Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 5 aylık bebeklertınız kaç kılo?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
benım bebegımde 5 ayını doldurdu 7 kılo 500 gr doktor sütün yetmıyor dıye mamaya başla dedı bende şaşırdım benım bebegım 3800 gr dogdu 5, ayın sonunda dogum kılosunun ıkı katı olması gerekıyormuş sen ona bak boşver milletin ne dediğini.

Bebeğinin kilosu gayet iyiymiş..Doktor niye böyle birşey söylemiş anlamadım..Benim de 5. ayı dolduğu vakit bebeğim 7.500 gramdı..Üstelik ben arada ek gıda tattırmama rağmen hala daha öğün olarak sadece anne sütü veriyorum..Ki benim bebeğimde 3.800 gram doğdu..Merak ettim bebeğinin boyu ne kadar? Benimki kısa biraz..63 cm..

katrem29, bebeğinin kilosu iyi bence..Sen sıkma canını..Hala emiyor mu bebeğin?

evet sürekli emziriyorum biberon almıyor mama yemiyor. doğum kilosu senınkıne göre az 3. 400 doğdu minik kusum

evet sürekli emziriyorum biberon almıyor mama yemiyor. doğum kilosu senınkıne göre az 3. 400 doğdu minik kusum

Doğum kilosunun 2 katı olduğuna göre problem yok bana sorarsan..Ama eğer için rahat edecekse biraz biraz ek gıda tattırabilirsin..Gerçi doktoru ne dedi bilemiyorum tabi ama sanıyorum biraz meyve suyu veya sebze püresi vermenin bir zararı olmayacaktır..
Gerçi sütün olduğu için şanslısın..Anne sütünün yerini hiçbirşey tutmaz..
Moralini bozma, bebişin kilosu az değil..

benim kızım prematüre doğdu 1950gr.dı doğduğunda, şimdi 4,5 aylık 6250 civarı o kadar küçük doğduğu için eve tartı aldım ilk zamanlar hergün tartıyordum. 4 aylık kontorlünde 6020gr. 62 cm.di doktor normal olduğunu söyledi

Maşallah kızına Doğduğu kiloya bakacak olursak kilosu gayet iyi bence..

benım oglumda 3800 gr dogdu şimdi 7500gr 68 cm şu an boyu. emziriyorum ama mama yedıremıyorum bir türlü bakalım bu gun yogurt yedırmeye başladım doktorumuzda ısrarla mama ve ek gıda ver diyor napacagım bılıyorum

kızım 3300 dogdu 53 cm dı..
tam 5 aylıkken 7310 gr 68 cm dı
sımdı 7 aylık oldu ..

meyve suyu ve yoğurt vermeye calışıyorum ama yemıyor

meyve suyu ve yoğurt vermeye calışıyorum ama yemıyor

Canım, doktoruna danıştın mı sen peki? Yani bana sorarsan 5. ayda doğduğu kilonun iki katına ulaştığına göre bir problem yoktur..Ama belki doktor farklı birşey önerebilir sana..İştahsız bir bebek mi ki kızın? Öyleyse biraz daha zor işin tabi..

doktorumuz yoğurt ve kasık mamamsı onerdı ama mınık kus ıstemıyor. çocuk yedırmek ne kadar zormus. Allah sabır versın tum annelere

doktorumuz yoğurt ve kasık mamamsı onerdı ama mınık kus ıstemıyor. çocuk yedırmek ne kadar zormus. Allah sabır versın tum annelere

Canım, acaba yoğurda pekmez katsan biraz..ya da içine biraz muz ezerek katsan..Mesela benim oğlum yoğurdu anca muzlu olursa yiyor..Kaşık maması konusunda çok bir fikrim yok..Ama bir kaç farklı ürün deneyebilirsin, belki bebeğinin seveceği bir ürün yakalarsın..İnsan bebeği yemediği vakit çok huzursuz olur gerçekten de..Allah yardımcın olsun..

muzu deneyeceğim güzel fıkır

yoğurttan bahsetmişsiniz benim kızım 5-6 gündür yoğurt yemeye başladı azar azar ama çok gaz yaptı, sizlerde de benzer sorunlar olmuş muydu, ben alışır diye kesmiyorum yoğurt vermeyi ama acaba vermemeli miyim? ne dersiniz?

Canım, bizde yapmadı..Ama bazı bebeklerde yaptığını duymuştum..Sen yatmaya yakın mı veriyorsun yoğurdu? Belki ondan olmuştur..Ama eğer gündüz verdiğin halde yapıyorsa birkaç gün ara ver, sonra tekrar dene..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…