43 yaş tüp bebek deneyimim

Ankara’dayım ben. Burada da halk ekmek glutensiz ekmek yapıyormuş, alıp deneyeceğim. Halk ekmek’ten un alabileceğimi bilmiyordum, soracağım. Teşekkür ederim.
İlk başta çok korkmuştum, ben yemeği seviyorum ve çok ödün verecekmişim gibi gelmişti. Pek çok kaynak var, internette. Yavaş yavaş onlara da bakıyorum. Çok güzel tarifler var. Dediğiniz kanala da bakacağım.
Bu hafta fırında kabak mücver yaptım glutensiz undan. Gayet de lezzetli oldu. Korkumu da üstümden attım.
Hamileliğinizi sağlıkla tamamlayıp kucağınızı almanızı dilerim 🙏 Siz de hamilelik için mi glutensiz beslenmeye başlamıştınız?
Cok sevindim bulabilmenize. Marketlerde de glutensiz un bulunur. Eger colyak hastasi degilseniz, tavsiyem hep glutensiz takilmayin. Bulebiliyorsaniz, ata tohumundan un-siyez unu- karakilcik unu deneyebilirsiniz. Hatta eksi maya da gluteni parcalar, eksi maya ekmekleri de tercih edebilirsiniz.
Benim glutene hassasiyetim var. Ailem de colyak hastalari da var bu arada. Ama ben saglik amaciyla azalttim. Simdi beslenmemde cok cok az gluten var. Ekmeklerim hep artizan eksimaya ekmekler (karakilcik-ata tohumu-siyez vs)
Ben hamilelik icin ugrasmadan evvel vucudumda enflamasyon azalsin diye glutensiz beslendim ki gercekten faydasini gordum. Ancak glutensiz gidalarin bazilari cok nisastali oldugu icin onlardan uzak durdum, malum kilo da zararli bu surec icin.
Tesekkur ederim, yas 43 oldu, ilk gebeligim. Umarim saglikla kucagima alirim, umarim buradan hepinizin guzel haberlerini duyarim.

Son zamanlarda biraz düzeni bozuldu, 2 aydır üst üste birkaç gün erken oldum. Bir de çok kananamam olmuyor benim ama hangi doktora söyledimse önemli değil dedi 🙄 galiba sadece olup olmadığına bakıyorlar.
Akapunktura ben toplamda 5-6 kez gittim ama orda toksinler için hacamat gb bi şey de yaptılar, bir de kupa tedavisi uyguladılar.

Ben özetle şunları yapıyorum;
gluten, süt ürünü, rafine şeker yok
takviyeler:
Nac
Impryl
Resveratrol
Omepa q10
Biesteron DHEA
Bir de arısütü
Şimdi de hayıt çayına ve meryem ana suyuna başladım. 🥰

Ama bence hepsi bahane olacak olan oluyor, bunları sadece içim rahat etsin diye yapıyorum. Annemin komşusu da tüp bebek yaptı, 40 küsur yaşında kadın ne takviye ne başka bi şey kullandı, beslenme falan da dikkat etmemiş (zaten kilo problemi var) tuttu, doğurdu bile. O yüzden bunları yapmayan da acaba mı demesin, o çocuk doğacaksa ne yaparsan yap doğuyor. 🥰
Ben sadece bunları yapınca iyi hissettiğim için yapıyorum, Allah İnşallah hepimizin her çabasını vesile kılar ❤️👶
bende hayıt sirkesi içiyorum

Son zamanlarda biraz düzeni bozuldu, 2 aydır üst üste birkaç gün erken oldum. Bir de çok kananamam olmuyor benim ama hangi doktora söyledimse önemli değil dedi 🙄 galiba sadece olup olmadığına bakıyorlar.
Akapunktura ben toplamda 5-6 kez gittim ama orda toksinler için hacamat gb bi şey de yaptılar, bir de kupa tedavisi uyguladılar.

Ben özetle şunları yapıyorum;
gluten, süt ürünü, rafine şeker yok
takviyeler:
Nac
Impryl
Resveratrol
Omepa q10
Biesteron DHEA
Bir de arısütü
Şimdi de hayıt çayına ve meryem ana suyuna başladım. 🥰

Ama bence hepsi bahane olacak olan oluyor, bunları sadece içim rahat etsin diye yapıyorum. Annemin komşusu da tüp bebek yaptı, 40 küsur yaşında kadın ne takviye ne başka bi şey kullandı, beslenme falan da dikkat etmemiş (zaten kilo problemi var) tuttu, doğurdu bile. O yüzden bunları yapmayan da acaba mı demesin, o çocuk doğacaksa ne yaparsan yap doğuyor. 🥰
Ben sadece bunları yapınca iyi hissettiğim için yapıyorum, Allah İnşallah hepimizin her çabasını vesile kılar ❤️👶
Aynen canım, kilolu olmasına rağmen kalan var.

Aynen insan elinden geleni yapınca en azından içi rahat ediyor, sonuç Allah'ın takdirinde tabi.

Bu dediklerini bende yaptırıyorum şu san n, akupunktur, kupa, bitkisel destek (macun) ve sülûk.
Sen nerde yaptırmıştın?
Ben uygur hekimde.

Kadın esasında yumurtladığı sürece teorik olarak hamile kalabilir. Ben arada tek tük kaçamak yapsam da sigarayı bıraktım. Gluteni ve sütü de kestim ama kefir ve ev yapımı yoğurt serbest. Keçi sütü peyniri aldım. Sabahları aç karnına bir nac içiyorum, sonrasında da bitkisel sütle buğday çimi tozu, spirulina, green blend ve kale tozu karıştırıp içiyorum. Antioksidan ve yenileyici olduğu için bunları yapmaya başladım. Genel beslenmemi de çoğunluğu bitkisel olacak şekilde düzenlemeye çalışıyorum. Bir de yürüyüşlerimi arttırdım, eskiden günde 5000 adım atıyordum, şimdi de 7000 civarında. Pilates ve meditasyona da başlamak istiyorum ama henüz fırsatım olmadı. Amacım elimden geldiğince en iyi şekilde vücudumu hazırlamak :)
Merhaba hayırla sonuçlanır insallah tedaviniz darisida bizlere nac dediginiz bildigimiz balgam söktürücü diye verilen nac mı onu kullanmanizda ki amac nedir

İnşallah :dua: Vakti geldiğinde olacağına inanıyorum ben. Umudumu hiç kaybetmedim. Yumurtluyorsak, yumurta da varsa, eninde sonunda olacaktır.
Bende inanıyorum vaktı geldiğinde olacağına
mücadeleye devam
İnşallah arkadaşım inanmak başarmanın yarısı güzel haberlerle geleceğiz inş. allahın izniyle

Aynen insan elinden geleni yapınca en azından içi rahat ediyor, sonuç Allah'ın takdirinde tabi.

Bu dediklerini bende yaptırıyorum şu san n, akupunktur, kupa, bitkisel destek (macun) ve sülûk.
Sen nerde yaptırmıştın?
Ben uygur hekimde.

Ben sülük yaptırmadım korktum :KK43: ama çok faydası varmış. Sen onu da uygur hekim’de mi yaptırdın, nerde yeri?
Benim gittiğim levent akapunktur kliniği’ydi.

Merhaba hayırla sonuçlanır insallah tedaviniz darisida bizlere nac dediginiz bildigimiz balgam söktürücü diye verilen nac mı onu kullanmanizda ki amac nedir
Teşekkür ederim. İnşallah hepimiz olumlu sonuçlar alırız 🙏 Nac çok güçlü bir antioksidan. Ben bu tedavilerden önce de dönem dönem kullanırdım. Esasında doğru olan vitamin gibi hap formunu almak ama onlar çok pahalı olduğu için ben suda eriyen formunu alıyorum. Siz de bir araştırın isterseniz.

Sen nerde yaptırmıştın?
Ben uygur hekimde.
Canım bana sormuştun doğurganlıkla ilgili neler yapıyorsun diye incir son iki adetimde kaynatıp içtim 10. Günler de yumurtlama akıntım ve kasık ağrım daha belirgin oldu fakat adetimden 15 sonra tekrar kanamam oldu incirden dolayı oldu kesin
Bende sülük yaptırmayı düşünüyorum sen de sonuçlarını nelerin iyi geldiğini paylaşır mısın lütfen

Canım bana sormuştun doğurganlıkla ilgili neler yapıyorsun diye incir son iki adetimde kaynatıp içtim 10. Günler de yumurtlama akıntım ve kasık ağrım daha belirgin oldu fakat adetimden 15 sonra tekrar kanamam oldu incirden dolayı oldu kesin
Bende sülük yaptırmayı düşünüyorum sen de sonuçlarını nelerin iyi geldiğini paylaşır mısın lütfen
Incirle beraber hayıt otu yemistim, nal tarçın çörek otu da, adetim benimde erken oldu, bunlardan biridir diye düşünüyorum sebebi.

Diğer soruma cevabın var mı?

Bu dediklerini bende yaptırıyorum, şu an akupunktur, kupa, bitkisel destek (macun) ve sülûk.
Sen nerde yaptırmıştın?
Ben uygur hekimde.

Incirle beraber hayıt otu yemistim, nal tarçın çörek otu da, adetim benimde erken oldu, bunlardan biridir diye düşünüyorum sebebi.

Diğer soruma cevabın var mı?

Bu dediklerini bende yaptırıyorum, şu an akupunktur, kupa, bitkisel destek (macun) ve sülûk.
Sen nerde yaptırmıştın?
Ben uygur hekimde.
Ben sülük yapmadım henüz Bi kadınla uçakta tanışmıştın o bahsetti gelini bi çocuk doğurmuş adet olmamış doktor menepoz demiş sonra bi yerde sülük yaptırmış onun üzerine adet olmuş ve iki çocuk daha soğurmuş dedi Türkiye ye geldiğinde mutlaka haber ver seni de götüreyim demişti bakalım. Ben henüz Yurtdışındayım oturum kimliğimin süresi bitmiş yenisini bekliyorum

Ben sülük yapmadım henüz Bi kadınla uçakta tanışmıştın o bahsetti gelini bi çocuk doğurmuş adet olmamış doktor menepoz demiş sonra bi yerde sülük yaptırmış onun üzerine adet olmuş ve iki çocuk daha soğurmuş dedi Türkiye ye geldiğinde mutlaka haber ver seni de götüreyim demişti bakalım. Ben henüz Yurtdışındayım oturum kimliğimin süresi bitmiş yenisini bekliyorum
Sen yurt dışında mı akupunktur, kupa yaptırdın?

Sülüğü ben yaptırdım 3,4 kez, henüz sonuç alamadık, biraz irkilsede insan alışılıyor görmeyince.

Hiçbir fikrim yok. Bahçeci’nin çok ticari olduğunu düşünüyorum nedense, çok işlem yapıyorlarmış, gerekli olup olmadığı tartışılır. Belki değiştirmem bilmiyorum, belki memorial aygül demirol’la görüşürüm bilmiyorum henüz.
Bahçeci Umut u tavsiye ederim Prof. Cem çelik ben ordan 2. Bebeğime kavuştum 40 yaşımda.

X