- 20 Mart 2015
- 403
- 169
- 103
- 36
- Konu Sahibi Littledaisy
-
Canm gaz şikayet muhtemelen azalmış olmalı mızırdanması diş problemi ile ilgilidir... Bize doktorumuz öyle söyledi bu ay başlıyormuş diş rahatsızlığı alt diş kökleri yerleşiyormuş çeneye... Tabi hemen çıkmıyor diş ama iki üç ay huzursuz ediyor bebeği..Su an 3 ayligiz. Gaz sikayetimiz var, bağır çağır aglamiyo ama surekli miziktaniyo gündüz uykusu yok denecek kadar az o zamana gecer mi bilmiyorum,esim çok istiyo, ben gezdiririm onu kanguruyla diyo
Benmde bebeğim üç aylık 98 günlümCanm gaz şikayet muhtemelen azalmış olmalı mızırdanması diş problemi ile ilgilidir... Bize doktorumuz öyle söyledi bu ay başlıyormuş diş rahatsızlığı alt diş kökleri yerleşiyormuş çeneye... Tabi hemen çıkmıyor diş ama iki üç ay huzursuz ediyor bebeği..
Neden öyle celallendiniz anlamadım. Ben sizinle ne zaman konuştum da size bilinçsiz dedim onu da bilmiyorum, hatırlamıyorum. Ben de çocukları taştan topraktan sakınma konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Bağışıklık sistemi için zaten söyledikleriniz gerekli. Ama bulaşıcı hastalıklar için aynı şeyi söyleyemem. Beş aylık bir bebek için basit bir nezle bile Allah korusun çok ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Arkadaşımın bebeği tam de sizin tabirinizle pimpiriklilik yapmadı diye altı aylıkken zatürre oldu. Daha doğrusu misafirden kaptığı nezle zatüreye çevirdi. Yaşadıklarını ben bilirimBen kimseye çocuğunu fanusa koysun demiyorum ama minik bir bebek için bize çok basit gelen şeyler ne yazık ki çok kötü sonuçlar doğurabiliyor. Sizin ya da bebeğinizin başına gelmemiş ama bu başkasının başına gelmeyeceği anlamına gelmiyor. Sözümün sonuna kadar arkasındayım, bilinçli anne babalar göz göre göre çocuğunu riske atmaz. Hasta insandan sakınır, evine almaz, evine gitmez. Çok kalabalık ortamlarda bulunmaz. Ha bir de kendi çocuğunun başına gelmedi diye elaleme 'benimkine bir şey olmadı, siz de rahat olun' demez.
Evet öyle yazdım çünkü gelen insan hasta olmasa bile taşıyıcı olabilir. Bulaşıcı hastalıkların temel niteliklerindendir. Özellikle üst solunum yolu rahatsızlıklarında kişi hasta olmadan hastalığı taşıyabilir, bulaştırabilir. Aynı bahsettiğiniz uçuk gibi. Virüsü her zaman uçuğa neden olmaz ama bütün bir hayat boyunca kişinin vücudundadır. Bu yüzden doktorlar başta yeni doğanlar olmak üzeren tüm bebeklerin, emziren annelerin ve hamile kadınların kalabalık ortamlara girmeleri konusundaki görüşlerini açık açık negatif olarak belirtirler. Beş aylık bir bebekle, tamamen keyfiyet için uzun bir yolculuğa çıkmak, hele de başka bir ülkeye gitmek çok akıllıca değil. Daha önce de yazdım, Kabe Hz.İbrahim'den beri orada duruyor Allah izin verirse kıyamete kadar da duracak. Bir annenin en büyük ibadeti hayata getirdiği yavruya elinden gelen en iyi şekilde bakmaktır diye düşünüyorum.Ama başına geldi diye diğer annelere bilinçsiz etiketi yapıştırabilir demek.. Güzelmiş..
Ben celallenmedim, sadece tabirinizi güzel bulmadığımı söyledim ve neden bulmadığımı açıkladım. Tartışma amaçlı değil yani mesajım. Siz hasta olduğunu belirtmemiş, bilinçli anne babaların 'misafir' kabul etmediğini yazmışsınız. Hasta olan diye ayırmadan misafir demiştiniz yani. Şimdi mesajınız daha doğru oldu. Bırakın grip vs olmasını bulaşıcı hastalıklardan yana sağlıklı olan kimselerdeki uçuk bile tehlikeli olabiliyor. Dikkatli olmak başka birşey. Ben rahat olun demedim, doktorunuza danışın dedim. Nasıl ki yolculuktan huzursuz olan bebekler var, çabuk hastalanabilen bebekler var ise tam tersi de olabiliyor diye örnek verdim. Bu rahat olun demek değil.
Olabilir evet surekli salyasi akiyo ama yine akşamları daha çok huzursuzCanm gaz şikayet muhtemelen azalmış olmalı mızırdanması diş problemi ile ilgilidir... Bize doktorumuz öyle söyledi bu ay başlıyormuş diş rahatsızlığı alt diş kökleri yerleşiyormuş çeneye... Tabi hemen çıkmıyor diş ama iki üç ay huzursuz ediyor bebeği..
Yalnız 5 aylık bebeğe kafasına göre asi yaptıramaz hepsinin zamanı varKanguru alirsiniz asilarini yaptirirsiniz doktorunuzla bir istisare edin ama iyi olur bence. kendinize de ek takviye süt arttirici alirsiniz bolca zemzem icersiniz (sütü arttirir) allahin izniyle halledersiniz.
Ben olsam fırsat çıkmışsa bebekle giderdim.
Allah kabul etsin simdiden
Kanguru alirsiniz asilarini yaptirirsiniz doktorunuzla bir istisare edin ama iyi olur bence. kendinize de ek takviye süt arttirici alirsiniz bolca zemzem icersiniz (sütü arttirir) allahin izniyle halledersiniz.
Ben olsam fırsat çıkmışsa bebekle giderdim.
Allah kabul etsin simdiden
Haklısınız ama siz sakin olsanız bile başka insanlar gelip sizi itebilir. Birkaç yıl önce izlediydim görevliler kapıyı tam açmamıştı (bilmiyorum niye) kapıdan öndeki insanların geçmesi yavaş olunca arkadakiler itti derken galeyan başladı, herkes ötekini itince hep beraber ezildiler. Galeyan bu şekilde oluyor zaten sağdaki soldaki itince arada kalıyorsun.
, kurtulmak için itiyorsun ondan sonra da ortalık karışıyor.
köpek mi bu ayol aşılarını yaptır git? 5 aylık bebek daha 2 kere anca aşı olmuştur. her aşının zamanı var.
ayrıca uzun süre kanguru ile taşınan bebeklerdeki problemleri de bi zahmet netten araştır derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?