5 yaşında ki çocukla düşman gibiyiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynı benim yeğenim de böyleydi. Parka götürdüğümüzde diğer çocuklar abla Allah rızası için şu çocuğu götürün oyunumuzu bozuyor demişlerdi. Çocuklar bile adam seçiyor. Dediğiniz gibi durumu iyice kötüleşecek çünkü hep yalnız kalacak.

Bu çocuk kaynımın oğlu ola bilir mi?aynen onu anlatmışsınız.ne yaşadığınızı aşağı yukarı anlıyorum çünkü bizde aynı şeyleri yaşıyoruz.onlar başka ülkede yazın geliyorlar 2 3 ay kalıyorlar.anlatılmaz yaşanır bir çocuk.belki başkaları abarttığınızı düşüne bilir çünkü biz anlatsak bize aynı tepkiyi veriyorlar.biz çözüm bulamıyoruz ama suç anne babada.o çocuğa çok üzülüyorum.görsen o kadar yakışıklı bir çocuk ki ama inanılmaz şımartmışlar.

Ya benim yeğenim (7 yaşında) markette istediği çikolatayı bulamadı diye babamın ellerini kollarını tırmalamış nasıl kanatmış, zapt edememişler.. gerçekten çok kötü ya.. e bu çocuk ortaokula başlayınca tekme tokat döver sizi diyorum, çocuk sınır, kural nedir bilmiyor ki.. ablamla konuşmuyorum bu yüzden. kadının umrunda değil.

Sonuna kadar okudum, eğer çocuğun özel bir durumu yoksa; burada tek suçlu ailesi.
Çocuk ne derse yapmışlar. Aman ağlamasın da istediği olsun diye her istediği olmuş.
Benim de 5 yaşında oğlum var ama asla bu davranışlara girmedi.
Heee birkaç yıl önce, istediğini ağlayarak yapma yollarına girdi oğlum ama, bıraktım saatlerce ağladı ama istediğini yapmadım.
Zaten en fazla birkaç kere ağlıyorlar, istedikleri olmayınca ağlamayı ve ağlayarak istediğini yaptırmayı bırakıyor çocuklar.
Yalnız burada baya bir geç kalınmış.
Allah yardımcınız olsun, böyle bir çocukla baş etmek oldukça zordur.

Eşiniz de belli ki rahatsız. Görümcenize ya al şu oğlunu şımartmışsınız aramayın gece gece diyemiyor mu ya elim ayağım titredi şeytan yetiştirmişler resmen tövbeler olsun
Söyledi sen böyle mi yetiştin peygamber mi doğurdun dedi.
Annesi çocuğu ve onu kınadığımız için şehir dışına sahile götürdü çocugu üzdüğümüz için

Söyledi sen böyle mi yetiştin peygamber mi doğurdun dedi.
Annesi çocuğu ve onu kınadığımız için şehir dışına sahile götürdü çocugu üzdüğümüz için
ayy haspam bi onun evladı var. görümcede çocuğu da ağır hasta... aradığında açma ağlasın dursun çok önemliler sanki

Siz söylerseniz belki problem olur ama bence eşiniz bir şekilde çocuğun tedavi olması gerektiğini söylemeli. Yani farkında değiller mi anlamadım ki ? Dayak cennetten çıkma dye boşuna demiyorlar gerçekten

İnanın daha 1 yaşında olmayan çocuğum var ağladığı zaman herhangi bir şey için.
Şimdiden daha koşup yapmıyorum sırf böyle olmasın diye

Yaklaşmasanız daha iyi aslında.
Çocuğun onun dilinden anlamayan ana baba ve aile sorunu var.
Kaynananıza da, çocuğumu sevmekten çekineceksen hiç gelmeyin bize deyin. Siz zaten gitmeyin.
Görümce ile iyi olduğunuza emin misiniz?

Siz söylerseniz belki problem olur ama bence eşiniz bir şekilde çocuğun tedavi olması gerektiğini söylemeli. Yani farkında değiller mi anlamadım ki ? Dayak cennetten çıkma dye boşuna demiyorlar gerçekten
Götürdüler zaten görüştüler pedegog da burda söylenenleri söyledi hata sizde diye.
Çocuk olmasına izin verin dedi ama tutum değişmeyince çocuk da değişmedi

Döver fazlasını da yapar Allah korusun. Herkes ben kızdığım için beni eleştiriyor senin çocuğun olunca göreceğiz diyor ama ben kızmaya devam ediyorum. Bizim dönemimizde misafir çocuğu haksız olsa bile biz dayak yerdik. Misafirlikte annemden gözle onay almadan bir tane börek yemezdim dökerim falan diye. Ne ara böyle her şeye göz yumulur oldu. Tamam sağlıklı psikolojiyle büyütelim baskı kurmayalım da bu da sağlıklı değil ki.
Ben abimgil geldiğinde bilerek çorbayı acılı yaptım bizimkiler sever. Yeğenime ayırırdım normalde. Bir sefer ayırmadım. Ağzı yandı ağladı sen yaramaz olduğun için yandı işte hıh dedim. Abim nasıl kızdı küstü küserse küssün çocuk ejderha gibiydi neyse ki düzeldi şimdi çok şükür

İnanın daha 1 yaşında olmayan çocuğum var ağladığı zaman herhangi bir şey için.
Şimdiden daha koşup yapmıyorum sırf böyle olmasın diye
En doğrusu sizin yaptığınız. Çocuk ağlayınca ölmüyor, bırakın ağlasın yani.
Sırf ağlamasın diye koskoca insanı sofradan kaldırmak, gece yarısı bebek görmeye gelmek aşırı saçma.
Çocuğun istediği şey makulse yapılır ama sırf ağlamasın diye de saçma sapan istekleri yapılmaz.
Yani benim çocuk yetiştirme anlayışım böyle ve en doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum

Götürdüler zaten görüştüler pedegog da burda söylenenleri söyledi hata sizde diye.
Çocuk olmasına izin verin dedi ama tutum değişmeyince çocuk da değişmedi
Valla çok üzüldüm ya. Ama daha çok o çocukla ilerde karşılaşacak insanlara. Allah evlatlarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın. Demekki şimdiki problemli insanlar böyle yetişiyor

Bu nasi çocuk ya şeytan gibi. Allah yarattı demem agzini burnunu patlatana kadar döverim onu ben. 5 yasinda olduğunu iyice bi anlar, emin olur. Aklı yok fikri var gerizekalinin sürekli. Annesi babasi da ayri dangalakmis oyuncagi olmuslar veledin. Defet hepsini evden. Belli ki beyinleri yok. Görüşmeyin?

Sizin sorumluluğunuz değil tabiki ama söylemeden geçemeyeceğim; görümcen ve diğerleri resmen geleceğe bir psikopat potansiyeli yetiştiriyor. Bu çocuk bu tip davranış bozukluğuyla ilerde dışlanacak ve sevilmeyecek. Sonra da buna tepki olarak sürekli saldırganca davranacak. Yazık gerçekten.Önce ailesinin bir çocuğun sorumluluğunu alacak kapasitede olması gerek tabi.

Bu ne be kabus gibi, gece rüyama girecek.
Allah sabır versin. Ailesinin terbiye etmediği çocuğa siz maalesef hiçbir şey öğretemezsiniz. Nasıl yaklaşırsanız yaklaşın bir değişiklik olmaz. Çabuk büyümesi için dua edin.

Çocuk dışında ki her konuda evet.
Bir iki uyardık normal değil diye bozuldu o kadar.
Başkasının çocuğunu bır yere kadar eleştirebiliyosun eşim kadar rahat konuşmadım ben doğru olmadığını falan söyledim.
Eşim daha sert arama diye azarlıyor veya annesine tepki gösteriyo

Bu ne ya cocuk degil kucuk canavar. Tamam aile müsemma gösterir cocuk da simarir da bu kadar da degil be.Cocugun ebeveynleri ve babaannesi de hic normal insanlar degil bence. Bu durumu degistirmek adina bir adim atmiyorlarsa (pedegog olur,kendi cabalari olur falan) eger hepsiyle gorusmeyi kesin en iyisi. Siz iyi sabretmissiniz bu zamana kadar.

Bu sağlıklı psikolojiyle büyütme değil. Yetişkinler kendi çektiklerine karşılık çocuklarına sınır koymayarak bir yerde " intikam" alıyorlar. Yoksa çocuk için çocuğu sınırlandırırlardı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…