• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 dan sonra bebek

Merhaba hanımlar bu konuda tecrübe ve görüşü olan paylaşırsa sevinrim 42 yaşındayım evladım var ama Allah bağışlarsa.ama ben nedense 1 tane daha olsun istiyorum çok içimden geliyor bu yaştan sonra risk mi bir bayan için.cocuk yetiştirmek kolay değil hem manevi hem maddi yükü var ayrıca çalışan bir bayanım ama çok yoğun değilim deneyim ve kıymetli fikrinizi paylaşırsanız sevinrim
37 yaşında 2. bebeğine hamile biri olarak yapın derim, riskli deyip duruyorlar literatüre göre de öyle ama ilk gebeliğiniz değil rahim doğurmuş kendini ispatlamış. 37 yaşında eskisinden çok daha sakin ve bilge bir kadınım. Oyun da oynarım, ebeveynlik de yaparım. İçi geçmiş 25'lik kadınları da görüyorum. Bi sese bile tahammülleri yok. Bu sizin yolculuğunuz, amaa ekstra alacağınız tedbirleri söyleyim hamileymiş gibi beslenmeye şimdiden başlayın ve bolca yürüyüş ya da seviyorsanız spor yaparak kan dolaşımını hızlandırmaya başlayın.

Evet onu anlyrm " 38de doğurmuş ama 40ta dogurmazdim " gibi laf diyen arkadaşa sorum 🤭 yani 2 yılda evrim mi geçiriyor insan
o arkadaş benim işte😂 35 ten sonra 1 yıl bile önemli ki konuya istinaden söyledim 43 44 bana kadın için çok geliyor. herkese hayırlısıyla isteği nasip olsun tabi inşallah

o arkadaş benim işte😂 35 ten sonra 1 yıl bile önemli ki konuya istinaden söyledim 43 44 bana kadın için çok geliyor. herkese hayırlısıyla isteği nasip olsun tabi inşallah
Aranılan Kan bulundu 🤭 ben büyük konuşmak istemem bu konularda kimseye de olumsuz konuşmak istemem. Herkesin bilgi parmağı ucunda artık riski her şeyi bilip göze alır yada almaz.

Ben 32 yaşındayım, yarın desinler emekli olup huzurevinde yaşayacaksın, henüz cümle tamamlanmadan kabul ederim 😆 ben 20 yaşındayken 2 gece hiç uyumadan proje yapardım yani bir de 😆

Arkadaş hekim galiba.

Maalesef hekimler bunu söylüyor.

Bana da söylemişlerdi. Hem kendim sağlıklı olmadığım hem de bu yaşta doğuracağım bebeğin sağlıklı olmayacağını söylediler.

İki doktor gençliğimde yüzüme söyledi, “senin çocuğun olmaz” dedi.
gayet de oldu bin şükür
neden öyle söylemişleridi laale

Ben 32 yaşındayım, yarın desinler emekli olup huzurevinde yaşayacaksın, henüz cümle tamamlanmadan kabul ederim 😆 ben 20 yaşındayken 2 gece hiç uyumadan proje yapardım yani bir de 😆
ben de üniversite kpss çalışma dönemi hele vize final haftası 1 hafta uyumazdım. Allah var çocuklar olana kadar da iyisin ama çocuklardan sonra enerjim bitti

ben de üniversite kpss çalışma dönemi hele vize final haftası 1 hafta uyumazdım. Allah var çocuklar olana kadar da iyisin ama çocuklardan sonra enerjim bitti
Ay aşırı haklısınız. Benim çocuğum olsa bir bakıcı ona bir bakıcı bana gerekirdi sanırım 😆 bu rahatlıkla assla çocuk düşünmem

Gebeliğin sağlıklı geçmesi , bebeğin sağlıklı dünyaya gelmesi ya da bebeğin ilk zamanlarında annenin sarf edeceği efor sıkça yorumlanmış.
Ancak çocuk fikri sadece bu dönemlerle sınırlandırılmamalı.

Mesela çocuk üniversiteye başladığında, evlendiğinde, belki çocuk sahibi olduğunda da anneye ihtiyaç duyacak. Ancak çocuk bu yaşlara erişene kadar, annenin epey yaşı ilerlemiş olacak ve maalesef sağlık sıkıntılarından dolayı yeterince destek olamayacaktır. Muhtemel çocuk erken yaşta anne- baba sıkıntıları ile uğraşacaktır.

Ay aşırı haklısınız. Benim çocuğum olsa bir bakıcı ona bir bakıcı bana gerekirdi sanırım 😆 bu rahatlıkla assla çocuk düşünmem
yani Allah eksikliklerini vermesin ama cidden aşırı aşırı yorucu bir iş

gayet de oldu bin şükür
neden öyle söylemişleridi laale
Aynen öyle canım arkadaşım.

Şükürler olsun inşallah Büyük Rabbime…

Yumurtalarım büyümüyormuş.
Tabii o zaman bu konularda çok cahildim,kaç yumurta var,kaçı ne kadar büyümüş,kısa protokol denesek mi? gibi sorular sormadan ağlaya ağlaya gelmiştik eve.

Sonra zamanla az buçuk bir şeyler öğrendik de bir sürü yöntem denedik.Sonra bir doktorla tanıştık. Kendisi nurlar içinde uyusun inşallah, çok çok bilgili bir adamdı. O bizi çok sevdi, çok çabaladı,onun toplayıp havuz yaptığı yumurtalardan gebe kaldım, şimdi izliyordur inşallah O da çok uzaklardan da olsa…

Kirk küsur yaşindan sonra dünyaya gelen çocuga ,hayat yolunda cok da fazla eşlik edemeyecegimiz aşikar.Ben işin bu kismına çok takılıyorum açıkçasi.Tabi dünyayi ne zaman terk edecegimiz belli degil ama muhtemelen onu da ileri yaş sıkintilarimiza ortak ederiz.Bana boyle geliyor acikçasi .

Bu tamamen sizin maddi gücünüze , enerjinize bağlı çok kişisel bir durum .Yoksa 40 li yaşlar doğurmak için geç değil . Şahsen iki cocuktan sonra üçüncüyü düşünmezdim ama istiyorsunuz diye de sizi suclayamam . Sizin iyi bir hekimle görüşüp bilgi almanız lazım .

Merhaba hanımlar bu konuda tecrübe ve görüşü olan paylaşırsa sevinrim 42 yaşındayım evladım var ama Allah bağışlarsa.ama ben nedense 1 tane daha olsun istiyorum çok içimden geliyor bu yaştan sonra risk mi bir bayan için.cocuk yetiştirmek kolay değil hem manevi hem maddi yükü var ayrıca çalışan bir bayanım ama çok yoğun değilim deneyim ve kıymetli fikrinizi paylaşırsanız sevinrim
Son yıllarda çok fazla 40 yaş üzeri bebek sahibi olan birebir tanıdıklarım veya arkadaş aracılığı ile duyduklarım var. Çok nadir problemsiz gebelik ve evlat sahibi olan içlerinde. Gebelik ayrı problem, doğum sonrası bebekte ayrı problemler yaşanıyor. Ayrıca 40 yaşından sonra sizin de sağlık problemleriniz olacak hiç bir şey olmasa da çocuğa tahammül vs azaliyor. Belki koşullarınız çok çok iyi ise bunlari yansitmazsiniz. Bir evladiniz varmış çok güzel Allah bagislasin. Birebir kandan olmasada maddi durumunuz var ise koruyucu aile olmayı düşünebilirsiniz. Bebek istiyorsunuz sevginizi başka bir evlada verebilir ailenizi bu şekilde de büyütebilirsiniz. Evlat istediğiniz için naçizane bir öneride bulunmak istedim.
her şey gönlünüzce olsun.

çekip vururlar mi diyorsunuz, evet doktor vuran bir ülke burası doğrudur.
ekstra olarak üreme hakki vs diye forumlarda hoşuna gitmeyen şeyler olduğunda bunu öne sürenlerin ülkesi.
yazık
Ben de ne zaman konuyu doktor ve dayak olayına getireceksiniz diye bekliyordum 🥰🥰 bakın gideriz haaa tehditi ne zaman geliyor 😃 öyle alakasız yorumlarınız var ki ne alaka dayak. Bu ülkede sadece doktor vuranlar değil öğretmen, hemşire , polis, ev hanımı, kadın, hayvan vuranlar da yaşıyor.

O biraz Türk kadınının yaşayış şeklinden dolayı. 30 ve 40 yaş arasındaki fark bizim gibi gelişmemiş toplumlarda belirgin oluyor. Gelişmiş ülkelerde insanlar okuyor, yüksek lisans ve kariyer yapıyor. 35 yaşından sonra evlenmeye başlıyorlar.

Ortalama yaşam süresi her geçen gün artırıyor. Bundan 2000 sene önce ortalama yaşam ömrü 20 seneydi. 1800lü yıllarda 40 olmuş. Her yeni gelişme insan ömrüne, gençliğine, sağlığına (üreme dahil) yeni bir katkı da bulunuyor.
20 sene önce kısır çaresi yok denilen kadınlar bugün ilaç tedavisiyle hamile kalabiliyor.
Her doktor sürekli güncel gelişmeleri takip edenlerden olmuyor. Fakülteden mezun olduğuyla kalan doktorlar var.
Ama bizim türk kadını ve hekimleri bi 50 sene daha 25 sonrası mezar gibi takılmaya devam edecek muhtemelen 🥰🥰

O biraz Türk kadınının yaşayış şeklinden dolayı. 30 ve 40 yaş arasındaki fark bizim gibi gelişmemiş toplumlarda belirgin oluyor. Gelişmiş ülkelerde insanlar okuyor, yüksek lisans ve kariyer yapıyor. 35 yaşından sonra evlenmeye başlıyorlar.
ben işte okudum yalnız yaşadım 10 yıl yüksek lisans yaptım 34 te evlendim 35 te doğurmaya başladım ama sonuç değişmedi😂

ben işte okudum yalnız yaşadım 10 yıl yüksek lisans yaptım 34 te evlendim 35 te doğurmaya başladım ama sonuç değişmedi😂
Türk kadınınjn yaşayış şekli derken beslenme, spor gibi alışkanlıklardan bahsetmiştim 🥰

Türk kadınınjn yaşayış şekli derken beslenme, spor gibi alışkanlıklardan bahsetmiştim 🥰
hımm spor da yapardım eskiden şimdi banyoya girecek vakit yok demek ki çocuk milad oluyor😁 inşallah bi gün olur yeniden😀

Back