5 aylık bebekle umre yapılır mi

Su an 3 ayligiz. Gaz sikayetimiz var, bağır çağır aglamiyo ama surekli miziktaniyo gündüz uykusu yok denecek kadar az o zamana gecer mi bilmiyorum,esim çok istiyo, ben gezdiririm onu kanguruyla diyo
Canm gaz şikayet muhtemelen azalmış olmalı mızırdanması diş problemi ile ilgilidir... Bize doktorumuz öyle söyledi bu ay başlıyormuş diş rahatsızlığı alt diş kökleri yerleşiyormuş çeneye... Tabi hemen çıkmıyor diş ama iki üç ay huzursuz ediyor bebeği..

Benmde bebeğim üç aylık 98 günlüm

Ama başına geldi diye diğer annelere bilinçsiz etiketi yapıştırabilir demek.. Güzelmiş..
Ben celallenmedim, sadece tabirinizi güzel bulmadığımı söyledim ve neden bulmadığımı açıkladım. Tartışma amaçlı değil yani mesajım. Siz hasta olduğunu belirtmemiş, bilinçli anne babaların 'misafir' kabul etmediğini yazmışsınız. Hasta olan diye ayırmadan misafir demiştiniz yani. Şimdi mesajınız daha doğru oldu. Bırakın grip vs olmasını bulaşıcı hastalıklardan yana sağlıklı olan kimselerdeki uçuk bile tehlikeli olabiliyor. Dikkatli olmak başka birşey. Ben rahat olun demedim, doktorunuza danışın dedim. Nasıl ki yolculuktan huzursuz olan bebekler var, çabuk hastalanabilen bebekler var ise tam tersi de olabiliyor diye örnek verdim. Bu rahat olun demek değil.

Evet öyle yazdım çünkü gelen insan hasta olmasa bile taşıyıcı olabilir. Bulaşıcı hastalıkların temel niteliklerindendir. Özellikle üst solunum yolu rahatsızlıklarında kişi hasta olmadan hastalığı taşıyabilir, bulaştırabilir. Aynı bahsettiğiniz uçuk gibi. Virüsü her zaman uçuğa neden olmaz ama bütün bir hayat boyunca kişinin vücudundadır. Bu yüzden doktorlar başta yeni doğanlar olmak üzeren tüm bebeklerin, emziren annelerin ve hamile kadınların kalabalık ortamlara girmeleri konusundaki görüşlerini açık açık negatif olarak belirtirler. Beş aylık bir bebekle, tamamen keyfiyet için uzun bir yolculuğa çıkmak, hele de başka bir ülkeye gitmek çok akıllıca değil. Daha önce de yazdım, Kabe Hz.İbrahim'den beri orada duruyor Allah izin verirse kıyamete kadar da duracak. Bir annenin en büyük ibadeti hayata getirdiği yavruya elinden gelen en iyi şekilde bakmaktır diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim kızlar yorumlariniz icin. Ben gitmemeye karar verdim bebisimle kayinvalidemde annemlerde kalicaz, eşim gidicek, muduru çok ısrar etmiş, yalnız kalmak istemez hiç eşim benden ayrı kalmak istemez o yüzden ısrar etti bana, ama soyledikleriniz çok mantıklı, biz tecrübesiz olduğumuz için bunları hiç düşünmemiştik, seneye veya onumuzdeki seneler gideriz ya ycocukla ya çocuksuz bakalım nasip artik

Ben her şey dahil, süper bebek dostu otele gitmek için bile cesaret edemedim gittiğimden bir şey anlamam diye. Sizdeki coook süper cesaret

Olabilir evet surekli salyasi akiyo ama yine akşamları daha çok huzursuz

aşı konusunda sorun yaşanabilir, ben olsam 2 yaşını doldurup aşılarının tamamlanmasını beklerdim.

Oraya gittiğimde pek çok kişinin o şekilde kücük bebekleri vardı. Daha büyüklerde vardı bir bizim kültürde bebek gitmez algılayışı var. Halbuki gidilir çok ağlayan bir çocuk degilse sorun olmaz. Mescidi Haram çok geniş alıp bebeğini kadınlara ayrılan kapalı yerlere geçip ilgilenebilirsin olmadı otelde kalıp eşinle dönüşümlü bakarsın. Bir namaz vakti aşırı yoğun olur onda da otelde ya da mescidin daha sakin yerlerinde kalabalirsin. Mescidi Nebi de Medine de hic sorun olmaz zaten geniş alan. Bizim grupta da vardı bebekleriyle gelen aile hic farketmedim bile.

Su an gidiyor olmaniz sart degilse ben olsam gitmezdim. Tabi yarina cikacagini kimse bilmiyor ancak daha minnacik bebegimide ileride ne tarz hastaliklara davetiye cikaracagini bilmedigim mikroplar kapabilecegi bir yerede goturmezdim. Elbette basina gelecek varsa her durumda gelir ama tedbir almakta dinimizde tavsiye edilir. Sonrasi tevekkul..

Benim tavsiyem asilari tamamlanmadan oyle cok kalabalık ortamlara sokmayın cocugu

Kanguru alirsiniz asilarini yaptirirsiniz doktorunuzla bir istisare edin ama iyi olur bence. kendinize de ek takviye süt arttirici alirsiniz bolca zemzem icersiniz (sütü arttirir) allahin izniyle halledersiniz.
Ben olsam fırsat çıkmışsa bebekle giderdim.
Allah kabul etsin simdiden

Yalnız 5 aylık bebeğe kafasına göre asi yaptıramaz hepsinin zamanı var

köpek mi bu ayol aşılarını yaptır git? 5 aylık bebek daha 2 kere anca aşı olmuştur. her aşının zamanı var.
ayrıca uzun süre kanguru ile taşınan bebeklerdeki problemleri de bi zahmet netten araştır derim.

Tatlım işte cahiliz insanız bazen nerede olduğumuzu unutuyoruz. Önden gitme ,etrafındakileri umursamama hatasını yapan yine bilinçsiz insanlar. Ben oğlum kucağımda gittim her defasında sabırla bekledim o kalabalığın önden uçmasını, sakinleşince ortam yavaş yavaş yürüdüm, kimseye en küçük rahatsızlık vermemek için çok dikkat ettim ve şükürler olsun Allah'ın izniyle her seferinde de en ö de kıldım namazımı. Yavrum da çok huzur buldu orada. Herşeye mızırdanan yavrum ilk gün 3 saatlik uykuyla sessiz sakin durdu bizimle uyumak bile istemedi. Orası imtihan yeri güzel şeyler düşünüp sabretmek, diğer insanlara ve en önemlisi Peygamber'imize saygıda kusur etmemek lazım.

Umreye gitmeden önce herkes asi olur siz de bilirsiniz. kac yasinda olursa olsun.
Elbette annenin üzerinde yük olarak bakmamak lazım sadece anne mi tasiyacak sürekli ayakta mi olacak??
Bu bebegin babasi var ayrica annesi ve babasi mescidde otururken birlikte bakabilirler.
Dedigim gibi doktoruyla istisare edecektir elbette hanimefendi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…