40 dan sonra bebek

40 dan sonra bence zor ya bunu kendinize ve çocuğunuza yapmayın derim. Ona verebileceğiniz enerjiniz gün geçtikçe azalacak annem en küçük kardeşimi 36 yaşında doğurdu ve bütün hastalıklar hortladı kardeşime biz baktık ve annemden mahrum kaldı bu riske girmeyin

Boldladığım kısıma kesinlikle katılıyorum
Sağlıkla ilgili tarafı doktorlar bilir ama genelde çevremde İngilizleri gördüğümden onlar üzerinden yazayım, Miss hatunlar her yaşta doğuruyor yahu:)))
Ne kadar İngiliz’e denk geldiysem en az 5 çocukları var
Arada takip ettiğim “Our Yorkshire Farm” isimli bir belgesel var, kırsalda yaşayan Amanda-Clive Owen ve 9 çocuklarının hayatını anlatıyor, Amanda 48 yaşında yanılmıyorsam, daha da doğurur kadın seviyor çocukları :))

Ben kimseye doğurun veya doğurmayın diyemem, Allah herkesin çocuğunu bağışlasın sağlık sıhhat versin, çocuğu olmayanlara da nasip etsin ama zaten çocuğum varsa, sağlığım ve enerjim yerinde bile olsa belli bir yaştan sonra doğurmak istemem, bu benim kendim için olan fikrim, her şey yolunda gitse bile bir insan büyütmek kolay değil, sadece maddi boyutu değil, enerji meselesi de değil, ona vicdan, merhamet, sevgi gibi duyguları aşılamak, iyi bir insan olması için gerekenleri vermeye çalışmak, aynı zamanda dış dünyaya hazırlamak hiç kolay değil.

Zorluklar unutuluyor.2 ve 5 yaşında iki kızım var.Ben 35 imdeyim.
Yeni yeni bır tık rahatladım.
Acaba 3. yü yapsammı diye düşündüm şu ara.Sonra vazgeçtim.
Ben aile desteksiz büyüttüm.Çalışıyorum.Şartlarım uysaydı isterdim.
Ama zor yanı.
bu hengamede yeni çıkmış bir anne olarak yazıyorum.Gecrn sene mesela biri 3. Çocukda yap belki erkek olur dediğinde boğasım geliyordu yani:)) ama şimdi daha ılımlıyım.
Hakkınızda hayırlısı

Benim is arkadasim 45 yasinda ve hamile. Cocugu da su ana kadar yapilan testlerde saglikli gozukuyor. Kadin ablasi ve annesiyle buyutecek cocugunu. Benim yasadigim ulkede cogunluk 35 40tan sonra doguruyor kimse yadirgamadi. Saglikli ve fit oldugunuz surece hersey mumkun bence.

Benim is arkadasim su an 62 yasinda oglu da 19 yasinda. Kadin hayatimda gordugum en enerjik kadinlardan bir tanesi. Ogluyla dunyayi gezdi nerdeyse. Ogluna kucuk yasta sorumluluklar aldirdi. Bu sene yazin yine beraber bir sirt cantasi kampa gidecekler cesitli ulkelere. Ilerleyen yaslarda anne olma durumu ulkelere gore bence degisiyor. Turkiye'de kadinlara cok yuk bindigi icin 40indan sonra emekli olma yasim geldi kafasi olusuyor.

35 yaştan sonra risk artıyor ama siz tüp bebek uygulaması ile embriyolarınıza genetik test yaptırır öyle transfer ettirirseniz bu riski ekarte etmiş olursunuz.
Bir doktor (genetik) da kardeşime bunun da riskli olduğunu, embriyolara yapılan müdahalenin embriyolara zarar verme ihtimali olduğunu söylemişti. Bizzat ben de dinledim.

29 yaşında anne oldum, 33 yaşındayım. kendimi 50 gibi hissediyorum hem fiziken hem ruhen. 50 yaşında çok samimi bir öğretmen arkadaşım var, kadın benden genç duruyor. her gün sporunu yapıyor, sağlıklı besleniyor. eminim ki yumurta rezervi benden iyidir doğursa doğurur bakar yani yüksek ihitmalle. kendinize nasıl baktığınız, hem kafa yapınız hem vücudunuz çok önemli. ama 2 çocuktan sonra 3.yü istemek biraz kaşınmak oluyor bence hele ki bu devirde bence kendinize bir hobi edinin veya sporla uğraşın. kendinize zaman ayırın artık. çocuk düşüncesini eskisi kadar cazip bulmayacağınıza eminim

30 yasindayim, su an cocuk sahibi olmayi planlamiyoruz. 40' a kadar hic cocugum olmazsa ve o zaman ilk cocugumu dogurmayi dusunursem dogururum. Ama 40 yasina kadar 2 cocugum olsa sanirim 3.yu gozum kesmez, cocuklarimla daha iyi imkanlarla, guzel anilar biriktirmeyi tercih ederim.

Hayat herkes icin farkli bir akista ilerliyor. Herkes ileri yas ve gebelik riskinin farkinda, ama zaten bir karar alirken butun riskleri goze alarak aliyoruz her konuda. Cesitli sebeplerle cocuk sahibi olmamis kadinlarin, sadece riski daha buyuk diye ileri yaslarda hamile kalmasina buyuk tepkiler gostermek yine otekilestirmeye/dislamaya/pregnancy shaming yapmaya giriyor.

Yani boyle bir konuda bile otekilestirmeye gidebilmek...Ne diyeyim.

Tecrubelerini yazan insanlara bu sekilde asagilayici bir tavir takinamazsiniz.

Konu sahibine illa yap bir sey olmaz yazmadik, cevremde gordugum bir durumu paylastim.
Maalesefki Doktorlar bizim gibi duygusal değil bilimsel bakıyorlar bu duruma. Bu şekilde uyarmak durumundalar ne yazık ki?

Çevremde kaç doktor tanıdıysam bu yaş olayına çok abartılı tepki veriyorlar tabi bize göre abartılı.

bi de konu sahibi şimdi 42 hamile kalıtım doğurayım diyene kadar belki 43 44 olacak. bence sıkıntı ama hakkında hayırlısı olsun tabi
Evet onu anlyrm " 38de doğurmuş ama 40ta dogurmazdim " gibi laf diyen arkadaşa sorum yani 2 yılda evrim mi geçiriyor insan

Bence doğurun tıp ile destek alın tabi sağlık kontrolünü yapın.Artık insan ömrü çok uzun Allah ömür verirse bebeğin 60 70 yıl bile yanında kalırsınız 100 yaşından fazla yaşayan bile çok çok fazla insan var

Hangi ülke
Ve doğal yolla mi acaba o yaştan sonra

Hep geç doğuran kadınların riskinden bahsediliyor,peki erkeklerde bir sorun olmuyor mu acaba,sperm kalitesi vs.
50 sonra baba olanlar da var acun ılıcalı yeni baba oluyormuş
kadın ömrü çok kısa anne olmak için bu haksızlık diğil mi

O haberi ben de gördüm
Muhtemelen yalandır
Daha önce kaç kere öyle dediler
Acun daha çocuk istemez gibi geliyor nedense

O haberi ben de gördüm
Muhtemelen yalandır
Daha önce kaç kere öyle dediler
Acun daha çocuk istemez gibi geliyor nedense
neden istemesin içten içe soyunu devam ettirecek erkek çocuk ısrarı vardır bilemeyiz:) bu sefer erkek deniyor.
amaan o yapmayıp da kim yapacak zaten hatunlar hep çıtır para desen gani.bir dertleri yok ki

neden istemesin içten içe soyunu devam ettirecek erkek çocuk ısrarı vardır bilemeyiz:) bu sefer erkek deniyor.
amaan o yapmayıp da kim yapacak zaten hatunlar hep çıtır para desen gani.bir dertleri yok ki
Hahhahah bilemedim ki
Şeyma olayından sonra daha istemez diye düşündüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…