Anti-Aging 40 yaşında olup 30 görünen var mı?

Anti-Aging - Sağlıklı Yaşam ve Yaşlanma

sonneillon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2010
19
1
Saatlerdir bu bölümü okuyorum. Anti-aging için o kadar çok şey yazılmış ki.. Birçoğunun hurafe olduğundan eminim. Peki 40 yaşında olup 30 görünenler bugüne kadar neler kullandı, ne tavsiye ederler?

Ben 40 da olupda 25 inde görünenlerdendim hiç birşeyde yapmadım bunun için kendimi bildim bileli ortaokula giderkende ilk okul 2. sınıf talebesi gibi görünürdüm yani hayatım boyunca küçük göründüm sigarada içdim hiç sporda yapmadım bencede genetik olabilir minyon olmanın avantajı olabilir birde giyim tarzı önemli olabilir.Yanlız iyi uyurdum 40 yaşımda doğum yapdım çok geç evlendim çünkü bebeğim oldukdan sonra yaşlandığımı düşünüyorum hala 43-44 yaşında görünmüyorum en fazla 30 civarı belki 34 derler bilemiyorum kendimide övmek istemiyorum ama hala yaşımı duyan çok şaşırıyor ama dediğim gibi çocuğum oldukdan sonra yaşlandığımı düşünüyorum sanırım onun nedenide uykusuzluk oldu belki sorumluluk oldu belkide artık yaşlanmam gerekiyordu bilmiyorum:)

30 gorunmesem de yasimi soyleyince inanmazlar genelde. Genc gorunmenin sirlari, yasinizdan daha genc giyinmek, zayiflik ve dik durmak. Onun haricinde genetik tamamen ama uykusuz kalmamaya ozen gostermek lazim, uyku oldukca onemli.

bende 36 yasındayım ama kimse inanmıyor en fazla 26 gösteriyormusum. bunun en büyük etkisi tabiki genler ama sadece genler işe yaramaz.ben cok su içerim sigara ve alkol kullanmam bunun yanında yediklerimi de dikkat ederim kilo almamaya calısırım,ve makyajla aram yoktur çok gerek kalmadıkça makyaj yapmam yada sadece rimel allık ve rujdan olusan bi makyajla geçiştiririm. bunun dısında kozmetiğe fazla para vermem.yani kremlere 20 den fazla para vermem bir tanıdıgım var 34 yasında cok ünlü bir fransız markasının satıs temsilcisi yani elinin altında en iyi kozmetikler var herseyi rahatlıkla kullanbiliyor ama inanın gösterdiği yas 40 üstü.onun en büyük dezavantajı bana göre sigara ve sürekli cildinde olan ağır makyajı benim bildiklerim ve yasadıklarım bu kadar kızlar umarım yardımcı olmusumdur.

Bende yaşından oldukça küçük gösterenlerdenim.Burada ki çoğu kişiye katılıyorum genetik faktörler çok önemli.Kozmetik ürünlerin işe yaradığına çok inanmıyorum ama cildi içten beslemenin yani sağlıklı beslenmenin ve gerekli durumlarda vitaminlerin alınması gerektiğine inanıyorum.Yani vucutta belli bir yaştan sonra bazı maddelerin üretimi azalıyor.Bunları yerine koyacak vitamin ve mineralleri almak önemli.

44 yaşındayım ve hep ailenin en küçüğü olduğum sanılır yaşımdan çok genç gösteriyorum. Ben genetik olduğuna çok inanmıyorum.
Çünkü bir ailede herkes aynı hızla yaşlanmıyor. Sigara bence en önemli etken ...
Her gün makyaj yapmamak önemli.
Genç hissetmek önemli..
Kendinden yaşlı erkekle evlenmenin yaşlandırdığına inanıyorum :)
Üzüldüğünde ağlamak ve hiç bir şeyi içine atmamak.
Ve fırsat buldukça seks yapmak...
Bunu yazmak biraz ayıp oldu galiba ama gerçek bu.

Bana da kimse inanmaz hatta bekar sanıp çok dünür olanlar oluyor 40 yaşında değilim ama merdiven dayayanlardanım ha 35 ha 40
Gelelim dipnotlara;

1) Moral çook önemli stresten uzak durmalıyız; katılıyorum buna ama inanın bu hayattaki en sorunlu insanlardan biriyim ama sabırlıyım ve asla umutsuz değilim.Herşeye rağmen çok güler yüzlüyüm, en iyi makyaj tebessümdür diyenlerdenim.

2) En ağır hastalıkları da yaşadım ama asla kendimi bırakmadım, sıkı sıkı sarıldım hayata yine umutla baktım yine aynaya baktım

3) Gece sabahlara kadar üzüntüden göz yaşı döktüm sabah kalktım gökyüzüne bakıp şükrettim.Aynı gün öğrencilerim bana "hocam sizin hiç mi derdiniz yok gözleriniz ışıl ışıl " dediler

4) Cildime hep iyi baktım hep tertemiz uyudum, sigara alkol asla kullanmadım siyah çayla da pek aram yoktur.Günde sadece bir fincan şekerli Türk kahvesi vazgeçilmezimdir.Bitki çaylarına da hayır demem

5)Çok hareketliyim erken kalkarım, mecbur kalmazsam eğer evimin işlerini kendim yaparım.Platessiz de olmaz

6)Hamileliklerimi saymazsak eğer hiç kilolu olmadım ölçülü yedim.Kahvaltısız güne başlamadım.

7)En önemlilerden birisi BİTKİ YAĞLARIM

Bişi daha; insan hissettiği yaştatır.Nasıl düşünürseniz öyle olursunuz.Bence insan bir hamur parçası istediğiniz şekle sokabilirsiniz

40 yaşına yaklaştım ama kimse inan mıyor en fazla 27 30 derler
en büyük faktör genetik yapısı ailecek minyon tipliyizzzzz
sigara içmem vede fırsat buldukça yürüyüş yaparım eminim bunlarında faydası da mutlaka var :)

Cevabım evet. Ve genetik faktör çok önemli ve etken. Ama bununla birlikte kesinlikle bitkisel gıda takviyeleri çok işe yarıyor kaliteli, güvenilir olması şartıyla. Ünlü markalardan bahsetmiyorum. Tür adına kadar teşhis edilmiş kurutulmuş bazı bitkilerden elde edilen fonksiyonel gıdalar ve bazı özel bitki yağları cok etkili genç kalabilmekte içten ve dıştan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…