- 5 Ocak 2016
- 48
- 24
- 3
- 37
- Konu Sahibi Littledaisy
Negatif yönleri daha çok gibi da sanki

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben bebeklerin kanguru ile gezdirilmesine de karşıyım kendim kesinlikle kullanmadım. Bacakları baş aşağı olduğu için kan gitmez sürekli dik durdukları için belleri agrir. Bebekler geniş büyük bebek arabalarinda veya port bebelerde gezdirilmeli bence. böyle istediği gibi gerinebilsin ayağını kolunu rahat oynatsin diye. Kimse konserve gibi sıkışık gezmek istemez.
Hangi kanguruyu kullandınız?Ergonomik Taşıyıcılar vardır, kanguru veya sling
Bahsettiğiniz pozisyonda değil, çocuk dizerine kadar kanguru içinde oturur pozisyonda ve omurgasız destekler biçimde taşınır.
Hatta o kadar sağlıklı bir taşıma şeklidir ki kalça çıkığı olan çocuklarda bile kullanilabilir. ve kullanım süresi yoktur
İsterseniz 10 saat taşıyın hiç bir zararı yoktur.
Her ergonomik diye satılan kanguru doğru taşıyıcı degildir iyi araştırıp karar vermek lazım.
Fizyoterapist olarak neredeyse 2 yaşına yaklaşan oğlumu hala kanguru da taşıyorum zaman zaman. Şu zamana kadar 3 ayrı ürün boyu uzadikca değiştirdim.
Ve bahsettiğiniz gibi bebek sıkışmaz doğru ürün kullanilirsa, annesinin koynunda mis gibi onun kokusuyla uyur ve hatta kolik bebekler de ayni pozisyonda çok çok rahat eder
önyargı olmaması ve doğru bilgilendirme amaçlı yazdım.
Yoksa sling mi daha mantıklıHangi kanguruyu kullandınız?
Niye etiketlediniz merak ettim.
+1Haklısınız ama siz sakin olsanız bile başka insanlar gelip sizi itebilir. Birkaç yıl önce izlediydim görevliler kapıyı tam açmamıştı (bilmiyorum niye) kapıdan öndeki insanların geçmesi yavaş olunca arkadakiler itti derken galeyan başladı, herkes ötekini itince hep beraber ezildiler. Galeyan bu şekilde oluyor zaten sağdaki soldaki itince arada kalıyorsun.
İlk 3 ay esnek sling kullandım.Hangi kanguruyu kullandınız?
+1
İlk yorumu yazarken bende küçük bebekle normal seyahat gibi düşünüp yazdım, bu çok doğru.
Komşumun geçen yıl gittiğinde kolu kırılmıştı , olay neydi hatırlayamadım şimdi ama durup dururken ne olduğunu anlamadan kendimi ezilirken buldum dediğini hatirliyorum
Umre/ hac değildi ama ben de ezilme tehlikesi atlattım. Nerde diye sormayın mağaza indirim günü kapı açılırken
Ben de neye uğradığımı anlayamadım baktım vücudum sürükleniyor bir tarafa doğru hava da azaldı zor nefes alıyorum herkes kurtulmak için diğerini itiyorneyse güvenlik görevlileri geldi kapıyı iyice açtı bir de baktım mağazanın içinde bir yere sürüklenmişim
karnımı da sivri köşeye çarpmışım ama hiç fark etmediydim bile.
Umre/ hac değildi ama ben de ezilme tehlikesi atlattım. Nerde diye sormayın mağaza indirim günü kapı açılırken
Ben de neye uğradığımı anlayamadım baktım vücudum sürükleniyor bir tarafa doğru hava da azaldı zor nefes alıyorum herkes kurtulmak için diğerini itiyorneyse güvenlik görevlileri geldi kapıyı iyice açtı bir de baktım mağazanın içinde bir yere sürüklenmişim
karnımı da sivri köşeye çarpmışım ama hiç fark etmediydim bile.
![]()
geceden kuyruğa mı girmiştin cherry
Ya gözümde seni kapıya sıkışmış canlandırdım nedenseYok ben saatli gittim kapıyı 13.00de açıyorlardı ben de 11.00de mi ne gittiydim
Nesi komik kız ne şehit ne gazi b.k yoluna gitti niyazi olcaktım nerdeysepisi pisine ölmek dedikleri bu olsa gerek
![]()
Çok önemli bir noktaya değinmişsiniz. ek gıda döneminde gidilmesi bencede yanlış. ben biraz büyütüp öyle gitmeyi düşünürdüm. en azından elinizden tutup yürür.Bir sağlıkçı olarak,aşıları henüz tamamlanmamış bir bebeği lütfen böylesine kalabalık ortamlara sokmayın...
Kanguru kesinlikle omurlarına ve de bacaklarına zararlı,doktorumuz yasaklamıştı
Hele hele ek gıdaya geçiş yapacak bir bebeği lütfen yanınızda götürmeyin,bir yıl erteleyin planınızı
İlahi yaziniza cok guldum.Ben bebeklerin kanguru ile gezdirilmesine de karşıyım kendim kesinlikle kullanmadım. Bacakları baş aşağı olduğu için kan gitmez sürekli dik durdukları için belleri agrir. Bebekler geniş büyük bebek arabalarinda veya port bebelerde gezdirilmeli bence. böyle istediği gibi gerinebilsin ayağını kolunu rahat oynatsin diye. Kimse konserve gibi sıkışık gezmek istemez.
İlahi yaziniza cok guldum.
Evet ben de buna karsiydim zamaninda.
Ama oglum 3 aylikken sadece kanguruda uyuyordu öglenleri ne kucakta ne bebek arabasinda durmayan cocuk kanguruya koyduk mu sıkış tepis bi hosuna gidiyordu.
Simdi de yeğenim ayni sekilde susturamadigi zaman kardesim kanguruda uyutabiliyor. Evet görüntü cok kotu ve rahatsiz edici ama nasil o kadar rahat uyuyabiliyorlar anlamiyorum.