4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Balım sen yurtdışında olduğun için tabii biraz burdaki duruma yabancısın ama Türkiye'de yaşayıp da şu anda çocuğu bahane edip kendi keyfine kocayi somurebilen tek kişi ş.yma s.başıdir...onun dışında Türkiye'de boşanmayı başarabilen kadınların hemen hepsi çocuğa zaten maddi manevi %99tek başına veya kendi ailesinin desteğiyle bakıyor....bu konuda bana guvenebilirsin.

Son düzenleme:
4 yasinda bir çocuğun cok masrafi olmaz, senede 2 kere kiyafet alicak, doktor ve oyuncak masrafi olur, boğazından geceni hesaplamamali cunku artik evdeki seyleri bizlerle yiyorlar. Doktor masrafi bizim her hastalığımız zamlardan once 1000 liraydı, her ay vitamin aliyorum 150. Hasta olmazsa sikinti yok onun içinde tamamlayıcı sigorta yaptırsın. Kresler pahali cocugun asil masrafi o. Kreside madem öyle beraber kayıt yaptırsın. Kadin bilerek sömürüyor, belki abiniz haketti belki haketmedi. Bu konuda birsey diyemiyorum.

Zaten 2500 civarı kreş parasıymış, verdiği 3000 gibi birsey.
Kadın neyini sömürecek ?

Dedigim gibi: cocugun giderleri ortak ödemeleri gerekir. Ama nasil kadin bosanmadan sonra kadina ev tutmayacaksa, kadin da tutmayacak. Herkes basinin caresine bakmak zorunda. Biz burda kadinlara ne diyoruz? Meslekleri olsun ve birikimleri olsun. Ama böyle durumlar önceden düsülülmüyor. Hayatin binbir hali var. Adam ölmüs olsaydu da kadin basinin caresine bakmak zorunda olurdu

Yenge hemşire oldugu için ailesiyle yaşıyor.
Nöbetiydi, çocuk kreşiydi derken anne babasının en azından ona sundugu bu rahatlık bile bir nimet.
Kreşten koştur koştur çocuk almaya gitmesine gerek yok.
Ya da nöbeti oldugunda çocugu kime bırakacagım derdi yok.
Kadın ayrı ev açsa kira vermeye kalksa dünya para.
Nereden baksan 5000 tl.
Sonuçta bu kadın ailesiyle yaşıyor muhakkak ev masraflarına yardım ediyordur, bu hayat pahalılığında ne yapsın.
Konu sahibi umarım yengen ile aynı duruma düşmezsin.
Düşersen eger sen eşinden senin reva gördügün kadarını nafaka iste olur mu ?
Ya da abin alsın çocugu yengen ona her ay 1500 tl nafaka göndersin.
Abin de çocugu kreşe versin.
Geçinsin gitsin.

Zaten 2500 civarı kreş parasıymış, verdiği 3000 gibi birsey.
Kadın neyini sömürecek ?
kendi masrafını zor karşılayan adamda ne sömürülür ne sömürülür tek başına yaşayan adam para idaresini bilmiyor suçlu eski eşi oluyor bunca zaman evli oldukları için geçinebilmişler belli ki kadın daha az maaşıyla çekmiş çevirmiş anlaşılan

adam ölseydi çocuğa devlet maaş bağlayacaktı... çocuk babasından yine para alacaktı orada nasıl bilmiyorum ama burada evli olmayan her çocuk babası ölünce devletden her ay para alabiliyor .yani kocası ölseydi başının çaresine yine bakacaktı da adam ölü haliyle bile yine yardım edecek :)

En büyük örnek benim devenin 2 horgucu var benim 5
Is hayati
Para
Aile yanında siginti
3 krs nafaka veriyor diye benden kotusu yok cunku pasa zor sartlarda veriyor maas 15 bin bu arada bekar hayati yasiyor ev esyamin hic birini vermiyor vermem diyor ben kredi cekip aldim esyalari
4 .. tek cocugm var cocuk hastalik saglik isi bende egitim çünkü cok kucuk baba öfke sorunlu birakamam ona kafayi yerim vursa derdini anlatamaz bana .
Kiraya çıkamıyorum iyi bi yer 4 bin mahallesi onemli ayisi dayısı hanzosu iti kopugu var ben bekar anneyim
Gece hastalanirdi evliyken adam totosunu doner yatardi ben sabahlardim aman pasa ise gidiyor ben evdeyim gunduz uykum yoktu
Milletin dedikodusi ile baş et
Kocalarini saklayanlara daha gelemedim bakalim onlar ne zaman cikacak
3 bin nafaka cok mu yani kadina

Son düzenleme:
Bir süre çocuk düşünmeyin. En azından ya kendi eviniz ya kenarda köşedeki birikiminiz olsun

Evet kendine bekar evi ayarlayıp çocuktan kısmaması lazım iki tarafında. Üstelik burada birde maddi manevi bakım söz konusu anne tarafından. Bence durumu varsa babası daha fazla harcama yapsa bile yeri. Ölmüş olunca da zor tabi ama emekli maaşı bağlanır, malını mülkünü kullanabilir en azından. Tabi böyle halalar olmadığı sürece

Başka bir üye de yazmış bir de bu işin manevi boyutu var. Kadın baba evine tekrar dönmüş bir de çocuğuyla üstelik.
Bakalım yenge mutlu mu bu durumdan?
Adam bekar gibi tek basına yaşıyor , ohhhh misss.
Çocuğu vereceksin konu sahibinin abisine , 750 TL de nafaka verip al sen bak diyeceksin aslında . O zaman anlarlar belli bu durumu.

Gerçekten bazen bir gülme geliyor ama sinirden. Yani böyle bir adamın neyini sömürecek ? Verdiği 3000 için diyorsa zaten 2500 civarı kreş , kalan 500 le market bile yapılmıyor.

Bacım sen de bu adama 4 çocuk doğurana kadar hiç mi farketmedin? 15 bin maaşı olan adam boşanmasa da tek çocuğa bile zor bakar. 4 nedir?

Çocuğunuz var mı aylık harcamanız ne kreşe gidiyor mu , çivilin lcw indirimini bekleyip kıyafet alan ayakkabı marka mi

Kendisi de evliymiş.
İki asgari ücret giriyormuş eve şuan çocugu yok, diyor ya nasıl geçiniyorsunuz diye.
Çocugu oldugunda öğrenecek.
Kendinden kısıp çocugu için yaşadıgında anlayacak.
Şuan istedigimiz kadar anlatalım, ııııh çocuk olmadan anlamayacak.
Eşimin iflas dönemlerinde çocuktan kısmamak için yırtılan ayakkabımın kenarını dikip giyindim.
Üzüntüden kilo verdim diye üzerime bol gelen eteklerime pantolonlarıma elle pens attım.
Yerleri gırgırla aldım, elektrik masrafımız olmasın diye.
D.gazı bir odayı açtım kızım da ben de kazaklarla otururduk evin içinde aman çok gelmesin fatura diye.
Zor günlerdi vesselam.
Yaşayan anlar mesela.

Gerçekten bazen bir gülme geliyor ama sinirden. Yani böyle bir adamın neyini sömürecek ? Verdiği 3000 için diyorsa zaten 2500 civarı kreş , kalan 500 le market bile yapılmıyor.
konu sahibinin eski konularına baktım, haksızlık ediyor muyum emin olmak için bana kötü baktığın için kötü görüyorsun dedi merak ettim ... mutsuz ve ciddi güven sorunları yaşıyor maddi sıkıntılar da yaşamış evlenirken aileler yardım etmesine rağmen zorlanmış genel bir öfke ve yorgunluk var, hırsını yanlış yerde çıkarıyor... ailesi kendisinin üstüne ev yapsa konuşmadığı abisi hak talep ederse endişelerine kadar düşünmüş mesela ... yani sürekli bir hesap kitap bir gerginlik zor ... çok zor allah yardım etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…