• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 Aylık Ücretli Doğum İzni Hakkında !!

Arkadaşlar doğum öncesi izninde herhangi bir değişme söz konusu değil 5 haftayı aktarıp aktarmamak sizin bileceğiniz iş... doğum sonrası izin 8 hafta iken 16 haftaya çıkarılıyor bu durumda doğum yapmış ve bu 16 haftalık süreyi doldurmamış olanlar faydalanacak yani doğum yaptınız ve diyelim şu an izniniz bitmek üzere eğer yasa onaylanır ve siz hala 16 haftayı doldurmamış görünürseniz bu hakkınızı kullanırsınız. Yalnız geriye dönük hak iddia edemezsiniz yani bu 16 hafta içinde değilseniz hakkınız yanmş demektir inş. bir an önce onaylanırda kimse mağdur olmaz.

Arkadaşlar doğum öncesi izninde herhangi bir değişme söz konusu değil 5 haftayı aktarıp aktarmamak sizin bileceğiniz iş... doğum sonrası izin 8 hafta iken 16 haftaya çıkarılıyor bu durumda doğum yapmış ve bu 16 haftalık süreyi doldurmamış olanlar faydalanacak yani doğum yaptınız ve diyelim şu an izniniz bitmek üzere eğer yasa onaylanır ve siz hala 16 haftayı doldurmamış görünürseniz bu hakkınızı kullanırsınız. Yalnız geriye dönük hak iddia edemezsiniz yani bu 16 hafta içinde değilseniz hakkınız yanmş demektir inş. bir an önce onaylanırda kimse mağdur olmaz.

ben de 24 ağustosta doğum yaptım, e haliyle iznim biteli çok oluyor hatta daha önceden kalan izinlerimi de kullandım 3 ocakta o da bitecek :( 2013 iznimi de kullandıktan sonra ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum... bana yetişmedi bari hali hazırda izni bitmeyen ve yeni doğum yapacak olan arkadaşlarıma yetişmesini umuyorum
inş en kısa zamanda çıkar yasa

ben de 24 ağustosta doğum yaptım, e haliyle iznim biteli çok oluyor hatta daha önceden kalan izinlerimi de kullandım 3 ocakta o da bitecek :( 2013 iznimi de kullandıktan sonra ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum... bana yetişmedi bari hali hazırda izni bitmeyen ve yeni doğum yapacak olan arkadaşlarıma yetişmesini umuyorum
inş en kısa zamanda çıkar yasa

iyi niyetiniz için teşekkürler Allah gönlünüze göre versin...

Bugünkü görevimi de tamamladım, başbakan ve ilgili bakanlara twitter'dan şu mesajı yazdım.

"Kadınlara verilen ücretli doğum izninin 6 aya çıkarılmasını içeren yasanın meclise gelmesini dört gözle bekliyoruz."

ben de twitırdan ilgili ilgisiz tüm bakanlara bununla alakalı twit attım, inşallah bi an evvel hallolur.
Gerçi özel sektördeyim ben, bizi etkiler mi bilmiyorum ama en azından yararlanabileceklerin adına bi adım atmış oldum.
bakalım artık.. :18:

ben de twitırdan ilgili ilgisiz tüm bakanlara bununla alakalı twit attım, inşallah bi an evvel hallolur.
Gerçi özel sektördeyim ben, bizi etkiler mi bilmiyorum ama en azından yararlanabileceklerin adına bi adım atmış oldum.

ben de özel sektördeyim, çıkarsa herkese çıkacağına eminim. hatta şöyle bir bilgi vereyim. işverenler, fazladan eklenecek 8 haftalık iznin mali külfetine (aylık maaşın üçte birini şirket ödediğinden) katlanmak istemedikleri için bu kısım işsizlik sigortası fonundan karşılanacakmış. böylece işverenlerin iznin uzamasına itiraz edecekleri fazla bir nokta kalmıyor.

içinizi ferah tutun, inşallah bu yasa çıkacak ve hepimize çıkacak...

ben de özel sektördeyim, çıkarsa herkese çıkacağına eminim. hatta şöyle bir bilgi vereyim. işverenler, fazladan eklenecek 8 haftalık iznin mali külfetine (aylık maaşın üçte birini şirket ödediğinden) katlanmak istemedikleri için bu kısım işsizlik sigortası fonundan karşılanacakmış. böylece işverenlerin iznin uzamasına itiraz edecekleri fazla bir nokta kalmıyor.

içinizi ferah tutun, inşallah bu yasa çıkacak ve hepimize çıkacak...

ımmm mm.. bal damlıyor bal :16:
verdiğin bilgiye bakılırsa şirket sahiplerinin cırlamaya hakları kalmıyor, yalnızca izinli personelin yerine birilerini getirme durumu, bu süreçte kalifiye eleman bulma zorluğu falan kalıyor onlara da.. özel sektör için asla emin konuşamıyorum.Umarım bu durum her çalışan kadını kapsar.

başbakana ve bakanlara bugünkü tweetlerim:

"Kadınlara ücretli doğum izninin 24 haftaya çıkarılması konusunda binlerce aile sizden müjde bekliyor."

"Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında, kadınlara verilen 16 haftalık ücretli doğum izninin ne kadar kısa olduğu ortadadır."

"Aileye bu kadar destek veren ve doğumu teşvik eden bir hükümete doğum iznini tüm çalışan kadınlar için uzatmak yakışır..."

foruma her girdiğimde en az 10 kişinin bu yazıları okuduğunu görüyorum. bunun 1-2 kişisi üye, diğerleri ziyaretçi. lütfen bu yazıları okuyan herkes bu konuda desteğini esirgemesin. kamuoyu oluşturmadan bu tür haklar zor alınır. herkes yerinde beklerse yasa da yerinde bekler. belki bugün lazım değildir, ancak doğum izni bir gün herkese lazım olacak. ya kendisine, ya eşine, ya kardeşine...

nasıl mı destek vereceğiz? en kolay yol twitter. üyelik yoksa twitter'a üye olmak 1 dakika bile sürmüyor. sonrasında içinizden geldiği gibi mesajlarınızı yazıp devlet büyüklerine ve gazetecilere yazıyorsunuz. bu kadar basit. bebeklerin 2 ay daha anneleri ile zaman geçirmeleri için bu çaba fazla olmasa gerek!

başka bir yol ise mail atmak, herkesin e-maili tbmm sayfasında var ama bana twitter daha kolay geliyor.

destek veren herkesten Allah razı olsun...

bizim doğum gldi artık.inş yetişirde bizde yararlanırız

iznimin bitmesine 20 gün kaldı. yetişmeyecek bana galiba :( inşallah diğer anneler sevinsin onlar yavrularından hemen ayrılmak zorunda kalmasın. dua ediyorum bir an önce şu izin çıksın diye

iznimin bitmesine 20 gün kaldı. yetişmeyecek bana galiba :( inşallah diğer anneler sevinsin onlar yavrularından hemen ayrılmak zorunda kalmasın. dua ediyorum bir an önce şu izin çıksın diye

iş meclis gündemine gelmesinde. bunun için yasa teklifinin komisyona gelip bir an önce meclise sunulması gerekiyor. mecliste yasanın onaylanması bir gün sürer. tabi bunlar için sağlık bakanlığı, aile ve sp bakanlığı ve çalışma bakanlığının çalışmasını tamamlayıp teklif haline getirmesi gerekiyor. o yüzden ısrarla diyorum ki bakanlara mesaj atalım ki konu hız kazansın. 20 günde belli olur mu, Allah bilir ama neden olmasın...

nerden bakıyorsunuz link var mı acaba

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

burdan takip ediyorum ben...

kanun teklifinde hem memur hemde işçileri kapsıyor

"Teklif ile, kadın memurlar ile kadın işçilerin mevcut durumda doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra 8 olmak üzere toplam 16 hafta olan analık izninin, doğumdan önce 12 ve doğumdan sonra 12 olmak üzere toplam 24 haftaya çıkarılması hedeflenmektedir."

Arkadaşlar bi sorum olacak. Öğretmen olan arkadaslar benim 32 haftam 20ocak da doluyor. Eğer yasa çıkarsa ayrılacağım izne fakat hemen cıkmazsa
son 3 haftaaya kadar çalışayım diyorum. 37 haftamda okullar açılınca 2.haftaya denk geliyor.Yani araya tatil giriyor. Şöyle bir şey okdum tatil olduğu içn çalıştım olarak saydırılamıyormus bu doğru mu bes hafta değilde 3 hafta mı aktarmıs olacağım o zmn acil cvplaarınızı bekliyorum

Arkadaşlar bi sorum olacak. Öğretmen olan arkadaslar benim 32 haftam 20ocak da doluyor. Eğer yasa çıkarsa ayrılacağım izne fakat hemen cıkmazsa
son 3 haftaaya kadar çalışayım diyorum. 37 haftamda okullar açılınca 2.haftaya denk geliyor.Yani araya tatil giriyor. Şöyle bir şey okdum tatil olduğu içn çalıştım olarak saydırılamıyormus bu doğru mu bes hafta değilde 3 hafta mı aktarmıs olacağım o zmn acil cvplaarınızı bekliyorum

canım ben de öğretmenim ilk kez duydum bunu
önemli olan fiilen çalışmaksa mantıksız değil
ama senin 37.haftanın 2 haftası tatilde gidiyorsa seni 39a kadar çalıştıracaklar mı ??
bu da mantıksız geldiiii
:26:

canım bende öğretmenim ve doğumumuzda nerdeyse aynı güne geliyo. aynı şey bnmde kafamda çok büyük bi soru işareti. ben 2 hafta sonra çalışabilir raporu alcam ki 21 ocak karne haftası ve 2 haftalık sömestrla beraber bu 3 haftam doğum sonrasına aktarılsın. ama yönetmelikte şöyle bi ibare var sanırım benim gibi senin kafan da ondan karışmış ''Torba yasayla memura çalışmaya uygun olduğunu tabip raporu ile belgelendirmesine bağlı olarak, isteği üzerine doğumdan önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabilmesi ve bu durumda tabip raporuna dayanarak Kurumunda fiilen çalıştığı sürelerin doğum sonrası analık izni süresine eklenmesi imkanı tanınmıştır.'' burda fiilen demesi sömestrdaki 2 haftayı doğum sonrasına aktarmayacakları anlamına mı geliyo acaba? idareye sorsam belki kendilerine göre yorumlayıp 2 haftamı vermicek onlara da soramıyorum. resmi olarak bi açıklaması, bi örneği varmıdır ki bu olayın?
bi de ben 3 haftam kalana kadar yani 11 şubat ve 18 şubat haftalarını da çalışmak istiyorum ama idare okul açıldıktan 2 hafta sonra öğretmen bulamayız sen 2.dönem hiç başlama dediği için 11 şubat günü (2.dönemin ilk günü) iznimi başlatıp ayrılcam

Ben de öğretmenim. Benim de doğumum sizinle aynı oluyor. Yarıyil tatilindeki 2 hafta benim o bes haftanın icinde oluyor. Daha önce de ilk doğumum da aynı olmuştu ve 2 hafta yarıyil tatili ve sonra çalıştığım 3 hafta toplam 5 hafta olarak dogum sonrasına aktarıldı. Suan da hamileyim ve ilk hamileliğim gibi yarıyil tatilini kapsayan toplam 5 hafta olacak.

pazar falan demedim attım bakanlara tweetleri :) umarım benden başka yazanlar da vardır..?

" Sn. Bakanım, kadınlara verilen ücretli doğum izninin 6 aya çıkarılması konusunda hükümetimizden müjde bekliyoruz. "

bugün yine twitterdan msj attım. herkes msj atarsa sesimiz daha çabuk duyulur.

'' sayın başbakanım 6 aylık ücretli doğum izni yasasının çıkmasını dört gözle bekliyoruz.zira iznimiz çok az kaldı...''

Back