5 yaşında ki çocukla düşman gibiyiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Başlığı okuyunca garip gelebilir hatta bunları okuduğunuz zaman tepki de verebilirsiniz.
Eşimin ailesiyle çok iyi anlaşıyoruz bugüne kadar en ufak bı sıkıntı yaşamadık. Aileler de mükemmel anlaşıyor ama mutlaka bir sorun çıkar ya bu sorun 5 yaşında ki bir çocuk.
Görümce ve kayınvalide karşılıklı dairelerde oturuyorlar görümce çalıştığı için oğluna kayınvalide bakıyor yani her akşam oradalar.
Size çocuktan bahsetmek istiyorum.
Kendi ailemde kuzenler de yeğenlerde daha önce böyle bi durum yaşamadım nasıl davranacağımı bilmiyorum.
Çocuk inanılmaz ilgi isteyen bir çocuk ve herkesi yönetmek istiyor. Devamlı emir veriyor ne emir verirse anında yapılıyor.
Örnek verecek olursam.
Hep birlikte masaya oturuyoruz yemek yemeye başlıyoruz çocuk geliyo ve dıyo kı kivi sen ordan kalk şu sandalyeye oturacaksın.
Annesi hemen bana dönüyo kivi geçebilir mısın x öyle istiyor dıyo.
Ya da kvme sen yemek yeme istemiyorum kalk diyo o da tamam deyip sofradan kalkıyo.
Yemeğin ortasında benım canım şu yemek istıyo yapın dıyo anında sofradan kalkıp onu yapıyolar yapınca da vazgectım deyıp yemıyo.
Ya da benım önümde ki tabağı istiyo ben o tabağı yemek ıstıyorum dıye hayır deyınce küsüyo, bağırıyo, ağlıyo kapıları çarpıyo.
Şimdi buraya kadar sanane diyebilirsiniz ama çocuğun bana ayrı bi gıcıklığı var.
Çünkü emirlerini yerine getirmiyorum rica etse ya da normal bir şekilde istese tamam ama devamlı emir vermesi beni sinirlendiriyor.
Gözlerımın içine baka baka beni şikayet ediyor annesıne benımle oynamıyo söyle oynasın.
Ya da ben su istiyorum ama kivi getirecek tarzı
Annesi bana da diyemediği için çocuga yalvarıyo ben getırıyım suyu dıye hayır o getirecek dıye ağlamaya başlıyo bu sefer bana geliyolar lütfen sen verir misin diye.
Günde 5 6 kere görüntülü arıyor eşimi benı açmıyoruz. Açana kadar arıyor. Açınca da telefonu kapatmayın ben sizi izliycem burdan dıyo. Ya da hadi buraya geleceksiniz oyun oynamak istiyorum dıyo sinirden telefonu suratına kapatıyorum arama dıye bu sefer açana kadar eşimi arıyor ya da annesini arayıp telefonumu açmadı dıye annesıne aratıyor.

Bir iki kere acil işleri olduğu için bır ıkı saat ilgilenmek zorunda kaldım. İkimiz tek olunca ne dediysem yaptı ne dersem tamam tamam hiç zorlamadı. Kapıdan içeri ailesi girer girmez beni terslemeye sanane şu bu dedi anında.
Yanımızda kimse yokken o kadar uysal kı.
Bebeğim var zaten sık gitmiyoruz oraya bu sefer de gecenın saat onbırınde ailesıne ben bebeği görücem dediği için bize geliyorlar. Yatıcaz diyoruz. Yaa şimdi sabaha kadar ağlar 10 dakıka görsün çıkarız diyolar.
Oraya gitsem konuşmalar hep şu şekilde bebeği uyandır sevcem.
Şu elbiseyi giydir.
Oyuncaklarıma dokunmayacak
Onu kimse sevmeyecek
Kucağınıza almayacaksınız su içiyorum içmesin.
Mama içiriyorum içmesin.
Korkudan torununu almıyor kadın kucagına.
Ya da evde ki herkese oyun oynatıp kendi ev halkını izliyor oyuna gırmeyı kabul etmezsen saatlerce ağlıyo
Bir iki kere eşim hareketlerıne o kadar sinirlendi ki uzun süre gitmedik 5 yasında kı cocuk yuzunden.
Kreşe verdiler iki saat sonra aldılar kreşten nedeni de tüm öğretmenler sadece onunla ilgilenecekmiş başka çocuklarla da ilgilendikleri için çocuk ağlamış.
Çocukla yalnız kalmaktan çekiniyorum bir kere puzzle yaptırmaya çalıştı bana bunu senin yapman lazım dedim diye annesine beni şikayet etti beni azarladı, vurdu dıye. gözlerimin içine baka baka bana iftira atıp gülüyor.
Evet bu tamamen yetiştirme tarzıyla alakalı bi durum aileden kaynaklı farkındayım.
Ama bu telefonlar, evde rahat bırakmamalar artık beni delirtmeye başladı gece uyku da bile arıyor açın telefonu dıye. 5 yaşında ki bi çocukla böyle bı zıtlık yaşamak istemiyorum. Yaklaşımım nasıl olmalı yorumlarınızı bekliyorum
Aileyi yöneten küçük paşa hayret ettim vallaha cok şımartılmış ne demek sen yeme kalk deyip sofradan kalkmak kocaman kadın istediğini yapmak zorundami anasimi çocuğu doğurdu yoksa cocukmu anasini dogurduyla resmen ayni aile büyükleri çocuğu bu hale getirmiş çocuğa üzüldüm aile terbiyesi çok önemli çocuk ailenin aynasıdır

Başlığı okuyunca garip gelebilir hatta bunları okuduğunuz zaman tepki de verebilirsiniz.
Eşimin ailesiyle çok iyi anlaşıyoruz bugüne kadar en ufak bı sıkıntı yaşamadık. Aileler de mükemmel anlaşıyor ama mutlaka bir sorun çıkar ya bu sorun 5 yaşında ki bir çocuk.
Görümce ve kayınvalide karşılıklı dairelerde oturuyorlar görümce çalıştığı için oğluna kayınvalide bakıyor yani her akşam oradalar.
Kendi ailemde kuzenler de yeğenlerde daha önce böyle bi durum yaşamadım nasıl davranacağımı bilmiyorum.
Çocuk inanılmaz ilgi isteyen bir çocuk ve herkesi yönetmek istiyor. Devamlı emir veriyor ne emir verirse anında yapılıyor.
Örnek verecek olursam.
Hep birlikte masaya oturuyoruz yemek yemeye başlıyoruz çocuk geliyo ve dıyo kı kivi sen ordan kalk şu sandalyeye oturacaksın.
Ya da kvme sen yemek yeme istemiyorum kalk diyo o da tamam deyip sofradan kalkıyo.
Yemeğin ortasında benım canım şu yemek istıyo yapın dıyo anında sofradan kalkıp onu yapıyolar yapınca da vazgectım deyıp yemıyo.
Ya da benım önümde ki tabağı istiyo ben o tabağı yemek ıstıyorum dıye hayır deyınce küsüyo, bağırıyo, ağlıyo kapıları çarpıyo.
Şimdi buraya kadar sanane diyebilirsiniz ama çocuğun bana ayrı bi gıcıklığı var.
Çünkü emirlerini yerine getirmiyorum rica etse ya da normal bir şekilde istese tamam ama devamlı emir vermesi beni sinirlendiriyor.
Gözlerımın içine baka baka beni şikayet ediyor annesıne benımle oynamıyo söyle oynasın.
Annesi bana da diyemediği için çocuga yalvarıyo ben getırıyım suyu dıye hayır o getirecek dıye ağlamaya başlıyo bu sefer bana geliyolar lütfen sen verir misin diye.
Günde 5 6 kere görüntülü arıyor eşimi benı açmıyoruz. Açana kadar arıyor. Açınca da telefonu kapatmayın ben sizi izliycem burdan dıyo. Ya da hadi buraya geleceksiniz oyun oynamak istiyorum dıyo sinirden telefonu suratına kapatıyorum arama dıye bu sefer açana kadar eşimi arıyor ya da annesini arayıp telefonumu açmadı dıye annesıne aratıyor.

Bir iki kere acil işleri olduğu için bır ıkı saat ilgilenmek zorunda kaldım. İkimiz tek olunca ne dediysem yaptı ne dersem tamam tamam hiç zorlamadı. Kapıdan içeri ailesi girer girmez beni terslemeye sanane şu bu dedi anında.
Bebeğim var zaten sık gitmiyoruz oraya bu sefer de gecenın saat onbırınde ailesıne ben bebeği görücem dediği için bize geliyorlar. Yatıcaz diyoruz. Yaa şimdi sabaha kadar ağlar 10 dakıka görsün çıkarız diyolar.
Şu elbiseyi giydir.
Onu kimse sevmeyecek
Mama içiriyorum içmesin.
Ya da evde ki herkese oyun oynatıp kendi ev halkını izliyor oyuna gırmeyı kabul etmezsen saatlerce ağlıyo
Bir iki kere eşim hareketlerıne o kadar sinirlendi ki uzun süre gitmedik 5 yasında kı cocuk yuzunden.
Kreşe verdiler iki saat sonra aldılar kreşten nedeni de tüm öğretmenler sadece onunla ilgilenecekmiş başka çocuklarla da ilgilendikleri için çocuk ağlamış.
Çocukla yalnız kalmaktan çekiniyorum bir kere puzzle yaptırmaya çalıştı bana bunu senin yapman lazım dedim diye annesine beni şikayet etti beni azarladı, vurdu dıye. gözlerimin içine baka baka bana iftira atıp gülüyor.
Evet bu tamamen yetiştirme tarzıyla alakalı bi durum aileden kaynaklı farkındayım.
Ama bu telefonlar, evde rahat bırakmamalar artık beni delirtmeye başladı gece uyku da bile arıyor açın telefonu dıye. 5 yaşında ki bi çocukla böyle bı zıtlık yaşamak istemiyorum. Yaklaşımım nasıl olmalı yorumlarınızı bekliyorum
Gerçekten sabır işi...
Peki aileden hiç kimse bu çocuğu bir çocuk psikoloğuna götürelim diye düşünmüyor mu? Yaptıkları hiç normal değil, çok şımartılmış ve sınır koyulmamış bir çocuk...
Ağlayarak her istediğini yaptırmış, ailesi de aman üzülmesin diyerek her dediğini yapmış. En büyük kötülük bu zaten. İleride en ufak istemediği bir olumsuzlukta çok ciddi sıkıntılar yaşar. Malesef dünyanın kendi etrafında dönmesini istiyor ama gerçek hayat böyle değil. Özel okula da verseler boş, kimse tek çocukla özel olarak ilgilenemez

Nasıl saçma sapan yetiştirilme tarzıdır.
Ben çocuğa değil ailesinin bu davranışlarını körüklemesini daha itici buldum.
Neden çocuğa padişah gibi davranıyorlar ay ben çok sinir oldum tanımadan.
Allah size sabır versin. 😅

Tam da 5 yaşında bir oğlum var. Çok görmüyorum çünkü malesef anne dışında başka biri çocuğa baktığında olabilecek reaksiyonlar. Keşke herkes kendi doğurduğuna kendi bakabilecek maddi manevi potansiyele sahip olabilse. Hadi sen öyle böyle idare edersin ya annesi? Allah kolaylık versin.

Örnek verecek olursam.

Şu elbiseyi giydir.
Onu kimse sevmeyecek
Mama içiriyorum içmesin.
Cocuga en büyük kötülüğü yapıyorlar ileride nasil bir insana donustureceklerini nasil ongoremezler hayretle okudum şimdi de normal degil zaten ama ya sonrasi
Dünyada tek cocuk o değil ve ailesinin de bunu farketmesi lazim kv acayip neden kalkıyor yemekten büyüklerine saygılı olmayı ogrenmesi lazim gec kalınmış gibi görünüyor
En kısa zamanda pedagog yolunu aşindirmalilar ama çevresindekilere normal degil

Eşimin yegeni de bire bir tamamen boyle. Kabus gibi. Resmen onu anlatmissin. Neyse ki biz mesafe olarak cok uzagiz, bayramdan bayrama ancak görüyoruz. Kv gilde ayni anda kaldigimizda gecenin 3-4 unde kapimizi acip girip ustumuze atlayıp ben dayimla yaticam sen git falan diyordu bana. Millet odaya dolusuordu cocugu uzerimizden almak icin. Mahremiyet hak getire. Deli olurum boyle seylere. Taaa evinden sinirden catlatabilior. Goruntulu ariyor, acana kadar durmadan ariyor, acinca kapatmayacakwiniz ben oyun oynucam siz izleyeceksiniz dior. Anasının da işine geliyor, cunku o oyle alistirmis. Kv mi gountulu arayip her gun saatlerce kendini izletiyor cocuk. Biz gormezden geldik, telefonlarini acmadik, gorumcemle konusurken bile velet telefonu isteyince suratlarina kapattik. Kurtulduk valla bi suredir. Allah yardimciniz olsun sizin isiniz daha zor

Okuyunca, resmen berbat bir insan yetistirildigi izlenimi cikiyor. Okulda cok dayak yer arkadaslarindan bu tavirlariyla.

Simarik, yalanci, iftiraci, hirsiz, insanlari kucumseyen, kendini birsey zanneden, arsiz ve terbiyesiz bir cocuk.

Ne yapacaksiniz? Kusura bakmayin cocugunuz bizi bu saatten sonra aramasin evde bebegim var onu uyandiriyor bu sefer ben ugrasiyorum diyeceksiniz ve o telefon meselesini halledeceksiniz. Eline vermisler telefon, aratip duryorlar.. Ailenin kabahati cooookkkkk buyuk. Simarik tavirlarina karsilik vermeyeceksiniz, gerekmedikce oraya gitmeyeceksiniz. Cocugunuzu sevmek isteyen size gelsin. O cocugun gelmesini de yasaklayabilirsiniz. Esyalarinizi geri isteyebilirsiniz. Sizde cok sessiz kalmissiniz. Ah bana bunlarin 1000 de biri yapilacak wallahi asla taviz vermem.

Ben kendi cocugumu uslu, efendi, buyuklerine saygili, arkadaslariyla gecimli biri olsun diye yetistircem diye ugrasiyorum. Baska ailelerin simarik buyuttugu ilerde bes para etmeyecek insan tiplerine asla taviz vermem

Ay insanlar ne rezil. Cidden cocuk doguracaklarin bile testten gecmesi lazim. Sizin yasadiklariniz da cok kotuymus. Allahtan sinir koymussunuz da bitmis. Ben olsaydim dayanamaz aileye soylerdim mahremiyetimiz kalmadi diye. Iyi yapmissiniz yine de sukur kurtulmussunuz valla.
Eşimin yegeni de bire bir tamamen boyle. Kabus gibi. Resmen onu anlatmissin. Neyse ki biz mesafe olarak cok uzagiz, bayramdan bayrama ancak görüyoruz. Kv gilde ayni anda kaldigimizda gecenin 3-4 unde kapimizi acip girip ustumuze atlayıp ben dayimla yaticam sen git falan diyordu bana. Millet odaya dolusuordu cocugu uzerimizden almak icin. Mahremiyet hak getire. Deli olurum boyle seylere. Taaa evinden sinirden catlatabilior. Goruntulu ariyor, acana kadar durmadan ariyor, acinca kapatmayacakwiniz ben oyun oynucam siz izleyeceksiniz dior. Anasının da işine geliyor, cunku o oyle alistirmis. Kv mi gountulu arayip her gun saatlerce kendini izletiyor cocuk. Biz gormezden geldik, telefonlarini acmadik, gorumcemle konusurken bile velet telefonu isteyince suratlarina kapattik. Kurtulduk valla bi suredir. Allah yardimciniz olsun sizin isiniz daha zor

Acilen çocuğun ve onu bu derece şımartan şahısların psikologa gidip tedavi olmaları lazım. Geleceğin narsist psikopatını yetiştiriyorlar, o çocuk bu eğitimden dolayı ilerde ne acılar yaşayacak, evlense eşine zulmedecek boşanacak belki, belki bir suça karışacak, yani bu eğitimle başına her şey gelebilir.
Siz de görüşmeyin, evinize de sokmayın. Aramaların hiçbirini açmayın. 3 aramayı açmayıp 1 aramayı açarsanız daha çok arar. Hiç açmayın.

Örnek verecek olursam.

Şu elbiseyi giydir.
Onu kimse sevmeyecek
Mama içiriyorum içmesin.
Çocuga uzuldum .Boyle yetıstırme yok .

öğretmenler başımızın tacıdır.sırf bu tür öğrenciler yüzünden çocuğuma okul arıyorum o derecede bıktım.okumak isteyen okulu seven öğretmenlerini seven çocuklara cehennem ediyorlar sınıfları okulları.öğretmen şöyle bir uyarsa hemen de koşup cimer e yazıyorlar.keşke bir psikolojik testle ayrı sınıflarda okusalar.bunlara dur sus yapma demekten öğretmenler ders işleyemiyorlar ki :işsiz: :KK12:
Ben sırf öyle çocuklar yüzünden kızımın okulunu değiştirdim.işin ilginç yanı annesi çocuğunun yaptığını normal sanıyor.o yüzden annesiyle de tartışmışlığımız var.

Kimi insan ya bak tuttuğunu koparıyor , asla ezilmiyor , özgüvenli falan diye düşünüyor. Bunları övünç kaynağı olarak görüyor. Kavga etmesini ,şiddet uygulamasını bile gülerek karşılıyorlar.

Bilemiyorum çocuklar sadece bizim değil ki, topluma bir birey , ülkeye bir vatandas yetistiriyoruz. Dikkatli olmak , düzgün bir birey yetiştirmeye çalışmak cok da zor olmasa gerek.
Aynen dediğin gibi düşünüyor eltim.oğlu benim oğlumu vuruyor (daha 2 yaşındaydı) annesi kendini ezdirmediği için seviniyor.okulda kimse dövemeyecekmiş.
İkinci paragrafta yazdığınızı bana hep abimin eşi söyler.kendin için değil toplum için çocuk büyüt diye.benim çocuklarım biraz bana bağlı o yüzden hep yönlendirir.(kendisi psikolog)

Çocuğun derdi dayak cidden anası babası biraz hafif patlatsa düzelir adsgagaajaj
Emin olun değil.kaynım oğlunu nasıl dövmüştü içim acımıştı çocuğa.dövmek kolay gelir ama zor olanı o çocukla ilgilenip yanlışlarını düzeltmek ki annesi bunu yapmıyordu.babaannesi şımarttı diye onu suçlar,babası dövdü diye onu suçlar e sen de annesin sen nerdesin ilgilensene çocukla.dayak çözüm değil.

Yemin ederim cocuga cok acıdım.
Aile cocuga ne kadar buyuk bir kötülük yaptığının farkında değil.

Anne baba derhal psikoloğa hatta psikiyatriye gitsin önce kendilerini tedavi etsinler

Sonra da çocuğu götürsünler

Kreşte yapamayan iki yıl sonra ilkokulda nasıl yapacak aynı şekilde davranırsa çok büyük sıkıntı

Yerinizde olsam telefondan engellerim onun ailesini

Gece yarısı kalkıp geldiklerini kapıyı açmam

İlla benden su istediğinde hayır ben vermiyorum. Kendin alabilirsin ya da annen verebilir derim.

Evden bir şey almaya kalktığında bu bana ait bu eve ait senin değil o yüzden bunu buradan alıp kafana göre götüremezsin Sahibinden yani benden izin alman lazım derim . Her seferinde Her istediği bir şey için böyle açıklamalar yaparım ki anlasın . Kuralları öğrensin , davranması gerektiği şekli bilsin. Çocuk herkese emirler yağdıramıycağını öğrenmiş olur . Herkesin onun her dediğini yapmayacağını bilmiş olur.
Bu da ona olumlu katkı sağlar.

Akşama kadar zaten anneanne Bakıyormuş çocuğa. Akşam oraya gideceğiniz zaman Görümceyi arayıp şu akşam biz oraya gideceğiz . Çocuğunuzdan dolayı oturup sohbet edemiyoruz , o akşam orada olmazsanız sevinirim diyin.

bunun büyüdükce sanirim biraz davranislarini percinlemis versiyonu görümcem, ama ben biliyorum suclu gorumcem degil tipki sizin es ailesinin davranisi gibi davranislar serrgileyen ailesi.
ruh hastasi gibi torunlar hatta torunun cocugu (kizim) bile ne istese bi telas bi kaos oluyo ortamda yapabilmek icin.
kayinbabam mesela kizi varken torununu (kizimi yani) sevemiyor büyük premses oyle isteyip kiskandigi icin.
isin kotu tarafi ilerde bu cocuklar okula basladiklarina, evlendiklerinde bir kraliyet ailesi mensubu olmadiklarini, hayatta kimseden farkli olmadiklarini acı şekilde başkalarindan ögreniyolar.
ben görmezden geliyorum sizde öyle yapin gerekirse gitmeyin,

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X