5 yaşında ki çocukla düşman gibiyiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

O dayaktan sonra muhtemelen abiniz de değişmiştir sanıyorum

Yeğen kaç yaşındaydı
Kız mı erkek mi

Küçük bebeğim var bişey demek istemiyorum ama ailesinde kabahat. Çok şımartmışlar çocuk arsız olmuş.

O dayaktan sonra muhtemelen abiniz de değişmiştir sanıyorum

Yeğen kaç yaşındaydı
Kız mı erkek mi
5 yaşında erkek çocuğu. Kuzu gibi oldu ama şimdi şöyle bir sorun var hani baba otoritesi olmalı ya dengeli bir şekilde, o yok evde. Çocuk annesine soruyor her şeyi ama her şeyi. Annesinden çekiniyor. Abimi kazımıyor bile. Abim, oğlum böyle yapma diyor mesele, bizim sıpa da anne yapayım yapmayayım mı diyor annesine bakıyor. Yengem de rahatsız ama kabahat abimin. Sen uyar sen konuş dediğimizde dinlemedi.

Sizin iyi biri olduğunuzu ve çabanızı cümlelerinizden anlıyorum. Çocuğun sizinleyken sorun çıkarmaması da bu yğzden. Çocuk aslında kendiyle ilgilenen, ona hayatı öğreten birilerini istiyor. Bütün kararları alan olmak çocuğun kaldırabileceği bir şey değil ki…
Diğer yandan tabii ki bu çocuğun suçu değil. İnsana emek vermek istemeyen büyüklerin suçu. Görümcenizle aranız iyiymiş. Onunla konuşsanız, kitap filan hediye etseniz, bunlara karşı da mı mesafelidir.
Başkalaırnın çocuklarına zarar verdiğinde de çünkü bu durumla mücadele edemeyip sürekli okul öğretmen değiştirmek zorunda kalacaklar.

bebeğiniz varmış. Bu çocuk iyiyi kötüyü ayırtredene, ailesi hatalarını anlayıp çocuklarıyla düzgün bir şekilde ilgilenene kadar izole edin uzak tutun bebeğinizi

Ayyy allahım yarabbim okurken bile çok sinirlendim Allah sabır versin ailesine ben olsam dediklerini yapmam isteyen küssün isteyen kırılsın umurumda değil çocuksa çocukluğunu bilsin o ne öyle ya güzel bi dayak yese daha yüzü olmaz kimseye bisey yaptıramaz

Siz hiç karışmayın eşiniz ailesiyle konuşsun. En azından olmadık vakitlerde bebeği sevicem ya da olmadık vakitlerde aramak istemeler vs. Ama bunlar çocuğun değil zaten ailenin etkisi. Ne kadar az gorusurseniz o kadar iyi.
Herkese naçizane tavsiyem de çocuk ağlıyor diye her istediğini yapmayın bırakın ağlasın , bir süre sonra olumsuz cevap aldığı durumlarda normal davranmayı öğreniyor. 27 aylık bir çocuk annesi olarak bildiriyorum evet her çocuğun mizacı farklı ama her şeyi hazır verip ,her istediğini yapıp bu çocuk da böyle denmez.

O kadar şımarmış ki herkesi parmağında oynatıyor. Yalnız suç çocukta değil ailede bu hale onlar getirmiş. Yapman gereken her yanlış gördüğünde çocuğu degil yanlis davrananı uyaracaksin sürekli ergenlikte başa çıkamazsıniz yorumuyla yapacaksın. Senin evinden birşey alınca direk al elinden canim bu yanlis bi davranis de aglarsa ağlasın, vakitsiz aramalarda kesinlikle açma. Şimdi pek görüşme karışma diyemecegim çünkü senin çocuğun var ve onun kuzeni, iç içesiniz. Senin çocuğuna karşı davranışlari ne olur bir düşün büyüdükçe.

Muhtemelen öyle birşeyler yaşayacaklar

çocukların düşündüğümüzden fazla kurala ve düzene ihtiyacı var. Bir anlasalar bunu.
keşke liselerde çocuk gelişimi zorunlu ders olarak okutulsa tüm öğrencilere. en azından temel seviyede.

inşallah çözüm bulunur yine öğretmen okul idaresi ve rehber öğretmene kalmış bir çocuk var muhtemelen. onlar fark edip de yonlendiremezse toplum bi birey kaybedecek.

Oglum dehb delirene kadar agliyor hatta bana vuruyor yine de dedigini yapmiyorum .cunku sonradan onunu alamam bu cocuk da bana hic normal gelmedi ya ailenin yetistrme tarzindan ya da cocugun bi sorunu var

Allahım bebek bekliyorum kınamak istemiyorum sen yardım et
Çocuğun acil tedavi görmesi lazım. Siz de mümkün mertebe uzak durun, ben olsam aradıklarında açmam, geç saatte geldiklerinde kapıyı açmam bu ne ya böyle. En önemlisi bebeğiniz hep gözünüzün önünde olsun.

lütfen kendi bebeğinizi koruyacak şekilde tavır alın,
o küsmüş bu darılmış olayından çıkmış artık

senin ve cocugunla ilgili konularda kesinlikle tepkini koymalisin .
tabaginimi isyedi veremem yemek yiyorumde ama ona degil hadi tabagini ver diyene diyeceksin .bir rahat yiyemiyorum diye .
evemi gelmek isyedi geve gec saatte acikca diyevekain isim gucum var yatiyoruz diyip almayacaksin .
vocuguna mama verirken soylendimi annesine soyleneveksin yada kv boyle olacaksa bidaha gelmeyelim diyceksin

kamerayi galanda acmayin kv veya annesi babasi artik telefonu eline kim veriyorsa soylenecekain bir ozel hayatimiz huzurumuz kalamdi aratmatin surekli diye .hani arada olur bisey denmez cocuktur diye ama surekli olmaz .
kv surat asacaksin o torununu vordun mu benim cocugumu sevmiyorsun ilerde bunlari unutmayiz diyeceksin ...
baska turlu isin icinden cikamaSin cocukla degil her zaman aileyle muhattap ol .ailenin covuga engel olmasi lazim

Agzının ortasına bi carparım dedim okurken.
Tabiki bu değil cözüm ama istemsizce icimden o gecti.
Aileyi de hic uyaran olmamıs demek.
Hic konusmuyor musunuz?Delirdiniz mi böyle cocuk mu yetistirilir diye

kotu sen covuga degil aileye yuz vermissin .
ne demek hemen tamam al demek sana sorulmadan .tam tersine olmaz oglum bizim degil alamayiz demeleri gerekiyor.
bunu cocukla degil aileyle tatisin .
evime gelmeyin her geldiginde biseyler aliyorsunuz gidiyor .benimde cocugum var diyeceksiniz .
ilerde cicugunuza musallat olur bu cocuk ve zarar verme ihtimali yuksek eve almayin telefinu avmayin oldugu yere gitmeyin .
hersehide aileye acik acik soyleyin oldugu yere gelmek istemiyoruz rahat birakmiyor diyin .
eve istemiyoruz rahat birakmiyor bize sormadan bizim esyalarimizi alip gidiyorsunuz bem onlari covuguma sakliyorum diyin .
avikca aileye tepkinizi koyun . cocuk aglarsa birakin aglasin bu ne ya kabus gibi ...

Söyledi sen böyle mi yetiştin peygamber mi doğurdun dedi.
Annesi çocuğu ve onu kınadığımız için şehir dışına sahile götürdü çocugu üzdüğümüz için
Gönüldagında Dilek'in yiğeni Alper TungA geldi suan gözümün önüne. O cocuk bu cocuk olabilir

Çocuk dövülmez diyenler peydah olduğu için bu çocuklar bu halde
O cocuklar dövülmediği icin değil,ilgilenilmediği icin böyle.
Anne baba eline veriyor telefonu,aman arıza cıkarmasın diye önüne seriyor dünyaları.
İki satır oynayayım yok cocukla,sonra normal iletsim bekliyoruz cocuklardan.

ailenin çok büyük suçu var berbat bi yetiştirme tarzı ileride çok problem çıkarır ailesine inşallah düzelir

Görümceniz pedagoga götürmeyi düşünmüyor mu? Ahkam kesmek istemem asla ama zor bi durum Allah yardımcınız olsun. Her istediği yapıldıkça çıtayı yükseltmiş. Acil önlem alınmazsa daha da kötüleşir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…