Anti-Aging 40 yaşında olup 30 görünen var mı?

Anti-Aging - Sağlıklı Yaşam ve Yaşlanma
38 yaşındayım. Daha yaşımı doğru tahmin eden hatta 30 diyen bile çıkmadı.
28 yaşımdan beri düzenli olarak temizleyici, gönül, gece kremi ve göz çevresi kremi kullanıyorum. Hunların faydası oldu mu ne kadar oldu bilemem tabi
Çok su içerim
Yıllarca sigara kullandım. 4 yıl önce bıraktım. Cildim inanılmaz değişti.
Çok meyve yerim
Düzenli spor yaparım. Çok geç saate kadar ayakta kalmam.
Genetik de önemli tabi. Bir de cilt yapısı.
Son 15 gündür De LR ın cihazını kullanıyorum kırışıklıklarım için. Göz çevremde nerdeyse hiç kazayağım yok. Alın bölgemdeki az kırışıklık için kullanıyorum.

ben genetik olduğunna çok inanıyorum. ayrıca bir de yüzünü iyi kullanmak diyebilirim: güneş gözlüğünü mutlaka kullanıp kazayaklarını engellemek çok mümkün, gülüş ve normal yüz hareketlerimizde önemli tabii. bütün bunların dışında tabii ki işin ruh boyutu var bir de; başkaları ile değil kendinle uğraşınca insan fazla yıpranmıyor. sevgiler kırışıksız günler:))

Bence bu genetik. Bizim ailenin kadinlari cok genc gosterir bende ayni sekilde. Suan 21 yasindayim ama 18 gibi duruyorum(oyle diyorlar) liseye giderken orta okullu sanarlardi, suan universiteye gidiyorum liseli saniyolar. Tabi hicbir sey yapmıyorum anti aging tarzi

29 yaşımdayım 23 en fazla 25 sanıyorlar.tabi kendi yaşımla çok uzak değil ama yine de memnunum. elimden geldiğince kendime bakmaya çalışırım.arada 3 ayda bir ek vitamin takviyesi kapsül kullanırım.tabi bunu yapmak yerine sağlıklı beslensem daha iyi. yüzüme hafta 2 kez bazen 4-5 kez kil maskesi aklıma geldikçe yaş maya maskesi yaparım.bol su içmeye çalışırım.önceden düzenli spor yapardım şimdi düzensizleşti.ben düzenli uyuyamasamda uykunun düzenli olması çok etkili.örn. 3-4 gün az uyusam yüzümde hafif bir kırışıklık olsa düzenli uyuduğumda geçiyor.bu aralar düzenli yoğurt yemeye başladım cildimi daha parlak gösteriyor.haftanın 5-6 günü makyaj yaparım ama öyle fondoten pudra gibi yüzü kapatan şeyler sürmem ağır makyaj yapmmaya çalışırım.makyajın cildi yaşlandırdığını söylüyorlar bilmiyorum makyaj yapmasam daha genç gösterirmiydim.gece makyajla yatmam genelde silerim.yaz aylarında 50 faktör güneş kremi kullanmaya çalışırım.son olarak kolajenli yüz maskesi kullanıyorum onu da haftada bir aklıma gelirse. kısa sürede sonuç almak isteyen arkadaşlara tavsiyem yaş maya maskesini hergün hatta günde 2 kez yapsınlar ve kolajen içeren bir krem yada maske kullansınlar.güzel günler hepinize:KK37:

Kolajen maskenizden biraz bahseder misiniz?

39 yasındayım yaşımı 29 üzeri söyleyen hiç çıkmadı. ben ne yapıyorum kısacası ayda bir kesinlikle hamama gidiyorum ve heryerime kese yaptırıyorum keseden sonra ise buz gibi suda duş alıyorum . Günlük olarak sabit kullandıgım bir krem yok ama haftada bir pazar günleri (genellıkle aksam ustu yapıyorum ve güneşe hiç çıkmıyorum 12 saat boyunca ) bir yumurta akı yarım limon suyu karıstırarak yuzume maske yapıyorum ve 20 dakkaya yakın yüzümde bekletıyorum biraz yüzüm yanıyor bu normal daha sonra dus ve bolca nemlendırıcı suruyorum cildim acılıyor ve daha fresh duruyor . Yıllar önce bir magazın programında nebahat cehreden yuzunun ıslak bıraktıgını duymustum her sabah ve banyodan sonra yuzumu soguk suyla yıkıyor ve hiç bir şekilde havlu kullanmıyorum soguk yuzumde kendı kendıne kuruyor . 15 günde bir ise cildime ve saçıma kil maskesı yapıyorum . maskem de yumurta sarısı doğal gunluk süt ve kil kullanıyorum. yaklasık 15 dakka bekletıyorum ve dırek duşun altında temizleniyorum bu arada asla sampuan kullanmıyorum cunku yumurta sarısı sacta bayagı kopuruyor ve temızlıyor hem saclarım daha guzel duruyor hemde cıldım daha fresh oluyor .
son bir ayda zayıflamak ıcın yapsamda cıldımede faydası oldu yogurt lımon soda ve beyaz çay tuketıyorum

40 yaşındayım 28de desem inanıyor insanlar.
Çok sinirliyim,ota .oka kafayı takarım.
Sigara içiyorum.
Su içmeyi sevmiyorum.
Et,tavuk,balık yiyorum sebzeyle aram yok.
Çay,kahve bayılırım.
Süt içmem.
Hareketli ve spor yapan bir insanım.
Annem de yaşını göstermez.

40 olup 25 gösterenler foto atabilir mi ya ? Çünkü böyle bişeyin olabileceğine hiç inanmıyorum keşke olsa ama bence insanların klasik aaa yaşını göstermiyosun muhabbetinden başka bişey değilmiş gibi geliyor. 40 olup 25 gösterdiğini idda eden birinin yanına gerçek 25 yaşında birini koysak bence fark gayet net belli olur gibime geliyor. Ne bilim keşke öyle olsa ama

ben bikaç tane tanıyorum.

kesinlikle kafa olarak çoooooooook rahat tipler. işte çalışmayan, ya da çok çok rahat işi olan tipler. mesela biri ablam günde 3 saat öğretmenlik yapıyor. evde temizlik, çamaşır, yemek hiçbir şeye elini sürmüyor. çalışmadığı zamanlarda sürekli yatay yatar, spor yapmaz, çok yürür, her gün meyvesini çerezini eksik etmez. kendine çok düşkündür.

ve kafası çok rahattır. genetik falan bahane. stresli, yorgun, yoğun çalışan, yemek yiyemeyen, uyuyamayan bir insansanız tabi ki yaşlanacaksınız.

düzensiz hayatı olanlar için, günlük vitamin takviyeleri ve iyi uyku en önemlisi bence. ben uyku kısmını hiç başaramıyorum :KK43:

bence de genetik, ama güneş çok etkili yaşlanma konusunda onun haricinde genetik

40 yaşında değilim ama yaşımı göstermediğimi söyleyenler çok oluyor. Ben 32 yaşındayım. Kardeşim var o da 21 yaşında. Bir gün beraber kuaföre gittik. Görevliler bizi çok benzetti ikiz misiniz diye sordu. Tabi bizim ufaklık biraz bozuldu. Ve bu ilk kez de olmuyor.

Uykusuz kalmak benim fobim. Cildim için de nemlendiriciden başka bir şey kullanmıyorum ve makyaj çok nadir yapıyorum. Kilomu da koruyorum. Veee bekarım :)

40 yaşında değilim ama yaşımı göstermediğimi söyleyenler çok oluyor. Ben 32 yaşındayım. Kardeşim var o da 21 yaşında. Bir gün beraber kuaföre gittik. Görevliler bizi çok benzetti ikiz misiniz diye sordu. Tabi bizim ufaklık biraz bozuldu. Ve bu ilk kez de olmuyor.

Uykusuz kalmak benim fobim. Cildim için de nemlendiriciden başka bir şey kullanmıyorum ve makyaj çok nadir yapıyorum. Kilomu da koruyorum. Veee bekarım :)
ne güzel kilonuzu nasıl koruyorsunuz tüyolar varmı...
birde uyku düzeniniz nasıl hangi saatlerde arasında ve kaç saat uyuyorsunuz çok merak ettim

ne güzel kilonuzu nasıl koruyorsunuz tüyolar varmı...
birde uyku düzeniniz nasıl hangi saatlerde arasında ve kaç saat uyuyorsunuz çok merak ettim

Metabolizmam hızlı. Ama tabi ki çok yemiyorum. Uykum da çoğu zaman deliksiz 6 saat uyusam kafi zaten kendiliğimden uyanırım. Çok geç yatmam 23.30' u geçmez yatma vaktim.

1-Genetik
2-Çok kilolu olmamak
3-Genetik
4-Yemeklerde sadece zeytinyağı kullanmak
5-Genetik
selam,
kesinlikle katılıyorum. doğuştan bir şans genetik 2.zeytinyağı.babaannem evine zeytinyağından başka bieşy sokmaz ve cildi cidden inanılmaz güzel yaşını hiç göstermez. ama tabi soguk sıkım düzgün bir zeytinyağı bulmak şart. biz bu konuda biraz şanslıyız doğru adresi bulduk :)

selam,
kesinlikle katılıyorum. doğuştan bir şans genetik 2.zeytinyağı.babaannem evine zeytinyağından başka bieşy sokmaz ve cildi cidden inanılmaz güzel yaşını hiç göstermez. ama tabi soguk sıkım düzgün bir zeytinyağı bulmak şart. biz bu konuda biraz şanslıyız doğru adresi bulduk :)
Evet ben de zeytinyağından vazgeçemeyenlerdenim ve kesinlikle sağlık açısından bir çok ilaçtan daha etkili olduğunu düşünüyorum.

Ben biraz da gelenekçiyim sanırım yada ne varsa eskilerde var kafasındanım.Bir çok şeyi tecrübe edip,dönüşüp dolaşıp hep büyüklerimizin dediğine,yaptığına geliyorum.

Örnek vermem gerekirse;mesela hayatta yüzüme yok gece kremi,yok sabah kremi,yok kırışık kremi gibi şeyler kullanmam,bence faydasından çok zararı var.Annelerimize yada diğer büyüklerimize bakıyorum krem ne bilmezlermiş hepsinin cildi kaymak gibi maşallah.

Peeling vs ne bilmem ben,banyoda yüzümü keseler çıkarım :-)teee baba evinden alışkanlığım zeytinyağlı yeşil sabun takıntım var mesela,saçlarımı onunla yıkarım,anca en son 1 kere şampuanlarım o kadar.Özel mecbur olduğum durumlar dışında asla grip,regli,hasta vs...oldum diye ilaç hap kullanmam.Her şeyin ilacının doğa da olduğuna inanırım,baktım fena halde gribim, basıyorum soğanı sarımsağı çorbaya,ertesi günü hooopp ayaktayım:KK54:

Dışarıda yemekten hiç hoşlanmıyorum,mecbur kalmadıkça yememeye çalışıyorum ve yemeklerde pasta börek hariç her şeyde kızartma dahil zeytinyağı kullanıyorum.Zeytinyağı gerçekten çok önemli.Ben de bu konu da çok şanslı biriyim,babamların kendi zeytinlikleri var,mesela bu sene zeytin çoktu topladık sıktırdık,annemler,abimler,hepimiz paylaştık ama tüm yıl yetmeyeceği için akrabalarımdan da satın aldım.

Bunları niye anlattım;başta da dediğim gibi aslında genç görünmek için doğal yaşamak gerekir,yani eskiler nasıl yaşıyorsa öyle yaşamaya çalışmak lazım bence.Domatesi,çileği mevsiminde yiyeceksin,kışın mısır yemeyeceksin,hepsi gdo ve hormonlu.Yüzümüze 3 öğün yemek gibi kremleri boca etmeyeceğiz,su sabun yeter.Bu örnekler çoğalır gider ama hem çok bilmişlik yapmak hem de uzun uzun yazımla sayfayı nikahıma geçirmek istemem:KK48:

Bir de çok kilo da insanı daha yaşlı gösteriyor,çok aşırı kilolu olmamaya özen göstermek gerek.

Sigara kullanilmayacak icki icilmeyecek sonra saglikli beslenme ve spor.
Birde saglikli düsüncelerle beslenmek yani mutlu ve huzurlu olmak lazim.
bence de en önemli etken spor olmalıdır. Çnkü hormanlar cilt yenilemekte hücre yenilemekte genetik karşısındaki en önemli faktörlerden birisi..sigara tabiki cok zararlı ama spor ve sağlıklı yiecekler uzun vadede getiriyor genç gözükmeyi...
içerden bitirmek lazım bu olayı dışardan ilaçlarla kremlerle sadece geçici çözümler...

45 yaşındayım. Bİr kaç yıl önce cilt bakımı yapan bir uzman cilt yaşımın 30 lu yaşlarda olduğunu söylemişti. Genetik faktörler önemli ancak 20 yaşımdan beri düzenli cilt bakım ürünü kullanırım. Bu yıl kardeşimi kaybettim onun acısı baya yıprattı. :KK42:
Bıyolojık yasınız mı genç acaba? masallah

X