- 18 Şubat 2022
- 2.134
- 3.526
- 48
- Konu Sahibi burcumsu12
-
3000 ev kirası, 2000 eşya borcundan vazgeçecekti bunu en başından hesaplayacaktı sevgili abiniz. Kendine değil çocuğuna harcarsa herkes gibi yaşar. Çocuğuna da faydası olur.Şu şekilde 10 bin maaş alıyor olsa + 3 bin nafaka ile kirasız borçsuz şekilde çocuk geçindiyor. Abimin maaşı 8900. -3000 nafaka -3000 ev kirası -2000 eşya borcu ile yaşamaya çalışıyor . Bunu vurgulamak istedim.
Gümrük memuruymuş abisi.3000 ev kirası, 2000 eşya borcundan vazgeçecekti bunu en başından hesaplayacaktı sevgili abiniz. Kendine değil çocuğuna harcarsa herkes gibi yaşar. Çocuğuna da faydası olur.
Çocuk olduktan sonra kendine her mevsim için birer kıyafet ayakkabı alıp, birkaç yıl aynı kıyafeti kullanıp yaşıyorsun. Ev kiranda yoksa bu paraları harcayabiliyorsun çocuğuna rahat rahat. Abi fazla fazla vermeli ki gezip tozsunlar, çünkü zor şartlarda yaşıyorlar şu an yengeniz ve yeğeniniz.
Bu arada öZel okulda mı öğretmen abiniz? Devlette çalışan öğretmen maaşları 12 bini buldu diye biliyorum.
Kadın bilerek mi sömürüyor? Şaka mı bu?4ksfim yasinda bir çocuğun cok masrafi olmaz, senede 2 kere kiyafet alicak, doktor ve oyuncak masrafi olur, boğazından geceni hesaplamamali cunku artik evdeki seyleri bizlerle yiyorlar. Doktor masrafi bizim her hastalığımız zamlardan once 1000 liraydı, her ay vitamin aliyorum 150. Hasta olmazsa sikinti yok onun içinde tamamlayıcı sigorta yaptırsın. Kresler pahali cocugun asil masrafi o. Kreside madem öyle beraber kayıt yaptırsın. Kadin bilerek sömürüyor, belki abiniz haketti belki haketmedi. Bu konuda birsey diyemiyorum.
Hmm pardon memur demişti şimdi aklıma geldiGümrük memuruymuş abisi.
İşte diyorum her defasında vereceksin çocuğun velayetini böyle konuşanlara , üstüne de 750 nafaka ne yaparsa yapsınlar.Madem oyle abiciğin alsın baksın bakalım masrafı ne kadarmış
Bebeğim var hemen yazayımHayır ama ben burdaki kadınların masrafları abarttığını düşünüyorum. Keşke biri topik açsa da tartışsak çocuk hariç karı koca aylık masrafınız ne kadar diyeherkes abartır durur kimse de öyle bir harcamayı yapmaz
Senede iki kıyafet derken?4 yasinda bir çocuğun cok masrafi olmaz, senede 2 kere kiyafet alicak, doktor ve oyuncak masrafi olur, boğazından geceni hesaplamamali cunku artik evdeki seyleri bizlerle yiyorlar. Doktor masrafi bizim her hastalığımız zamlardan once 1000 liraydı, her ay vitamin aliyorum 150. Hasta olmazsa sikinti yok onun içinde tamamlayıcı sigorta yaptırsın. Kresler pahali cocugun asil masrafi o. Kreside madem öyle beraber kayıt yaptırsın. Kadin bilerek sömürüyor, belki abiniz haketti belki haketmedi. Bu konuda birsey diyemiyorum.
Yoo bencede tam tersi baba vermeli kadın 7 24 bakıcı gibi bakiyor zatenŞehir neresi bilmiyorum ama İstanbulda en uygun kreş 4000 TL. Kreş ücreti ile bakacak olursak aylık minimum 5000 TL civarı gideri olur. Ama bu ücretin hepsini babaya tek başına yıkmak haksızlık olur kendi de çalışıyorsa. Şu durumda 3000 TL normal gibi ama ekstra neler çıkıyor ona da bakmak lazım.
Bir yazlik bir kışlık pantalon, gerisi komşulardan toplamaca....Senede iki kıyafet derken?
Kreş masrafı yengenin suçu. O çalışmasa olmayacaktı.Gerçekten bazen bir gülme geliyor ama sinirden. Yani böyle bir adamın neyini sömürecek ? Verdiği 3000 için diyorsa zaten 2500 civarı kreş , kalan 500 le market bile yapılmıyor.
Neden haksızlık olsun? Kadın birde kendi ilgileniyor çocukla. Hergün kreşe götürüp kreşten alması bile ne kadar zor yaşadınız mı bilmiyorum. Üstelik hemşire belki vardiyalı çalışıyordur.Şehir neresi bilmiyorum ama İstanbulda en uygun kreş 4000 TL. Kreş ücreti ile bakacak olursak aylık minimum 5000 TL civarı gideri olur. Ama bu ücretin hepsini babaya tek başına yıkmak haksızlık olur kendi de çalışıyorsa. Şu durumda 3000 TL normal gibi ama ekstra neler çıkıyor ona da bakmak lazım.
Ilk baslarda bakar baba atacak tv tablet cikolata cipsi patates kızartması ne var orda büyü evladim diyecek .lakin bilmiyorki bu cocuk sikilacak bi sure sonra aktivite isticek baba gezelim avm park akülü araba futbol topu spr kulupleri isticek orda baba patlicak hele bir okula baslasim ozaman gorecek baba el ela lale ele . hastalansin sabah uykusiz ise gitsin aksam cipsten sıkıldım yemek yokmu desin ates kusma ishal evi batirsin bi .disardan yemek soyle soyle nereye kadar para dayanacak ayakkabi küçülecek baba al elbise yirtildi baba al suan onlari onemsemiyor cocuk okula gidince ayakabi kulup elbise dertleri var .alsin babaMadem oyle abiciğin alsın baksın bakalım masrafı ne kadarmış
Ah bacimsu, tamam git Kinetix al.haklısınız fakat aldığınız şeye göre değişir. Memursanız nike almasınız da kinetix alırsınız gibi.
Adiniz tanıdık gelince şöyle bir eski konularınıza baktım, "ailemin üstünde kara bulut mu var" demişsin.Herkes linçlemiş yazdıklarınızın hayatın ben de farkındayım. Ama gerçekten bir çocuğun aylık masrafı 6 binse üç çocuklu hanımlar siz ne yapıyorsunuz? Kuzenim çekişmeli boşandı ve mahkeme 750 lira bağladı. Madem 6 bin masraf mahkemeler neden böyle 750 alan kadınlar ne yapıyor?
EvetÖncelikle konu sahibine size ne yazmak istiyorum hdjdjdjd ama bu fiyatlar halis mi ya
Bir çocuğa ayda 6 bin gidiyorsa, 6-7 binde kira+fatura, en az 5-6 binde ebeveynlerin market-giyim masrafı, araba varsa kafadan 2-3 binde ona gidiyor. Hiçbir sosyal aktivite, tatil vs olmadan bir evin ay sonunu görebilmesi için 20-25 bin lira paraya ihtiyacı var.
Gerçekten bu kadar kazanıyor musunuz? Yoksa ben mi fakirim dhdjdjjs
Fak fakiriz fak fakirin halinda fas fakir anlarÖncelikle konu sahibine size ne yazmak istiyorum hdjdjdjd ama bu fiyatlar halis mi ya
Bir çocuğa ayda 6 bin gidiyorsa, 6-7 binde kira+fatura, en az 5-6 binde ebeveynlerin market-giyim masrafı, araba varsa kafadan 2-3 binde ona gidiyor. Hiçbir sosyal aktivite, tatil vs olmadan bir evin ay sonunu görebilmesi için 20-25 bin lira paraya ihtiyacı var.
Yok bebis halis degil malesef yaptigin hesap kabaca dogru biz ebeveyn olarak 5 yillik kiyafet ayakkabiyla idare ederiz ama tatilden gezmeden eksik kalmayiz. Hane gelirimiz de yazdiginin bir tik uzerinde o sekilde dondurebiliyoruz.Öncelikle konu sahibine size ne yazmak istiyorum hdjdjdjd ama bu fiyatlar halis mi ya
Hesabın eksiği var fazlası yok.... Tek başına kazanan da vardır ama çoğunluk karı koca toplam 20 ye yaklaşıyor, yetmedigi yerde de anneanne dede felan destek oluyorÖncelikle konu sahibine size ne yazmak istiyorum hdjdjdjd ama bu fiyatlar halis mi ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?