Ben Polikistik over oldugum icin yumurtlama fazla oluyordu, her tup bebek tedavisinde OHSS oldum, ilk tedavide tecrubesizdim, yumurtalıklar aşırı uyarıldığı için OPU sonrasında vucudum su topladı, karnim epey şişti, nefes almakta zorluk çektim, kan degerlerim bozuldu, opu sonrası 1 hafta hastanede yattim. Sonraki tedavilerde tecrubeliydim, OHSS nedeniyle transfer yapilamadigi icin embriyolar donduruldu, opu sonrası bir hafta cetrodite ve dostinex kullanarak normala donebildim.
Yumurta kalitesine ilişkin olarak ben elimden geldigince beslenmeye dikkat ettim, yıllardır paketlenmiş gidalardan ve hazir yemeklerden uzak duruyorum. Mümkün oldukca organik beslenmeye çalısıyorum,ben ve eşim sigara alkol kullanmıyoruz, yemekleri evde yapiyoruz. Zeytinyagli standart ev yemekleri, evde kaynatılmış kemik suyuyla yapılmış corbalar, salatalar vb. Ananas/nar suyu; incir/sogan kuru vb. birsey yapmadim..
Tedavi öncesinde ben Omepa Q10, D vitamini taksiyesi, selenyum kullandım.. Eşim de ACE Plus Selenyum kullandı, ne kadar etkili olmuştur bilemiyorum. Bir de glutensiz beslenmem tavsiye edildi,ben hamurişi pek yemedim ama glutensiz beslenme yapamadim, kahvaltıda 1-2 dilim tam bugday ekmegi yedim. Glutensiz beslenmenin faydalı oldugunu söyleyen uzmanlar var...Yumurta kalitesini artirmak icin alternatif tip/butuncül tıp yöntemlerini kullananlar da var, bu konuda Ankara'da dogum uzmani Dr. Sibel ORCAN'i tavsiye ederim. Kendisi alaninda uzman bir kadin dogum uzmani, aynı zamanda meditasyondan yogaya, enerji çalışmalarina birçok konuyla ilgilenen guleryüzlü bir doktor.. Youtube'da videolari var, disil enerji nasil artirilir, tup bebek ve hamileliğe nasıl hazırlanılır konulu videolarini izleyebilirsiniz...Aklınıza yatarsa Tunali'da muayenesi var gidebilirsiniz, destek alabilirsiniz..