6 Aylık Ücretli Doğum İzni Hakkında !!

baya bi hesap yaptım. bu yasa çıkarsa öğretmen memurkar için en avantajlı hamilelik mayıs adetinden sonnra. okulda 1. dönemi tamamlıyosunuz.çocuk şubatta doğuyor ve yaz tatili birleşimiyle eylüle kadar 7 aylık olmuş oluyor. biz de düşünüyoruz. bebek işi plana programa bakmazmış ama rabbim aratmaz inşallah sağlıkla hemen verir

Akdağ'dan ''doğum izni'' açıklaması

11 Ocak 2013 12:09 (Son güncelleme 11 Ocak 2013 12:12)
Sağlık Bakanı Akdağ, doğum izninin artırılması konusunda çalışma tarafının ''kadın istihdamını azaltacağı'' endişesinin olduğunu söyledi.

TBMM - Melda Çetiner

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğum izninin artırılmasıyla ilgili çalışmaların Bakanlar Kurulu'nda ele alındığını belirterek, ''Bakanlar Kurulu'nda süreler konuşuldu. Ama karara bağlanmadı'' dedi.

Doğum izninin artırılması konusunda ''çalışma tarafının'' kadın istihdamını azaltacağı endişesini ifade ettiğini anlatan Akdağ, "Konu üzerinde çalışmalar sürecek'' diye konuştu.

kızlar bu haber bugün yayınlanmış. anadolu ajansında

DOĞUM İZNİNİ TARTIŞTIK

''Süreler biraz daha uzatılabilir mi? İlk aylar, bebeğin psiko sosyal gelişimi açısından hakikaten çok değerli. İki ay dört ay olsa çok daha iyi olur. Ama 'çalışma' tarafının, süreler çok uzun tutulursa, kadın istihdamını olumsuz etkiler mi? ' endişesi var. Onun için iyi bir denge tutturmak lazım. Bunun kestirme yollarından biri de kadın istihdamı yapan kuruluşların kreşleriyle ilgili daha aktif bir tavır sergilemesi olabilir. Fatma Hanım ile onu da konuşuyoruz. Bakanlar Kurulu'nda tartıştık. Başbakanımız, bakanlarımızın görüşün alarak bize bazı talimatlar vermişti. Şimdi üç bakanlık onu bir taslak haline getirdik, rötuş yapılması gereken bazı hususlar var''

Akşam--- recep akdağ ın konuşması

bu da başka bir haber

ahhh ahhh canım bende öyle hesapladım ama olmadı kısmetse ağustosda doğum var tatile denk geliyor hayırlısı ne yapalım

olmasada üzülecektim yaşım geçiyor oğlumada kardeş istiyordum yanlız kalmasın diye yoksa çekilir dert değil çalışan insana
onun bunun elinde büyütmek zorunda kalıyoruz

Bence çok fazla hesap yapmayın şimdiden durumun ne olacağı hiç belli değil!

bakanlara tweetim:

"Hiçbir gerekçe, binlerce hamile ve lohusanın hayal kırıklığından önemli değildir. 24 hafta ücretli doğum izni bekliyoruz"

Bu haberi ben de okudum, ne saçmalıyor bunlar yahu !
2 ay uzatmakla mı kadın istihdamı azalacakmış, laf
Asıl 4 ay olan izni kullanan kadınlar mecburen 6 ay daha ücretsiz olarak uzatıyorlar ve işe dönemedikleri için kadın istihdamı azalıyor!
Bunun farkında değil mi bu insanlar anlamıyorum, AB ye girmek için bi tarafımızı yırtıyoruz oradaki doğum izninin yanında uzayacak olanı hiç kalıyor.
Ayıp ayıp !

"24 hafta ücretli dogum izni için müjde beklerken sürekli gelgitler yaşamaktan yorulduk. Lütfen bu yasa çıksın artık."

Yasalarla ilgili pek bilgim yok. 2 aylık hamileyim. Yasal olarak hamileliğimin kaçıncı ayında izne ayrılabiliyorum. Bilgisi olan var mı?

Yasalarla ilgili pek bilgim yok. 2 aylık hamileyim. Yasal olarak hamileliğimin kaçıncı ayında izne ayrılabiliyorum. Bilgisi olan var mı?

32. haftada doğum iznine ayrılabilirsin..Dilersen 37. haftaya kadar da calışabilirsin ...37 den sonra tutamazlar ...32.haftada ayrılırsan izne 8 hafta iznin oluyor ...Doğumdan sonra da 8 hafta ..Etti mi sana 16 hafta yani 16*8:128 gün ...Sonrası Allah kerim ..2 yıla kadar da ücretsiz çalışma hakkın mevcut ..Bu 2 yılıda dilediğin zamnlarda kullaabiliyomuşsun ...Diyelim ki izin aldın tekrar başladın işe ..bikaç ccalışıp sonra yine ücretsiz izne ayrılabilyosun ...Ben 37. haftaya kadar calışıp doğum sorama aktarmıstım ...

içimde öyle bir his varki bu yasa onaylanacak gibi...geçenlerde sağlık bakanı bu konunun görüşüldüğünü söyledi ve çok ince bir konuymuş bu kadınlar iş hayatından uzaklaşır diye endişe ediyolarmışş.saçma yaa kadınlar çalışmaktan kaçmıyor sadece bebeklerinin yanında biraz daha kalmak istiyolar okadar...inşallah çok uzatmadan onaylanır ve rahatlarız bizde ...

arkadaşlar hepimiz dört gözle bu yasayı bekliyoruz. beklerken boş durmayalım. ben BİMER e mesaj attım. sizler de mesaj atın, sesimizi duyuralım. beklentilerimizi ve yasayı bu kadar geciktirmelerine tepkilerimizi belirtelim.

ne zaman kesinleşecek bu yasa..hamile arkadaşlar ayrı streste, bizim gibi 6 aylık izne göre bebeği yapacağı ayı tespit etmek isteyenler ayrı streste...ne olur çıksın bu yasa..

Anlamadığım 6 ay uzun bir süre gelmiş o yüzden tekrardan düzeltme yapacaklarmış ney yanı izn zaten 4 ay 5 ay mı yapacaklar saçma sapan şeyler yapıyorlar sonrada süreleri biz uzattık diye övünüyorlar

Allah nasil biliyorsa oyle yapsin bu recep akdagi. Nefret ediyorum bu adamdan. Dun yine salak salak aciklama yapmis. Konunun ozu 6 ay cok uzun 4 aya da biz cikarmistik zaten. Yani haline sukret der gibi. Nefret ediyorum senden nefret. Diplomamda imzan oldugu icin utaniyorum senden.

bakanlara tweetim:

"Hiçbir gerekçe, binlerce hamile ve lohusanın hayal kırıklığından önemli değildir. 24 hafta ücretli doğum izni bekliyoruz"

Bende Fatma Şahine ara ara atıyorum tweet, Sağlık bakanlığı stesindede direk mail attım, Birlikte bastıralım

15 günüm kaldı izne ayrılmama
yetişmeyecek hiçbirşey
zaten çıkıp çıkıp " biz uzatmıştık bu süreleri bize borclular" anlamında açıklama yapıyorlar
ne diyeyim Allah büyük
keşke seçim zamanına yakın hamile kalsaymışım
o zaman haydi haydi çıkar bu yasa
karşılığında oy var boş durmazlar

arkadaşlar,

twitter üstünden tüm bakanlara ve başbakana 3 er tweet attım. nazik bir şekilde hayal kırıklığımızı ilettim. bu tür hakları kazanmak için toplumsal baskı oluşturmak zorundayız. bakın forumdaki diğer konulara, binlerce sayfaya ulaşmış. burada yazan 5-10 kişi var. geri kalanların 24 haftaya ihtiyacı yok galiba! benim anlamadığım, bir gün herkesin bu yasadan faydalanacağı. ya kendi faydalanır, ya eşi, ya kardeşi, ya kızı, dediğim gibi bu yasa herkesin faydasına. niye kimse fazla sallamıyor ben de bunu anlamıyorum. ben kendi adıma elimden geleni yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…