Biraz üzüldüm tabi ama umudumu kaybetmiyorumHiç umudunu yitirme
Rabbim nasip edecek.
Ben inanıyorum.Benim ilk ikisi negatif çıkmıştı.Bu süreç bile büyük aşama.
Bizler o kadar çok istiyoruz ki. Rabbim bizim dualarımızı eminim duyacak
Benim için dua et emi.
İnan buna ihtiyacım var
Ben bütün anne isteğiyle kavrulan herkese dua ediyorum.İnanıyorum ki başkanlarının yaptığı dualar daha çabuk tutarmış
Ben Aygül hocadayim çok memnunum bahceciyi iki kere denedim olumsuz zaman kaybiydi benim için Aygül hoca elinden geleni yapıyor pazartesi transferim var bende heyecanla bekliyorumHiçbir fikrim yok. Bahçeci’nin çok ticari olduğunu düşünüyorum nedense, çok işlem yapıyorlarmış, gerekli olup olmadığı tartışılır. Belki değiştirmem bilmiyorum, belki memorial aygül demirol’la görüşürüm bilmiyorum henüz.
Ayy ne heyecanlıBen Aygül hocadayim çok memnunum bahceciyi iki kere denedim olumsuz zaman kaybiydi benim için Aygül hoca elinden geleni yapıyor pazartesi transferim var bende heyecanla bekliyorum
Ayy ne heyecanlıDonmuş embriyo vardı senin değil mi? İnşallah sağlıkla sımsıkı tutunurlar sana Aygül hoca muayeneleri ve işlemleri kendisi yapıyor değil mi? Daha önceleri prp’ye ne gerek var diyordum ama şimdi neden olmasın demeye başladım
Ben Polikistik over oldugum icin yumurtlama fazla oluyordu, her tup bebek tedavisinde OHSS oldum, ilk tedavide tecrubesizdim, yumurtalıklar aşırı uyarıldığı için OPU sonrasında vucudum su topladı, karnim epey şişti, nefes almakta zorluk çektim, kan degerlerim bozuldu, opu sonrası 1 hafta hastanede yattim. Sonraki tedavilerde tecrubeliydim, OHSS nedeniyle transfer yapilamadigi icin embriyolar donduruldu, opu sonrası bir hafta cetrodite ve dostinex kullanarak normala donebildim.Henüz doktorla görüşmedim, haftaya görüşeceğim. Tutmama nedeni için doktora sormama gerek yok. Yaş faktörü ve yumurta kalitesi, bunu bilerek başladım tedaviye. Benim amacım altın yumurtamı bulmak
Eşim ve ben sigara kullanıyorduk. İkimiz de yeni bıraktık. Bunun etkisini birkaç ay içinde görebiliriz herhalde. Genelde biz de ev yemeği yiyoruz, dışarıdan yeme alışkanlığımız az, arada sırada oluyor.Ben Polikistik over oldugum icin yumurtlama fazla oluyordu, her tup bebek tedavisinde OHSS oldum, ilk tedavide tecrubesizdim, yumurtalıklar aşırı uyarıldığı için OPU sonrasında vucudum su topladı, karnim epey şişti, nefes almakta zorluk çektim, kan degerlerim bozuldu, opu sonrası 1 hafta hastanede yattim. Sonraki tedavilerde tecrubeliydim, OHSS nedeniyle transfer yapilamadigi icin embriyolar donduruldu, opu sonrası bir hafta cetrodite ve dostinex kullanarak normala donebildim.
Yumurta kalitesine ilişkin olarak ben elimden geldigince beslenmeye dikkat ettim, yıllardır paketlenmiş gidalardan ve hazir yemeklerden uzak duruyorum. Mümkün oldukca organik beslenmeye çalısıyorum,ben ve eşim sigara alkol kullanmıyoruz, yemekleri evde yapiyoruz. Zeytinyagli standart ev yemekleri, evde kaynatılmış kemik suyuyla yapılmış corbalar, salatalar vb. Ananas/nar suyu; incir/sogan kuru vb. birsey yapmadim..
Tedavi öncesinde ben Omepa Q10, D vitamini taksiyesi, selenyum kullandım.. Eşim de ACE Plus Selenyum kullandı, ne kadar etkili olmuştur bilemiyorum. Bir de glutensiz beslenmem tavsiye edildi,ben hamurişi pek yemedim ama glutensiz beslenme yapamadim, kahvaltıda 1-2 dilim tam bugday ekmegi yedim. Glutensiz beslenmenin faydalı oldugunu söyleyen uzmanlar var...Yumurta kalitesini artirmak icin alternatif tip/butuncül tıp yöntemlerini kullananlar da var, bu konuda Ankara'da dogum uzmani Dr. Sibel ORCAN'i tavsiye ederim. Kendisi alaninda uzman bir kadin dogum uzmani, aynı zamanda meditasyondan yogaya, enerji çalışmalarina birçok konuyla ilgilenen guleryüzlü bir doktor.. Youtube'da videolari var, disil enerji nasil artirilir, tup bebek ve hamileliğe nasıl hazırlanılır konulu videolarini izleyebilirsiniz...Aklınıza yatarsa Tunali'da muayenesi var gidebilirsiniz, destek alabilirsiniz..
Geçen aklıma geldiniz İnşallah miniğiniz size tutunacak ve büyümeye devam edecek Şuan kaç haftalık gebeliğiniz ? Kese içinde bebek görünüyorsa ne güzel Kalp atışına bakıldı mı ?Merhaba nasılsın
Rabbim bizlerin umudunu mutluluğa çevirsin. Şu mübarek cuma hürmetine Kucağımıza minnak nasip etsin sağlıkla.
doktorum sağlıklı gebelik olmayabilir dedi.Ama muayenede minnak kese içinde yer yapmaya çalışıyor ,büyüme var görünüyormuş. Ama doktorun istediği gibi değil miş.Dış gebelik v.b görünmemesi ufacıkta olsa umut....Doktora her gittiğimde iki gün .Sonra o bana hayırlısı ve sağlıkla bana tutunacak diyorum.Salı günü tekrar doktora gitcez bakalım
kac yasindasiniz? we cift embriyolarin neden tutmadigina dair bir arastirma yapildimi?tesekkurlerMerhaba
Çift embriyo ile üç kez denedik hepsi negatifti
Bu cumartesi 4. Deneme ve tek embriyoda pozitif sonuç gördük tabii henüz konuşmak için çok erken henüz kese bile görmedik ama umudunuzu kaybetmeyin. Ben 3 kez çift embriyo ile negatif gördükten sonra, tek embriyo ile pozitif almayı hiç ummuyordum
Ayyyy inşallah. Ne güzel duanızGeçen aklıma geldiniz İnşallah miniğiniz size tutunacak ve büyümeye devam edecek Şuan kaç haftalık gebeliğiniz ? Kese içinde bebek görünüyorsa ne güzel Kalp atışına bakıldı mı ?
Tabi ki bol bol dua ederimAyyyy inşallah. Ne güzel duanızSıkıntı da bu ya Kese var.içinde de ufacık görüntü var..Ama büyümede var . dediğim gibi doktorun istediği gibi değil.buda beni korkutuyor.
Kalp atışını duymadık daha. İnşallah yarın duymak ümidiyleDua edermisiniz
12 Nisan'da emriyo yüklenmişti.
Ayy inşallah rabbim hayırlısı ile minnak nasip etsin.olacak evrene olumlu mesaj gönderelim.Benim tranfer sonrası 7 . gün Dün idrarda erken gebelik ve bu sabah kaset testim negatif çıktı İlacımın iğnesini bile almadım iş çıkışı kan verdim boşuna kullanmayayım diye Beta Hcg 40 çıktı Tutunmuştur inşallah
aslında benim süreç karışık 37 yaşındayım. Çift embriyoların neden tutunmadığına dair ilk doktorum pıhtılaşma bozukluğu var mı bakalım dedi ve trambofili paneli istedi. Tahlil sonucu evet sizde pıhtılaşma bozukluğu var dedi, ondan tutmamış olabilir dedi. İkinci denemede bu yüzden oksapar aldım. Yine negatif. Aynı doktor bu ikinci denemede negatif olduğu için naturel killer denilen hücreler var mı ona bakalım dedi. Tahlil yaptırdık, evet sizde naturel killer varmış dedi, bi dahakine kendi kanınızdan bir serum yapacağız dedi. Bu arada ben yurtdışına taşındım, sürece burda başlama kararı verdim.kac yasindasiniz? we cift embriyolarin neden tutmadigina dair bir arastirma yapildimi?tesekkurler
Deneyimlerinizi paylastuguniz icin tesekkurler. Anlattiklariniz okadar mantikli ki. Sonucta hepimiz neden sorusunu soruyoruz ve TR deki doktorlar da bu boslugu doldurabilecek her unsuru sunuyorlar .Ilk denemimizi tr de cok unlu bir doktorda yaptik . Bende PCOS var ve turkiyedek kullanilan ilac cesitligi ve orani vucudu bambaska bor strese sokuyor. Bende yurt disinda yasiyorum ve bulundugum ulkedeki regulasyonlar baya kati TR deki doktorum orda yeni uygulamalardan korkarlar yaklasamazlar biz daha cesuruz demisti. Simdi dusunuyorum o cesurlugun bedelini vucudumuz ve psikolojimiz oduyor. Yumurta kalitenizde durum nasil acaba? ne kalite embriyolariniz oldu biliyormusunuz?aslında benim süreç karışık 37 yaşındayım. Çift embriyoların neden tutunmadığına dair ilk doktorum pıhtılaşma bozukluğu var mı bakalım dedi ve trambofili paneli istedi. Tahlil sonucu evet sizde pıhtılaşma bozukluğu var dedi, ondan tutmamış olabilir dedi. İkinci denemede bu yüzden oksapar aldım. Yine negatif. Aynı doktor bu ikinci denemede negatif olduğu için naturel killer denilen hücreler var mı ona bakalım dedi. Tahlil yaptırdık, evet sizde naturel killer varmış dedi, bi dahakine kendi kanınızdan bir serum yapacağız dedi. Bu arada ben yurtdışına taşındım, sürece burda başlama kararı verdim.
Yurtdışındaki doktoruma bunları anlatınca hiç alakası yok dedi, tüp bebek uygulamasının şansı zaten üçte birdir dedi, Türkiye’de hastalar bu işe çok ciddi para döktükleri için niye olmadığına dair bir cevap istiyorlar merkez de hastasına bir cevap verebilmek için ve hastasını başka yere kaptırmamak için henüz uluslararası tıp literatüründe etkinliği kanıtlanmamış bu tarz ek uygulamaları yapıyorlar, hasta da birşeyler yapıldığı için kendini daha iyi hissediyor dedi. Bu sebeple buradaki denemede ne oksapar verdi ne de o kendi kanımdan yapılacak uygulamayı kabul etti. Sadece rahim kalınlığı 9 olmadan transfer yapmam dedi ve transfer öncesi kasılma önleyici bir serumla işlem yaptı
Genelde orta ve iyi kalite oluyorDeneyimlerinizi paylastuguniz icin tesekkurler. Anlattiklariniz okadar mantikli ki. Sonucta hepimiz neden sorusunu soruyoruz ve TR deki doktorlar da bu boslugu doldurabilecek her unsuru sunuyorlar .Ilk denemimizi tr de cok unlu bir doktorda yaptik . Bende PCOS var ve turkiyedek kullanilan ilac cesitligi ve orani vucudu bambaska bor strese sokuyor. Bende yurt disinda yasiyorum ve bulundugum ulkedeki regulasyonlar baya kati TR deki doktorum orda yeni uygulamalardan korkarlar yaklasamazlar biz daha cesuruz demisti. Simdi dusunuyorum o cesurlugun bedelini vucudumuz ve psikolojimiz oduyor. Yumurta kalitenizde durum nasil acaba? ne kalite embriyolariniz oldu biliyormusunuz?
tesekkurler
Kac yasindasiniZ?Ben Polikistik over oldugum icin yumurtlama fazla oluyordu, her tup bebek tedavisinde OHSS oldum, ilk tedavide tecrubesizdim, yumurtalıklar aşırı uyarıldığı için OPU sonrasında vucudum su topladı, karnim epey şişti, nefes almakta zorluk çektim, kan degerlerim bozuldu, opu sonrası 1 hafta hastanede yattim. Sonraki tedavilerde tecrubeliydim, OHSS nedeniyle transfer yapilamadigi icin embriyolar donduruldu, opu sonrası bir hafta cetrodite ve dostinex kullanarak normala donebildim.
Yumurta kalitesine ilişkin olarak ben elimden geldigince beslenmeye dikkat ettim, yıllardır paketlenmiş gidalardan ve hazir yemeklerden uzak duruyorum. Mümkün oldukca organik beslenmeye çalısıyorum,ben ve eşim sigara alkol kullanmıyoruz, yemekleri evde yapiyoruz. Zeytinyagli standart ev yemekleri, evde kaynatılmış kemik suyuyla yapılmış corbalar, salatalar vb. Ananas/nar suyu; incir/sogan kuru vb. birsey yapmadim..
Tedavi öncesinde ben Omepa Q10, D vitamini taksiyesi, selenyum kullandım.. Eşim de ACE Plus Selenyum kullandı, ne kadar etkili olmuştur bilemiyorum. Bir de glutensiz beslenmem tavsiye edildi,ben hamurişi pek yemedim ama glutensiz beslenme yapamadim, kahvaltıda 1-2 dilim tam bugday ekmegi yedim. Glutensiz beslenmenin faydalı oldugunu söyleyen uzmanlar var...Yumurta kalitesini artirmak icin alternatif tip/butuncül tıp yöntemlerini kullananlar da var, bu konuda Ankara'da dogum uzmani Dr. Sibel ORCAN'i tavsiye ederim. Kendisi alaninda uzman bir kadin dogum uzmani, aynı zamanda meditasyondan yogaya, enerji çalışmalarina birçok konuyla ilgilenen guleryüzlü bir doktor.. Youtube'da videolari var, disil enerji nasil artirilir, tup bebek ve hamileliğe nasıl hazırlanılır konulu videolarini izleyebilirsiniz...Aklınıza yatarsa Tunali'da muayenesi var gidebilirsiniz, destek alabilirsiniz..
Ela Betül benim de öyle oldu. İlk kontrol 6. Haftadaydı kese görüldü ama yolk tam görülemedi işin kötüsü kese çok yukarıdaymış o yüzden tam da emin olamadılar. Bir de üstüne bütün belirtilerim kesildi. Bir hafta bitti olmadı diye gezindim. 1 hafta sonra kalp atışını duydukAyyyy inşallah. Ne güzel duanızSıkıntı da bu ya Kese var.içinde de ufacık görüntü var..Ama büyümede var . dediğim gibi doktorun istediği gibi değil.buda beni korkutuyor.
Kalp atışını duymadık daha. İnşallah yarın duymak ümidiyleDua edermisiniz
12 Nisan'da emriyo yüklenmişti.
İnşallah ne güzel bir şey yazdınızEla Betül benim de öyle oldu. İlk kontrol 6. Haftadaydı kese görüldü ama yolk tam görülemedi işin kötüsü kese çok yukarıdaymış o yüzden tam da emin olamadılar. Bir de üstüne bütün belirtilerim kesildi. Bir hafta bitti olmadı diye gezindim. 1 hafta sonra kalp atışını duydukşimdi 1 hafta geriden geliyor ama devam dilerim sende güzel haber alırsın. Böyle şeyler de olabiliyor.
Merhaba canim şişli memoriali öneriyomusun peki nasil bir tecrübe edindin doktorlarin ilgisi bilgisi nasil bide fiyatlar nasil? Yurt disindayim ben ama bi kac ay sonra istanbula artk gelmem lazim ama ondan öncesi iyi biyer bulup randevu oluşturmam şart ..Yaşım 32. Şişli memorialde tedavi gördüm. Tüplerim hidrosalpinksliydi ve alındı. O yüzden tüp bebek tedavisi gördüm.