- Konu Sahibi lalezan412
-
40 dan sonra bence zor ya bunu kendinize ve çocuğunuza yapmayın derim. Ona verebileceğiniz enerjiniz gün geçtikçe azalacak annem en küçük kardeşimi 36 yaşında doğurdu ve bütün hastalıklar hortladı kardeşime biz baktık ve annemden mahrum kaldıMerhaba hanımlar bu konuda tecrübe ve görüşü olan paylaşırsa sevinrim 42 yaşındayım evladım var ama Allah bağışlarsa.ama ben nedense 1 tane daha olsun istiyorum çok içimden geliyor bu yaştan sonra risk mi bir bayan için.cocuk yetiştirmek kolay değil hem manevi hem maddi yükü var ayrıca çalışan bir bayanım ama çok yoğun değilim deneyim ve kıymetli fikrinizi paylaşırsanız sevinrim
Boldladığım kısıma kesinlikle katılıyorumGayet olabilir, Türkiye'de kadınlar 35ten sonra mezara girmiş gibi davranılıyor nedense. Avrupa'da 40 yaş üstü annelik gayet yaygın. Sadece doktora iyice danışın, tüm testleri yaptırın özellikle Down sendromu benzeri genetik bozukluklar için.
Sağlık kısmını bilemem, şans bazen.
Ancak 43 yaşında hamile kalsanız, 44te doğursanız, çocuğunuz 18 olmadan 60 yaşında olacaksınız. Bu haksızlık değil mi?
Kendi istekleriniz var tamam ama peki ya çocuğun hakları?
Enerjik ebeveyn hakkı, arada dağlar kadar ya farkı olmayan anne baba hakkı, hatta geçirebileceğiniz süre açısından hak, bunlar ne olacak?
Hiç çocuğunuz olmasaydı ve çocuk denemesi için didiniyor olsaydınız o başka mevzu olurdu, ama şu an bana göre bencillik ediyorsunuz.
Bir doktor (genetik) da kardeşime bunun da riskli olduğunu, embriyolara yapılan müdahalenin embriyolara zarar verme ihtimali olduğunu söylemişti. Bizzat ben de dinledim.35 yaştan sonra risk artıyor ama siz tüp bebek uygulaması ile embriyolarınıza genetik test yaptırır öyle transfer ettirirseniz bu riski ekarte etmiş olursunuz.
Maalesefki Doktorlar bizim gibi duygusal değil bilimsel bakıyorlar bu duruma. Bu şekilde uyarmak durumundalar ne yazık ki?Tecrubelerini yazan insanlara bu sekilde asagilayici bir tavir takinamazsiniz.
Konu sahibine illa yap bir sey olmaz yazmadik, cevremde gordugum bir durumu paylastim.
Evet onu anlyrm " 38de doğurmuş ama 40ta dogurmazdim " gibi laf diyen arkadaşa sorumbi de konu sahibi şimdi 42 hamile kalıtım doğurayım diyene kadar belki 43 44 olacak. bence sıkıntı ama hakkında hayırlısı olsun tabi
olabiliyor ama düşük bir oran.Bir doktor (genetik) da kardeşime bunun da riskli olduğunu, embriyolara yapılan müdahalenin embriyolara zarar verme ihtimali olduğunu söylemişti. Bizzat ben de dinledim.
Hangi ülkeBenim is arkadasim 45 yasinda ve hamile. Cocugu da su ana kadar yapilan testlerde saglikli gozukuyor. Kadin ablasi ve annesiyle buyutecek cocugunu. Benim yasadigim ulkede cogunluk 35 40tan sonra doguruyor kimse yadirgamadi. Saglikli ve fit oldugunuz surece hersey mumkun bence.
O haberi ben de gördümHep geç doğuran kadınların riskinden bahsediliyor,peki erkeklerde bir sorun olmuyor mu acaba,sperm kalitesi vs.
50 sonra baba olanlar da var acun ılıcalı yeni baba oluyormuş
kadın ömrü çok kısa anne olmak için bu haksızlık diğil mi
neden istemesin içten içe soyunu devam ettirecek erkek çocuk ısrarı vardır bilemeyiz:) bu sefer erkek deniyor.O haberi ben de gördüm
Muhtemelen yalandır
Daha önce kaç kere öyle dediler
Acun daha çocuk istemez gibi geliyor nedense
Hahhahah bilemedim kineden istemesin içten içe soyunu devam ettirecek erkek çocuk ısrarı vardır bilemeyiz:) bu sefer erkek deniyor.
amaan o yapmayıp da kim yapacak zaten hatunlar hep çıtır para desen gani.bir dertleri yok ki
A yine miHahhahah bilemedim ki
Şeyma olayından sonra daha istemez diye düşündüm
Bence doğru değildirA yine mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?