- 16 Eylül 2009
- 14.383
- 24.221
-
- Konu Sahibi sonneillon
Ben hiç öyle olduğunu düşünmüyorum açıkcası... yaşımız ilerliyor. Yaşlanıyoruz tabi ki... ama sağlıklı ve güzel yaşlanmak için ufak tefek şeyler yapılabilir.Sagol ama oyle....Yani ben oyle oldugumu dusunuyorum.
Sanirim ekliyiz birbirimize. Evet ama bakim onemli sanirim. Kirismak degil de guzel yaslanmak isterim.Ben hiç öyle olduğunu düşünmüyorum açıkcası... yaşımız ilerliyor. Yaşlanıyoruz tabi ki... ama sağlıklı ve güzel yaşlanmak için ufak tefek şeyler yapılabilir.
Sen bana faceden istek yollamıştın değil mi. Bu atalar çok istek geldi de. Arada kaynamasın
Saatlerdir bu bölümü okuyorum. Anti-aging için o kadar çok şey yazılmış ki.. Birçoğunun hurafe olduğundan eminim. Peki 40 yaşında olup 30 görünenler bugüne kadar neler kullandı, ne tavsiye ederler?
Hangi yağları kullaniyosunuz?Bana da kimse inanmaz hatta bekar sanıp çok dünür olanlar oluyor40 yaşında değilim ama merdiven dayayanlardanım ha 35 ha 40
Gelelim dipnotlara;
1) Moral çook önemli stresten uzak durmalıyız; katılıyorum buna ama inanın bu hayattaki en sorunlu insanlardan biriyim ama sabırlıyım ve asla umutsuz değilim.Herşeye rağmen çok güler yüzlüyüm, en iyi makyaj tebessümdür diyenlerdenim.
2) En ağır hastalıkları da yaşadım ama asla kendimi bırakmadım, sıkı sıkı sarıldım hayata yine umutla baktım yine aynaya baktım
3) Gece sabahlara kadar üzüntüden göz yaşı döktüm sabah kalktım gökyüzüne bakıp şükrettim.Aynı gün öğrencilerim bana "hocam sizin hiç mi derdiniz yok gözleriniz ışıl ışıl " dediler
4) Cildime hep iyi baktım hep tertemiz uyudum, sigara alkol asla kullanmadım siyah çayla da pek aram yoktur.Günde sadece bir fincan şekerli Türk kahvesi vazgeçilmezimdir.Bitki çaylarına da hayır demem
5)Çok hareketliyim erken kalkarım, mecbur kalmazsam eğer evimin işlerini kendim yaparım.Platessiz de olmaz
6)Hamileliklerimi saymazsak eğer hiç kilolu olmadım ölçülü yedim.Kahvaltısız güne başlamadım.
7)En önemlilerden birisi BİTKİ YAĞLARIM
Bişi daha; insan hissettiği yaştatır.Nasıl düşünürseniz öyle olursunuz.Bence insan bir hamur parçası istediğiniz şekle sokabilirsiniz
çok güzel bilgiler olmuş sağolun1-Genetik alt yapı anne-babanız yaşından küçük gösteriyor mu?
2-Beslenme, sürekli hamur işi gün işi mi besleniyoruz? Aslında tek tip beslenme desek daha yerinde olacak, aşırı tatlı ve basit karbonhidrat tüketimi, sadece et yemek yaşlandırır. Sadece bitkisel beslenmek de b12, kolajen vb vitamin eksikliklerine yol açar o da yaşlandırabilir. Dengeli ve yeterli beslenmek şart. Kahvaltı yapmak ve yeterli su tüketimi önemli.
3-Sigara ve alkol kesinlikle cilt düşmanı.
4-Stres ve üzüntü katsayınız ne? Gün içerisinde sürekli stres altındaysanız deri altında sürekli minik kasılmalar oluşur siz farkında bile olmazsınız ama zamanla bir de dış etkenler ile birleşince erken kırışıklıklar oluşabilir.
5-Nemlendirilmeyen cilt erken yaşlanır. Yağlı ciltler de nemsiz olabilir uygun bir nemlendirici düzenli olarak kullanılmalı.
6-Cilt temizliği çok önemli, hele hele makyajla uyuyorsanız cildinize düşmanlık ediyorsunuz.
7-Şu youtuberlar vs yeni moda makyaj akımına uyup kat kat kozmetik kullanıyorsanız emin olun şuan değilse de ileriki yaşlarınızda olumsuz etkilerini göreceksiniz. Bir kere makyajsız adım atamaz hale geleceksiniz kendi cildiniz matlaşıp cansızlaşacak çünkü ve bu alışkanlık kısır bir döngü yaratacak.
8- Sık sık çok fazla kilo alıp veriyorsanız hem vücudunuz hem de yüzünüz erken çökebilir. O nedenle ideal kilonuza inmeye ve ideal kilonuzu korumaya çalışmalısınız. Ayrıca şok diyetlerden uzak durun yaşlandırır.
9-Güneşten özellikle yazın öğle vaktinde güneşlenmekten kaçının, güneş koruyucu sürseniz de kaçının. Sabah 11 öğleden sonra 3 den sonra uygun koruyucu ile güneşe çıkmakta fayda var.
10-Mimik kullanımını abartmayın, çok fazla mimik kullanan insanlar daha erken kırışırlar...
Bir kaç gün sonra 36 olacağım. Dün doktora gittim yaşımı duyan tekrar kafasını çevirip çevirip baktı.Saatlerdir bu bölümü okuyorum. Anti-aging için o kadar çok şey yazılmış ki.. Birçoğunun hurafe olduğundan eminim. Peki 40 yaşında olup 30 görünenler bugüne kadar neler kullandı, ne tavsiye ederler?