haklısınız fakat aldığınız şeye göre değişir. Memursanız nike almasınız da kinetix alırsınız gibi.
Ah bacimsu, tamam git Kinetix al.
Kinetix cocuk botları ortalama su fiyat;
Tüm kış bir botla geçmeyecek ya, birkaç tane almak lazım. Çocuklar jet hızıyla büyüyor, bir süre sonra ayağı sıkmaya başlayacak yenisini alacaksın .
Ve keşke tek ayakkabı ile bitse...
Siz iki asgari ücretli , kira veren insanlarmişsiniz. Gerçekten çocuk doğurmayi düşünüyor musun?
Devlet Hastanesi'nde , hiç sağlık problemi olmayan, yurtdışına gönderilecek özel testler yaptırmadan,kuveze girmeden sağlıklı bir bebek doğurdugunuzu düşünelim. Her şeyden kissaniz bezden kısamiyorsunuz (yıkanabilir beze gecmezseniz)
Sizin için baktım, bebek poposuna çok iyi gelmeyen ana en ucuz yeni doğan bezini buldum.
Günde ortalama 6 bez değiştirsen (yani 4 saatte bir, bebek belki pişik olur ama olsun,azdan hesaplayalım) bu paket sana on gün yeter, ayda en ucuz marka bebek beziyle sırf 400 TL boka para vereceksiniz yani.
Hadi bebeğin maşallah çok iyi emdi... Ama diyelim ki her bebeğin yaşayabileceği meme reddi yaşadı. Doktor da karnı doymuyor diye mama önerdi. Onun da en ucuzunu buldum
Bilgim dahilinde değil diye çocuk 1 kutu (800 Gr) mamayı kaç günde bitiriyor diye foruma yazdım,
ortalama beş günde bitirmis. Yani 720 TL mamaya gidecek . Sadece yiyip içip sicmasina ödeyeceğiniz asgari para 1120 lira.
Çocuk büyüdükçe masrafı da büyüyecek. Herşeyi kısarak , başkalarının kuculenlerini-kuzenlerin oyuncaklarini giydirerek,devlet anaokulu çağına kadar ananeye baktirarak, et yumurta yedirmeyerek, çocuk kitabı okumayarak, aylık çocuk etkinlik dergilerine abone olmayarak, balık yağı vermeyerek, kursa etkinliğe göndermeyerek, istediği oyuncağı almayarak,sırf sokağa salıp 'aaanneeeğaa' diye bağırınca sepetle salçalı ekmek salarak - kit kanaat çocuk büyütmeyi çocuk büyütmekten sayiyorsaniz,evet ucuza da çocuk büyür.
Herkes linçlemiş yazdıklarınızın hayatın ben de farkındayım. Ama gerçekten bir çocuğun aylık masrafı 6 binse üç çocuklu hanımlar siz ne yapıyorsunuz? Kuzenim çekişmeli boşandı ve mahkeme 750 lira bağladı. Madem 6 bin masraf mahkemeler neden böyle 750 alan kadınlar ne yapıyor?
Adiniz tanıdık gelince şöyle bir eski konularınıza baktım, "ailemin üstünde kara bulut mu var" demişsin.
Annen baban boşanmış, abilerin boşanmış (iki abin var sanirim çünkü diğer boşananin çocuğu 7 yasinda demişsin) , ablan evlendiği hafta aldatılmış boşanmaya karar vermiş, senin eski ilişkilerin hep ihanetle bitmiş...
Yani en iyi sen bilirsin ki yuvalar dagilabiliyor. Yarın bir gün kucağında çocuk anne evine gelince mahkeme asgari ücretli kocana 750 lira nafaka layık görürse yine aynı düşüncede olur musun?
İnsan biraz ağzından çıkanlara dikkat etmeli bence, çok büyük konuşmamalı, yarın ne getiri belli olmaz diye biraz korkmalı.
O yüzden önerim bu konuya, eski yenge eleştirmeye son verin. Annnenizle de çekiştirmeyin.. abiniz yettiremiyorsa onun problemi,sizin zaten kimseye yardım edecek durumunuz yok. Sizi ilgilendiren bir şey yok. Bir şekilde para bulmalı. Nakiti yoksa ekkart göndersin limiti 1500 olan, sadece çocuk masrafları icin. Abiniz de asgarisini öder. Kalan binbesyuzu de nakit gönderir kreş vs için.