5 aylık bebekle umre yapılır mi

Biz eşimle sömestr tatilinde gitmeyi düşünüyorduk. 7 aylık olacak oğlum. Yine de cesaret edemedik. Seneye gideceğiz inşallah bir mani olmazsa.

Bebeği bırak diyenler olmuş, ben çocuğumu 1 gün görmesem ağlamaktan helak olurum. Çocuğu turkiyede bırakacaksan hiç gitme. Ayrıca kabede çocuk olmak da başkadır. O duyguyu yaşamış biri olarak söyleyebilirim bunu. Gerçi o zamanlar bu denli kalabalık değildi...

Anneme sorduğumda dedi ki çocuklarla gidildiginde kendini ibadete verme şansın yok, o yüzden bebekle gideceksen en azından otele birakabilecegin bir yardimciyla gitmen lazim. Yine de oraya gidince diğer ülkelerden gelen annelerin ne kadar rahat davrandıklarını görünce çok şaşıracaksın

umre acil birşey degil, daha sonra degerlendirin, birde sıcaklık ve klimalar zorlar, illede gidecem diyorsanız doktora danışın.

Ben cesaret edemedim gitmeye ama annem birden fazla küçük çocukla bile gelen var diyor. oranın ruhu, maneviyatı sakinleştiriyordur belki diye düşünüyorum. kimisi bebek arabasında kimisi kucağında insanlar çok da güzel ibadetlerini yapıyorlarmış. yine de kendiniz ve çocuğunuz için en doğru kararı siz verirsiniz ama bence yapılabilir. bir arkadaşın da dediği gibi en rahat zamanları, koşup kaçma şansı yok, ek gıda ne yedircem derdi yok. bir de hurma çok güzel süt yapıyor :)

emzirmek sıkıntı olmaz bayanlara ayri yerler var hem medine de hem mekkede. bebek arabasini goturseniz bile kullanmak yasak ozellikle harem de. tavaf esnasinda kendileri tekerlekli sandalye temin ediyorlar yoksa baska birsey sokulmasina izin verilmiyor.sling in kangurudan daha ii olacagini dusunuyorum. kanguru sağlıksız geliyor bana.2 ay sonrasi icinde cok aşırı sıcak olacagini dusunmuyorum. kalabalık ta hac gibi ya da ramazan umresi gibi olmaz.
olumsuzluklara gelecek olursak;hem harem de hem mescidi nebevi de klima var her yerde. bebeginiz hasta olabilir. otellerdede aynı sekilde acmadan olmuyor.hasta olabilir. yemekleri malesef cok da ii degil. ya da bizim damak tadimiza uymuyor. siz yeterince beslenemeyebilirsiniz. bu da süt unuzu etkileyebilir. tabi birde bebeginizin bağışıklığı henuz tam gelismemis oralarda mikrop yapabilir. biz turklerin temizlik anlayışı ile malesef baska milletlerin ayni olmayabiliyor. tuvaletlerde yere sürünen elbiseleri ile gezebiliyorlar.tercih size kalmış.bir annesiniz bebeginiz icin en dogrusunu siz bilirsiniz

Umreye giden tanıdığım çoğu insan hava değişiminden hasta döndü

Bilemedim çocuğun bünyesi nasıl hastalanır mı?

Emmek isteyince ne yapacaksın mesela

Tavafın ortasında ağlasa altını pisletse falan

Yani niyetin çok güzel ama oraya ibadet için gideceksin.sana sürekli muhtaç bir bebekle kafan rahat ibadet edebileceğini pek düşünmüyorum

aynen mıkrop kapar goturmeyın.ben bıle grıp oldum cıgerlerıme gecmıs 2 haftadır ıyılesemedım.Allah korusun bırsey olur.bıraz buyunce goturun çok kücük

Gidilir diyorum.
Kızım 2 yaşındayken gittik aileler çok ısrar ettiler çocuğu götürme mikrop kapar, kaybolur v.s. diye.
Çok şükür hiç birimize hiç bir şey olmadı.
Her ibadetimizi de yaptık çok şükür, hiç zorlanmadık.
Kızım da emiyordu hala, sütümde gayet iyiydi çok şükür, hatta umre sonrası 6 ay daha emdi.
Bu işler nasip işidir.
Her dediğinde gitme şansın yoktur, bu bir davettir ve davete icabet gerekir.

Rabbım bizleri tekrardan huzuruna davet etsin inşallah.
Hiç korkmayın, ben orada minicik bir bebek gördüm. belki kırkı yeni çıkmıştır o kadar küçüktü.
Rabbım kolaylığını verir. Bakarsınız oraya gidince tüm huzursuzlukları geçer gider.

Umre çok kalabalık, çok zor olur. Ben olsam çocuğumu ne yedüğü belirsiz insanların arasına sokmazdım Allah korusun sıcağı var, hastalığı var, pisliği var, izdihamı var var da var. Doktorlar çocukları markete bile sokmayın her an bulaşıcı hastalığa yakalanırlar, ortalıkta su çiçeği falan kol geziyorken o kalabalığa sokmak hiç akıl karı değil.

yapılabılır tabıkı ama aşıları tam olmadığı için doktorunuzla konuşmanızı tavsıye ederım bebeklerın bağışıklıkları bızım gıbı deıl her ülkeden ınsanlar turlu hastalıklar oluyor....

Su an 3 ayligiz. Gaz sikayetimiz var, bağır çağır aglamiyo ama surekli miziktaniyo gündüz uykusu yok denecek kadar az o zamana gecer mi bilmiyorum,esim çok istiyo, ben gezdiririm onu kanguruyla diyo

öncelikle naçizane önerim "BİZ" dilinden kurtulmanız. bebek 3 aylık ve bebeğin gaz şikayeti var. biz dili inanılmaz zararlı bir dil bunu belirtmeden geçemedim.

ayrıca Mekke de Medine de asırlardır yerinde duruyor. böyle sıkıntısı olan bir bebeği bu kadar sıcak bir memlekete kaç günse artık kanguruya sıkıştırıp hem bebeğe hem aileye sıkıntı yüklemenin bir manası yok. umre farz da değil bekleyebilir. ben gidilmemesi taraftarıyım.
giderseniz de ama şimdi ama sonra Allah kabul etsin.

ben de bulaşıcı hastalık açısından olumsuz buldum. menenjit özellikle...Allah korusun çok küçük daha annesi. erteleyebiliyorsanız en azından 1 yaşında olmalı bence.

Her yer Rabbin huzuru sadece Kabe değil, Allah görmeyi nasip etsin de aynı sizin mantıkla Umre'ye giden bir çok insan kazada, izdiham da ölebiliyor. Yani Kabe'ye giden dokunulmaz değil tövbe estağfurullah. Geçen sene adamların kafasına vinç düştü öldüler, Araplar zaten Kabe'yi ticarethaneye dönüştürmüşler insan hayatı umurlarında bile değil. Her yıl kaç insan ölüyor bilginiz var mı? O çocuklara bir şey olmaz ama bu çocuğa olabilir bilemezsiniz. 5 aylık çocuk Kabe'ye gitse ne gitmese ne onu da anlayamıyorum, huzursuzluğu nasıl geçiyor? Bu mantıkla Kabe civarında doğan hiç bir bebek huysuz, ağlayan çocuk değil o zaman.

bir de medine kısmı zor olur, çünkü orada kadın ve erkekler ayrılıyor. eşiniz yardımcı olamaz size orada. hatırlıyorum kadın kısmında çocuklu ve çocuksuz diye iki ayrı bölüm yapmışlardı. namaz başlayınca çocuklu kısımda kıyamet kopuyordu, ağlayan bağıran bebekler... yazık bence çocuklara. dönüşümlü bakabileceğiniz bir kadın olmalı yanınızda.

Su an 3 ayligiz. Gaz sikayetimiz var, bağır çağır aglamiyo ama surekli miziktaniyo gündüz uykusu yok denecek kadar az o zamana gecer mi bilmiyorum,esim çok istiyo, ben gezdiririm onu kanguruyla diyo
Siz bilirsiniz ama bilinçli anne babalar bebeklerini gripten koruyabilmek için eve misafir bile kabul etmezken beş aylık bir bebeği farklı bir iklime sahip üstelik oldukça kalabalık bir ülkeye götürmek ne kadar akıllıca tartışılır. Hele ki zorunlu bir durum değilse. Kabe Hz.İbrahim zamanından beri orada, Allah'ın izniyle kıyamete kadar da kalır. Yani siz biraz daha bebeğinizin büyümesini bekleyebilirsiniz gitmek için.

Peki...

Ben hiç öyle bir kısım görmedim. Bizim grupta çocuğu olan bir tek biz vardık.
Yaklaşık 40 kişi civarındaydık ve ben hiç arkadaşlarımdan ayrılmadım.
Kıyamet kopan bir ortama da denk gelmedim.

gidilebilir tabiki ama arkadaşların söylediği gibi bulaşıcı hastalıklara dikkat edin, gerisini halledersiniz inşallah

Ne kadar çirkin bir tabir kullanmışsınız; demek bilinçli anne babalar gripten korumak için misafir dahi kabul etmiyormuş, bilmiyordum o kadar bilinçli olamadığımdan olsa gerek. Bana göre de gereksiz pimpiriklilik bu dediğiniz. Oldu olacak cam fanusa da koysun o bilinçli anne babalar çocuklarını. Oğlumu hiç sakınmadım, misafir kabul etmemek gibi birşey de yapmadım. Yerde de yuvarlandı, çimenlerde de oturdu oynadı, kucakta da gezindi. Ha o an hasta olduklarını bildiğimiz kişilere karşı tabii ki tedbirli oldum ama aman hasta olursa diye sakınmadım. 15ayda bir kez bile ağır grip vs olmadı. En fazla burun akıntısı problemimiz oldu onu da 4.kez şu an yaşıyorum.

Konu sahibi arkadaşım; dün gece de yazmıştım. İzdiham olur vs diyenler olmuş, 40derece sıcaklık diyenler olmuş ama mevsimi göz önünde bulundurmamışlar sanırım. Bahsedilen izdiham hac döneminde oluyor, umrede ise en fazla ramazan umresinde oluyor. 40 derece sıcaklıklar da yazın yaşanıyor. Ama doktoruna mutlaka danışmalısın. Bazı bebekler hassas olabiliyor, risk görebilir. Bebeğinin takibini yapan doktorunuz bunu en iyi bilen olacaktır diye düşünüyorum. Kuzenime tekrar sordum; dün baston puset kullandılar demiştim ama kusura bakma yanlış hatırlıyormuşum bebek arabasını kullanamamışlar içeride.

Neden öyle celallendiniz anlamadım. Ben sizinle ne zaman konuştum da size bilinçsiz dedim onu da bilmiyorum, hatırlamıyorum. Ben de çocukları taştan topraktan sakınma konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Bağışıklık sistemi için zaten söyledikleriniz gerekli. Ama bulaşıcı hastalıklar için aynı şeyi söyleyemem. Beş aylık bir bebek için basit bir nezle bile Allah korusun çok ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Arkadaşımın bebeği tam de sizin tabirinizle pimpiriklilik yapmadı diye altı aylıkken zatürre oldu. Daha doğrusu misafirden kaptığı nezle zatüreye çevirdi. Yaşadıklarını ben bilirim Ben kimseye çocuğunu fanusa koysun demiyorum ama minik bir bebek için bize çok basit gelen şeyler ne yazık ki çok kötü sonuçlar doğurabiliyor. Sizin ya da bebeğinizin başına gelmemiş ama bu başkasının başına gelmeyeceği anlamına gelmiyor. Sözümün sonuna kadar arkasındayım, bilinçli anne babalar göz göre göre çocuğunu riske atmaz. Hasta insandan sakınır, evine almaz, evine gitmez. Çok kalabalık ortamlarda bulunmaz. Ha bir de kendi çocuğunun başına gelmedi diye elaleme 'benimkine bir şey olmadı, siz de rahat olun' demez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…