- 27 Nisan 2016
- 869
- 1.608
- 39
derya deniz kim bilmiyorum.İnşallah Can'ım benim ya internet bu konuda derya Deniz insanı vesveseye sokuyor.Benim de ilk gebeliğim çok istiyoruz inşallah hayrlısı olur cümlemizin
Derya deniz derken gerekli gereksiz bir suru bilgi var internettr :)))derya deniz kim bilmiyorum.
ama doktorumu aradım sen öyle değince bende panik oldum. sakin ol sürekli değişecek hissettiklerin dedi. kanama olmadıkça korkulacak bişey yok dedi
hayırlısı ile duyacaksın canım korkma stres yapmaIns bende pazartesi 6.6 haftalik olucam dua edin nolurr
Hmm oyleyse doktoruna belirtileri canım durumu.ben çok geriliyorum
Kalbini ferah tut canım stres daha zararlı, belirtiler değişebilir Allahın izniyle yoktur birşeyArkadaşlar benim 3-4 gün süren hafif mide bulantılarım dünden beri hiç yok.göğüslerimdeki hassasiyette azaldı ama yine yatıp kalkerken Ağrı'larım aynı devam ediyor yine nefes alırken sanki çifter çifter nefes alıyor gibiyim konuşurken nefessiz kalıyorum ama diğer belirtilenim azaldı çok korkuyorumkalbinin durmasından doktora gitmeme 12 gün var progestan da kullanıyorum birde lekelenmem vs hiçbirşeyim çok şükür ama belirtilen bu şekilde.Çok korkuyorum
canım aynen öyle özelde hastayı damızlık gibi görüyolar bende bunu birebir yaşayanlardanım özeldeki dr bana ilk hamileliğimde kendiliğimden kalmış olmama rağmen,senin doğal yolla ilaçla bile hamile kalabilmen imkansız tüp bebek yapıcaksın dedi salya sümük ağlayarak çıktım o hastaneden devlette araştırdım özele gitmem daha dedim sonra bu dr u buldum 6 ay kadar tedavi gördüm sonra hamile kaldım şükür.yalnız tek olumsuz yanı çok çok karabalık oluyor ve dr un sana ayırabildiği süre çok kısıtlı adam bana kan sulandırıcı iğneyi bile yazarken kapıdan çevirdi son anda aklına geldi.kadınlar dr da kafa bırakmıyorki çok bilinçsiz olan insanlar var ben bir çok kişiye denk geldim böyle.Canim benim hangi ilde olduğunu bilmiyorum ama ben 8 hafta ma kadar ozele gittim benim bebekler ikiz olduğu halde hep tek dedi ve bebeklerimin birinin kalbi 7 haftalikken durmus benim haberim yok devlete öylesine gitmek istedim gittim ve bana ikiz olduğumu ve birinin kalbinin 7 haftalikken durmus olduğunu söyledi inanmadım ultrasyonu çevirdi ve ikiz di inanamadim yani özel sadece para tuzagi en azından ben yasadiklarimdan onu anladim ve devlette çok da güzel ilgilendi doktor Hep de oraya gideceğim
Keseyi 5+1 iken gördük 5+6 günlük iken de bebeği ve kalp atışını gördük.kalp atışını duymak için bugün itibari ile 12 gün sonra çağırdı yani 8+0 iken gideceğiz inşallahSevindim normal olmasina :) bide doktora gitmedim daha kese gorunsun oyle gideyim diyorum ama pek sabrim gelmio siz ne zaman gordunu vr duydunuz kalp atisini pazartesi niyetim var ama :/
Allah iyiliğini versin emi Derya Deniz derken yani bilgi fazlalağı dolu demek istedimderya deniz kim bilmiyorum.
ama doktorumu aradım sen öyle değince bende panik oldum. sakin ol sürekli değişecek hissettiklerin dedi. kanama olmadıkça korkulacak bişey yok dedi
Leke veya kan yoksa hiç korkma tatlım. Önemli olanlar bunlarArkadaşlar benim 3-4 gün süren hafif mide bulantılarım dünden beri hiç yok.göğüslerimdeki hassasiyette azaldı ama yine yatıp kalkerken Ağrı'larım aynı devam ediyor yine nefes alırken sanki çifter çifter nefes alıyor gibiyim konuşurken nefessiz kalıyorum ama diğer belirtilenim azaldı çok korkuyorumkalbinin durmasından doktora gitmeme 12 gün var progestan da kullanıyorum birde lekelenmem vs hiçbirşeyim çok şükür ama belirtilen bu şekilde.Çok korkuyorum
Yok Canım çok Şükğr ama son gittiğimde herhangi bir düşük riski var mı diye sordum o da yok ama kanama var içerde riske girmeyelim diyip progestan verdi fitil şeklinde günde bir kere akşamları 15 gün kullan seri kullanıyorum.bir de hafif kanamam olursa çok önemli değil ama bu kanaman parçalı şekilde gelirsek Zaman direk gel dedi ve bu da beni çok korkutuyor neden böyle dedi kiLeke veya kan yoksa hiç korkma tatlım. Önemli olanlar bunlar
Kötü düşünme, 9 ay boyunca vücudun sürekli değişecek, belirtiler farklılık gösterebilir. Göğüs ağrım benim de azaldı, ilk günkü kadar şiş de değil.Arkadaşlar benim 3-4 gün süren hafif mide bulantılarım dünden beri hiç yok.göğüslerimdeki hassasiyette azaldı ama yine yatıp kalkerken Ağrı'larım aynı devam ediyor yine nefes alırken sanki çifter çifter nefes alıyor gibiyim konuşurken nefessiz kalıyorum ama diğer belirtilenim azaldı çok korkuyorumkalbinin durmasından doktora gitmeme 12 gün var progestan da kullanıyorum birde lekelenmem vs hiçbirşeyim çok şükür ama belirtilen bu şekilde.Çok korkuyorum
Önlem almak için demiş doktorun. Kese içindeki kanama oluyor bazılarında. Senin çamaşırına leke veya kan gelirse onda hemen ulaş doktoruna. İçini ferah tut ya bişey yok. Vücudun alışıyor demek ki miniğine:) o yüzden azalmıştır bulantın vs. Zaten bir kaç gün olmayıp yine olabiliyor. Hormonlarımız coştu sonuçta. Rahat ol bebeğine odaklan annesi:)Yok Canım çok Şükğr ama son gittiğimde herhangi bir düşük riski var mı diye sordum o da yok ama kanama var içerde riske girmeyelim diyip progestan verdi fitil şeklinde günde bir kere akşamları 15 gün kullan seri kullanıyorum.bir de hafif kanamam olursa çok önemli değil ama bu kanaman parçalı şekilde gelirsek Zaman direk gel dedi ve bu da beni çok korkutuyor neden böyle dedi ki
Ben de badem yağının ve saf zeytinyağının çatlakları biraz olsun önlediğini duymuştum.kızlar günaydın.
doktorum bana lierac diye bi krem verdi. vücudumda çatlama olmasın diye dermo kozmetik olarak geçiyor. sizlerde konuşun doktorlarınızla. çatlamaları engellemek için şimdiden önlem almak gerekiyomuş
Uçak mı yoksa otobüs mü daha az tehlikeli gebeliğin ilk 6 ayı için bi de hava alanlarında kapılar radyasyona sebep olur mu?Doktor 2 saatin üstünde araba yolculuğu önermiyorum dedi bize, internetten de aynı şekilde bir kaç doktorun önerisini görmüştüm.
Ben 5 hatalikken 1o saat otobüs yolculuğu yaptım aralarda yurudum otururken ayaklarımı bileklerden ceviriyordum ... bisey olmadıUçak mı yoksa otobüs mü daha az tehlikeli gebeliğin ilk 6 ayı için bi de hava alanlarında kapılar radyasyona sebep olur mu?
Ben 3 gun biraktim dun yine ictiminan bu metin bırakmanıza yardımcı olucak insallah melekllerim
Gebelikte sigaranın verebileceği başlıca zararlar:
- Erken doğum
- Düşük doğum ağırlığı, prematurite
- Bebeğin akciğer gelişimi daha zayıf olur, doğum sonrasında sıkıntı riski artar.
- Bebeğin doğumdan sonra erken dönemde ölme riski 2 kat artar.
- Bebeğin doğumdan sonra hasta olma oranı artar.
- Bebeğin eşinin erken ayrılma (dekolman, ablasyo) riski artar.
- Bebeğin eşinin aşağı yerleşmesi (plasenta previa) artar.
- Membranların erken yırtılması (erken su gelmesi) riski artar.
- Sigara içenlerde düşük yapma riski de artar.
Bizim planımız araba yolculuğu olduğu için sadece onu sorduk açıkçası :)Uçak mı yoksa otobüs mü daha az tehlikeli gebeliğin ilk 6 ayı için bi de hava alanlarında kapılar radyasyona sebep olur mu?
canım rica ederim seninle günlerimiz aynı takip ediyorum seni bizimde daha 13 mayısta randevum bakalım kalp atışını duymak için sabırsızlanıyorum resmenHepinize çok teşekkür ederim arkadaşlarbebekaycali hayal_masal bitterrcikk mekopa cyd86 içimi rahatlattınız İyi ki bu forumdaym inşallah herşey önce Rabbimin istediği gibi sonra bizlerin istediği gibi gider
Senin daha erkenmiş hadi bakalım bol bol Hayrlı haberlerini bekliyorumcanım rica ederim seninle günlerimiz aynı takip ediyorum seni bizimde daha 13 mayısta randevum bakalım kalp atışını duymak için sabırsızlanıyorum resmen