Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

kallisim verdiğin linki inceledim tek kelime ileee harikaaa olmuş.aynasıl gurulandım nasıl bayıla bayıla sayfaya baktım dakikalarca anlatamam ellerine aklına ne bilim her yerine sağlık be güzelim.
bugun 1 senedir görmediğim arkadaşımla beraberdik busede o beni en son 84 kiloda bırakmıştı beni görünce bayldı --anam sen ne olmuşun harika olmuşun neler neler nasıl gaz aldım anlatamam.

Matemcim çok geçmiş olsun canım en kısa sürede sağlığına kavuşmanı diliyorum sağlık herşeyden önemli ne kadar süre ayrı kalmayı düşünüyosun acaba

matemcim geçmiş olsun canım ya.en kısa zamanda sağlığına kavuşmanı dilerim.
kallistecim açtığın konuya mesajları sen mi ekliyosun.ben direk yazsam olur heralde.ben de içimdekileri ve yaşadıklarımı yazmak istiyorum.mezun olmayı beklersem daha çok beklerim gibi:))
bi de yediklerimizi haftalık mı istiyosun.yoksa hergün mü yazıcaz.

selam takimim nassiniz bakalimben bugun sabahtan esimlen alisverise gitiim geldik yemek yedik havada nasil guzel nasil guzel
babamizin isi vardi gitti bende cocuklari topladim dogru yurumeye bizden sonraki koye gittiksaat 2 de ciktik 5 eve dondukiki saat yuruduk 1 saatta oralarda oylandik ara ogun yaptik akar suyun kenarinda cocuklar cok sevdiler fotoraf makinasinida almistim yanima cocuklara foto cektim oynadilar onlarda bana cektiler ne guzeldi beh geldim efe yorulmus uyudu bende size bi bakim dedim simdi bizim burda 15 gun tatil okullar daha cok yururuz artik

matemcim cok gecmis olsun insallah cabuk atlatirsin canim kendine dikkat et
kizlar bana mehalimin yazdigi yazilar nerde onu soracaktim hani siz diyettesiniz yazmisya birsurur ora nere bana yol gosterin kizlar
kallisim cok seviniyom senin adina be bacim benim ikinci gunde kendini bellettin dimek yarin oburgun seni oraninda kaptani secerlerse sasirma mehalinde dedigi gibi gaptanim giralicam
umutum yaz kardesim senin yazacaklarini da tekrar tekrar okurum senin anlatiminada bayiliyom ben
arkadaslarin yazdiklarini zevklen okudum hemde ikiser defa cok gurur duyuyom takimimlan ben ya

Diyet efsanelerine kanmayın
Kulaktan kulağa yayılan bazı yanlış bilgiler, diyet yapanlara yarardan çok zarar veriyor. Bugün gerçek olmayan bu yaygın inanışları bilimsel açıklamalarıyla ele alıyoruz.

Dilara Koçak

Zayıflamak için en doğru yolun “dengeli beslenip günlük yaşam aktivitelerini artırmak” olduğunu her fırsatta dile getirmemize rağmen deyim yerinde ise “Efsane”ler kulaktan kulağa çok daha hızlı yayılıyor. Bugün gerçek olmayan üç efsane ve bilimsel açıklamalarını sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı olmak için hayatınızı zorlaştırmayın, daha esnek ama belirli bir çerçeve içinde bir beslenme modelini tercih edin.

EFSANE 1

Diyette havuç, mısır ve bezelyeyi unutun

GERÇEK: Bu sebzeler yavaş sindirilen lif içerir ve doygunluk hissinizi artırır. Günlük diyetinizden bu nişastalı sebzeleri uzaklaştırmak yerine diğer sebzelerle birlikte rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Havuç: İçerdiği A vitamini ile iyi bir antioksidandır. 100 gramında (yaklaşık bir orta boy) 42 kalori içerir. Orta büyüklükte yarım havuç A vitamininin günlük gereksinimine yüzde 67 oranında katkı sağlar. Havuç, bilinen en iyi karotenoid kaynaklarındandır. A vitamini de yağda eridiği için havucun biyoyaralılığını artırmak için yağ eklenerek tüketilmelidir. Kilo verme diyetlerinde havuç yeşil salata içinde renk olarak yer alıyor ise rahatlıkla tüketebilirsiniz ama sadece havuç salatası tüketmek isterseniz yanında yoğurt ve tam tahıl ekmeği ile bir öğün olarak düşünülebilir.

Mısır (taze): Mısır; B1 (tiamin), B5 (pantotenik asit), folat, lif, C vitamini, fosfor ve maganezin iyi bir kaynağıdır. İçeriğindeki folat ile kalp sağlığını destekleyici etki göstermektedir. Folat, doğum anomalilerini engellemenin yanı sıra homosistein seviyelerini düşürmeye yardımcı olmaktadır. Ayrıca içeriğindeki yüksek tiamin ile hafızayı korumaktadır. Pantotenik asit yardımı ile stres altında dahi enerji üretimini desteklemektedir. 1 dilim ekmek yerine 2 çorba kaşığı haşlanmış mısır veya 1 su bardağı patlamış mısır yiyebilirsiniz.

Bezelye: 100 gramında 84 kalori içerir. Çözülebilir lif içeriği ile kabızlığı önler ve kalp damar sağlığının korunmasında, özellikle kandaki kötü kolesterol düzeyini düşürmesiyle etkilidir. Bezelye, 8 vitamin, 7 mineral, lif ve protein içeriği ile günlük diyette yer alması gereken önemli bir besindir. C vitamini, K vitamini, manganez, lif, folat ve tiamin çok iyi bir kaynağıdır. Aynı zamanda A vitamini, fosfor, B6 vitamini, protein, niasin, magnezyum, riboflovin (B2 vitamini), bakır, demir, çinko ve potasyumun iyi bir kaynağıdır.

Bezelye özellikle kemik sağlığının devamlılığı için önemli besin öğeleri içerir. K vitamini bu konuda görev yapar. Ayrıca içeriğindeki folik asit ve B6 vitamini ile kardiovasküler sağlık için önem taşır.

EFSANE 2

Öğünler dışında atıştırmayın

GERÇEK: Arada yapılan atıştırmalar iştah kontrolünde en büyük yardımcılardır! Üstelik ana öğünlerde çok yemek yemenizi önler. Kilo kaybetmek istiyorsanız günde 5 - 6 öğün tüketmeniz gerekiyor, bu şekilde kan şekeri dengesi ve metabolizmayı hızlandırma daha kolay olur. Ancak burada önemli olan nokta, atıştırmalık olarak hangi besinleri seçtiğimizdir. Kalorisi yüksek cips, şeker ve kurabiyelerden uzak durmalısınız. 100 - 200 kalori civarında sağlıklı seçimler yapabilirsiniz. Ara öğünlerde protein ve lifin beraber yer alması sizi oldukça tatmin edecektir. Örneğin; elma dilimleri ile 1 - 2 kaşık fıstık ezmesi, tam tahıllı kraker ile ayran veya az yağlı yoğurt ile meyve veya kuru kayısı ile ceviz gibi.

EFSANE 3

Kırmızı etten uzak durun

GERÇEK: Vejetaryen beslenmede olduğu gibi günlük diyette etin yer almaması daha az kalori alınacağı anlamına gelmez. Şöyle düşünün; kremalı bir pasta, patates ve pane edilmiş sebze kızartmaları. Hepsi de etsiz yapılan yiyecekler ancak hepsi de bol kalori ve yağ içermekte.

Bu nedenle vejetaryen olan her yemeğin kilo vermenize yardımcı olacağını düşünmeyin.

Çeşit çeşit yağlı peynir, yağda pişirilmiş yiyecekler ve hazır yiyecekleri tüketmek ile az işlem görmüş sebze ve meyve, tam tahıllı besinler ve kuru baklagilleri tüketmek arasında büyük farklar bulunmaktadır. Eğer etsiz bir beslenme tercih edecekseniz, vejetaryen besinlerin etiket bilgilerine, atıştırmalık ürünlere ve şekerlemelere iki kere dikkat etmelisiniz. Görünür yağı ayrılmış kırmızı etin sağlıklı bir diyetin parçası olduğu da unuymayın.

Kırmızı et günlük beslenme için önemli demir, magnezyum ve çinko için önemli bir kaynaktır. Eksik tüketimi özellikle çocuk ve gençlerde büyüme ve konsantrasyon güçlüğü yaratabilir

alıntıdır

grubunuzda boş yer varmı acaba benide aranıza alabilirmisiniz? içimdn bu gruba girmek geçti...kararlı bir şekilde diyet yapıyorum ve artık kurtulmak istiyorum kilolarımdan...gerçekten bunalıma girdim yaz yaklaştıkça panikliyorum....

merhabalar dışarıdaydık eve gelir gelmez üzerimi dahi çıkratmadan bakmak istedim ama ayaküzeriyim kzlar oturdular hemen.. umutum sana yazmak için girdim istediğin gibi içinden geldiği gibi yazabilirsin şekerciğim biz buraya diye yazmıştık onları mecburen öyle taşıdım yani tüm arkadaşlarımzın mesajlarını başka yolu vardıda ben bilmiyorum veya :))

bennuucum senin mesajına yarın bakayım şeker :)) ben seni bulurum merak etme......

tekrar merhabalar
kimsecikler yok.
bugün yediklerimi yazayım istedim.
öğlen öğünüm abartı oldu biraz günüm vardı bugün.
sabah:1 dilim kepek ekmek-1 yumurta-1 kibrit kutusu peynir-2 zeytin-yarım domates
ara:1 elma
öğle:yarım kase patates salatası 2 peynirli pohaca-1 küçük mercimekli yufka böreği--1 kibrit kutusu kadar dilim sütlü tatlı
ara:-1 kahve
akşam:yarım kase çorba-1 domates-3 adet marul
ara:1 elma- 1 bardak şekersiz süt-1 adet kuru kayısı- 2adet kayısı çekirdeği

mehalim kaloriyi hesaplarmısın zahmet olmazsa.ne yapmışım ben bugün bi bileyim.

mümkün olduğu kadar yazmaya çalışacağım yediklerimi.
dün de bahsettim gerçi benim rahatsızlığım tekrarlayacak gibi.canım fena halde sıkkın ve de gerginim ama diyetime devam edeceğim.
aslında sürekli sıkıntılarımdan bahsetmek te istemiyorum ama yüzyüze tanışmasak ta dost, dert arkadaşı bildim hepinizi.
bazen neler neler geçiyor aklımdan.hepsini yazmak istiyorum.hiç durmadan.satırlara gizli duyguları,endişeleri, korkuları anlayacağınızı biliyorum.
yıllar içinde dostlardan yenilen kazıklar sonucunda öyle kapattım ki kendimi dostlarıma,arkadaşlarıma.
bazı şeyler hep içimde kalıyor.
paylaşmam lazım,konuştukca hafifler ya insan işte bana o lazım...
iyi ki varsınız hepinizi çok seviyorum.

merhabalar dışarıdaydık eve gelir gelmez üzerimi dahi çıkratmadan bakmak istedim ama ayaküzeriyim kzlar oturdular hemen.. umutum sana yazmak için girdim istediğin gibi içinden geldiği gibi yazabilirsin şekerciğim biz buraya diye yazmıştık onları mecburen öyle taşıdım yani tüm arkadaşlarımzın mesajlarını başka yolu vardıda ben bilmiyorum veya :))

bennuucum senin mesajına yarın bakayım şeker :)) ben seni bulurum merak etme......

oleyyyy teşekkür ederim...hihoyyyt

tekrar merhabalar
kimsecikler yok.
bugün yediklerimi yazayım istedim.
öğlen öğünüm abartı oldu biraz günüm vardı bugün.
sabah:1 dilim kepek ekmek-1 yumurta-1 kibrit kutusu peynir-2 zeytin-yarım domates
ara:1 elma
öğle:yarım kase patates salatası 2 peynirli pohaca-1 küçük mercimekli yufka böreği--1 kibrit kutusu kadar dilim sütlü tatlı
ara:-1 kahve
akşam:yarım kase çorba-1 domates-3 adet marul
ara:1 elma- 1 bardak şekersiz süt-1 adet kuru kayısı- 2adet kayısı çekirdeği

mehalim kaloriyi hesaplarmısın zahmet olmazsa.ne yapmışım ben bugün bi bileyim.

mümkün olduğu kadar yazmaya çalışacağım yediklerimi.
dün de bahsettim gerçi benim rahatsızlığım tekrarlayacak gibi.canım fena halde sıkkın ve de gerginim ama diyetime devam edeceğim.
aslında sürekli sıkıntılarımdan bahsetmek te istemiyorum ama yüzyüze tanışmasak ta dost, dert arkadaşı bildim hepinizi.
bazen neler neler geçiyor aklımdan.hepsini yazmak istiyorum.hiç durmadan.satırlara gizli duyguları,endişeleri, korkuları anlayacağınızı biliyorum.
yıllar içinde dostlardan yenilen kazıklar sonucunda öyle kapattım ki kendimi dostlarıma,arkadaşlarıma.
bazı şeyler hep içimde kalıyor.
paylaşmam lazım,konuştukca hafifler ya insan işte bana o lazım...
iyi ki varsınız hepinizi çok seviyorum.

merhaba henüz tanışmadık ama yazdıklarınızı okudum...hiçbirşey için üzülmeyin...gerçek dostlar hep yanımızda olmalıydı,demekki onlar arkadaş ve dost değillermiş..iyiki daha çok şey paylaşmadan gerçek yüzlerini görmüş uzaklaşmışsınız...zaten çok fazla dosta arkadaşa ihtiyacımız yok az olsun öz olsun...belki sanal alemdeyiz,birbirimizi yüzyüze görmedik belki ama inanın bu sitenin bayanlarına samimiyetlerine inanıyorum ben..dost arkadaş,kardeş sırdaş bildim ben...en basidinden gerçek kilomu annem bile bilmiyor mesela..
beni tanımıyorsun ne kadar yakın görürsün bilemem ama paylaşmak istersen seni dinlerim hiç üzme tatlı canınıa.s.

selam umutum.nasil istiyorsan dök icini. seni dinlemeye dertlerini paylasmaya hazirve gönüllü 11 caniz biz.
ne cekinecek birsey var ne endiselenecek. yazinida merakla bekliyecegim.
bugün yediklerim
iki bardak cay tek sekerli birbucuk dilim beyaz ekmek. iki ince dilim peynir 5 zeytin salatalik biber iki catal sucuk.
iki portakal
yarim dilim ekmek iki kuru patlican dolmasi yogurt yesil salata. bir elma

Umut canım yediklerin enfazla 750 kal ediyor canım buraya tek tek yazmadım ancak istersen yazarım canım gerginlik ve sıkıntılardan bahsetmişin kendini kasacak işlerden kaçın canım dikkat et.

Reyhan ablacım nasılsın.akşamları seni burda gördümmü içime huzur doluyor sanki yanılmıyosam dün yada önceki gün akşammıydı günü tam hatırlamıyorum ancak burda göremedim seni aklım sende kaldı.:))

oy canim mehalimcokacimcoook yerim kiz ben seni.
valla hepinizide ne cok seviyorum bilemezsiniz yaŞeniz
ben iyiyim canim sen nasilsin ?

bende iyim çok şükür ablacım ya bugun busenin yanındayım onla uğraşıyorum işte.kitabımı okuyorum bol bol özet yapıyorum burda size yetiştirmek için bu aralar onla meşgulum sonra işte daha neler yapabilirim nasıl hem kendime hem size faydam olur diye sürekli düşünüyorum vallaha:))
yarında eşimde evde olur zaten klasik pazarımız olur ama ben çok seviyorum bazen evde pineklemeyi

benimde en büyük zevkim evde pineklemekkaydirigubbakcemile2
canim elinden gelendende fazlasini yapmaya calisiyorsun yapiyorsunda takim icin. iyiki varsin iyiki bizimlesin canim. buseyede cok selam söyle. kitabin özetini okumayi cok istiyorum sabirsizliklada bekliyorum

ben yine bir kontrol ettim şimdi yatmaya gidiyorum inşallah sabah erkenden uyanabilirsem gelip tüm yazılanları okur cevaplarımıda yazarım... hepinizi öpüyorum huzurlu geceler diliyorum...........

selam sekerler..
ev cok kalabalik gelip bir göz attim gecmisi okudum.
demek yazdiklarimiz konulara konu oldu sengözlerimebaksanab bilsem daha edebi birseyler yazardim.
ama böyle daha samimi galiba .yapmaciksiz.
Evet ablam böyle daha samimi oldu daha içten oldu ama yinede ben şu cümlemden pişmanlık duyuyorum derseniz söyleyin düzeltiriz.. mesajları sizin yazdığınızın dışında a-a-aaaaaaaaaa ben deliyim ya sizin yazdığınızın dışında götüremedim diyordum ki çalıştı :mymeka: benim kafa hani sabahları çalışıyor diyorum ya doğru işte:roflol: ayy ben hepinizden özür diliyorum keşke sabaha bu saate bıraksaydım da hepinizin kendi yazdığı mesajları götürseydim:mymeka: hatırladım yapabildiğimi ay haftalardır binlerce mesajı taşıdım öyle ya... off neyse....

canlarım ben sabahtan bu yana harıl harıl çalışıyorum akşama kadar da burdayım
sonra görüşmek dileğiyle internetten örgü siparişi aldım yarın onu öreceğim çok sevinçliyim
pazartesi gün delil listem ve tanıklarımı bildirmek için songün onun için bugün avukat beyle görüşeceğiz tekrardan onun işinin bitmesini bekliyorum
yarın evden fırsat olursa girerim nete hoşçakalın
emelim çok ama çok sevindim senin adına inanki... inşallah devamı gelir...:Saruboceq:

ayrıca karacigerimde büyüme ve yağlanma varmış.irde gastritim varmış. kesin diyet verdiler. görseniz:portakal elma ayva ıspanak pırasa bile yasak.diğerlerini saymıyorum bile.
şimdi evdeyim inşalllah sancım olmaz.yoksa gece yarısı yine yola düşücez ve yollar kötü tipi var.
işte böyle arkadaşlar. çok canım sıkıldı ama mecbur olcam artık ameliyat.
kallistecim istersen beni biraz izinli say. durum bundan ibaret
matemcim geçmiş olsun canım umarım çabucak atlatırsın rahatsızlığını... bende çok yaşadım safrakesesi sancısı taşlarlada yaşıyorum benartık her türlü ameliyattan korkuyorum çünkü narkoza karşı alerjim var allah yazdıysa bozsun inşallah en son göğüs ameliyatımda zor döndüm tekrardan dünyaya.... narkozsuzlarda nedense yapılamıyor bende var yani türlü bahanelerim.. umarım sen hemen atlatırsın sorunlarını ve rahatsızlığını...

ameliyat için iki ay sonrasından bahsetmişsin neden böyle bir karar verdin bilemedim çünkü iki ayda burada daha sıkı paylaşımda bulunup kendini kontrol edip ameliyatına daha yağsız ve risksiz girebilirdim sağlık açısından daha iyi olurdu ama öyle istedin ayıralım izine fakat bir şartla.. şimdi iki ay ameliyat süresi daha sonrasıda bir ay iyileşme sireci dersin en iyi ihtimal ile üç ay sonra buradasın.. döndüğünde 5-10 kilo almış olursan alamam şimdiden söyleyeyim üzgünüm çünkü yetersiz paylaşımın ile idare etmeye çalışıyoruz darılma gücenme yok takımı ayakta tutmak için hepimiz çabalıyoruz ve sen bir çoğunu paylaşamadığın için kaçırıyorsun döndüğünde kilo almış olarak dönersen aynı süreci yaşamaya, haydi matem gayret matem demeye benim çabam ve isteğim kalmayacaktır şimdiden söyleyeyim.. Ahhh allah ne gösterir bilinmez üç aya kadar ben burada mı olurum, yaşarmıyım bilemem tabiki o zaman geldiğinde konuşuruz tekrardan....

kallisim verdiğin linki inceledim tek kelime ileee harikaaa olmuş.aynasıl gurulandım nasıl bayıla bayıla sayfaya baktım dakikalarca anlatamam ellerine aklına ne bilim her yerine sağlık be güzelim.
mehalim sorma bende nasıl gurur duyuyorum sürekli kızlara açtırtıp soruyorum kaç kişi bakmış bir bakın diye :roflol:

reyhan ablamı bir daha gece göremezsen ara evini sor gelmiyonmu merak ettik diye :roflol: ay amma gülerler...

matemcim geçmiş olsun canım ya.en kısa zamanda sağlığına kavuşmanı dilerim.
kallistecim açtığın konuya mesajları sen mi ekliyosun.ben direk yazsam olur heralde.ben de içimdekileri ve yaşadıklarımı yazmak istiyorum.mezun olmayı beklersem daha çok beklerim gibi:))
bi de yediklerimizi haftalık mı istiyosun.yoksa hergün mü yazıcaz.
akşam yazdım canım görmezsin diye yine yazayım sen direk yazabilirsin burada ben bir hata yaptım çünkü o bölümde iki gün öncesine dek yetkim yoktu mesajları düzeltip düzenleyemeyeceğimi düşündüp böyle kopyaladım hata yaptım çünkü orada yetkim açılmıştı neyse geçti artık...sen yaz gönlünden geçtiği gibi canım ... sabırsızlanıyorum yeni bir şey yazılacak diye.. bir kaç kişi özelden yazmış yazacağız diyede şutarafagitti
canım birde yediklerini ister günlük ister haftalık yaz canın nasıl isterse nasıl kolayına gelirse ben toparlarım....
paylaşım içinde sen kendini nasıl rahat hisediyorsan paylaş biz hiç bir arkadaşımızın üzülmesini istemiyoruz belki bir yardımımız dokunur... ayrıca biz burdan kazıkta atamayız sana en yakın olarak ben varım aynı şehirdeyiz ama atmayı beceremem çok güzel yerim söyliyim:roflol::roflol:

selam takimim nassiniz bakalimben bugun sabahtan esimlen alisverise gitiim geldik yemek yedik havada nasil guzel nasil guzel
babamizin isi vardi gitti bende cocuklari topladim dogru yurumeye bizden sonraki koye gittiksaat 2 de ciktik 5 eve dondukiki saat yuruduk 1 saatta oralarda oylandik ara ogun yaptik akar suyun kenarinda cocuklar cok sevdiler fotoraf makinasinida almistim yanima cocuklara foto cektim oynadilar onlarda bana cektiler ne guzeldi beh geldim efe yorulmus uyudu bende size bi bakim dedim simdi bizim burda 15 gun tatil okullar daha cok yururuz artik
zenanım ohhh çocuklar tatildeymiş bak benimkilerde yeni bitti ya tatil.. ne kadar evde sürekli tartışsalar beni avaz avaz bağırtsalarda ( bazen oluyor ufaklık ve ortanca çok kavga ediyor) yinede 15 gün çok alıştım sonra çok aradı gözlerim okul başladığında....ama söylemiyorum onlara kaydirigubbakcemile3
gününüzde ne iyi geçmiş canım inşallah havalar böyle iyi giderde tatilde sık sık çıkarsınız dışarı...

grubunuzda boş yer varmı acaba benide aranıza alabilirmisiniz? içimdn bu gruba girmek geçti...kararlı bir şekilde diyet yapıyorum ve artık kurtulmak istiyorum kilolarımdan...gerçekten bunalıma girdim yaz yaklaştıkça panikliyorum....
canım şöyle yapıyoruz durumu özetliyeyim.... bir hafta sonra listemize girebilmek için bizimle bugünden itibaren paylaşım yapabilirsin... bunu bir deneme üresi kabul et.. çünkü bizimle olmak isteyenleri kıramıyorum hemen listeye alıyorum ama iki gün sonra ortalıktan kaybolduklarındada deliye dönüyorum çünkü o liste istatistikleri bir insanı zamanını almamıza sebep oluyor geldi değitir gitt değiştir demekten utanıyorum bu hafta deneme sürecini güzel paylaşımla bitirirsen gelirsin haftaya aramıza matem listeden çıktığına göre seni alabiliriz haftayada kadisi mezun edeceğiz emel gelecek tam kontenjan eksilmeden gideriz inşallah...
sonra uygun bir zamanda cuma bildirimleri, kurallar ve bizim takım olarak özen gösterdiğimiz kuralları ben yada mehalim sana sunar okursun olurmu canım.. zaten sen kilo aralıklı gruplarda paylaşım yapmışsın gördüm, ama kilonubulamadım yazarsan sevinirim...

yarında eşimde evde olur zaten klasik pazarımız olur ama ben çok seviyorum bazen evde pineklemeyi
ohh bende pazarları seviyorumsositososito bana ne oluyorsa bilmem:roflol: ama hep beraber yaptığımız kahvaltı bile zevk veriyor tek toplu olduğumuz gün pazar.. bugün eşim sabah 5 te gitmiş işe bekliyoruz az sonra gelip kahvaltı ederiz diye...hem daha sakin hemde ailece evde olup tatlı koşturmaca olması hoşuma gidiyor ama pinekleyemiyorum onu eşim yapıyor zaten yeterinceyerimseniben

X