5 aylık bebekle umre yapılır mi

bebekli tatile gidilir, ama hastalıkların kol gezdiği kalabalıklara gitmek ne kadar mantıklıdır bilinmez. Gidip gelen koca koca insanlar hastalık kapıp kaldıramıyor bünyeleri. Ben olsam asla götürmem ve gitmem kuzum minicikken, takdir sizin

Uyanınızda ekstradan bakacak biri yoksa biraz zor. Eşinizle medine de ayrılacaksınız, kadın erkek bölümü ayrı. Mekke de kadın erkek bir arada. Çocuk sakin bir çocuksa, pek zor olmaz ama ağlıyor ve kucak istoyorsa, ibadetinizden bir şey anlamayabilirsiniz. Bir de hassas bir bebekse, hastalanabilir. 8 aylıkken filan daha kolay. 5 ay biraz küçük. Bebekle tabi ki her zaman daha meşakkatli ama 3 aylık bebeğini götüren arkadaşım da oldu. Kayınvalidesi yanındaydı. O yüzden bir gek ona kalmıyordu. Bakımı evdekinden daha rahat olacaktır. Yemek temizlik yok, bir tek bebek ama umreye gideceksiniz. Her sene de gitmiyorsanız, aklınızda böyle zor geçmişti demek yerine, daha rahat bir zamanda yapılması düşünülebilir.

Olabilir bebekle gezebilirsiniz de beneginiz hic tanismadigi baska ulkelerden gelmis viruslere bakterilere maruz kalacak. Bagisiklik sisteminin tam gelismedigi bu zamanda riske girmeyin derim. Mesela 1 yas gibi gitseniz hem gaz problemleri bitmis olur hem de bagisiklik sistemi guclenmis olur.

Bence altından kalkarız diyorsanız gidebilirsiniz. Benim kuzenim 4 aylık kızıyla gitmişti. Bazen eşiyle dönüşümlü, bazen de birlikte tavaf yapmışlar. Kanguru ve hafif baston pusetle gitmişti. Tavaf ederlerken bebeğin durumuna göre ya kanguru ya puset kullanmışlar. Çok kalabalık görürlerse işte sırayla tavaf yapmışlar. Namaz kılarken de pusetinde yatırmışlar.

Bebekler uzun yolculukları sevmez diye birşey yok. Ben oğlumu ilk uzun yolculuğuna 4aylıkken araba ile götürmüştüm. Sanırım 7aylık civarıydı ilk uçakla yurtdışına gittiğimizde. 15 aylık şu an ve en uzunu istanbul-antalya olmak üzere 9 kere araçla uzun seyahate çıktık. 4 kere de yurtdışına geldi bizimle, en uzun uçuşu istanbul-dubai idi. Çok şükür problem yaşamadım. Bebeğe bağlı yani, her bebek seyahati sevmez-problem çıkarır-ağlar diye birşey yok.
Ben uzun seyahatlerde yanıma pompa ile soğuk tutan çantalardan alıyordum. Evden dondurucudaki sütlerden yedek olarak o çantaya koyup içerisine bir de şu sıcak soğuk kompres için eczanelerde satılan packlerden koyuyordum. Uçakta hosteslere verdim, yurtiçinde otellerin dondurucusunu kullandım, yurtdışında odamızı ona göre ayarladık mutfak ve dondurucu vardı. Ne yanıma aldığım sütleri, ne de gittiğim yerde sağdığım sütleri çözdürüp ziyan etmeden taşıyabildim ve kullandım.
Benim oğlumun da gaz sancısı vardı. 6 aylıkken falan kurtulmuştu. Kullandığımız hiç bir ilaç fayda etmemişti. Biz masaj yapıyorduk, doktoru öğretmişti. Ama ilk seyahate götürdüğümüzde yola çıkmadan önce üşütmüştü. Burnu tıkalı olduğu için gittiğimiz yerde geceleri biraz zorlanmıştık ama gaz sancılarından dolayı zorlanmamıştık. Eşimin teorisine göre bebek arabası gezerken karnına masaj yapmışız gibi etki ediyordu :)
Geniş bir panço alırsan (önü açık olmayan, dikdörtgen kesimli başından giydiklerinden) heryerde rahatça emzirebilirsin. Parkta panço ile emzirmişliğim var, tabii eşimin de yardımıyla. Açılmaması için birinin desteğine ihtiyacın olabiliyor.
Kanguru konusunda da birkaç model var araştırırsan omurgasına yük bindirmeden bebeği kavrayan modeller var piyasada. Ben öyle bir kanguru almıştım, ne zaman kullanmaya başladığımı tam hatırlamıyorum ama sanırım 4 aylık civarıydı.

Bunları yolculuk için fikir olur diye yazıyorum ama en önemlisi doktorunuza danışın bence. Onay verirse plan yaparsınız. Ben umreye gitmedim oğlumla ama yurtdışına giderken bizim doktorumuz bazı ilaçları yanımızda bulundurmamızı önermişti mesela. Bence şu an çok kalabalık yoktur da umrede. Hava da serin olmasa bile çok sıcak da değildir mevsimden ötürü.
Kısacası; bence doğru planlarsanız seyahati seven bebekle heryere gidilir ama doktorunuza da danışıp planlayın. Sağlığı açısından risk görmez ise doktorunuz gidilir elbet :) ben olsam sanırım giderdim ama yanımda annelerden biri ile ve bebeğime yabancıların temas etmesine izin vermezdim.

Bence kesinlikle bebeginizin buyumesini bekleyin cunku gercekten cok zor. Gittigim grupta 6 aylik bebegi olan bi hanim vardi bebegi cok uslu olmasina epey zorlandi kv ve kocasi da yaninda olmasina ragmen.
Mekke'de 40 derece sicakta tavaf yapiyosun ter su icinde sonra hemen pesinden say yapiliyo biliyosunuz ve orasi baya soguk geliyo insana o sicaktan cikinca. Bizim icin bile zor oldu yani donuste hepimiz hastaydik bebegi hic dusunemiyorum acikcasi.
Medineye gelirsek orda namaz kilabilmek icin bebeklerini yere yatirip oyle kiliyo anneler ve namaz boyunca agliyo o yavrucaklar
Ben dayanamazdim sahsen ibadetimden de bisey anlamazdim iyi dusunun derim.

Sizinkiler rahat uyuyabilir benimki koyduktan 2 dk sonra ağlamaya başlıyordu boş yere demiyorlar herkesin çocuğu kendine diye. Ben görüntüye takılmiyorum nedense bebegime birseyi yapmadan önce kendim yapılmasını istermiydim diye çok sorarim ve kanguru kabus gibi gelir bana. Ama sling öyle gelmiyor mesela.

Ben gitmezdim. Hastane kontrollerini bile sabahın körüne ayarlıyordum ki kalabalık olmasın,hastalık kapmasın diye,kaldı ki onca insanın olduğu bir yere götürmek doğru değil bana göre.
Ayrıca bu turistik gezi değil,doğru gelmiyor çocukların oralara sürüklenmesi,ha anlayacak yaşta olur,ister birlikte gidilir,ama 5 aylık bebek sizede kendinede eziyet olur.

Annem yakın zamanda hacca gitti.
Anlatiyordu gelen insan profillerini.
Bir kadın esiyle ve sizin gibi bebegiyle gitmis ama yanlarinda kv de de varmis.
Annem diyor cocugu lobide battaniyede salliyorlardi hep.nobetlese gidiyorlarmis once kadin gidiyormus kv bakiyormus sonra da kadin bakiyormus kv gidiyormus.
Ona ragmen zor olmus onlara.
Annem diyordu hoca bizi gece ibadete götürüyordu onlar gelemiyordu.yani tam manasiyla da ibadet edememisler.
Demem o ki yanınızda birini de goturseniz o kutsal mekanda kimse icindeki ibadet askini olduremez surekli otele tikilip cocuk bakamaz.nobetlese olsa aman otele yetiseyim cocuk ac midir agliyor mudur diye dusunmekten sizde ibadet edemezsiniz .
Esinizle beraber ibadet etmek varken bi o bi sen sürekli git gel zor olur evet orasi tatil değil esinizle basbasa kalmak icin gitmiyorsunuz ama emin olun oralarda yaninizda erkek olmasi lazim .annemin anlattıklarına agzim acik kaldi.annem ki yasini basini almis kadın babamsiz disari çıkmadı.ki esle birlikte ibadetin tadi da baska olur.demem o ki bence biraz daha bekleyin ve kizinizi anne veya kv nize emanet edip gidin .
Benim kizim 3 yasina yaklasti.bizde düşünüyoruz gitmeyi ama kızımı goturmem büyük ihtimalle.

Olur tabi. Hem daha güzel olur. Yürürse hiç gidemezsin,inan daha zor. Biz ilk tatilimizi 3 aylıkken yapmıştık,çok rahattı. Pusette gezdir,emzir,ek gıda derdi yok :) en rahat dönemdesin,demedi deme

Su an 3 ayligiz. Gaz sikayetimiz var, bağır çağır aglamiyo ama surekli miziktaniyo gündüz uykusu yok denecek kadar az o zamana gecer mi bilmiyorum,esim çok istiyo, ben gezdiririm onu kanguruyla diyo
ben olsam götürmezdim.
çok küçük henüz.
sonuçta umrede de senin yapacağın vazifeler var.
sürekli kucağında bebekle olmaz.
ayrıca en önemli risk hastalık riski ve sıcak hava.
yani bebeğinin sağlığı herşeyden önce gelir bence.
seneye gidebilirsiniz pekala

bence illa bebekle gitmek istiyorsanız bi sene bekleyiverin, hem bebek sütten kesilmiş olur, hem bağışıklık sistemi daha gelişir

ya ben sadece şu konuda uyarmak istedim. menenjit aşısı yapıyorlar sanırım giderken yetişkinlere. lütfen çocuğunuz için de gerekli önlemi alın. menenjit çok tehlikeli bir hastalık malesef. zihinsel ve bedensel hasarlara kadar gidebiliyor. çocuk durur mu durmaz mı konusuna hiç değinmiyorum. ama sağlığı için herşeyi göz önünde bulundurun.

bence bebeğiniz biraz büyüsün bebek tanımından çıkıp umrenin manasını anlayacak o hisleri taşıyacak bir yaşa gelsin öyle gidin.ayrıca şunları da göz önüne alıp ben gitmezdim,

birincisi bir çok bulaşıcı hastalık var 5 aylık bebek bunları çok çabuk kapabilir ve atlatması zor olabilir

ikincisi çok kalabalık bir ortam ezilme tehlikeleri vs oluyor

üçüncüsü de bence çocuğunuz umreyi anlayabilecek yaşa gelsin ve neden oraya gittiğimi ne yapılduğını o duyguları hissetsin

Umre kaçmıyor benim alacağım bir risk değil kaldı ki geçtiğimiz yıllarda o bölgede neler oldu üzülerek izledik, daha aşıları bile tamamlanmadı çocuğun

Daha asilari tamamlanmamis cocugun. Bir de oraya giden yetiskinler bile asi vuruluyorlar koruma amacli. 5 aylik bebege vurulabiliyor mu onlar? Tamamen ayri bir cografya binbir cesit insan olacak. Ve tabi ki binbir cesit mikrop. Cocugu riske atmazdim ben olsam

yani çok da acil bir şey değil

çocuğun ve sizin vücudunuzun tanımadığı bir çok mikrop var

her milletten insanın geldiği farklı iklimlerden farklı mikroplar taşıdığı bir bölgeden söz ediyoruz

bebekler anne ve babalarının bağışıklıklarından yararlanırlar küçükken ama sizin vücudunuzun daha önce karşılaşmadığı bir mikrop onu ağır hasta edebilir

ayrıca da yer değişimi vs zor olur

bir tur ise kurala uymak gerekir onlara bebekle yetişmek vs zor olur

ya da otobüste vs ağlar eşin kucağında gezdirir de her an kucakta gezilmez ki

kakası çişi memesi gazı

emzirmek de sıkıntı olabilir

şahsen değmez diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…