Maalesef kadınlarımız kendilerini mi süpürge ediyorlar yoksam toplum mu çöpe atıyor bilmiyorum ama toplumumuzda gerçekten kendini seven, bireyselliğine ve kendine saygı duyan kadının az olduğunu düşünüyorum. Bakıyorum kendi için bir şeyler yapan, sevdiği bir tutkusu hobisi olan kadın az, varsa yoksa kocaya hizmet çocuğa hizmet. Yanlış anlamayın çocukla aileyle vakit geçirmek gerekli tabi ama tüm hayat da koca-çocuk-evlilikten oluşmamalı, kendş bedenini ve beynini de beslemek gerekiyor. Toplum varsa yoksa evlilik-çocuk diye dayatıyor kadınlara, evlilik olunca da hayatın gayesine ulaşmış olunuyor sonrası boşluk.
Eski işyerinde her arkadaşımın değişik hobileri vardı, bir kadın kaya tırmanışı yapıyordu mesela, haftasonu tırmanma gezisine gidiyordu. Trekking yapan bir adam vardı, kürek çeken, ata binen, karateye giden ......çeşitlilik gerçekten çoktu.
Çocuk olunca hayatta sevilen her şey anında kenara atılıyor. Kadınlar tüm fedakarlığı yapıyor burda ama gerçekten gerek yok. Ben düzeli koşu yapıyorum, ormanda her zaman koşan çocuklu babalar da anneler de görüyorum çocuğu arabasına koyup ittiriyorlar koşarken çocuk da vınlamış oluyor:)))) Kendini öncelik yapınca zaman mutlaka bulunuyor diye düşünüyorum.
Bakıyorum sağlık için iyi beslenme konusunda okuyan, bilgilenen kadın az, sevdiği için spor yapan kadın az (zayıf kalmak için yapan çok), gerçekten ilgi/merak duyduğu bir alan olan insanımız zaten kadın olsun, erkek olsun az.. Erkekler de aynı aslında, birey olarak kendinin farkında olan, hayattan zevk alam kaç insanımız var merak ediyorum