40 dan sonra bebek

Teknik olarak her hamilelikte her yaşta risk vardır, yaş ilerledikçe de risk artar;ama benim annem kardeşimle beni 40 yaşından sonra doğurdu. Gayet de sağlıklı ve normal doğum yaptı. Neden olmasın? 40 ileri bir yaş değil günümüzde.

hamileyim diye duygusalım sanırım buna da ağlayasım geldi Allah herkesin evladını bağışlasın eşinize ayrı size ayrı hayran kaldım

Ben size daha bombastik bilgi vereyim. İleri yaşlarda ebeveyn olunca beybitoların genetik kusurlu doğma sebebi anaların değil de babaların yaşı etkiliymiş. Genco kociş olursa tadından yenmez

Makalesi de vardı da bulamıyciim şimdi.

Merhabalar . Biz ailece bunu 2 farklı ailede tecrübe ettik . İkisinin de çocukları evlilik çağında artık çocukları büyüttük rahlatdık moduna gelmişken kaza kurbanı menopoz zamanları olmuyoruz kesildik artik diye düşünüp sürpriz olmuştu. Bir anne 45 Diğer anne de 44 yaşlarındaydı ve dediğim gibi en Ufak çocukla yeni doğanın arası 1nin 23 diğer ailenin de 20 fln di. İki anne de sağlık açısından çok zorlandı artık eski beden sağlıkları olmayınca peşinden koşacak güç olmuyor mental olarak da artık kafa kaldırmıyor anne baba olarak gerçekten zorlandılar . Ama çocukları büyük olduğu için onlar yardımcı oluyor. Fakat dediğim gibi iki ailede artık büyüttük ettik okuttuk evlendirip bizde rahat edelim emekliligimizi yaşayalım gezelim kafasındaydılar bütün planlar suya düştü. Hiç çocuğu olmayan daha bu maça yeni başlayanlar için ideal yaş yok belki ama daha önce olup artık belli yaşan gelenler için mecera diye düşünüyorum.

Doktor Aysem kimdi be

Size rahat batmış,deli bir cesurluk var hayata karşı sizin ,ben ölmekten asla korkmadım ,yaşamdan korkularım var ,yaşadığımız çoğrafya da hep üzüntü ve acı var

Artık geç evlenildigi için 35 ve üstünde hamile kalan kişi sayısı çok fazla
Seray sever vardı 50 yaşında imiş ikizlerini doğurduğunda
Siz de daha fazla düşünmeden bir tane daha dogurabilirsiniz
Ben 41 yaşında dördüncü evladımı kucağıma aldım,hem de dördüncü kez sezeryanla
Kansızlık problemi hariç bir sorun yaşamadım hatta en kolay dogumumdu
Şimdi bir yaşına girecek yavrum az kaldi

42 yaşında ilk kızımı 43 yaşında ikinci kızımı doğurdum. Her iki bebeğime de hamileliğimin 10. Haftasında Fetal Dna yaptırdım. Kanımı Amerika’ya yollattım. Allah’a şükür bebeklerimde bir sağlık problemi olmadı. Sadece ben çok zorlanıyorum. 20’li yaşlarda çocuk sahibi olmayı isterdim ama kısmet böyleymiş.

Doktor Aysem kimdi be
Çapa tıp fakültesinden mezun olduğunu iddia eden bir kadın, doktor olduğunu söyleyip birkaç ay doktorluk yapmis biri. Aslında hiç okumamış tıp sahte belgeyle kendini doktor göstermiş, inandırıcı olması açısından da capanin gururu doktor Ayşem diye kendi kendine çelenk çiçek göndermiş

Jdhdhhdhdhjd hatirladim

Benim yurtdışındaki arkadaşlarım 40 a doğru ilk çocuklarını dogurdular. Anne saglikliysa ve gebelikte gerekli kontroller yapılıyorsa sorun olacağını düşünmüyorum. 37 yaşındayım, farklı sıkıntılarımız olmasa 2. Çocuğu bende doğururdum sağlıkla büyütün inşallah.

kişisel zevkin için bi bebeğin hayatını karartma riskini göze almak en basit tabirle bencilliktir

Günümüzde 40’lar yeni 30’lar artık. Çevremdeki çoğu insan 30’ların sonlarında anne oldular. Düzenli doktor kontrolleri ile sağlıklı bir hamilelik geçirirsiniz. Çok istiyorsanız neden olmasın, gençlik aşısı gibi minnacık bir bebek :)

Allahta seni güldürsün bacım okurken oyle bi güldum ki

lütfen orta yaşta çocuk yapmayınız.

İmza: babasıyla arasında 48 yaş olan ben.

Ben bildim bileli babam yaşlı ve hasta. gerçi annem gençti, 30 yaşında beni doğurmuş 56 yaşında da öldü ama gene de yaşlı bir ebeveyne sahip olmak bence çok zor.
çocuk açısından benim görüşüm bu

anladım da o testler yüzde yüz sorunsuz diyemez ki
her zaman açık kapı bırakılıyor .
heleki ileri yaşta
o acik kapi butun gebeler icin gecerli yalniz. riskli gebe olarak 3 ay hastanede yattim. benimle birlikte hastanede yatan butun arkadaslarim 30 yas altiydi. (sadece benim yasim 35 ti.)protein kacagi, tansiyon ve erken su gelisi sebepleri ile..

35ten sonra anne oldum çok şükür hersey yolunda. Evet down sendromu trizomi gibi riskler artıyor ama olacak diye birşey yok. Aslında maddi durumunuz iyiyse ya da bütçe ayırabilecekseniz diyelim, bu riskleri 12. Haftadan önce tespit eden nipt testi var. Araştırmanızı öneririm. Sadece kan alınarak yapılıyor

Annem beni 20 benim kucugumu 25 en kucugu 42 yasinda dogurdu. Smdi keske arkasina bi daha dogursaydim diyo. Maddi gucunuz yeterliyse manen de tahammulunuz varsa neden dogurmayasiniz?

Rahatlık varken neden bu sorumluluk alma şeyi yahu bu özellikle 40ina yaklaşan bazı kesim kişilerce hemen bı çocuk yapayım hevesi. Kendini hala genç gibi görme istediğimi nedir bu. Gerçekten yanlış anlamayın lütfen merakımdan soruyorum. Hiç çocuğunuz olmasa tamam o ayrı ama nebileyim. O bebek doğacak beslenecek hasta olacak dişiydi atesiydi uykusuzluguydu okula başlama serüveni falan gözünüzde büyümüyor mu bunlar. Bı benmi rahatlığı seviyorum bu arada genç gibi görme isteği derken yine yanlış anlaslmak istemiyorum 10 yaşına gelince siz 50 olcaksiniz fln gibi düşününce öyle yazdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…