- Konu Sahibi lalezan412
-
35 yaştan sonra risk artıyor ama siz tüp bebek uygulaması ile embriyolarınıza genetik test yaptırır öyle transfer ettirirseniz bu riski ekarte etmiş olursunuz.Merhaba hanımlar bu konuda tecrübe ve görüşü olan paylaşırsa sevinrim 42 yaşındayım evladım var ama Allah bağışlarsa.ama ben nedense 1 tane daha olsun istiyorum çok içimden geliyor bu yaştan sonra risk mi bir bayan için.cocuk yetiştirmek kolay değil hem manevi hem maddi yükü var ayrıca çalışan bir bayanım ama çok yoğun değilim deneyim ve kıymetli fikrinizi paylaşırsanız sevinrim
çekip vururlar mi diyorsunuz, evet doktor vuran bir ülke burası doğrudur.Nasılsa şikayet etseler bile ruhum dahi duymaz da derdiniz sonrasında. Kimisi şikayetle de uğraşmıyor ama. Tehlikeli bir ülke burası. Hem kendiniz için hem insanları kırmamak için, en önemlisi de mesleğinizi düzgün yapmak için üslubunuzu düzeltmekte fayda var.
aynen 10 . haftadan sonra bebek aldırmak çok rahat çok muhteşem bir şey , herkese tavsiye ederim%99,9 fetal dna testinde down belirleme doğruluğu oranı. Diğer hastalıklarda da %98 ve üzeri. Onuncu haftadan itibaren yapılabiliyor. Saldırgan fikirlerini doğrulamak için söylemiş olmalı.
Ayrıca işinin ehli bir hekimde amniyosentez yaptırılırsa oran %100. Sadece işlemin riski var, düşük bir risk bu. Doktorun tecrübesine göre sorun çıkmama ihtimali epey yüksek.
Sizin 40+ doğumda risklerden bahsetmeniz ne kadar haklıysa benim de bu riskten bahsetmem o kadar haklı. Maalesef sağlıkta şiddet utanç dolu bir gerçeğimiz. Ben size “böyle konuşursanız sizi çekip vururum” demedim. Bu ülkenin bir gerçeği, birçok sebeple beraber bunun için de bu çirkin tavrınıza son vermelisiniz dedim. Zira gerçekten berbat bir tavrınız var. Önceki konunuzda sizi çok farklı tanımışım.çekip vururlar mi diyorsunuz, evet doktor vuran bir ülke burası doğrudur.
ekstra olarak üreme hakki vs diye forumlarda hoşuna gitmeyen şeyler olduğunda bunu öne sürenlerin ülkesi.
yazık
Bebekte genetik problem varsa daha ileri haftalarda da amniyosentez ile sorunun onaylanması durumunda bebek alınabilir. Ne de olsa down sendromlu bebeğe forumdaki kadınlar bakmayacak değil mi? Demagoji konusunda da üslup kadar kötüsünüz ne yazık ki. Kimseye 10 haftadan sonra bebek aldırmak rahat demedim. Yakın zamanda deneyimlediğim durumları paylaştım sadece.aynen 10 . haftadan sonra bebek aldırmak çok rahat çok muhteşem bir şey , herkese tavsiye ederim
kalkıp bu konuyu hiç yoktan açıp sonrada utanc dolu gercegimiz demek muhteşem bir tavır gerçektenSizin 40+ doğumda risklerden bahsetmeniz ne kadar haklıysa benim de bu riskten bahsetmem o kadar haklı. Maalesef sağlıkta şiddet utanç dolu bir gerçeğimiz. Ben size “böyle konuşursanız sizi çekip vururum” demedim. Bu ülkenin bir gerçeği, birçok sebeple beraber bunun için de bu çirkin tavrınıza son vermelisiniz dedim. Zira gerçekten berbat bir tavrınız var. Önceki konunuzda sizi çok farklı tanımışım.
Sizin de hakkımda ne düşündüğünüz benim umrumda değil, ne sağlık ne de başka bir alandan işini yapan kimseye şiddet göstermedim. Ama karşıma bir hekim olarak çıksaydınız (ki muhtemelen tercih etmezdim, belli başlı cv’lere sahip hekimlere giderim genelde) o şikayetten mutlaka haberiniz olurdu. En kötü ekşi sözlük’ten el sallardınız.kalkıp bu konuyu hiç yoktan açıp sonrada utanc dolu gercegimiz demek muhteşem bir tavır gerçekten
size pek uzak olduğunu sanmıyorum muhtemelen gerceginizdir
Beni nasıl tanıdığınız umrumda bile değil bence bir dönün kendinize bakın.
Özür dilerim.ikinizde ciddi sıkıcı bir hal aldınız artık. Karşılıklı tartışmayı bilmiyor ısrarla birbirinize laf atıyorsunuz.
Fikrinizi kimse kabul etmek zorunda değil bunu kabul edin. diğer insanları rahatsız edici boyuta geldi artık üsluplar
Değerli görüşlerinizi için teşekkürler aslında kendimi 42 gibi hissetmiyorum 37 falan:)) sağlıklı sayilirim en az altı ayda bir hormon kan vs testindem geçiyorum evet çok rahatım ve alisitim rahatlığa 2 evladım var 9/13 yaşlarında ama içimde Allah'tan gelen bir istek var Allah istemeseydi istemeyi vermezdi nedense hayırlısı için dua ediyorum tabi şimdi olacak bir bebek gençliğinde 60 li yaşlarda anne ve babası olacak ama ablası ve abisi de olack
Yeniden bebek sorumluluğu, uykusuz geceler,pusetle gezme,ağlama kirizleri v.s bunlara sıfırdan başlamayı göze alıyorsanız yapın..hamileliğin ilk 3 ayında yapılan pahali testler var,down sendromu gibi vakaları tespit ediyorlar..genç annelerde bile arttı, illahaki ileri yaştaki annelerde olacak diye birşey yok..canan karatay 40 yaşında doğurmuş, sağlıklı Yumurtanız varsa her yaşta bebek olur diyor..kalbiniz ne diyorsa öyle yapınMerhaba hanımlar bu konuda tecrübe ve görüşü olan paylaşırsa sevinrim 42 yaşındayım evladım var ama Allah bağışlarsa.ama ben nedense 1 tane daha olsun istiyorum çok içimden geliyor bu yaştan sonra risk mi bir bayan için.cocuk yetiştirmek kolay değil hem manevi hem maddi yükü var ayrıca çalışan bir bayanım ama çok yoğun değilim deneyim ve kıymetli fikrinizi paylaşırsanız sevinrim
Ay size ne ya karar mecri siz misiniz 1 yazdınız 2 yazdınız bu ne aşağılama ısrar tamam riski biliyoruz sanki 1800 yillardayız da hiç birşeyi bilmiyoruz bi siz biliyorsunuz
Bide 2 cocuğunuz var bu nedir arkadaş hayati bu kadar seviyor musunuzvalla ben 1 tane bile yapamadim rahatliğimdan 2 var bitane daha yapmak istiyorsunuz bilemedim yani
bu nedir arkadaş hayati bu kadar seviyor musunuz
zmışlar ama tıbbi risk bubebeğiniz en basitinden down sendromlu olursa buradaki kimse gelip bakmayacak
hayata alınacak riskler var alınmayacak riskler var, bu alınmayacaklar statüsünde , heleki ikinci çocuk için!
ama 25 ile bir değil ?Sana kı
zmışlar ama tıbbi risk bu
Ama bu risk 25 yaşında daha az olsa da yine var ?
Doğrudurama 25 ile bir değil ?
3. kattan atlama ile 6. kattan atlama aynı risk mi?
ikisinde de bir şey olmayabilir ama 3 ye ölüp 6 da olmeyedebilirsin .
bu 6 nin daha tehlikeli olduğu gerçeğini değiştirir mi ?
Sağlıklı yumurtada gençken olur ,yaşlandıkça sayısı azalırYeniden bebek sorumluluğu, uykusuz geceler,pusetle gezme,ağlama kirizleri v.s bunlara sıfırdan başlamayı göze alıyorsanız yapın..hamileliğin ilk 3 ayında yapılan pahali testler var,down sendromu gibi vakaları tespit ediyorlar..genç annelerde bile arttı, illahaki ileri yaştaki annelerde olacak diye birşey yok..canan karatay 40 yaşında doğurmuş, sağlıklı Yumurtanız varsa her yaşta bebek olur diyor..kalbiniz ne diyorsa öyle yapın
Ben bu agresiflik ve hırsın sebebinin insanların sağlığını düşünmekten olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Bu yorumlar insan sevgilisinden değil sevgisizliğinden kaynaklı. Yani öyle şeyler yazmışsınız ki 40 yaş üst olup üremek isteyenleri pompalıyla tarayacak gibisiniz her ançünkü bütün tıbbi kayitlarda net bellidir 35 yaş üstü risklidir
bu her yaş için artar..
kanıtlı yani mezara girmekle bir alakası yok durumun
Benimki de öyleYaa beni anlatmişsiniz… Annem beni 19 yaşında doğurmuş , cahilmiş daha çocukmuş . Öyle böyle büyümüşüm ama suan anneme annelik yapıyorum … ne denir ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?