43 yaş tüp bebek deneyimim

Biraz üzüldüm tabi ama umudumu kaybetmiyorum Toparlanayım tekrar deneyeceğim. Sen de dualarımdasın canım içtenlikle sana tutunmasını diliyorum

Ben Aygül hocadayim çok memnunum bahceciyi iki kere denedim olumsuz zaman kaybiydi benim için Aygül hoca elinden geleni yapıyor pazartesi transferim var bende heyecanla bekliyorum

Ben Aygül hocadayim çok memnunum bahceciyi iki kere denedim olumsuz zaman kaybiydi benim için Aygül hoca elinden geleni yapıyor pazartesi transferim var bende heyecanla bekliyorum
Ayy ne heyecanlı Donmuş embriyo vardı senin değil mi? İnşallah sağlıkla sımsıkı tutunurlar sana Aygül hoca muayeneleri ve işlemleri kendisi yapıyor değil mi? Daha önceleri prp’ye ne gerek var diyordum ama şimdi neden olmasın demeye başladım

Henüz doktorla görüşmedim, haftaya görüşeceğim. Tutmama nedeni için doktora sormama gerek yok. Yaş faktörü ve yumurta kalitesi, bunu bilerek başladım tedaviye. Benim amacım altın yumurtamı bulmak
Ben Polikistik over oldugum icin yumurtlama fazla oluyordu, her tup bebek tedavisinde OHSS oldum, ilk tedavide tecrubesizdim, yumurtalıklar aşırı uyarıldığı için OPU sonrasında vucudum su topladı, karnim epey şişti, nefes almakta zorluk çektim, kan degerlerim bozuldu, opu sonrası 1 hafta hastanede yattim. Sonraki tedavilerde tecrubeliydim, OHSS nedeniyle transfer yapilamadigi icin embriyolar donduruldu, opu sonrası bir hafta cetrodite ve dostinex kullanarak normala donebildim.

Yumurta kalitesine ilişkin olarak ben elimden geldigince beslenmeye dikkat ettim, yıllardır paketlenmiş gidalardan ve hazir yemeklerden uzak duruyorum. Mümkün oldukca organik beslenmeye çalısıyorum,ben ve eşim sigara alkol kullanmıyoruz, yemekleri evde yapiyoruz. Zeytinyagli standart ev yemekleri, evde kaynatılmış kemik suyuyla yapılmış corbalar, salatalar vb. Ananas/nar suyu; incir/sogan kuru vb. birsey yapmadim..

Tedavi öncesinde ben Omepa Q10, D vitamini taksiyesi, selenyum kullandım.. Eşim de ACE Plus Selenyum kullandı, ne kadar etkili olmuştur bilemiyorum. Bir de glutensiz beslenmem tavsiye edildi,ben hamurişi pek yemedim ama glutensiz beslenme yapamadim, kahvaltıda 1-2 dilim tam bugday ekmegi yedim. Glutensiz beslenmenin faydalı oldugunu söyleyen uzmanlar var...Yumurta kalitesini artirmak icin alternatif tip/butuncül tıp yöntemlerini kullananlar da var, bu konuda Ankara'da dogum uzmani Dr. Sibel ORCAN'i tavsiye ederim. Kendisi alaninda uzman bir kadin dogum uzmani, aynı zamanda meditasyondan yogaya, enerji çalışmalarina birçok konuyla ilgilenen guleryüzlü bir doktor.. Youtube'da videolari var, disil enerji nasil artirilir, tup bebek ve hamileliğe nasıl hazırlanılır konulu videolarini izleyebilirsiniz...Aklınıza yatarsa Tunali'da muayenesi var gidebilirsiniz, destek alabilirsiniz..

Eşim ve ben sigara kullanıyorduk. İkimiz de yeni bıraktık. Bunun etkisini birkaç ay içinde görebiliriz herhalde. Genelde biz de ev yemeği yiyoruz, dışarıdan yeme alışkanlığımız az, arada sırada oluyor.
Glutensiz beslenmenin fayda sağladığını ben de duydum. Ben kahvaltıda ekmekten vazgeçemiyorum, onun dışındaki öğünlerde ekmek olmasa aramam. Yumurta kalitesiyle ilgili şimdi İdil Bozkurt’u takip ediyorum, haftaya bir online eğitimi var. Katılabilirim belki.
Sibel Orcan’a da bakayım. Esasında Ankara’da olması ve yüzyüze görüşebilmek daha iyi olabilir.

Geçen aklıma geldiniz İnşallah miniğiniz size tutunacak ve büyümeye devam edecek Şuan kaç haftalık gebeliğiniz ? Kese içinde bebek görünüyorsa ne güzel Kalp atışına bakıldı mı ?

kac yasindasiniz? we cift embriyolarin neden tutmadigina dair bir arastirma yapildimi?tesekkurler

Geçen aklıma geldiniz İnşallah miniğiniz size tutunacak ve büyümeye devam edecek Şuan kaç haftalık gebeliğiniz ? Kese içinde bebek görünüyorsa ne güzel Kalp atışına bakıldı mı ?
Ayyyy inşallah. Ne güzel duanız Sıkıntı da bu ya Kese var.içinde de ufacık görüntü var..Ama büyümede var . dediğim gibi doktorun istediği gibi değil.buda beni korkutuyor.
Kalp atışını duymadık daha. İnşallah yarın duymak ümidiyle Dua edermisiniz
12 Nisan'da emriyo yüklenmişti.

Tabi ki bol bol dua ederim

Benim tranfer sonrası 7 . gün Dün idrarda erken gebelik ve bu sabah kaset testim negatif çıktı İlacımın iğnesini bile almadım iş çıkışı kan verdim boşuna kullanmayayım diye Beta Hcg 40 çıktı Tutunmuştur inşallah

Ayy inşallah rabbim hayırlısı ile minnak nasip etsin.olacak evrene olumlu mesaj gönderelim.
Dimi

Haberdar edin beni de. Merak ederim heyecanla

kac yasindasiniz? we cift embriyolarin neden tutmadigina dair bir arastirma yapildimi?tesekkurler
aslında benim süreç karışık 37 yaşındayım. Çift embriyoların neden tutunmadığına dair ilk doktorum pıhtılaşma bozukluğu var mı bakalım dedi ve trambofili paneli istedi. Tahlil sonucu evet sizde pıhtılaşma bozukluğu var dedi, ondan tutmamış olabilir dedi. İkinci denemede bu yüzden oksapar aldım. Yine negatif. Aynı doktor bu ikinci denemede negatif olduğu için naturel killer denilen hücreler var mı ona bakalım dedi. Tahlil yaptırdık, evet sizde naturel killer varmış dedi, bi dahakine kendi kanınızdan bir serum yapacağız dedi. Bu arada ben yurtdışına taşındım, sürece burda başlama kararı verdim.
Yurtdışındaki doktoruma bunları anlatınca hiç alakası yok dedi, tüp bebek uygulamasının şansı zaten üçte birdir dedi, Türkiye’de hastalar bu işe çok ciddi para döktükleri için niye olmadığına dair bir cevap istiyorlar merkez de hastasına bir cevap verebilmek için ve hastasını başka yere kaptırmamak için henüz uluslararası tıp literatüründe etkinliği kanıtlanmamış bu tarz ek uygulamaları yapıyorlar, hasta da birşeyler yapıldığı için kendini daha iyi hissediyor dedi. Bu sebeple buradaki denemede ne oksapar verdi ne de o kendi kanımdan yapılacak uygulamayı kabul etti. Sadece rahim kalınlığı 9 olmadan transfer yapmam dedi ve transfer öncesi kasılma önleyici bir serumla işlem yaptı

Deneyimlerinizi paylastuguniz icin tesekkurler. Anlattiklariniz okadar mantikli ki. Sonucta hepimiz neden sorusunu soruyoruz ve TR deki doktorlar da bu boslugu doldurabilecek her unsuru sunuyorlar .Ilk denemimizi tr de cok unlu bir doktorda yaptik . Bende PCOS var ve turkiyedek kullanilan ilac cesitligi ve orani vucudu bambaska bor strese sokuyor. Bende yurt disinda yasiyorum ve bulundugum ulkedeki regulasyonlar baya kati TR deki doktorum orda yeni uygulamalardan korkarlar yaklasamazlar biz daha cesuruz demisti. Simdi dusunuyorum o cesurlugun bedelini vucudumuz ve psikolojimiz oduyor. Yumurta kalitenizde durum nasil acaba? ne kalite embriyolariniz oldu biliyormusunuz?
tesekkurler

Genelde orta ve iyi kalite oluyor
Bu arada tutmayanlar hep üçüncü gün embriyosu taze transfer idi. Bu ise 6AA

Kac yasindasiniZ?

Ela Betül benim de öyle oldu. İlk kontrol 6. Haftadaydı kese görüldü ama yolk tam görülemedi işin kötüsü kese çok yukarıdaymış o yüzden tam da emin olamadılar. Bir de üstüne bütün belirtilerim kesildi. Bir hafta bitti olmadı diye gezindim. 1 hafta sonra kalp atışını duyduk şimdi 1 hafta geriden geliyor ama devam dilerim sende güzel haber alırsın. Böyle şeyler de olabiliyor.

İnşallah ne güzel bir şey yazdınız
Pebbles22Rabbim benimde sizinkisi gibi olur.
Bende hissediyorum karnında.akşam akşam çok mutlu ettiniz. Kaçıncı haftada sesini duydunuz. Doktorun dediğine göre,2 Nisan regli başlangıcı dikkate alınıp hesaplanır. Yani 9 haftaya girdik.biz emriyo yüklendiği tarihi baz alıyorduk.
Rabbim bebişinize uzun sağlıklı ömürler versin

Son düzenleme:
Yaşım 32. Şişli memorialde tedavi gördüm. Tüplerim hidrosalpinksliydi ve alındı. O yüzden tüp bebek tedavisi gördüm.
Merhaba canim şişli memoriali öneriyomusun peki nasil bir tecrübe edindin doktorlarin ilgisi bilgisi nasil bide fiyatlar nasil? Yurt disindayim ben ama bi kac ay sonra istanbula artk gelmem lazim ama ondan öncesi iyi biyer bulup randevu oluşturmam şart ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…