benım bebegımde 5 ayını doldurdu 7 kılo 500 gr doktor sütün yetmıyor dıye mamaya başla dedı bende şaşırdım benım bebegım 3800 gr dogdu 5, ayın sonunda dogum kılosunun ıkı katı olması gerekıyormuş sen ona bak boşver milletin ne dediğini.
Bebeğinin kilosu gayet iyiymiş..Doktor niye böyle birşey söylemiş anlamadım..Benim de 5. ayı dolduğu vakit bebeğim 7.500 gramdı..Üstelik ben arada ek gıda tattırmama rağmen hala daha öğün olarak sadece anne sütü veriyorum..Ki benim bebeğimde 3.800 gram doğdu..Merak ettim bebeğinin boyu ne kadar? Benimki kısa biraz..63 cm..
katrem29, bebeğinin kilosu iyi bence..Sen sıkma canını..Hala emiyor mu bebeğin?
evet sürekli emziriyorum biberon almıyormama yemiyor. doğum kilosu senınkıne göre az 3. 400 doğdu minik kusum
benim kızım prematüre doğdu 1950gr.dı doğduğunda, şimdi 4,5 aylık 6250 civarı o kadar küçük doğduğu için eve tartı aldım ilk zamanlar hergün tartıyordum. 4 aylık kontorlünde 6020gr. 62 cm.di doktor normal olduğunu söyledi
Maşallah kızınaDoğduğu kiloya bakacak olursak kilosu gayet iyi bence..
Doğum kilosunun 2 katı olduğuna göre problem yok bana sorarsan..Ama eğer için rahat edecekse biraz biraz ek gıda tattırabilirsin..Gerçi doktoru ne dedi bilemiyorum tabi ama sanıyorum biraz meyve suyu veya sebze püresi vermenin bir zararı olmayacaktır..
Gerçi sütün olduğu için şanslısın..Anne sütünün yerini hiçbirşey tutmaz..
Moralini bozma, bebişin kilosu az değil..
meyve suyu ve yoğurt vermeye calışıyorum ama yemıyor
doktorumuz yoğurt ve kasık mamamsı onerdı ama mınık kus ıstemıyor. çocuk yedırmek ne kadar zormus. Allah sabır versın tum annelere
Canım, acaba yoğurda pekmez katsan biraz..ya da içine biraz muz ezerek katsan..Mesela benim oğlum yoğurdu anca muzlu olursa yiyor..Kaşık maması konusunda çok bir fikrim yok..Ama bir kaç farklı ürün deneyebilirsin, belki bebeğinin seveceği bir ürün yakalarsın..İnsan bebeği yemediği vakit çok huzursuz olur gerçekten de..Allah yardımcın olsun..
muzu deneyeceğim güzel fıkır
yoğurttan bahsetmişsiniz benim kızım 5-6 gündür yoğurt yemeye başladı azar azar ama çok gaz yaptı, sizlerde de benzer sorunlar olmuş muydu, ben alışır diye kesmiyorum yoğurt vermeyi ama acaba vermemeli miyim? ne dersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?