- 19 Ağustos 2021
- 1.865
- 2.400
Cok sevindim bulabilmenize. Marketlerde de glutensiz un bulunur. Eger colyak hastasi degilseniz, tavsiyem hep glutensiz takilmayin. Bulebiliyorsaniz, ata tohumundan un-siyez unu- karakilcik unu deneyebilirsiniz. Hatta eksi maya da gluteni parcalar, eksi maya ekmekleri de tercih edebilirsiniz.Ankara’dayım ben. Burada da halk ekmek glutensiz ekmek yapıyormuş, alıp deneyeceğim. Halk ekmek’ten un alabileceğimi bilmiyordum, soracağım. Teşekkür ederim.
İlk başta çok korkmuştum, ben yemeği seviyorum ve çok ödün verecekmişim gibi gelmişti. Pek çok kaynak var, internette. Yavaş yavaş onlara da bakıyorum. Çok güzel tarifler var. Dediğiniz kanala da bakacağım.
Bu hafta fırında kabak mücver yaptım glutensiz undan. Gayet de lezzetli oldu. Korkumu da üstümden attım.
Hamileliğinizi sağlıkla tamamlayıp kucağınızı almanızı dilerim Siz de hamilelik için mi glutensiz beslenmeye başlamıştınız?
Benim glutene hassasiyetim var. Ailem de colyak hastalari da var bu arada. Ama ben saglik amaciyla azalttim. Simdi beslenmemde cok cok az gluten var. Ekmeklerim hep artizan eksimaya ekmekler (karakilcik-ata tohumu-siyez vs)
Ben hamilelik icin ugrasmadan evvel vucudumda enflamasyon azalsin diye glutensiz beslendim ki gercekten faydasini gordum. Ancak glutensiz gidalarin bazilari cok nisastali oldugu icin onlardan uzak durdum, malum kilo da zararli bu surec icin.
Tesekkur ederim, yas 43 oldu, ilk gebeligim. Umarim saglikla kucagima alirim, umarim buradan hepinizin guzel haberlerini duyarim.