43 yaş tüp bebek deneyimim

doktorunuz kimdi acaba ?

Merhaba hayırlı olsun. Cok sevindim. Üstelik 1. Gün embriyosu olmasını de okudum ve cok şaşırdım. Genetik test istemiş miydi doktorunuz sizden ? Ben de 42 yaşındaydım ve 4 tane sağlıklı görünen 5. Gun embriyomuz vardı fakat genetik testten hepsi sağlıksız geldi. Yanı transfer yapılamıyor.
Üstelik doktorum da embriyolar icin cok kaliteli dediğimiz türden embroyolardi demişti.
Bazen de acaba hiç pgt yaptırmasa miydim diye düşünüyorum.
Şimdi vitamin takviyesi alıp 2-3 ay sonra tekrar düşünüyoruz.

Merhaba teşekkür ederim güzel dileklerinize.
Benim embriyolarım ilk opuda 1 adet 1. Kalite, 2 adet orta iyiydi. Doktorum tavsiye etmedi işin gerçeği. Ben de bir cesaret 11. Hafta fetal DNA sonucuyla görmeyi tercih ettim. 2. Opumda zaten öyle bir zamanım olmadı 1. Gün transfer edildi çok şükür kızım çok sağlıklı gelişiyor şuan. Fetal DNA testi sağlıklı geldi. Biraz stresi fazla oluyor hamileyken sonuç beklemek ama sağlıklı bebek zaten kendini belli ediyor. Bir de embriyoloğun uzmanlığı çok önemliymiş onu fark ettik. Kesinlikle 2-3 ay vitamin takviyesi alıp bir opu daha yaptırmanı tavsiye ederim. Embriyolog İdil Bozkurt’tan destek almıştım ben. İnstadan takip etsen bile yeter. Onun tavsiye ettiklerini kullandıktan sonra 2. Opu oldu ve o embriyo tuttu. Ben kendi deneyimimle kesinlikle çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Biz de birde eşimde morfoloji de problem gözüküyordu. Çok önemli değil demişlerdi sayı iyi olduğu iÇin ama tavsiye ettikleri chip yöntemini de yaptırdık. Onun da faydası olduğuna inanıyorum.

Merhaba kızlar. Ben çarşamba günü prp yaptırdım. Dün kontrole gittim, bir sorun yokmuş. Doktorum eylül adetiyle gel bir bakalım dedi. Bakalım prp’nin etkisi ne yönde olacak? Bu arada beslenmeme dikkat ediyorum ve takviyelerimi de kullanıyorum. Merakla eylülü bekleyeceğim

Canım ne güzel gelişmeler faydasını göreceksin eminim.. ben de 1.5 aydır gluteni kestim.. ama arada kaçamaklarım oluyor mecbur kaldığım zaman.. doktorum bıçak gibi kesmene gerek yok dedi umarım doğrudur.. bol salata yeşillik sebze yemeği yiyorum ve protein.. abur cubur ve şekerli şeyler zaten hiç yemem. ama smoothie yapamıyorum bir türlü..
Sen gluten dışında neler yapıyorsun?

İnşallah faydası olacaktır benim de 1 ay oldu gluteni ve şekeri keseli. Benim de 2-3 kaçamağım oldu. O kadar da olur diye düşünüyorum Yürüyüş yapıyorum. Öncesinde 5000 civarı adım atıyordum, şimdi 7000-8000 hatta bazı günler 10000 olsun diye çaba harcıyorum. Süt ürünlerini de bayağı azalttım. Ev yoğurdu, kefir ve keçi peyniri tüketiyorum. İnek sütü yerine bitkisel sütüne geçtim. Süper besin tozlarından aldım, karışımlar yapıyorum. Sabah buğday çimi tozu, green blend ve spirulinayı bitkisel süte karıştırıp içiyorum. Bazen öğün yerine smoothieler yapıyorum. Evde yeşillik, sebze, meyve ne varsa içine süper besin tozlarından da ekliyorum. Eşim de sevdi tatlarını bazen akşam yemeğimiz smoothie oluyor. Ama smoothie işini tam düzene oturtamadım. Umarım onu da yapabilirim. Sen neler yapıyorsun?

Ben de sütü kesmiştim daha önce ama keçiyle aram iyi değil inek peyniri ve yoğurduna devam malesef..
ben bi de aktara çim tozlu ıvır zıvırlı arısütlü organik ballı karışım yaptırdım. Ondan birer kaşık alıyoruz ikimizinki farklı karışımlar olarak.. smoothie yapamadım gitti ya.. bir alışsam devamı gelecek de. Evde maca ve bupday çimi tozum var. Arada yoğura karıştırıp yiyorum.. ayy biz bi de vitaminleri fulledik aspirin içmeyen ben avuçla vitamin içiyorum yaa.. inşallah fayda eder hepsi.

Yoğurdu ben de inek sütünden yapıyorum, onu da organik almaya dikkat ediyorum. Fermente ürünlerde çok sorun olmuyormuş. Kefiri de inek sütünden alıyorum. Esasında süt ürünü diyince peynir ve sütümü değiştirmişim
Smoothie’yi bir yapınca alışırsın. Şimdi sıcaklar da başladı, bol buzlu yapıp yarı frozen gibi keyifle soğuk soğuk tüketebilirsin. Meyveli olana maca tozunu da karıştırabilirsin. Herkes maca tozunun tadı kötü diyor ama ben sevdim tadını

Yaa ben de sevdim salataya da koyuyorum vallahi güzel bi tat veriyor bence güzel tarifleri lütfen paylaş

Tavsiye için çok teşekkür ederim. İdil Bozkurt’u hemen takibe aldım. Bizim de embriyolar 1. Kaliteydi ama maalesef genetik testten (pgt) sağlıksız geldi. Üstelik 4ü de. Bu yüzden ikinci opu olursam pgt hiç yaptırmasak mi diye düşünüyorum. Ama esim de yaptıralım diyor. Kafam cok karışık. Artık beslenme vs dikkat edip pgt’den sorunsuz bir bebeğin gelmesini beklemekten başka çare kalmayacak sanırım.
Bu arada çip yöntemini ilk defa duydum.

Selamlar ben de 38 yasindayim , 3 senedir evliyim neredeyse 2 senedir hanile kalmaya calisiyorum. Gecen sene 1 kere dis gebelik gecirdim sonra tup bebek denedik , 2 tane iyi kalite transfer ettik tutmadi sonrasinda kendiliginden hamile kaldim o da dis gebelik oldu. Simdi tekrar tup bebege basladik 5 adet ymurta cikti ama sadece 1 tanesi 1. Kaliteymis dondorduk . Sebebiyse benim rahmimin ustube 1.5 cm bir miyom vardi o 3 cm olmus ve baski yapiyormus. Mecbur onu aldiricam bu hafta. Bu da 3-4 ay kayip demek o yuzden de canim cok sikkin. Bu surec icinde tekrar opu yaptirsam ve dondursam mi onu dusunuyorum aslinda esime doktor sigarayi birak dedi 1 ay birakti tekrar basladi. Goya bizi cok dusunuyolar ama aliskanliklarinda da odun vermiyorlar

Yaa ben de sevdim salataya da koyuyorum vallahi güzel bi tat veriyor bence güzel tarifleri lütfen paylaş
Ben hiç salatada denemedim ama deneyeceğim. Ben salatalara, omletlere öğütülmüş keten tohumu ya da kenevir tohumu ekliyorum, onlar da güzel oluyor
Merhabalar sizin için yıpratıcı bir süreç olmuş. Geçmiş olsun. Ameliyat ve sonrası dinlenme süresi boyunca kendinizi iyice hazırlarsınız. Bu süreyi hazırlanmak için bir fırsat olarak görün. 3-4 ay çok uzun da değil. Benim eşim de sigara içiyor. Bırakmasını istemedi doktor, azaltırsanız iyi olur dedi. En azından antioksidan bir şeyler kullanırsa eşiniz, belki bir nebze fayda görür.

Ek olarak vitamin falan veriyorum onu da ben verirsem iciyor iste erkekler asla bakmiyorlar kendilerine. Ama antioksidan cok mantikliymis biraz arastiriyim bakayim tesekkurler.

Ek olarak vitamin falan veriyorum onu da ben verirsem iciyor iste erkekler asla bakmiyorlar kendilerine. Ama antioksidan cok mantikliymis biraz arastiriyim bakayim tesekkurler.
Rica ederim. Erkekler bizim kadar dikkat etmiyorlar Ben emodex aldım ona, ondan içiyor günde 1 tane. Doktorunuza ya da eczacınıza bir danışın, sizi daha iyi yönlendirecektir.

Bahçeci Umut u tavsiye ederim Prof. Cem çelik ben ordan 2. Bebeğime kavuştum 40 yaşımda.
Tebrik ederim

Cem çelik hocaya ben de randevu aldım. Embriyoyu genetiğe gönderip mi karar veriyor eğer genetikten olumsuz bir yanıt gelirse transferden vaz mı geçiliyor

Merakla sonucunu bekliyorum hadi inşllah bu defa her şey gönlüne göre olur

Arkadaşlar nasıl gidiyor tedavileriniz ben de maca kullanıyordum artık buğday çimi tozuna da başladım sabahları ilk hayıt çayı sonra maca ve buğday çimi tozu suya katıp içiyorum inşallah faydası olur

Ben de düzenli kullanmaya çalışıyorum. Bu aralar biraz aksattım. Takviyeleri düzenli alıyorum da tozlar ve süper besinler biraz aksadı. Yaz rehaveti herhalde.
Bu hafta 1-2 kes gluten tükettim az miktarda. İnanır mısınız çok rahatsız etti. Gaz ve şişkinlik sorunu geri geldi. Demek ki vücut glutensize alışınca daha iyi hissediyormuş. Belki benim önceden de glutene intoleransım varmış
Eylül adetiyle kontrole gideceğim tekrar. Bakalım takviyeler ve prp yumurtalara nasıl bir katkı sağladı. Merak içinde bekliyorum.

Al bendende o kadar
Hayırlı bi sonuç var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…