- 22 Kasım 2008
- 394
- 19
- 39
Ben yıllar öncede 4 ayda 25kg vermiştim.90kilogramdan 65'e inmiştim.ilk 2 ay 17kg,1 ay ara ve 4.ayda da 8kg olmak üzere.4 yıl korudum sonra azar azar yeniden kilo aldım."Pko hastası olmam nedeniyle aldığım hormonlar ve doğum kontrol hapları yüzünden" diyordum ama işin aslı kendimizi kandırmaya gerek yok.Ben çok yemek yiyordum.Harcaman gerekenden fazla kalori alıyorsan şişmanlıyorsun.Diyetisyene gittim,kendim denedim ama hiç bu kadar çaba sarfetmemiştim açıkcası.
18gün önce 114kg'dım ve bir olaya çok üzüldüm ve acayip hırs yaptım."Yıllar önce yaptım yine yapabilirim" dedim kendi kendime.Önce beyinde bitirmek lazım yani.
Ben hiçbir diyet listesi uygulamıyorum.İlk yaptığım kalori cetvellerini indirmek oldu.Hangi yiyecekte kaç kalori var bakıyorum önce.Sonra dolabımdaki malzeme ne ise Et,sebze,tavuk...vs. en hafif,yağsız şekilde pişiriyorum.Çoğunlukla haşlama yada ızgarada.Ekmek yok ama haşlama,sossuz makarna var yada patlıcan kızartması yerine ızgarada közleyip salatasını yapıyorum 1 kaşık zeytinyağı ile.Her öğünde bunu uyguluyorum.Brokoli,karnıbahar,fasülye hepsini salata olarak tükettim.Göbek marulla yağı süzdüğüm ton balığının salatasını yaptım.bol yeşillik ve limon tükettim.Ama dediğim gibi dolabımda ne varsa onunla yapıyorum diyeti.Diyet listelerindeki malzemeleri alacağım diye market market gezmeye gerek yok bence.
Sabahları 1gün 1 yumurta ise ertesi gün 1 tabak yağsız bol yeşillikli limonlu patates salatası(tabi 1 patatesle) gibi.Patates örneğini yazdım çünkü bende haşlanmış patates 75 kalori iken salatasının 436kalori olduğunu bilmiyordum mesala.Bu yüzden kalori cetvelleri önemli.Bugün arkadaşım "bende mercimek çorbası içsem lahana yerine" dedi cetvele baktık lahana çorbası=50kl,mercimek=200kl imiş.
Mesala dün öğlen makarna yedim haşlanmış yağsız,akşam 1 kase yoğurt 1 salatalık yedim.Bu akşam yağsız,fırında tavuk ve 2 kaşık iç pilav var sırf bu yüzden yani dengelesin diye sabah ve öğlen sadece 1 kase lahana çorbası içtim.
Ara öğün yemiyorum çünkü ben kendimi biliyorum,5 badem,1 elma derken ben ipin ucunu kaçıyorum.O yüzden 3 öğünü hiç aksatmıyorum.Akşam 8den sonra hiçbirşey yemiyorum.2 litre suyu mutlaka içiyorum.Su şişesi hep yanımda.Birde spor.Hergün 1 saat yürüyorum ama yavaş değil koşar gibi.En 250 kalori yakacak şekilde koşu bandını takip ediyorum.Ogün yediklerimin toplam kalorisi harcadığıma yakın olunca vücut mecburen yağları yakıyor.
Yalnız şunu da biliyorum ki bir süre sonra bu hızlı kilo verme beni yoracak daha önce oldu çünkü.2ayda 17kgı verince kamyon çarpmışa dönmüştüm.O zaman geçmişte yaptığım gibi spora ara verip diyete devam edeceğim 1 ay sonra yeniden spora başlayacağım.
Bu arada eşime ayrı yemek yapıyorum ,canım istemiyor değil ama kararlılık burda işte ben yemiyorum.Çok uzun oldu ama umarım yardımcı olur.:44::44::44:
canım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ama sana bişey sorucam mesela ben 65 kiloyum ve kalori hesaplama yaptığımda 1841 kalori yazıo günlük şimdi 1841 kalori günde yemem gerek besinmi ozaman 65 kiloyu korumazmıyım yani daha az kalori almam gerekki daha çok zayıflayayım doğru değilmi umarım anlatablmişimdir.