Hayırlı olsun inşallah güzel sonuç alırsınız. Hep birlikte güzel sonuçlarımız olur inşallah. Aynı sorun biz de var. Sürekli yaş yaş diyip duruyor Dr. Hayırlı bakalım. Tez zamanda Rabbim bebiş nasip etsin isteyen herkeseMerhabalarbu ay 3. tüp bebek denememizi yapıyoruz. Sürecimi paylaşmak istiyorum. Bizde benden ve yaştan kaynaklı sorun var. 43 yaşındayım, yumurta sayım az oluyor ve kalitesinde de sorun oluyor.
Ben geç evlendim, evlendiğimde 38 yaşındaydım. Bir gebelik oluştu ancak kese boş çıktı. Kürtaj oldum. Kendiliğinden hamile kalabildiğim için bir süre doğal yolla denedik. Ancak olmadı.
2018’de aşılamayla başladık tedavi yolculuğumuza. Çok umutluyduk. 4 tanesi büyükçe toplam 6 yumurtam vardı. Ama maalesef negatif sonuç aldık. Doktorumuz yaştan dolayı ikinci aşılamayla zaman kaybetmemizi ve direkt tüp bebeğe geçmemizi tavsiye etti.
Maddi durumdan biraz beklemek zorunda kaldık. 2019 kasım’da ilk tüp bebek tedavimize başladık. Fsh 5,44, lh 19,65 amh 0,8 çıktı. Ben de polikistik over vardı. Amh aşılama zamanı 3 civarındaydı, yaş faktörü burada iyice öne çıktı. Bu tedavi beklediğimiz gibi gitmedi. Gonal-f ve menogon kullandım. Bir önde giden yumurtamla birlikte toplam 3 yumurtam oluştu. 2 tanesi önde gidene yetişemedi. 1 embriyomuz oldu, onun da kalitesi ortaydı. Doktorumuz 2. toplamaya destek olması için dondurmamızı önerdi. Orta kailte 3.gün embriyosu donduruldu.
2020 mart’ta 2. tüp bebek tedavimize başladık. Bu tedavide de gonal-f ve menogon kullandım yüksek dozlarda. 4 yumurtayla toplamaya girdim. 3 tane toplandı, bir tanesi döllendi. Önceki dondurulan embriyo da çözdürüldü ve 4.günde ikisi beraber transfer oldu. Sonuç yine negatifti. Toplamadan sonra salgın başladı, transfere maskeyle korkarak girdik.
Pandemi bize maddi zorlukları da getirdi maalesef. Kendinimizi toparlamamız 2022 başını buldu. Ekonomil durum hepimizin bildiği gibi işte. Ben bu arada yeni bir doktor arayışına girdim. Araştırmama başladım.
Teşekkür ederimHayırlı olsun inşallah güzel sonuç alırsınız. Hep birlikte güzel sonuçlarımız olur inşallah. Aynı sorun biz de var. Sürekli yaş yaş diyip duruyor Dr. Hayırlı bakalım. Tez zamanda Rabbim bebiş nasip etsin isteyen herkese
Kesinlikle katılıyorum. Zaten biz yaşımızı biliyoruz. Dediğiniz gibi sürekli sürekli söylenmesi gerçekten insanı yoruyorTeşekkür ederiminşallah hepimiz istediğimiz güzel sonuca ulaşırız Yaş gerçeğimiz var evet ama bunun sürekli dillendirilmesi bazen moral bozucu oluyor. Sonuçta ihtiyacımız olan bir sağlıklı yumurta ve bir sperm.
Hayırlı olsun. güzel sonucu sabırsızlıkla bekliyoruzAnkara’da ismi duyulan doktorları araştırdım hep. Anatolia tüp bebek merkezini merak ediyordum. Benim gibi yaş problemi olan bir tanıdığımın kontrolüne beraber gittik. Şehir dışından geliyordu. Kontrolde doktorun zaten yaşınız problem demesiyle oradan direkt vazgeçtim. İlk görüşmede yaş problemi dillendirilebilir evet bence ama ilaç kullanmaya başladıktan ve tedavi yoluna girdikten sonra bunun sürekli söylenmesi hoşuma gitmedi. Evet bu bir gerçek ama bunu sürekli tekrarlamak tam bir stres kaynağı! Streste yumurtaları etkiliyor.
Novaart’ı çok duymuştum. Ahmet-Mehmet kardeşler olarak anılıyorlardı. Onları da araştırdım. Gazi’den olduklarını gördüm. Ben sedef hastasıyım ve yaklaşık 15 senedir Gazi’den bir hocanın kontrolündeyim. Bağışık baskılayıcı biyolojik ilaç kullanıyorum, bu sebeple pandemi dönemi benim için tam bir kabustu. Ona danıştım. Hem Ahmet hocanın hem de Mehmet hocanın işlerinde çok başarılı olduğunu ve kesinlikle denememi tavsiye etti. Hiç tereddütüm olmadı iki hocadan birini seçmem gerekiyordu. Burada çok kararsız kaldık. İnternet sitelerine baktık eşimle. İkisinin de çok başarılı olduğu için nasıl seçeceğimizi bilmiyorduk. İki doktor ikiz olduğu için birbirine çok benziyor. Fotoğraflarına baktık ve fotoğrafta gülümseyen doktoru seçtikbu süreçte moral önemli çünkü. Böylece Ahmet hocayla yeni yolculuğumuz başlamış oldu.
İnşallah hepimiz güzel sonuçlar elde ederizHayırlı olsun. güzel sonucu sabırsızlıkla bekliyoruz
Merhabalar bende mehmet hocanın hastasıyım yaşım 39 2. Tüp bebek denememizdi ve yine olumsuz oldu. Yazdıklarından sonra bi ahmet hocada devam etme isteği geldi bana daAhmet hoca’dan randevu aldık ve gittik. İlk önce bizim geçmişe ait bilgilerimiz işlendi. Ahmet hoca bize yaş itibariyle son kez sizin için denenebilir dedi. Şu ana kadar 3 randevuya gittim yaşı dillendirdiği tek an bu oldu. Kontrollerde sürekli daha yolun başındayız diyor bu da benim moralimi olumlu etkiliyor.
Önceki adetin 21. günü climara forte kullanmaya başladım. Adetim başlayınca bıraktım. Adetin 1.günü klomen almaya başladım, sabah akşam. 3.gün gonal-f başladı 300 ünite her gün aynı saat aralığında yapıyorum. Bugün kontrole gittim. Bir sonraki kontrolüm salı günü.
Merhabalar embriyoloğu araştırmak hiç aklıma gelmemişti. Hatta siz sorunca şimdi baktım kim olduğunaMerhabalar bende mehmet hocanın hastasıyım yaşım 39 2. Tüp bebek denememizdi ve yine olumsuz oldu. Yazdıklarından sonra bi ahmet hocada devam etme isteği geldi bana dahocaların tecrübesinden yana sıkıntım yok ama labratuvarından emin olamıyorum bir türlü. Siz embriyoloğu araştırma şansınız oldu mu acaba
Ah o iğneler yok mu kalçadan formunu verecekler diye ödüm patlıyorHangi doktorla rahat hissedecekseniz onunla devam edin. Sizin rahat ve güvende hissetmeniz en önemlisi bu süreçte.
Ben bu tedavide nedense çok dingin ve rahat hissediyorum. Öncekilerde bir gerginliğim vardı. İster istemez stres oluyordum ama bu sefer öyle değil gayet rahatım. İnşallah bunun bana artı getirisi olur. Önceki tedavilerde çok yüksek doz menogon veriyorlardı. O beni çok zorluyordu. Kalçadan bir gün bir tarafa diğer gün diğer tarafa yapılıyordu. Aynı yere birkaç kez yapılınca oturması kalkması ve hatta uyuması bile sorun oluyordu. Benim kronik cilt hastalığım da var. Kalçamın bir tarafı geçen sefer iğne yapılamaz hale gelmişti. Büyük bir kızarıklık oluştu yanık gibi ve çok ağrılıydı. Son gün aynı tarafa bir kutu menogonun hepsini yapmışlardı. Bu beni benden almıştı
Ayyy hadi inallakçh hrpimizin kucağı sağlıklı bebeklerle dolsunSizi kalçadan olan iğneler açısından rahatlatmak isterdim. Ama maalesef onlar vücudu zorluyor bayağı
3. deneme için sakinliğinizi koruyun lütfenYaşınız itibariyle şansınız var. Bırakın kendinizi süreç kendinden ilerlesin…
Böyle söylüyorum ama önceki denemelerimde ben de gergindim. Bu sefer neden bu kadar rahatım bilemiyorum. Eninde sonunda olacak diye düşünüyorum. Olmayacaksa da olmayacak. Ben umudumu koruyorum. Siz de koruyun umudunuzu…
Onun da ismini duymuştum evet. Bu sefer de olumlu sonuç alamazsam tekrar dener miyim bilemiyorum. Hiç de düşünmedim. Bu sefer olacakmış gibi bir his var içimde önceki seferlerde yoktu.Memorialdan Aygül hocayı da araştırmanızı öneririm.benim arkadaşım kendisine gitti.daha önce 2 farklı merkeze gitmişti olumsuz sonuç aldı.aygül hocada 41 yaşında hamile kaldı ve 42 de doğurdu.bana da referans oldu açıkçası bende kendisini tercih ettim