• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Evet kendine bekar evi ayarlayıp çocuktan kısmaması lazım iki tarafında. Üstelik burada birde maddi manevi bakım söz konusu anne tarafından. Bence durumu varsa babası daha fazla harcama yapsa bile yeri. Ölmüş olunca da zor tabi ama emekli maaşı bağlanır, malını mülkünü kullanabilir en azından. Tabi böyle halalar olmadığı sürece 🥺

Bizim toplumda maalesef ayrilmalarda kadina nasil el muamelesi yapiliyorsa sonra cocuga da yapiliyor. Adam 10000 harcasa kendi cocuguna hatcayacak ele degil. Ama bir cok ayrilmada o cocuklara ödenen para ele verilmis gibi görülüyor. Halbuki esler ayriliyor. Anne babalar degil. Giderleri ortak ödenmeli. Babalar da manevi sorumluluklarindan kacmamali. Bazilari ayrildiktan sonra cocuklari aramiyor bile. Onlara sahsen ayri bir ceza keserdim. Ailelerin bu duruma zaten karisma hakki yok. Ama karissalar da cogu zaman ayrilmada da parmaklari oluyor

ay bizde önceden hep oraya yaptırıyorduk :KK70: çok iyi yapıyorlar ama ... bozmadılarsa tabii şimdi herkes fiyatı arttırıp kaliteyide bozdu senelerdir tüm pastane işlerine ben soyundum şimdi piyasa fiyatından haberim yok bu sene ne fiyat biçmişler böbrek sattırır mı :KK70:
Yok hala kaliteli. En son mayıs ayında yemiştim. Oğlana bir pasta beğendim. Orası 900 lira dedi. Orası öyle dediyse Orkide’yi, Makupas’ı falan hiç düşünemiyorum. Onlara sormadım bile. Bursa’da iyi bir pastane 550 dedi, kişi sayısını bir tık azalttım tabii. Tatildeyken annemlerle yapacağız kutlamasını. Seneye de Allah kerim. 😬

Abim birkaç sene önce anlaşmalı boşandı ve yengem maddi olarak abimi çok darlıyor. 4 yaşında bir oğlu var. Ve sürekli çocuğun çeşitli ihtiyaçlarını göstererek nafakanın harici ekstra paralar istiyor. Yengem hemşire. Ailesinin yanında yaşıyor. Abim memur. Kirada yaşıyor ve boşandıktan sonra kurduğu bekar evinin eşyalarının taksidi bile bitmedi daha ve çok üzülüyor masrafları karşılayamayınca. Ama bana soracak olursanız vicdani olarak yıpratmak ve para koparmak için yalan söylüyor. Abim annemden ve benden para talep ediyor . Biz de yengemin çocuğu kullandığını bir çocuğun o kadar masrafının olamaycağımı olsa bile bu devirde kısması gerektiğini söylediğimiz için bizi vicdansızlıkla suçladı. Benim de çocuğum olmadığı için anlamıyormuşm. Sizlere soruyorum 4 yaşında kreşe giden erkek çocuğunun aylık masrafı ne kadardır? Bizden talep ettiği aylık 3 bin tl. 3 de ben harcıyorum diyor. Bir çocuğun aylık masrafı 6 bin olabilir mi? Olabilirse 2 -3 çocuk olsa nolurmuş
Hastanesi kresi gezmesi etkinligi kiyafeti derken aylik 4 5 harcaniyo cocuga. Ha daha aziyla da idare edilir mi edilir. Devlet anaokuluna gider harcamasi ona gore olur. Zara mango almazsn lcw alirsin her hafta etkinlik.kovalamaz ayda bi goturursun. Ama anne hemsire baba memur niye harcanmasin cocuga

ben kazanıyorum, çocuğum yok.

4 yaşında çocuğu olması için en azından 5 yıllık evli olması gerektiğini düşünürsek benim etrafımda 5 senelik evli olup, karı-koca çalışıp evi olmayan da yok...herkes en kötü kiraya oturup 1-2 sene sonra da evlenirken takılan altınla evini aldı.

ama bu insanlar istanbulda çalışmıyor.

en son benim kardeşim aldı 300 bin liralık altını vardı ev de 600 filandı galiba, geçen sene sonbaharda, aralıkta da taşındı..şu an 1 milyondur. kreşe 3 bin verilen sene ev 600 bindi buradan matematik yapılabilir. herkesin nasıl evi vardı, şöyle: ya ailesi zamanında yapmış, ya evlenene kadar 15-20 sene çalışmış (18 yaşında mesleğe başlamış veya 21 22 yaşında başlayıp 38 yaşında filan evlenmiş), ya da dediğim gibi birikim üstüne düğün takısı kullandılar.

dolayısıyla 6-7 bin kira fatura ödemiyorlar. ama 2 bin civarı ödeniyordur. (d gaz int elekt su neftlix cep tel aidat spor salonu vs)

2 bin sabit giderler
5-6 bin market-giyim (ama misal ya kadın giyimi zamanında bol bol almıştır, kilo verene kadar da almayıp idare eder, ya adam giyime çok düşkün değildir, ya üniforma giyiyorlardır.. genelde giyimde kendilerinden çok çocuğa harcıyorlar. bekarken senede 3 mont alan kadın evlendiğinden beri toplam 3 mont almıştır, o da hamileliktedir, gibi.)
2 bin araç, tek olmalı, işlere yakın mesafede olunmalı, ya da servis olmalı,
bu hesaplar hep küçük şehir için
3-4 bin kreş
2 bin ilaç, destek, oyuncak, çocuğun ektstra yediği yaptığı ihtiyacı için gidenler (daha doğmadan bir ay pusetse öbür ay araba koltuğu, diğer aylar oda filan alınıyor, doğuyor bez-mama, zaten ondan sonra da büyüyor dondurma istiyor, gezme istiyor, gibi gibi o yüzden sürekli oluyor bu masraflar)
2 bin filan da tatil taksidi ya da gezme masrafı ya da eşe dosta düğünde takılan takı, tamirat, beyaz eşya telefon vs gibi şeylerin aylık taksidi.

benim hesabıma göre aşağı yukarı böyle ki o da 18 bin filan yapıyor dediğiniz gibi, o da ortalama 2 düz memur maaşı zaten. (misal bizimkiler erken evlenmediği ve/veya ek derse filan abandığı için ortalamada 15ten az alan yoktur).

illa ki herkes benim etrafım gibi geç evlenmiyor ya da evlenip hemen ev almıyordur. o zaman bu hesapta tatil ve ekstralara olan kısımların birazı kiraya gider ve/veya gelir de 20 nin biraz üstündedir herhalde.

tek sorun şu üstüne bir şey artmıyor. arttırmak isteyen gelirini büyütmek zorunda.
Benim hesabım İstanbul gibi büyükşehirde yaşayıp evi olmayan insanlar içindi. Kaç kişinin evi var ki? Şu şartlarda iki memurun ev alması, aileden bir destek yoksa imkansız bile değil :)

Söyleneni ısrarla anlamamışsınız bana trol izlenimi verdiniz ama yine de yazayım. Ortalama hayat dediğiniz şey için bile çocuğun masrafı 6 bin olmaz. Ancak ortalama altı olur. Çocuk büyütmek zor değil zaten, önüne sabahları ekme akşamları sade makarna yiyen çocuk da büyür. 6 yaşında dilenen çocuklar da büyüyor. Ama çocuğu yetiştirmek ve sağlıklı akıllı bir birey olmasını sağlamak yüksek meblağ ile oluyor.

Ekonominin bu halde olması kimsenin suçu değil ama 2 asgari ücretle üstelik kiradayken çocuk yapan kişi zaten yanlış yapıyor. Çocuk yapmak için yeterli değil eve giren para. Çocuğunuz fındığın adını duymasın, hayatında hiç yüzmeye gitmesin sorun değil diyorsanız bilemem. Ama bu şekilde sürünecekse herkes anne baba olmamalı zaten. Ya da ekonomiyi bu hale getirenlere sorun bunları.

Sizin hatanız evli olup da maaşınızı yeğeninize vermeniz. Sizi ilgilendiren bir şey yok. Anne istemese ben vermem diyorsunuz herhalde ama anne istemek baba da karşılamak zorunda. Uçuk talepler de değil üstelik. Çocuğunuz olunca anlarsınız.

6000 lira veriyor anladim 3000 kres 3000 normal diye ben ona gore sömürüyor yazdim. Yanlis anladıysam birsey diyemem yorumlara tekrardan bakicam
1500 TL nafaka.
Ama yetmediği için ex yenge biraz daha istiyormuş. İşte adamın verdiği aşagı yukarı 3000 TL.

Çoğu bitmiş evlilik bu yüzden devam ediyor zaten
şu an hesaplayım mesela. 3-4 bin kira en minimum 1000 fatura. min 3000 çocuk kreş masraf. 3-4 bin mutfak. aha da içeri girdim bile. benzine para kalmaz. yemenden içmenden kıssan sağlık var. çok zor ya. Allah herkese yardım etsin. En çok da asgari ücretle ev geçindirenlere hele ki tek maaşsa aç geziyorlar demektir

Bilerek sömürende cok fazla boşananlardan cok duydum saka falan değil. Bende bosanmis bir anneyim, bana insanların söylediklerini duysanız inanamazsınız. Bazen bu insanlar insanliklarini kaybetmiş bile diyorum.
E size söylenenler herkese söyleniyor işte, konu sahibi de sağa sola yengem abimi sömürüyor diyor ama alakası yok, siz de sömürmüyorsaniz sizin duyduklariniz da sömürmüyor demek ki....peki kim bu sömurenler?

Bilerek sömürende cok fazla boşananlardan cok duydum saka falan değil. Bende bosanmis bir anneyim, bana insanların söylediklerini duysanız inanamazsınız. Bazen bu insanlar insanliklarini kaybetmiş bile diyorum.
evet arkadaşımın eski eşi çocuğa külot alsa ekstradan para istiyor eski eşinden. çocuğun odasında yanan klima parasına kadar hesaplıyor. var böyle tipler

Benim hesabım İstanbul gibi büyükşehirde yaşayıp evi olmayan insanlar içindi. Kaç kişinin evi var ki? Şu şartlarda iki memurun ev alması, aileden bir destek yoksa imkansız bile değil :)
evet benim etrafım çoğu hemen bitirip hemen atanıp hemen maaşını kazanan tipler %80 oranda..kalan kısım zaten evlenmiyor...neredeyse istanbulda yaşayan da yok..istanbulda belki yeni mezun olduğunda 6 ay 1 sene çalışıyor (ki boğaziçi İTÜ filan mezunu yani) sonra kaçıyorlar.

ama
şu şartlar diyorsunuz da konudakiler en az 5 senelik evli
hemen çocuk yapmadıysa daha eski
en az 4-5 sene de evlenmeden çalışmış olsa en kötü 10 yıllık memur en az 30 yaşında, yüksek ihtimalle daha fazla. yani 10 sene ve üstü memur olup ev almamış olan işte boşanmış filan olduğu için ya da büyük bir sağlık sorunu vs. sebebiyle almamıştır. yoksa normali/ortalama memuru alıyor- du. almasa türkiyede emlak piyasası dönmez-di.

bence "istanbul gibi büyükşehir" demeyin
misal ankara da büyükşehir evler fazlasıyla uygun istanbula göre ben 2015de aldığımda eve 250 bin vermiştim...şimdi sanırım 1,7 milyon filan o evler. ben bekarım gerek yok diye biraz küçük almıştım .ama istanbulda olsa 3-4 milyondur herhalde, metro çıkışında site içinde 3+1, - tam bilmiyorum ne kadardır..
İstanbul bambaşka....

şu anda 20li yaşlarda olanlar gerçekten ne yapacak, onu ben de hiççç bilmiyorum

20 binler çok değil iki sene önce hatta geçen sene bile çok yüksek gelirdi bana. Su an yoksulluk sınırı şaka gibi 🤷

Çok değil diye yazdim işte. Asgari ucretle gecinen nasil yapiyor, 3 cocuklu nasil yapiyor cocuklarla diyordu ya. 22bin yoksulluk siniri daha alti yoksul yaşayarak oluyor, yardim alarak oluyor.

E size söylenenler herkese söyleniyor işte, konu sahibi de sağa sola yengem abimi sömürüyor diyor ama alakası yok, siz de sömürmüyorsaniz sizin duyduklariniz da sömürmüyor demek ki....peki kim bu sömurenler?
Ben 6000 lira para alıp yinede yetmediğini söylediğini anladığım için sömürüyor diye bir yorum yaptım. Iki gezmeye götürüyorum 3000 bitti diyende duydum. Somurende var sömürmeyende bu kişilik meselesi.

Ben 6000 lira para alıp yinede yetmediğini söylediğini anladığım için sömürüyor diye bir yorum yaptım. Iki gezmeye götürüyorum 3000 bitti diyende duydum. Somurende var sömürmeyende bu kişilik meselesi.
Yok 1500 aliyor yetmiyor diyor 3000e tekrar anlasiyorlar ama ex gorumce bunun cok oldugunu dusunuyor.

Yok 1500 aliyor yetmiyor diyor 3000e tekrar anlasiyorlar ama ex gorumce bunun cok oldugunu dusunuyor.
🥰🥰🥰 vallahi nerden yanlis okuyup yorum yaptım insanlarda beni bekliyormuş, 3000 liraya cok diyen ex gorumceye kreşe vermiyoruz bundan sonra sen bak cok karlı iş diyip vermek lazım zaten, kres girdimi isin icine zaten hersey degisiyor. Biz bu seylere hic girmedik babasi kresi ve okulu kendi karşılıyor. Ben suan çalışmadığım için tek o oduyor, calisiyor olsam onuda buluşurduk muhtemelen. Nafakasini da normal oduyor onlari ödediğini icin zam falan da yapmiyoruz nafakaya zaten ben calisirken onun herseyini aliyorum.

Back
X