- 20 Mart 2008
- 141.908
- 213.803
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi Littledaisy
-
aynen mıkrop kapar goturmeyın.ben bıle grıp oldum cıgerlerıme gecmıs 2 haftadır ıyılesemedım.Allah korusun bırsey olur.bıraz buyunce goturun çok kücükBence gitmeyin umre kaçmıyor ya. O kadar küçük bebeği o kadar kalabalık arasına sokmak hiç iyi değil. Yüzlerce çeşit çeşit insan var. Bebeğiniz henüz butun mikroplarla tanışmadı. Bağışıklık sistemi daha yeni yeni gelişiyor. Üstelik bebekler kalabalıkta güvende hissetmezler genelde huzursuz olurlar. Benim yeğenimde çok gazlıydı 6. Aya kadar geçmedi gaz problemi. Yazık ona da eziyet size de eziyet olur.
Su an 3 ayligiz. Gaz sikayetimiz var, bağır çağır aglamiyo ama surekli miziktaniyo gündüz uykusu yok denecek kadar az o zamana gecer mi bilmiyorum,esim çok istiyo, ben gezdiririm onu kanguruyla diyo
Gidilir diyorum.
Kızım 2 yaşındayken gittik aileler çok ısrar ettiler çocuğu götürme mikrop kapar, kaybolur v.s. diye.
Çok şükür hiç birimize hiç bir şey olmadı.
Her ibadetimizi de yaptık çok şükür, hiç zorlanmadık.
Kızım da emiyordu hala, sütümde gayet iyiydi çok şükür, hatta umre sonrası 6 ay daha emdi.
Bu işler nasip işidir.
Her dediğinde gitme şansın yoktur, bu bir davettir ve davete icabet gerekir.
Rabbım bizleri tekrardan huzuruna davet etsin inşallah.
Hiç korkmayın, ben orada minicik bir bebek gördüm. belki kırkı yeni çıkmıştır o kadar küçüktü.
Rabbım kolaylığını verir. Bakarsınız oraya gidince tüm huzursuzlukları geçer gider.
Siz bilirsiniz ama bilinçli anne babalar bebeklerini gripten koruyabilmek için eve misafir bile kabul etmezken beş aylık bir bebeği farklı bir iklime sahip üstelik oldukça kalabalık bir ülkeye götürmek ne kadar akıllıca tartışılır. Hele ki zorunlu bir durum değilse. Kabe Hz.İbrahim zamanından beri orada, Allah'ın izniyle kıyamete kadar da kalır. Yani siz biraz daha bebeğinizin büyümesini bekleyebilirsiniz gitmek için.Su an 3 ayligiz. Gaz sikayetimiz var, bağır çağır aglamiyo ama surekli miziktaniyo gündüz uykusu yok denecek kadar az o zamana gecer mi bilmiyorum,esim çok istiyo, ben gezdiririm onu kanguruyla diyo
Peki...Her yer Rabbin huzuru sadece Kabe değil, Allah görmeyi nasip etsin de aynı sizin mantıkla Umre'ye giden bir çok insan kazada, izdiham da ölebiliyor. Yani Kabe'ye giden dokunulmaz değil tövbe estağfurullah. Geçen sene adamların kafasına vinç düştü öldüler, Araplar zaten Kabe'yi ticarethaneye dönüştürmüşler insan hayatı umurlarında bile değil. Her yıl kaç insan ölüyor bilginiz var mı? O çocuklara bir şey olmaz ama bu çocuğa olabilir bilemezsiniz. 5 aylık çocuk Kabe'ye gitse ne gitmese ne onu da anlayamıyorum, huzursuzluğu nasıl geçiyor? Bu mantıkla Kabe civarında doğan hiç bir bebek huysuz, ağlayan çocuk değil o zaman.
Ben hiç öyle bir kısım görmedim. Bizim grupta çocuğu olan bir tek biz vardık.bir de medine kısmı zor olur, çünkü orada kadın ve erkekler ayrılıyor. eşiniz yardımcı olamaz size orada. hatırlıyorum kadın kısmında çocuklu ve çocuksuz diye iki ayrı bölüm yapmışlardı. namaz başlayınca çocuklu kısımda kıyamet kopuyordu, ağlayan bağıran bebekler... yazık bence çocuklara. dönüşümlü bakabileceğiniz bir kadın olmalı yanınızda.
Siz bilirsiniz ama bilinçli anne babalar bebeklerini gripten koruyabilmek için eve misafir bile kabul etmezken beş aylık bir bebeği farklı bir iklime sahip üstelik oldukça kalabalık bir ülkeye götürmek ne kadar akıllıca tartışılır. Hele ki zorunlu bir durum değilse. Kabe Hz.İbrahim zamanından beri orada, Allah'ın izniyle kıyamete kadar da kalır. Yani siz biraz daha bebeğinizin büyümesini bekleyebilirsiniz gitmek için.
Ne kadar çirkin bir tabir kullanmışsınız; demek bilinçli anne babalar gripten korumak için misafir dahi kabul etmiyormuş, bilmiyordum o kadar bilinçli olamadığımdan olsa gerek. Bana göre de gereksiz pimpiriklilik bu dediğiniz. Oldu olacak cam fanusa da koysun o bilinçli anne babalar çocuklarını. Oğlumu hiç sakınmadım, misafir kabul etmemek gibi birşey de yapmadım. Yerde de yuvarlandı, çimenlerde de oturdu oynadı, kucakta da gezindi. Ha o an hasta olduklarını bildiğimiz kişilere karşı tabii ki tedbirli oldum ama aman hasta olursa diye sakınmadım. 15ayda bir kez bile ağır grip vs olmadı. En fazla burun akıntısı problemimiz oldu onu da 4.kez şu an yaşıyorum.
Konu sahibi arkadaşım; dün gece de yazmıştım. İzdiham olur vs diyenler olmuş, 40derece sıcaklık diyenler olmuş ama mevsimi göz önünde bulundurmamışlar sanırım. Bahsedilen izdiham hac döneminde oluyor, umrede ise en fazla ramazan umresinde oluyor. 40 derece sıcaklıklar da yazın yaşanıyor. Ama doktoruna mutlaka danışmalısın. Bazı bebekler hassas olabiliyor, risk görebilir. Bebeğinin takibini yapan doktorunuz bunu en iyi bilen olacaktır diye düşünüyorum. Kuzenime tekrar sordum; dün baston puset kullandılar demiştim ama kusura bakma yanlış hatırlıyormuşum bebek arabasını kullanamamışlar içeride.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?