Canım kilo alımı nasıl benim ilk 5 gün doktot 2 saate bi emzir dedi daha sonra 10 günlükke kilo alımk col iyiydi artık uykusunu bölmene gerek yok ağladıgı zaman emzir dedi benim bebeğim gündw 50 gram almıştı cünkü şimdide 46 grama düştü ama doktor rahat bırak dediği için uyanırmıyorumKızlar bişey sorucam böyle delikzsiz uyuyor diyorsunuz ya bıraksam benimki de uyuyacak ama kilo alması gerektiği için gece en fazla 2 saatde bir uyandırıyorum bazen ben uyanmıyorum 3 saati bulduğu oluyor bilemedim şimdi uyandırmasam mı
Evet canım anne sütü çok değerli ama bebeğin doymuyosa yapçak bişi yok. Doysun bebişin yarasın inşallahSağol canım 12 saat araylA veriyorsun bende öyle düşünmüştüm bende emziriyorum ama işte memenin kötü kısmını almıyor bende gece 4 gündüz 4 de vereyım 30 cc en azından doyar diye düşünüyorum
Sağol canım amin :)Maşallah kuzuya bu arada
Canım ben şu son günlerde yeni bişeye alıştırıyorum ve birazda rahatladım. Uygun olursa dene istersen. (Gündüzleri 1,5-2 saat uyuyo 1 saat belki biraz daha fazla uyanık kalıyo sonra tekrar uyku, akşam 9 10 gibi uyuduğunda 12-1 e kadar uyanmıyo emzirip uyumaya devam ediyodu, gece 2 de yine acıkıyodu sonra 4-5 de tekrar uyanıyodu böyle olunca baya yoruyodu)Kızlar bişey sorucam böyle delikzsiz uyuyor diyorsunuz ya bıraksam benimki de uyuyacak ama kilo alması gerektiği için gece en fazla 2 saatde bir uyandırıyorum bazen ben uyanmıyorum 3 saati bulduğu oluyor bilemedim şimdi uyandırmasam mı
Benımkının kılo alımı düşük o yüzden sık emzir diyotlar denek ki bi görseniz o kadar tatlı uyuyor kı kıyamıyorum her uyandırma saatınde soyuyorum anca öyke uyanıyorCanım kilo alımı nasıl benim ilk 5 gün doktot 2 saate bi emzir dedi daha sonra 10 günlükke kilo alımk col iyiydi artık uykusunu bölmene gerek yok ağladıgı zaman emzir dedi benim bebeğim gündw 50 gram almıştı cünkü şimdide 46 grama düştü ama doktor rahat bırak dediği için uyanırmıyorum
guzel planımmış Pazartesi kilo kontrolumuz var artmış olursa bende debeyenilşrim benim ilk haftada 2 saatde bir emzirdemişlerdi bu hafta bir saat olsun dediler oda çok yorucu oluyor sende en fazla 3 saat uyutmuşsun benimki 11 günlük daha kilo kaybıda oldu bı sorayım doktıraCanım ben şu son günlerde yeni bişeye alıştırıyorum ve birazda rahatladım. Uygun olursa dene istersen. (Gündüzleri 1,5-2 saat uyuyo 1 saat belki biraz daha fazla uyanık kalıyo sonra tekrar uyku, akşam 9 10 gibi uyuduğunda 12-1 e kadar uyanmıyo emzirip uyumaya devam ediyodu, gece 2 de yine acıkıyodu sonra 4-5 de tekrar uyanıyodu böyle olunca baya yoruyodu)
Denediğim ve rahatladığım düzen ise akşam 9-10 da uyuyo 12-1 e kadar uyuyo doğal olarak acıkıyo bende uyandırıyorum altını yıkıyorum yarım saat uyanık kalıyo mamasını 1,30 gibi veriyorumm hooppp sabah 4,30-5 gibi acıkıyo emziriyorum uyanmıyo zaten sonrada 7-8 gibi artık uyanıyo biraz mıyıklanıyo falan oynuyoruz saat 9-9.30 gibi emzirip uyutuyorum o ara kahvaltı falan işimi yapıyorum. Ben böyle rahatladım gibi birde gece 1 kere mama verdiğinde karnı iyice doyup rahatladığı için 3-4 saat kesintisiz uyuyabiliyolar.
Canım ben şu son günlerde yeni bişeye alıştırıyorum ve birazda rahatladım. Uygun olursa dene istersen. (Gündüzleri 1,5-2 saat uyuyo 1 saat belki biraz daha fazla uyanık kalıyo sonra tekrar uyku, akşam 9 10 gibi uyuduğunda 12-1 e kadar uyanmıyo emzirip uyumaya devam ediyodu, gece 2 de yine acıkıyodu sonra 4-5 de tekrar uyanıyodu böyle olunca baya yoruyodu)
Denediğim ve rahatladığım düzen ise akşam 9-10 da uyuyo 12-1 e kadar uyuyo doğal olarak acıkıyo bende uyandırıyorum altını yıkıyorum yarım saat uyanık kalıyo mamasını 1,30 gibi veriyorumm hooppp sabah 4,30-5 gibi acıkıyo emziriyorum uyanmıyo zaten sonrada 7-8 gibi artık uyanıyo biraz mıyıklanıyo falan oynuyoruz saat 9-9.30 gibi emzirip uyutuyorum o ara kahvaltı falan işimi yapıyorum. Ben böyle rahatladım gibi birde gece 1 kere mama verdiğinde karnı iyice doyup rahatladığı için 3-4 saat kesintisiz uyuyabiliyolar.
Canım uyandırmadan memeni vermeye calış uyurken de emzirmeye alıştır bende öle kıyamıyordumBenımkının kılo alımı düşük o yüzden sık emzir diyotlar denek ki bi görseniz o kadar tatlı uyuyor kı kıyamıyorum her uyandırma saatınde soyuyorum anca öyke uyanıyor
Canım daha küçük olduğundan bilemiyodur uyanmadan emmeyi. Biz 66 günlüğüz daha yeni başladık uyanmadan emmeye :) inşallah alışır onun bebişş :)Canım uyandırmadan memeni vermeye calış uyurken de emzirmeye alıştır bende öle kıyamıyordum
Benimki 20 günden sonra başladı uyuyarak emmeye tatlım her bebek farklı oluyoCanım daha küçük olduğundan bilemiyodur uyanmadan emmeyi. Biz 66 günlüğüz daha yeni başladık uyanmadan emmeye :) inşallah alışır onun bebişş :)
Hadi yaa ne güzel :)) benimki ilk 20 gün 10 gr almıştı uyumaktan. Uyurken biberonu bile almıyodu sımsıkı kapatıyodu ağzını biberonu bile yarım saatte sokuyodum ağzına. Birde uyuduğunda 4-5 saatten az uyumuyodu. Baya zor olmuştu bizim için, sonra ayağını sık, altını aç derken uyandırıp besliyodum. Dediğim gibi daha yeni yeni uyurken emmeye başladı. İnşallah arkadaşın bebeği alışır.Benimki 20 günden sonra başladı uyuyarak emmeye tatlım her bebek farklı oluyo
Uww biz ilk 20 gün toplamda 830 gram aldıkHadi yaa ne güzel :)) benimki ilk 20 gün 10 gr almıştı uyumaktan. Uyurken biberonu bile almıyodu sımsıkı kapatıyodu ağzını biberonu bile yarım saatte sokuyodum ağzına. Birde uyuduğunda 4-5 saatten az uyumuyodu. Baya zor olmuştu bizim için, sonra ayağını sık, altını aç derken uyandırıp besliyodum. Dediğim gibi daha yeni yeni uyurken emmeye başladı. İnşallah arkadaşın bebeği alışır.
Tatlım col eski bi yöntem ama ben hep burnunu sıkarak uyandırdım annanem öle dedi bide ayaklarını gıdıkladım aynı andaInşallah kızlar bizde de bi uyanma sorunu var soyuyorum döndğrüyorum zorla uyandırıyorum
Canım bence hiç üzülme ilk anne sütü almadan mama ile beslenen bebek seninki değil emin ol eskidende anne sütü alamayan bebekler oldugu için süt anne kavramı oluşmuş . İyi yönden bak ki mamayı kabul ediyor bebeğin cogu bebekler mamayıda kabul etmiyor kendini yopratma bebekler cok hisli inana banaKızlar yazdıklarınızı okudukça içim parçalanıyor çok üzülüyorum benim bebeğim hiç emmiyor başlarda sağıp biberona koyup veriyordum şimdi de sağsam da hiç sütüm yok artık 1 ay oldu sütte yok olmadığı için memeye koyunca ağlıyor sadece mama ile besleniyor bebeğim çok üzgünüm bu saatten sonrada sütünde gelmez gelmediği için memeyi de almaz diyorlar çok üzgünüm bebeğime yetemiyorum en sağlıklı şeyi anne sütünü veremiyorum
Canım tomrisin emzirme notları diye bişey var internette arat orda sütü tekrar getirmek için emZirme kampına girmekten bahsediyordu bi okuyup dene istersen eger gelmeSe de kendini üzme bu bebekler bi şekilde büyüyecek mama Yada meme tabiki biz meme den yanayız ama napalım elimiDen geleni yapalım biz üzülme gelecek olan sütünde giderKızlar yazdıklarınızı okudukça içim parçalanıyor çok üzülüyorum benim bebeğim hiç emmiyor başlarda sağıp biberona koyup veriyordum şimdi de sağsam da hiç sütüm yok artık 1 ay oldu sütte yok olmadığı için memeye koyunca ağlıyor sadece mama ile besleniyor bebeğim çok üzgünüm bu saatten sonrada sütünde gelmez gelmediği için memeyi de almaz diyorlar çok üzgünüm bebeğime yetemiyorum en sağlıklı şeyi anne sütünü veremiyorum
Canim biz 40 gunluk olduk 15. Gunden sonra sutum azalmaya basladi 1 ay olunca bitti. Hic yetmemisti zaten mama takviyesi yapiyorduk hepten mama veriyoruz artik. Sutum gelecek umidiyle mamayi 400luk aliyordum hep bugun toplu sparis verdim artik umidim de kalmadi. Uzulme ne yapalim bizim bebeler de boyle buyuyecek elimizde olan bisey degil Allah sağlık sihhat versin yeter ki.Kızlar yazdıklarınızı okudukça içim parçalanıyor çok üzülüyorum benim bebeğim hiç emmiyor başlarda sağıp biberona koyup veriyordum şimdi de sağsam da hiç sütüm yok artık 1 ay oldu sütte yok olmadığı için memeye koyunca ağlıyor sadece mama ile besleniyor bebeğim çok üzgünüm bu saatten sonrada sütünde gelmez gelmediği için memeyi de almaz diyorlar çok üzgünüm bebeğime yetemiyorum en sağlıklı şeyi anne sütünü veremiyorum
Canim dogum yapmissin yeni girebildim foruma yeni gordum hayirli olsun Allah anali babali buyutsunGu
guzel planımmış Pazartesi kilo kontrolumuz var artmış olursa bende debeyenilşrim benim ilk haftada 2 saatde bir emzirdemişlerdi bu hafta bir saat olsun dediler oda çok yorucu oluyor sende en fazla 3 saat uyutmuşsun benimki 11 günlük daha kilo kaybıda oldu bı sorayım doktıra
Maşallah yavruya :) inşallah kilosu hep böyle gider. Biz 3380 doğduk, 4 gün sonra 3340 düştük. 20 gün sonra sadece 10 gr almıştı. Çok üzüldüm tabi mamaya başladık ebemizin önermesiyle. 1. ayın sonunda 3680 grdı. Geçen 2. ay aşılarımızı yaptırmaya gittk 5610 gr olmuş. 2 kiloya yakın ben tabi şokk :)) inşallah devam eder bizimde kilomuz. Siz şimdi kaç kilosunuz?Uww biz ilk 20 gün toplamda 830 gram aldıkmaşallah bizimde zor uyanıyordu ilk başlarda ama sonra burnunu sıkmaya başladık eski yöntemle :) 43 günlüğüz şuan 1800 gram almıştık 4 gün önce ölcüldü
Canım benim bence hiç üzülme senin elinde olan bişey değil bu sonuçta. Benim sütüm varda noluyo bebeğimi doyurmuyo mecburen mama veriyorum. İlk 20 gün mama vermemk için direndim ama sadece 10 gr aldığını görünce içim gitti. Şuan en azından bebğimin karnı doyuyo ve kilosu iyi gidiyo. Bence bebeğini en azından bi şekilde doyuruyosun sağlığıda iyi. Daha ne olsun kendini anne sütü veremedim falan diye sıkıntıya sokma canım. 4. Aydan sonra yavaş yavaş ek gıdayada geçersin inşallah. Üzme kendini lütfenKızlar yazdıklarınızı okudukça içim parçalanıyor çok üzülüyorum benim bebeğim hiç emmiyor başlarda sağıp biberona koyup veriyordum şimdi de sağsam da hiç sütüm yok artık 1 ay oldu sütte yok olmadığı için memeye koyunca ağlıyor sadece mama ile besleniyor bebeğim çok üzgünüm bu saatten sonrada sütünde gelmez gelmediği için memeyi de almaz diyorlar çok üzgünüm bebeğime yetemiyorum en sağlıklı şeyi anne sütünü veremiyorum