43 yaş tüp bebek deneyimim

Merhaba canim tutmus galiba tüp bebek cok sevndim allah hayirli etsn saglikla gelsin insallah neden dogal gebelik oluşmadi diye sorsam affina siginarak üzmüs olurmuyum seni.? Birde hangi klinikde yaptirdiniz bende bu yola ilk adimimi atcam ins yakinda saglam biyer ariyorum..

Ben çok memnun kaldım. Doktorların ilgisi de bilgisi de çok iyi. Fiyatlar hakkında bilgim yok şu an. Ben tedavi gördüğümde 12.500 dü. Şu an ne kadardır bilemiyorum. Ama Şişli memorial ekibi gerçekten çok iyi.

@ @cagcag kesim değiştirecek misin drunu karar verebildiniz mi?

Çok güzel bir haber çok sevindim sağlıkla artar inşallah İdrar testlerine hiç güvenmiyorum zaten, kanda 40’ken göstermemiş. En iyisi kanda baktırmak. Şimdi 2 günde bir kan mı vereceksin?

@
@cagcag kesim değiştirecek misin drunu karar verebildiniz mi?
Hayır karar vermedim. Kesin değil. Bugün randevumuz var. Ahmet hoca bu tedaviye başlarken sizin için son kez denenebilir demişti. Şimdi ne diyecek bilemiyorum. Bir yönlendirmesi olacak mı bakalım. Belki kendisi devam etmek istemeyecek. Öyle bir durum oluşursa doktoru değiştirmem gerekecek zaten

Çok güzel bir haber çok sevindim sağlıkla artar inşallah İdrar testlerine hiç güvenmiyorum zaten, kanda 40’ken göstermemiş. En iyisi kanda baktırmak. Şimdi 2 günde bir kan mı vereceksin?
Çok teşekkür ederim Ben de senin sürecini heyacanla takip etmiştim Hayata pozitif bakan bir insan olduğunu hissediyorum Bir sonraki denemende olacak inşallah Evet zaten yarın 9. gün tekrar veririm Bu embriyo benim tek şansımdı başka yok Pgt li ama başka merkezlerin transfer etmediği mozaik embriyo Yolumuz uzun ve meşakatli

Merhaba öncelikle geçmiş olsun ve dilerim sonraki tedaviniz size bebeğinizi -ya da bebeklerinizi :)- getirsin. Glutensiz beslenmeyi ben uyguluyorum ve eskiden dediğiniz gibi kahvaltıda çok zorlanıyordum. Onu da tahin ekmeğiyle çözdüm tavsiye ederim. Hem tahin vücuttaki toksinleri atmak için de faydalı. :) Hatta şimdi tahinden browni falan da yapıyoruz, maşallah glutenli bi şey ihtiyacımız kalmadı hiç. Yumurtalara faydası olur mu bilmiyorum ama gluteni kestiğimizden beri çok iyi hissediyoruz.

Hala pozitif bakıyorum İlk günler biraz üzüldüm ama toparladım hemen. Artık önüme bakma zamanı İnşallah bir sonraki denememde olacak
Sen gönlünü ferah tut canım, sağlıksız bir embriyo olsaydı tutunmazdı bile. Doktorum gerekli kontrolleri yapacaktır zaten. Umarım değerin katlaya katlaya artar

Teşekkür ederim, dileğim bir sonraki tedaviyle miniğimize kavuşmak Kahvaltı benim kırmızı çizgim işte ekmeğimi de yerim, yağlı peynirimi de. Hatta daha önce gittiğim bir diyetisyeni bile razı etmiştim, kahvaltıma dokunma ne istersen yaparım demiştim
Tahine bayılırım. Tahin ekmeği tarifine bakacağım. Gluteni kesmek iyi hissettiriyorsa denemeye değer

Valla bana ve eşime çok iyi geldi, dediğiniz gibi denemeye değer
Tahin ekmeği tarifini ben yazayım hemen size,
2 yumurta, yarım çay bardağı tahin, biraz karbonat (1 çay kaşığı gb), biraz tuz iyice karıştırıyoruz. İçine ben keten tohumu, ceviz, çörek otu falan da ekliyorum canınız ne isterse koyabilirsiniz. yağlı kağıt serilmiş küçük bir borcama döküp 200 derece fırında pof pof şişene kadar (15 dak kadar) pişiriyoruz.
İçine keçiboynuzu ve kakao koyduğunuzda ise muhteşem bir brownie oluyor.
Bol şans :)

Ahmet Hoca ile gorusmeniz nasil gecti? Umarim olumlu gecmiştir... Sonuc ne olursa olsun farkli doktorlarla görüsmenizi tavsiye ederim... Ben 3. olumsuz denemeden sonra Ankara'da baska doktorlarla da görüstüm. Ankara'da tanınan bilinen profesörlerden biri dosyama, tahlillere bakip, "paranız mı çok vaktiniz mi çok bilemedim, neden bu kadar ugrasiyorsunuz, veriler ortada, 40 yaştan sonra bu işler cok zor" dedi... Bir baskasi "mucizelerin pesindesiniz"dedi.. Bu doktorlar zor,kompleks vakalarla ugraşmak istemeyen hocalardi. Bazı doktorlarda empati pek olmuyor, herkesin de cocugu olmasına gerek yok gözüyle bakıyorlar, zor vakalarla ugrasmak yerine kolay vakalari tercih ediyorlar. Hastanın biri gidiyor, biri geliyor. Kimi zaman doktorlar da işin kolayına kaçıyor, hastayla ugrasmak istemiyorlar.

Ben arastirmalarimda bir de Prof. Gamze Sinem Cağlar'a denk geldim. İnfertilite sorunu yaşayan birkac doktor arkadasim dogrudan kendisine gittiler, olumlu sonuclar aldilar. Hatta birisi Gazi Tıp Fak. 'de doktor olmasına rağmen Novaart'a gitmedi, dogrudan Gamze Hoca'ya gitti, memnun kaldi, ilk denemede ikizleri oldu. Ancak ben uzun zamandir Ahmet Hoca'nin hastasi oldugum icin onunla devam etmemi tavsiye ettiler, ben de yeni bir merkeze gitmedim.

Yeni bir merkeze gitmedim, ancak Ankara'da bilinen tup bebek merkezlerinin dondurulmuş embriyo transfer protokollerini arastirdim, bunlari topladim. Biraz zaman aldi, ama uğrastim... Kim nasil bir protokol takip ediyor inceledim.Bircogu birbirine benzerdi, ancak Gamze Sinem Hoca dondurulmus embriyo transferi protokolünde NovaArt''in verdigi ilaclara ek bir igne ve ilac vardi, arkadasimdan listeyi aldim, kendim o ilaclari Novaart'in listesine ekledim, transfer öncesi onlari da kullandım. Bu bir riskti, hocalara da soylemedim ama arkadasimin tedavisi basarili olunca, ben de kendim denemek istedim. Siz de farkli merkezlerin tedavi protokollerini incelemenizi tavsiye ederim. Temelde hepsi ayni ilaclari kullanıyorlar, ama kimileri ekstra ilac/iğne önerebiliyorlar.

Çok güzel tarifmiş kesin deneyeceğim Ben içine glutensiz unlardan koyulur gibi düşünmüştüm. Teşekkür ederim

Günaydınlar kızlar Dün doktorumla görüşmeye gittim. Prp ve serumlar duyuyorum, yapılabilir uygulamalar mı diye sordum. Prp’nin kanıtlanmış bir etkisi olmadığını ama belirli gruplarda yapıldığını söyledi. Daha çok hiç yumurta cevabı olmayan ya da çok az olanlarda yapılıyor dedi. Esasında size gerek yok, ama yapılmasını isterseniz yapabiliriz ama ekstra bir maliyet olur dedi. Yapılmasını istedim. Sonradan keşke demek istemiyorum, zararı olacağını da düşünmüyorum. En kötü başıma gelecek yararı olmaması bu riski de almaya değer..

Önümüzdeki adet başlayınca gideceğim. Prp için gün ayarlayacağız. Sonra 1-2 ay bekleyip tedaviye başlanıyormuş. Yolumu çizdiğim için çok mutluyum Ahmet hocanın destekleyici tavrı ayrıca bana iyi geldi. Klinikten çıkınca sırtımdaki yükün gittiğini hissettim, farkında olmasam da kendimi kasmışım demek ki sırtımın ağrısı geçti, pamuk gibi oldum
Embriyolog İdil Bozkurt’un hafta sonu yumurta kalitesini iyileştirmeyle ilgili bir online eğitimi var. Dün ona da kayıt yaptırdım, katılacağım. Kendimi yeni tedaviye hazırlamak için 2-3 ay sürem var. Bu süreyi çok iyi değerlendireceğim, yolum belli..

Ahmet hocayla görüşmem olumlu geçti. Orada devam edeceğim. Ben farklı merkezlerin protokollerini araştırmanın bana bir faydası olacağını düşünmüyorum. Her insanın vücudu farklı, benim o protokolleri değerlendirecek bilgi birikimim de yok. Ayrıca bu kadar fazla bilginin kafa karışıklığına ve strese yol açacağını düşünüyorum. Tercihim bu yönde.
Ben bu tedaviye tam teslimiyetle başladım Hala başlangıç e2’si kaçtı, bitişte kaçtı onları bile bilmiyorum. Doktorum bilsin, tedavimi düzenlesin ve bana ne yapacağımı söylesin yeter.
Kendi kendinize ilaç listenize ilaç eklemek büyük bir risk, vitamin filan da değil, enjeksiyondan bahsediyorsunuz. Bu benim alabileceğim bir risk değil. Sorsaydınız Ahmet hocaya arkadaşım da şimdi tedavi yaptırıyor, şu ilacı vermişler, işe yarıyor mu ne düşünüyorsunuz diye, hocanın cevapsız bırakacağını sanmıyorum.

Canım cok sevindim yeni bir şey denemene, insan elinden geliyorsa bir fark yaratmak çabalamak denemek istiyor. Benim doktorum da aynı şeyi söyledi ama benim yumurta sayım fazla olduğu için hiç gerek yok dedi fazla da kalitesiz hepsi onu ne yapacağız… serumlarla ilgili olumlu bir şey söyledi mi doktorun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…