
az önce başka forumda konu bakanlıktan geçemedi diye okudum.internette araştırma yaptım ancak birşey göremedim.bakanlıktan geçemediğini söyleyen arkadaş kanal d haberde duymuş.konuyla ilgili bilginiz varmıdır??
bakanlıktan geçmeyen kısmı şu: çalışma bakanlığı "bu uygulama kadın istihdamını azaltır" demişti daha önce. büyük ihtimalle arkadaş onu söylüyordur. Bu işin bu kadar uzamasına neden olan buydu ama bu eskiden yaşanan olay. bu zamana kadar yasanın üstünde hala çalışılıyor olması başka bir formül arandığını gösteriyor. sabah haberlerde duyduğum şuydu. yasa 6 ay olacak, son 2 ayı devlet ödeyecek, hamilelerin işten atılması vs. zorlaştırılacak. 6-7 aydır bu haberler sürekli çıktı ama sonuç çıkmadı, inşallah bu sefer farklı olur. ben açıkçası kanal d gibi ulusal bir kanalın bu konuyu gündeme taşımasını çok önemsiyorum. hatta hamile arkadaşları konuşturdular, süper oldu.
bu arada dün başbakan bir açıklama yapmış. hem en az 3 çocuk demiş, hem de en az 1,5 yaşına kadar anne sütü demiş. mama falan vermeyin demiş. ister misiniz doğum izni 1,5 yıl olsun :)))
Çok sağol Canım Cevabın İçin.İşyerindeyim Araştırma İmkanım Kısıtlı Bunu Duyduğum İyi Oldu.Bu Arada Anlamadığım Birşey Daha Var İznin 6 aya çıkması halinde son 2 ayın işveren yükünü işsizlık fonu karşılayacak diyorlar.Bu 4 aylık İzin Süresince İşverene Zaten bir yükümüz Yok Diye Biliyorum.2 Aylık Süreçte Nasıl Bir Yükü Kaldırmaktan Bahsediyorlar.Bilgin Varmıdır?
evet canım, ücretli doğum izninde maaşın 2/3'ünü sgk karşılarken 1/3'ünü işveren karşılar. Yani 1500 tl maaş alıyorsan dört ay boyunca şirket aylık 500 tl ödeme yapıyor sana. 2 ay daha uzarsa izin, şirketin vereceği para da artıyor bu durumda. Bu kısmı işsizlik fonu karşılasın, şirket para vermesin diye düşünülüyor.