• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

reyhan ablacım.. bulduğum bilgiler:

hasta hangi şehirden: Diyarbakır Ergani

hasta kan grubu : 0Rh +

hastanın yaşı : 16

Valilik yardım yapmıyor durumları kötü olduğu için valilik yardım toplamalarına izin vermiş, belki yardımda yapıyordurda bizim valilikler ancak adama günlük ekmek parası verir fazlasını vermez bunu bugün sorayım ablam ...

sen eğer konuşursan başka bilgiler isterlerse hemen ararım öğrenirim...

günaldın kızlar hepinizi ayrı ayrı kucaklıyorum
honeycim yazını gördüm oraya yazdım ama sana burda daha detaylı anlatayım
biz eşimle sorunlu olduğumuz dönemlerde adam kilo verdi bişe yemiyo du midem de midem
en az 10 doktora gittik adanada bilirsin ii hastaneler var özelede gittik
endoskopi oldu filmleri çekildi
ilki reflü dedi ilaç verdi bir iki ilaçları kullandı
sonra mide de bilmem ne dediler
sonra göbek fıtığı dedi doktorun biri
sonra bi sürür ilaç adama çare yok
en son tanıdık bir doktora gitti
adam bazı şeyler sormuş cinsellik vs artık ne anlattı bilmiyorum sorunun psikolojik olduğuna inandırmış vel hasıl bunu
sonra bu geldi ben iyiyim dedi bor harç kafaya takınca ağrıyo bu dedi
bende artık üstüne gitmemeye başlamıştım yanı artık kavgada yoktu
derken eşimin iştahı açıldı 60 dan 65 e kadar çıktı
ve artık ne fıtıktı ne reflüydü nede midesi ağrıyodu

canım bir kaç doktora daha git
inşallah en kısa zamanda çözüm bulursun canım

günaydın takımcım efecim geldi bugün sabah onunla kahvaltı ettik geç geldim işe iizn alıp

kallisim sıkma canını
1 kase sütlü tatlı 150 gr süt ve 2 dilim ekmek eder
kestane şekeri de 1 ekmek ve 2 meyve eder anca yağ yok nasıl olsa bugün için ekmek grbunu azaltman yeterli canımakşam meyve de yeme gerçi neler yediğini bilsem tam konuşucam ama yazmıyorsun ne yediğini ben de takip edemiyorum

ben de dağıldım iki gündür insan bir kere kaçırmaya görsün pazargün yediğim azcık kek sonumu getirdi resmen daha toplayamadım kendimi tartılmaya da korkuyorum kesin almışımdır diye 2 günüm var cumadan önce halletmeliyim bu kiloları inşallah

emelim sağol canım bugün yazacağım kesin... akşam niyetlendim ama sırt ağrım çoktu ...nolcak oturmaktan ağrıttım sırtımı bugün yok neyse.... çok eski siparişlerden vardı elimde onları bitirmeye gayret ediyorum şu günlerde ... ara ara gelip mesaj varmı diye bakıyorum...

herkeze merhaba emelcim cok sagol canim bu bolumu gordum cooook oldu bikere girmistim birtek dikis hakkinda sorulariniz bolumu vardi okudum ciktim simdi epey cogalmis resimler falan var arkadaslar guzel seyler dikmis ne guzel artik hep ugrarrim bellimi olur bende diktiklerimi koyarim bigun emelim cok dusuncelisin tesekkur ederim
mehalim bahardandir canim bu uykulu hallerin bide dun umutum soylemis onlarda var tabi regli sikintisi
reyhan abla dun pat diye ciktim ama kusura bakma benim efe dun erken uyumustu ben burdayken aglayarak uyandi sanki uykusunda korkuttular onun yanina yattim tabi benide uyuttu yaramaz
kadisim hosgeldin kiz epeydir ugramadin nassinkilon nasil inis cikis varmi yine

kallisim bennu ile konustunmu hic sanki bir sikintisi var yada bana oyle geldi bilmiyom gelip bir merhaba deyip cikiyo ben cevap yazana kadar gitmis oluyo
neyse kizlar bende cikayim oglene bisiy hazirlayayim ne yapacagimida hic bilmiyom ya bakalim bu arada benimde reglim gecikti kizlar karnim davul :CüvCüv:gibi bide oyle bicimsiz bir halim varrki cok kotu bide komik bacaklar ince karnim firlamis gogusler yine oyle buyuk daginik bide bu govdenin en ustunde guccuk bir kafa hele saclari toplayinca guccucuk kaliyo cok cirkin bi durum iyiki adam gunduzleri evde yok sadece aksamlari goruyo kaydirigubbakcemile3 cok cirkin buluyom kendimi bugunlerde

günaydin sekerler.
zenan güzelim bendede oluyor bazen ise gitmeden ugrarim diyorum mesela. asagi iniyorum kiz gelmis kahvalti sohbet derken bakiyorum oooooo gec kalmisim ben acele cikiyorum pcyi kapatin diyorum. oluyorr canim bunlar normal.
kallisim ben bir ariyayim bakayim ismini verdigin bayan oradami eger yoksa artik kim cikarsa ona durumu anlatir sorarim yapilabilecek neler oldugunu imkanlarinin sinirlarini bir soralim bakalim belkide birsey cikar insallah

selamlar
aşağıda bi misafir dışında sadece kendimi görüyorum.yakalayamıyorum kimsecikleri.
kadiscim gelmiş hoşgelmiş.özletiyosun kendini.nasıl gidiyor kilo durumları:))
kallistecim afiyet olsun.eşin madem o kadar ısrar etti yememek olmazdı bence de.
emelcim sen de mi bozdun düzenini.ya nasıl oluyor da yediğimiz ufak bir kaçamak ile alt üst oluyoruz.ben geçen perşembe çikolata yedim demiştim ya burada size.işte o sebep oldu.hastane telaşesi filan derken tam 4 gün saçmaladım.neler yemedim ki.yazmaya utanıyorum valla.ama tartıldım bu sabah biraz hareket var moralim yerine geldi.
mehalim buseye iletmek üzere ben de bi mesaj yazayım:))busecim sana hitaben ben dahil arkadaşlar zaman zaman mesaj yazıyor ama cevap alamıyoruz canım:))böyle olunca da iletişimsizlik doğuyor bir şekilde.
mehalim yazdıklarım umut oluyor demek.çok sevindim canım işe yaramasına:))
zenancım sen de mi adet öncesi şiş durumlarındasın.bu dönemlerde ben de kendimi feci çirkin hissediyorum.bir kaç gündür o psikolojideyim mesela.

selam ugradim yine cabuk cikacam ama kizlar bugun hava guzel illa bahcede yiyelim diye tutturdular tabi toplamadilar oralari simdide ruzgar cikti tabagi canagi ucurmadan gidip toplayayim
umutcum sorma bende tartiya cikmaya korkuyorum bu pazartesiden itibaren hic kacamagim yok guzel gidiyo ama acayip siskinim bide benim bu aralar bahar alerjim iyice azdi gozler yaniyo kasiniyo acayip pespese hapsurmalar iyice halsizlikte var ilaclarim var ama etkisi olmuyo bende kullanmiyorum hem o ilaclari kullanirsam eger herseyi tuzsuz yemem gerekiyo aksi takdirde hergun 1 kilo aliyorum eller ayaklar sisiyo balon gibi iste boyle ama sukur yinede alistim artik bu alerjiye heryil mart ayindan mayisa kadar cekiyom
reyhan abla iyi isler sana kolay gelsin kizlarada selam soyle
hadi ciktim kizlar opuyom herkezi

UMUTCUM nasıl oluyorsa oluyor biran boş bulunup ipin ucunu salarsam eski ben geri hortluyor

ben de kendimden memnun değilim iki gündür inşallah bugün düzenlerim

UMUTCUM nasıl oluyorsa oluyor biran boş bulunup ipin ucunu salarsam eski ben geri hortluyor

ben de kendimden memnun değilim iki gündür inşallah bugün düzenlerim

inşallah emelcim.düzeltirsin mutlaka.benim düşüncelerimi yazmışsın aynen.
içimdeki eski ben hortladı diye düşünmüştüm geçen gün ben de:))
bu beni korkutuyor aslında.kökten değişim sağlamak o kadar da kalay değil.
geçen dört gün boyunca aynı eski günlerdeki gibi yedim içtim.ara öğün yapmadım.sürekli atıştırdım mesela çikolata kek bisküvi.midem acayip oldu.sodalar içtim filan.hem yedim hem kendimden nefret ettim.su içmedim.nasıl oluyor da herşeyi bildiğim halde şalterleri kapatıp ve gözümü karartıp o kadar şeyi yedim içtim aklım almıyor.en önemlisi stres ama bunun arkasına da sığınmamak lazım.
herkesin hayatında stres var bi benim değil ki. o zaman niye benim aklıma direk abur cubur yemek geliyor.bu huyumdan nefret ediyorum.
içimdeki eski benin hortlamaması için sürekli tetikte ,sürekli diyette olmam lazım benim.acı gerçek bu.

malesef umutcum malesef alışkanlıklar kolay bırakılmıyor herşeyi biliyorum ben de senin gibi belki senden fazla 50 kilo verdim ama o ben yok şimdi daha kolay yoldan çıkıyorum nedense
Allahın tek dertli kulu ben değilim biliyorum ayrıca son 2-3 gündür dağıtmam için hiç kötü bişey de olmadı sanki ama yine de tozuttum ben bugün hafifleteyim dedim ama doygunluk hissim hiç kalmamış yine geçen hafta ne güzel doyduğumu hissetmiştim halbuki

emelcim çok zor ya yoldan çıkmamak.bazı sabahlar yine mi diyet diyerek uyanıyorum.kendimi sıkmak bazen yoruyor.kimi günler çok rahatım aklım yemek içmek gelmiyor.yetecek kadar besleniyorum.
kimi günler ise dünyayı yesem doymayacakmışım gibi geliyor.ayrıca en pis huyum yiyip içmek için kendime güzel bahaneler buluyorum.en ufak bir stres sıkıntıda elim aburcuburlara gdiyor.içimdeki canavardan korkuyorum valla.çünkü eskisi gibi aburcubura düşersem acayip kilo alırım biliyorum.
seni de yemeye iten altta yatan bir sürü sebep var mutlaka.
ama 90 lı kilolara düştün ya tebrik ederim seni.olsun 2 ileri bir geri olsa da devam ediyoruz bi şekilde.önmeli olan bu.

akşam yemeğinden sora ara öğün yapmasak olur mu emelcim.mutlaka şart değildir heralde.bikaç akşamdır yemiyorum bişey.tartıda fark ediyorum hemen.akşam ne kadar hafif geçerse o kadar iyi sonuç alınıyor bence.

şart değil tabi umutcum ama akşam yemeği le uyuduğun zaman arasındaki süre önemli
yemekten sonra 4-5 saat uyanık kalıyorsan eğer yemekten 2-3 saat sonra süt içebilirsin bir bardak

süt içmiyorum epey zamandır.çok açlık hissedersem süt içerim.sütü de şekersiz içtiğim için pek sorun olmaz.zamanında iyi ki alışmışım heeşeyi şekersiz içmeye.tek eski ve iyi alışkanlığım budur.kaydirigubbakcemile3

Duygusal olarak zayıf olunan anlarda çoğu insanbilinçli ya da
bilinçsiz birbiçimde rahatlamak için yiyeceklere yönelir.
Ama duydusal yeme, yani stres,öfke, kaygı, sıkıntı, üzüntü ve yalnızlık
gibiolumsuz duyguları yumuşatmak ya dabastırmak için yemek yemek, kilo
verme çabanızı sabote edecektir.

Majör yaşam olaylarıörneğin; işsiz kalma, sağlık problemleri,boşanma
veya yoğun ve streslibir iş günü,kötü hava ve yaşam
rutinindekideğişiklikler gibi günlük problemler fazla yemeye yolaçan duyguları
tetikleyebilir.

Neden olumsuz duygular fazla yemeye yol açar?

Bazı yiyeceklerin bağımlılık yapma özelliği vardır. Örneğin, çikolata
gibilezzetli yiyecekler yediğimizde bedenimiz mutluluk opiatları yani
hormonları salgılar.Bu “ödül”belirliduygularla belirli yiyeceklerin
eşleşmesine neden olur.

Yiyecekler aynı zamanda dikkatimizin dağılmasına yardım eder.Eğer
gelecekteki bir olayı düşünüpendişeleniyorsanız ya da daha önceolmuş bir
durumu tekrar sıkıntıylahatırlıyorsanız sizi rahatlatan yiyecekleri
yiyerek dikkatinizi bu konulardan uzaklaştırabilirsiniz. Fakat bu sadece
geçici bir çözümdür.Maalesef yiyeceklerle işiniz bittiğinde endişeleriniz
fazla yemenin verdiğisuçluluk duygusunun eklenmesiyle katlanarak geri
dönecektir.

Yeme alışkanlıklarınızın kontrolünü nasıl tekrar kazanabilrsiniz?
Duygusal yemeprobleminizi durudurmak için aşağıdaki önerileri
deneyebilirsiniz: -Gerçek açlık duygusunutanımayı öğrenin.

Açlığınız fiziksel mi yoksa duygusal mı? Sadece bir kaç saatönce
yediyseniz ve midenizde birguruldama yoksa muhtemelen gerçekten aç
değilsinizdir. Kazınma duygusunun geçmesi için kendinize bir kaç dakikaverin.
Farkı nasıl ayırt edebiliriz?

1.Duygusal açlık aniden gelir, fiziksel açlık aşamalı olarakgelişir.

2.Aç mideye bağlı olayan boşluk doldurmakiçin yapılan yemek eylemi
belirliyiyeceklere yönelir örneğin; pizza, çikolata. Aç olduğunuz için
yediğinizde seçenekler daha fazladır.

3.Duygusal açlık hemen tatmin edilmesi gerek bir şeydirfakat fiziksel
açlık bekleyebilir.

4.Mideniz dolu olduğu halde duygusal bir ihtiyacınızı karşılamak için
yiyorsanız büyük ihtimalle yemeye devam edersiniz. Ama aç olduğunuz
içinyiyorsanız doyduğunuzda duracaksınızdır.

5.Duygusal yeme arkasındasuçluluk duygularını bırakır fakat
fizkselaçlık bunu size yapmayacaktır.

- Sizi nelerin tetiklediğini bilin. Önümüzdeki bir kaç gün,ne
yediğinizi, ne kadaryediğinizi, yerken ne hissetiğinizi ve ne kadaraç olduğunuzu
yazın. Zamanla, olumsuz yeme alışkanlıklarınzı ortaya çıkaran durumları
görebilir ve bunlarıtetikleyen şeylerden uzaklaşabilirsiniz.

Back