- Konu Sahibi burcumsu12
-
çocuklarında ve kendilerinde demir eksikliği çıkıyor ne olacakHerkes linçlemiş yazdıklarınızın hayatın ben de farkındayım. Ama gerçekten bir çocuğun aylık masrafı 6 binse üç çocuklu hanımlar siz ne yapıyorsunuz? Kuzenim çekişmeli boşandı ve mahkeme 750 lira bağladı. Madem 6 bin masraf mahkemeler neden böyle 750 alan kadınlar ne yapıyor?
Bana bi kere sarılsa derdim kederim elemim bitiyor sarılınca enerju doluyor anneye gel enerji ver diyorum sarilip öpüyor. Meslekli biriyim iyi kotu idare ederim cicek gibi bakarim .lakin 500 nafakada zoruna gidiyor insanin ne bileyim ince mevzular tartisilirTek bir kedim var (sokaktakilerim hariç) ne etkinlik ne okula gitme ne şunu bana al diye tutturur ne birşey aylik masrafı 750 tl dediğiniz nafakadan fazla kuru mama ve su yediği içtiği ve en son kalitede almıyorum.
Ama bu konularda en çok kadinlara kızıyorum ne meraklısınız evlenip çat diye doğurmaya sonra ömür boyu siz bakın bebelerinize o heriflerde bekar gibi takılsın 2 kuruş vermeye erinsin
Canım bu maaş artık çok normal günümüzde. Eşim bu kadar alıyor genelde.bazen geçiyor. Ben kazanmadığım aylar birikimimizden yiyoruz.Öncelikle konu sahibine size ne yazmak istiyorum hdjdjdjd ama bu fiyatlar halis mi ya
Bir çocuğa ayda 6 bin gidiyorsa, 6-7 binde kira+fatura, en az 5-6 binde ebeveynlerin market-giyim masrafı, araba varsa kafadan 2-3 binde ona gidiyor. Hiçbir sosyal aktivite, tatil vs olmadan bir evin ay sonunu görebilmesi için 20-25 bin lira paraya ihtiyacı var.
Gerçekten bu kadar kazanıyor musunuz? Yoksa ben mi fakirim dhdjdjjs
20 bin çok değil ki. Memurum ben maaşım 17 civarı ama eskiden gittiğimiz tatile gidemiyoruz bu sene kamplarla idare ediyoruz .Öncelikle konu sahibine size ne yazmak istiyorum hdjdjdjd ama bu fiyatlar halis mi ya
Bir çocuğa ayda 6 bin gidiyorsa, 6-7 binde kira+fatura, en az 5-6 binde ebeveynlerin market-giyim masrafı, araba varsa kafadan 2-3 binde ona gidiyor. Hiçbir sosyal aktivite, tatil vs olmadan bir evin ay sonunu görebilmesi için 20-25 bin lira paraya ihtiyacı var.
4 kişilik ailenin yoksulluk siniri 22bin civari hesaplandi en son.
Kız ne memurusun? Ben de memurum 22yilllik da daha yeni 10 oldu maaşım? Nerde benim 7 binim?20 bin çok değil ki. Memurum ben maaşım 17 civarı ama eskiden gittiğimiz tatile gidemiyoruz bu sene kamplarla idare ediyoruz .
Mühendisim kamudaKız ne memurusun? Ben de memurum 22yilllik da daha yeni 10 oldu maaşım? Nerde benim 7 binim?
ben evlenirken çeyrek altınlar 90 tl falandı 8 sene önce20 binler çok değil iki sene önce hatta geçen sene bile çok yüksek gelirdi bana. Su an yoksulluk sınırı şaka gibi
Dolar 5 tlyi geçti diye pazardaki abiler fiyatları biz pahalı bulunca ableeey dolar bile 5 tl oldu sen ne diyoreeee diyordu da fiyatlara cıks cıks cıks diyerek bakıyorduk.ben evlenirken çeyrek altınlar 90 tl falandı 8 sene önce
150 tl ye dolu dolu market alışverişi yapardık
kızımın bezi tek bir tanesi 50 kuruşa falan denk düşüyordu
8 sene çok değil ama alım gücüne fiyatlara bakarsak inanılmaz sanki 100 yıl öncesinden bahsediyormuşum gibi
ben evlenirken çeyrek altınlar 90 tl falandı 8 sene önce
150 tl ye dolu dolu market alışverişi yapardık
kızımın bezi tek bir tanesi 50 kuruşa falan denk düşüyordu
8 sene çok değil ama alım gücüne fiyatlara bakarsak inanılmaz sanki 100 yıl öncesinden bahsediyormuşum gibi
Tüm sorumluluğun anneye yıkılması gibi babaya yıkılması da haksızlık olur kanaatindeyim.Neden haksızlık olsun? Kadın birde kendi ilgileniyor çocukla. Hergün kreşe götürüp kreşten alması bile ne kadar zor yaşadınız mı bilmiyorum. Üstelik hemşire belki vardiyalı çalışıyordur.
Öncelikle konu sahibine size ne yazmak istiyorum hdjdjdjd ama bu fiyatlar halis mi ya
Manevi olarakta genelde anne daha çok ilgileniyor bu bir gerçek.Tüm sorumluluğun anneye yıkılması gibi babaya yıkılması da haksızlık olur kanaatindeyim.
Baba sadece maddi olarak değil manevi olarak da ilgilenmeli elbet.
Ama sonuçta çocuk ortak giderleri ve bakımı ortak olmalıdır diye düşünüyorum ben.
Evet bizzat oğlumu her sabah kreşe bırakıp akşamları da alıyorum.
Zaten ekstra bir durum varsa bilemiyorum diye ekledim yorumun sonuna ki varsa bu mesuliyeti de paylaşmaları lazım.
Ama burada bahsi geçen sadece maddi gider o yüzden o kısmı için yorum yaptım.
Her sene Fıstıkağacı’nda yaptırıyorduk. Bu seneki fiyatları gördüm de bu pasta işine ben de soyunacağım gibi…pastanelerdeki fiyatlar yüzünden 2-3 senedir kendim yapıyorum kızımın doğum günü pastalarınıpasta mı alıyoruz pastaneye ortak mı oluyoruz belli değil
Senelik harcamayı toplayıp aya bölsek daha fazla harcandığına eminim.Arkadaşlar çocuğunuza gerçekten aylık 6 bin masraf yapıyorsanız siz ne yiyip içiyorsunuz cidden merak ediyorum ana babaya ne kalıyor geriye,? Ben yeni evlendim. Eşimde bende asgari ücretle çalışıyoruz. Evimiz kira gerçekten 6 bine çocuk büyütüyorsa bizim gibilerin çocukları nasıl oluyor
ay bizde önceden hep oraya yaptırıyordukHer sene Fıstıkağacı’nda yaptırıyorduk. Bu seneki fiyatları gördüm de bu pasta işine ben de soyunacağım gibi…
Bu sene oğlumunkini Ülkü Pastanesi’nde yaptıracağız. Orası daha makuldü iyi pastanelere göre. Bir de oraya sorun.Bursadayım ama saolun dusunmenız yeterBurda da 55-60 tl dılımı normalde 10 kısılık olsa 600 e denk gelıyor ama esım nerden buldu da sordu onu hıc bılmıyorm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?